Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative Vaccination Coverage nears 8 Crore Mark
8 States continue to report a steep rise in Daily New Cases
15 States/UTs have lower tests per million than the national average
05 APR 2021 11:48AM by PIB Delhi
In a significant development in the fight against COVID-19, the cumulative number of COVID19 vaccine doses administered in the country has crossed 7.9 Cr mark today.
Cumulatively, 7,91,05,163 vaccine doses have been administered through 12,31,148 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 90,09,353 HCWs (1st dose), 53,43,493 HCWs (2nd dose), 97,37,850 FLWs (1st dose) and 41,33,961 FLWs (2nd Dose) and 4,99,31,635 (1st Dose) and 9,48,871 (2nd dose) beneficiaries aged more than 45 years.
HCWs
FLWs
Over 45 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
90,09,353
53,43,493
97,37,850
41,33,961
4,99,31,635
9,48,871
7,91,05,163
As on Day-79 of the vaccination drive (4th April, 2021), 16,38,464 vaccine doses were given. Out of which, 15,40,676 beneficiaries were vaccinated across 21,508 sessions for 1st dose and 97,788 beneficiaries received 2nd dose of vaccine.
Date: 4th April,2021
HCWs
FLWs
Over 45 years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2ndDose
1stDose
2ndDose
1,470
9,461
2,665
16,547
15,36,541
71,780
15,40,676
97,788
Eight States account for 60% of the cumulative vaccine doses given so far.
India’s daily new cases continue to rise. Over 1 Lakh (1,03,558) new cases were registered in the last 24 hours.
Eight States including Maharashtra, Chhattisgarh, Karnataka, Uttar Pradesh, Delhi, Tamil Nadu, Madhya Pradesh and Punjab have shown a steep rise in the COVID daily new cases. 81.90% of the new cases are reported from these 8 states.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 57,074 (55.11%). It is followed by Chhattisgarh with 5,250 while Karnataka reported 4,553 new cases.
Twelve States, as shown under, are displaying an upward trajectory in daily new cases.
India’s total Active Caseload has reached 7,41,830. It now comprises 5.89% of the country's total Positive Cases. A net incline of 50,233 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
The graph below depicts the trajectory of active cases in India.
Five states, namely Maharashtra, Karnataka, Chhattisgarh, Kerala and Punjab cumulatively account for 75.88% of the total active cases in the country. Maharashtra alone accounts for nearly 58.23% of the total active caseload of the country.
Fifteen States/UTs have lower tests per million population than the national average of 1,80,449.
India’s cumulative recoveries stand at 1,16,82,136 today. The national Recovery Rate is 92.8%.
52,847 recoveries were registered in the last 24 hours.
478 deaths were reported in the last 24 hours.
Eight States account for 84.52% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (222). Punjab follows with 51 daily deaths.
Twelve States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Puducherry, Ladakh (UT), D&D & D&N, Nagaland, Meghalaya, Manipur, Tripura, Sikkim, Lakshadweep, Mizoram, A&N Islands and Arunachal Pradesh.

স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত টীকাকৰণৰ সৰ্বমুঠ সংখ্যাই স্পৰ্শ কৰিলে প্ৰায় ৮কোটিৰ ঘৰ
৮খন ৰাজ্যত দৈনিক নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ সংখ্যা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাইছে
১৫খন ৰাজ্যত প্ৰতি নিযুত জন সংখ্যাৰ বিপৰীতে নমুনা পৰীক্ষণৰ হাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হাৰতকৈ কম
05 APR 2021 11:48AM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে দেশত অব্যাহত থকা যুঁজখনত লক্ষণীয় সাফল্যৰ নিদৰ্শন দাঙি ধৰি আজি টীকাকৰণৰ সৰ্ব মুঠ পৰিসংখ্যাই ৭.৯কোটিৰ ঘৰ অতিক্ৰম কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে।
আজি পুৱা ৭বজা পৰ্যন্ত দেশত অনুষ্ঠিত ১২,৩১,১৪৮টা টীকাকৰণ শিবিৰৰ জৰিয়তে ৭,৯১,০৫,১৬৩পালি প্ৰতিষেধক প্ৰদান কৰা হয়।
এইসকলৰ মাজত ৯০,০৯,৩৫৩গৰাকী স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী(প্ৰথম পালি), ৫৩,৪৩,৪৯৩গৰাকী স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী (দ্বিতীয় পালি) আৰু ৯৭,৩৭,৮৫০ গৰাকী(প্ৰথম পালি)আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মী আছিল। ইফালে, ৪১,৩৩,৯৬১গৰাকী আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মী (দ্বিতীয় পালি) আৰু ৪৫বছৰৰ উৰ্ধ্বৰ ৪,৯৯,৩১,৬৩৫গৰাকী(প্ৰথম পালি) আৰু ৯,৪৮,৮৭১গৰাকী(দ্বিতীয় পালি)ক প্ৰতিষেধক প্ৰাদন কৰা হয়।
প্ৰথম পালি টীকা লোৱাৰ পৰা ২৮টা দিন সম্পূৰ্ণ কৰা সকলক যোৱা ১৩ ফেব্ৰুৱাৰীৰ পৰা দ্বিতীয় পালি টীকা প্ৰদানৰ ব্যৱস্থা কৰা হয়। আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মীসকলক যোৱা ২ ফেব্ৰুৱাৰীৰ পৰা প্ৰতিষেধক প্ৰদান কৰা হৈছিল।
স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী
আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মী
৪৫বছৰৰ উৰ্ধ্বৰ
মুঠ
প্ৰথম পালি
দ্বিতীয়
পালি
প্ৰথম পালি
দ্বিতীয়
পালি
প্ৰথম পালি
দ্বিতীয়
পালি
90,09,353
53,43,493
97,37,850
41,33,961
4,99,31,635
9,48,871
7,91,05,163
ইফালে, টীকাকৰণৰ ৭৯-সংখ্যক দিনা(৪এপ্ৰিল, ২০২১) দেশত ১৬,৩৮,৪৬৪পালি প্ৰতিষেধক প্ৰদান কৰা হয়। ইয়াৰে ২১,৫০৮টা টীকাকৰণ শিবিৰৰ জৰিয়তে ১৫,৪০,৬৭৬গৰাকী হিতাধিকাৰীক ক’ভিড-১৯ বিৰোধী টীকাৰ প্ৰথম পালি প্ৰদান কৰা হয়। সেইদৰে ৯৭,৭৮৮গৰাকী হিতাধিকাৰীকক প্ৰদান কৰা হৈছে দ্বিতীয় পালি টীকা।
তাৰিখ: ৪এপ্ৰিল, ২০২১
স্বাস্থ্যসেৱা কৰ্মী
আগশাৰীৰ সেৱা কৰ্মী
৪৫বছৰৰ উৰ্ধ্বৰ বহুৰোগাক্ৰান্ত
মুঠ সাফল্য
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
2ndDose
1stDose
2ndDose
1,470
9,461
2,665
16,547
15,36,541
71,780
15,40,676
97,788
মুঠ টীকাকৰণৰ ৬০%ই সম্পন্ন হৈছে দেশৰ ৮খন ৰাজ্যত।
ভাৰতত দিনৌ নতুনকৈ আক্ৰান্ত হোৱা ব্যক্তিৰ সংখ্যা দ্ৰুত গতিত বাঢ়িবলৈ লৈছে। বিগত ২৪ঘণ্টাত ১লাখৰো অধিক(১,০৩,৫৫৮গৰাকী)লোক ক’ভিড আক্ৰান্ত হৈছে।
ইফালে, দেশৰ নতুনকৈ আক্ৰান্ত সকলৰ ৮১.৯০%ই মহাৰাষ্ট্ৰ, চত্তিশগড়, কৰ্ণাটক, উত্তৰ প্ৰদেশ, দিল্লী, তামিল নাডু, মধ্য প্ৰদেশ আৰু পাঞ্জাৱকে ধৰি দেশৰ ৮খন ৰাজ্যৰ।
৫৭,০৭৪গৰকী(৫৫.১১%) নতুন আক্ৰান্তৰে এই তালিকাৰ শীৰ্ষত অৱস্থান কৰিছে মহাৰাষ্ট্ৰই। ইয়াৰ পিচত ৫,২৫০ আৰু ৪,৫৫৩গৰাকী আক্ৰান্তৰে স্থান লাভ কৰিছে ক্ৰমে চত্তিশগড় আৰু কৰ্ণাটকে।
দেশৰ ১২খন ৰাজ্যত তলত উল্লেখ কৰা আৰ্হিত আক্ৰান্তৰ হাৰ বৃদ্ধিৰ তথ্য লাভ কৰা হৈছে।
দেশত আজিৰ তাৰিখত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সৰ্বমুঠ সংখ্যা হৈছেগৈ ৭,৪১,৮৩০গৰাকী। এয়া দেশৰ মুঠ আক্ৰন্তৰ ৫.৮৯%। ইফালে, ২৪ঘণ্টাত দেশত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা বৃদ্ধি হৈ হৈছেগৈ ৫০,২৩৩গৰাকী।
তলত দেশৰ সক্ৰিয় ৰোগী সংখ্যাবৃদ্ধিৰ হাৰ প্ৰদৰ্শিত কৰা হৈছে।
দেশৰ মুঠ সক্ৰিয় ৰোগীৰ ৭৫.৮৮%ই ৫খন ৰাজ্য মহাৰাষ্ট্ৰ, কৰ্ণাটক, চত্তিশগড়, কেৰালা আৰু পাঞ্জাৱৰ। ইয়াৰে ৫৮.২৩%ই কেৱল মহাৰাষ্ট্ৰৰ।
ইফালে, দেশৰ ১৫খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলত প্ৰতি নিযুত জন সংখ্যাৰ বিপৰীতে নমুনা পৰীক্ষণৰ হাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হাৰ ১,৮০,৪৪৯তকৈ কম বুলি তথ্য নিশ্চিত কৰা হৈছে।
দেশত এই পৰ্যন্ত ১,১৬,৮২,১৩৬গৰাকী লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে। এই মুহূৰ্তত দেশত আৰোগ্য লাভৰ সামগ্ৰিক গড় হাৰ হ’ল ৯২.৮%।
শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ সংখ্যা হৈছে ৫২,৮৪৭গৰাকী।
ইফালে, যোৱা ২৪ঘণ্টাত ৪৭৮গৰাকী লোকে ক’ভিড-১৯ত মৃত্যু আঁকোৱালি লৈছে।
মৃত্যু সাৱটা ৮৪.৫২% মৃতকেই ৮খন ৰাজ্যৰ।
ইয়াৰে, মহাৰাষ্ট্ৰ সৰ্বাধিক ২২২গৰাকীকৈ লোকে মৃত্যু বৰণ কৰাৰ বিপৰীতে পঞ্জাৱত ৫১গৰাকী লোকৰ মৃত্যু হৈছে।
ইফালে, যোৱা ২৪ঘণ্টাত দেশৰ ১২খন ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ পৰা কোনো ক’ভিড-১৯আক্ৰান্তৰ মৃ্ত্যুৰ বতৰা অহা নাই। ৰাজ্যকেইখন হৈছে পুডুচেৰী, লাডাখ(কেন্দ্ৰীয় শাসিত এলেকা), দমন আৰু দিউ, দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলী, মণিপুৰ, মিজোৰাম, আন্দামান নিকোবৰ, মেঘালয়, ছিক্কিম, নাগালেণ্ড, অৰুণাচল প্ৰদেশ, ত্ৰিপুৰা, ছিক্কিম আৰু আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপূঞ্জ।