ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସାବରମତୀ ଆଶ୍ରମରୁ ଆରମ୍ଭ ହେବ ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ‘ଭୋକାଲ୍ ଫର୍ ଲୋକାଲ୍‌' ବାପୁ ଏବଂ ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମୀଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ଅଦ୍ଭୁତ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି
12 MAR 2021 10:00AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଅହମ୍ମଦାବାଦର ସାବରବତୀ ଆଶ୍ରମରୁ 'ପଦଯାତ୍ରା’(ସ୍ୱାଧୀନତା ପଦଯାତ୍ରା) କୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଆରମ୍ଭ କରିବେ ।
ଟୁଇଟ୍ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି, ଆଜିର ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସାବରମତୀ ଆଶ୍ରମରୁ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି, ଯେଉଁଠାରୁ ଦାଣ୍ଡି ମାର୍ଚ୍ଚ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା । ଏହି ପଦଯାତ୍ରା ଭାରତର ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଗର୍ବ ଏବଂ ଆତ୍ମନିର୍ଭରତା ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥିଲା । 'ଭୋକାଲ୍ ଫର୍ ଲୋକାଲ୍‌'କୁ ଯିବା ହେଉଛି ବାପୁ ଏବଂ ଆମର ମହାନ ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମୀଙ୍କୁ ଏକ ଅଦ୍ଭୁତ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ।
ଯେକୌଣସି ସ୍ଥାନୀୟ ଉତ୍ପାଦ କିଣନ୍ତୁ ଏବଂ 'ଭୋକାଲ୍ ଫର୍ ଲୋକାଲ୍‌' ବ୍ୟବହାର କରି ସୋସିଆଲ୍ ମିଡିଆରେ ଏକ ଚିତ୍ର ପୋଷ୍ଟ କରନ୍ତୁ । ସାବରମତୀ ଆଶ୍ରମରେ ମାଗନ୍ ନିବାସ ନିକଟରେ ଏକ ଚରଖା ସ୍ଥାପନ କରାଯିବ । ଏହା ଆତ୍ମନିର୍ଭରତା ସହିତ ଜଡିତ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଟୁଇଟ୍ ସହ ପୂର୍ଣ୍ଣ ଆକାରରେ ଘୂର୍ଣ୍ଣନ କରିବ । ଏହା ମଧ୍ୟ ଏକ ଲୋକଙ୍କ ଗତିବିଧି ପାଇଁ ଏକ ଅନୁକ୍ରମଣିକା ହେବ ।

Prime Minister's Office
Amrit Mahotsav programme to begin from Sabarmati Ashram: PM
'Vocal For Local' is a wonderful tribute to Bapu and freedom fighters, says PM
12 MAR 2021 10:00AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will flag off the ‘Padyatra’ (Freedom March) from Sabarmati Ashram, Ahmedabad, today.
In tweets, the Prime Minister said, "Today’s Amrit Mahotsav programme begins from Sabarmati Ashram, from where the Dandi March began. The March had a key role in furthering a spirit of pride and Aatmanirbharta among India’s people. Going 'Vocal For Local' is a wonderful tribute to Bapu and our great freedom fighters.
Buy any local product and post a picture on social media using 'Vocal For Local'. A Charkha will be installed near Magan Niwas at Sabarmati Ashram. It will rotate full circle with each Tweet related to Aatmanirbharta. This shall also become a catalyst for a people’s movement".