প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু পৰ্তুগালৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মিঃ এন্তোনিঅ’ লুইছ ছান্তোছ ডি’ক’ষ্টাৰ মাজত টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
16 MAR 2021 7:17PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি পৰ্তুগালৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মিঃ এন্তোনিঅ’ লুইছ ছান্তোছ ডি’ক’ষ্টাৰ সৈতে টেলিফোনযোগে এক বাৰ্তালাপত মিলিত হয়।
দুয়োগৰাকী নেতাই নিজ নিজ দেশত ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ পৰিস্থিতিক লৈ পৰ্যালোচনা কৰে। এই মহামাৰী নিৰ্মূল কৰাৰ ক্ষেত্ৰত ক্ষীপ্ৰ, সমমানভাৱে টীকা প্ৰদানৰ ওপৰত তেওঁলোকে গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
শ্ৰী মোদীয়ে পৰ্তুগীজ প্ৰধানমন্ত্ৰী ডি’ক’ষ্টাক ভাৰতৰ টীকাকৰণ কাৰ্যসূচী আৰু ৭০ খন দেশলৈ টীকা প্ৰেৰণৰ বিষয়ক লৈ বিস্তাৰিতভাৱে অৱগত কৰে। নিজৰ ক্ষমতা অনুসৰি বিভিন্ন দেশক টীকাকৰণ কাৰ্যসূচীত ভাৰতক সহায় কৰিব বুলি তেওঁ আশ্বাস দিয়ে।
উভয় নেতাই দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কৰ পৰ্যালোচনা কৰে আৰু বিগত কেবাবছৰ ধৰি ভাৰত আৰু পৰ্তুগালৰ অংশীদাৰীত্বত ইতিবাচক প্ৰভাৱৰ সন্দৰ্ভত সন্তোষ প্ৰকাশ কৰে।
আগন্তুক মে’ মাহত পোৰ্টো-টে পৰ্তুগালৰ সভাপতিত্বত ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ নেতৃবৃন্দৰ বৈঠকৰ প্ৰস্তুতিক লৈও উভয় নেতাই আলোচনা কৰে। উল্লেখ্য যে এয়াই ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়ন নেতৃবৃন্দৰ মাজৰ প্ৰথমখন বৈঠক। ভাৰত আৰু ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ কৌশলগত অংশীদাৰীত্বক দৃঢ় কৰাৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী ডিক’ষ্টাৰ ভূমিকাক উচ্চ প্ৰশংসা কৰি শ্ৰী মোদীয়ে কয় পোৰ্টো-টেত তেওঁক সাক্ষাৎৰ বাবে অধীৰ আগ্ৰহেৰে অপেক্ষা কৰি আছে।

Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. António Luís Santos da Costa, Prime Minister of the Portuguese Republic
16 MAR 2021 7:17PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone call today with His Excellency António Luís Santos da Costa, Prime Minister of the Portuguese Republic.
The two leaders reviewed the Covid-19 pandemic situation in the two countries. They noted the importance of quick and equitable distribution of vaccines for ending of the pandemic.
Prime Minister Modi briefed PM Costa on India’s vaccination drive, as well as the support extended by India to more than 70 countries so far. He assured that India would continue supporting the vaccination efforts of other countries to the best of its capacities.
The two leaders reviewed bilateral relations and expressed satisfaction at the positive momentum in the India-Portugal partnership in the last few years.
They also reviewed preparations for the first ever India-EU Leaders’ Meeting, scheduled to take place under the Portuguese Presidency of the EU in Porto in May 2021. Prime Minister Modi appreciated the role being played by Prime Minister Costa for strengthening the India-EU Strategic Partnership, and said that he was looking forward to meeting him in Porto.