|
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
সকলো ৰাজ্য/কেন্দ্রশাসিত অঞ্চলত যোৱা মাহত সুস্পষ্টভাৱে ক'ৰোণাত আক্রান্তৰ সংখ্যা কমিছে
১৮খন ৰাজ্য/কেন্দ্রশাসিত অঞ্চলত যোৱা ২৪ ঘন্টাত মৃত্যুৰ খবৰ নাই সুস্থতাৰ সংখ্যা ক্রমশঃ বাঢ়িছে; মুঠ সুস্থতাৰ সংখ্যা ১.০৬ কোটি প্রায় ৯০ লক্ষ কোভিড-১৯ টীকাকৰণ হৈছে
17 FEB 2021 11:16AM by PIB Guwahati
ভাৰতত আজি সুস্পষ্টভাৱে ক'ৰোণাত আক্রান্তৰ সংখ্যা কমি হৈছেগৈ ১ লক্ষ ৩৬ হাজাৰ ৫৪৯। ইয়াৰ ফলত, মুঠ আক্রান্তৰ কেৱল ১.২৫ শতাংশহে সুস্পষ্টভাৱে ক'ৰোণাত আক্রান্ত।
এক উল্লেখযোগ্য সাফল্য হিচাপে সকলো ৰাজ্য আৰু কেন্দ্রশাসিত অঞ্চলত যোৱা মাহত সুস্পষ্টভাৱে ক'ৰোণাত আক্রান্তৰ সংখ্যা কমিছে। মহাৰাষ্ট্রত লক্ষ্যণীয়ভাৱে এই সংখ্যা যোৱা ১৭ জানুৱাৰীত ৫৩ হাজাৰ ১৬৩ৰ পৰা আজি কমি হৈছে ৩৮ হাজাৰ ৩০৭।
দেশত যোৱা ২৪ ঘন্টাত ১৮খন ৰাজ্য/কেন্দ্রশাসিত অঞ্চলৰ পৰা কোভিড-১৯ত মৃত্যুৰ খবৰ নাই। এই ৰাজ্য আৰু কেন্দ্রশাসিত অঞ্চলসমূহৰ মাজত আছে – উত্তৰ প্রদেশ, ৰাজস্থান, অন্ধ্রপ্রদেশ, জম্মু ও কাশ্মীৰ, ঝাড়খন্ড, অসম, ছিকিম, ত্রিপুৰা, আন্দামান ও নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ প্রভৃতি।
ভাৰতত দৈনিক-ভিত্তিত ক'ৰোণাত সুস্থতাৰ সংখ্যা একেৰাহে বাঢ়িছে। আজি এই সংখ্যা হৈছেগৈ ১ কোটি ৬ লক্ষ ৪৪ হাজাৰ ৮৫৮। জাতীয় স্তৰত সুস্থতাৰ হাৰ বাঢ়ি হৈছে ৯৭.৩৩ শতাংশ। যোৱা ২৪ ঘন্টাত আৰোগ্য লাভ কৰিছে ১১ হাজাৰ ৮৩৩ জনে। সুস্থতাৰ সংখ্যা আক্রান্তৰ সংখ্যাৰ তুলনাত ক্রমাগত বাঢ়ি থকাত সুস্পষ্টভাৱে আক্রান্তৰ সংখ্যা একেৰাহে কমিছে। যোৱা ২৪ ঘন্টাত ১১ হাজাৰ ৬১০ জন নতুনকৈ ক'ৰোণাত আক্রান্ত হৈছে।
কোভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত আজি পুৱা ৮টা পর্যন্ত প্রায় ৯০ লক্ষ স্বাস্থ্য কর্মী আৰু আগশাৰীত থকা কর্মীসকলক টীকাকৰণ কৰা হৈছে। ইয়াৰ মাজত টীকাকৰণৰ প্রথম ডোজ দিয়া হৈছে ৬১ লক্ষ ৫০ হাজাৰ ৯২২জন কর্মীক, দ্বিতীয় ডোজ পাইছে ২ লক্ষ ৭৬ হাজাৰ ৩৭৭জন স্বাস্থ্য কর্মীয়ে। ইয়াৰ উপৰিও, ক'ৰোণাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত আগশাৰীত থকা ২৫ লক্ষ ৭১ হাজাৰ ৯৩১জনক টীকাৰ প্রথম ডোজ দিয়া হৈছে। কোভিড-১৯ টীকাকৰণৰ দ্বিতীয় ডোজ দিয়া যোৱা ১৩ ফেব্রুৱাৰীৰ পৰা আৰম্ভ হৈছে। প্রথম ডোজ পোৱাৰ ২৮ দিন পিছত দ্বিতীয় ডোজ দিয়া আৰম্ভ হয়।
ক্ৰঃ নং
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চল
টীকাকৰণ কৰা সুফলভোগী
প্ৰথম ডোজ
দ্বিতীয় ডোজ
মুঠ ডোজ
১
২
৩
৪
৫
৬
৭
৮
৯
১০
১১
১২
১৩
১৪
১৫
১৬
১৭
১৮
১৯
২০
২১
২২
২৩
২৪
২৫
২৬
২৭
২৮
২৯
৩০
৩১
৩২
৩৩
৩৪
৩৫
৩৬
৩৭
৩৮
এ আৰু এন আইলেণ্ডছ
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
অৰুণাচল প্ৰদেশ
অসম
বিহাৰ
চণ্ডীগড়
ছত্তিশগড়
দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলি
দমন আৰু দিউ
দিল্লী
গোৱা
গুজৰাট
হাৰিয়ানা
হিমাচল প্ৰদেশ
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
ঝাৰখণ্ড
কৰ্ণাটক
কেৰালা
লাডাখ
লাক্ষাদ্বীপ
মধ্যপ্ৰদেশ
মহাৰাষ্ট্ৰ
মণিপুৰ
মেঘালয়
মিজোৰাম
নাগালেণ্ড
উৰিষ্যা
পুডুচেৰী
পঞ্জাৱ
ৰাজস্থান
ছিকিম
তামিলনাডু
তেলেংগানা
ত্ৰিপুৰা
উত্তৰ প্ৰদেশ
উত্তৰাখণ্ড
পশ্চিমবংগ
বিবিধ
৩,৮৪৭
৩,৬৬,৫২৩
১৬,৬১৩
১,৩০,০৫৮
৪,৯৬,৯৮৮
৯,৭৫৬
২,৯৬,৩০৮
৩,১৭৫
১,৩০৮
২,১৪,৬৪৬
১৩,১৪৭
৬,৯৫,৬২৮
২,০১,০৯৮
৮৪,২২৫
১,৫৯,৭৬৫
২,২৪,০০৫
৫,০৫,১৫৭
৩,৭৫,৪৪১
৩,৪২১
১,৮০৯
৫,৭৬,৬১০
৭,৩১,৫৩৭
২৮,৫৭৯
১৭,৮৮৯
১২,৩৩০
১৫,০২৫
৪,১৭,৮৮১
৬,৬২৭
১,০৯,৯১১
৬,২২,৩৭৪
৮,৯৯১
২,৮০,৮৯২
২,৭৯,৪৯৭
৭৩,৯২৪
৯,১৬,৫৬৮
১,১৯,০৬০
৫,৪৬,৪৩৩
১,৫৫,৮০৭
১৮২
২৪,১৪২
১,৫৭৪
৫,৩৬১
১৩,৪৯৭
২৫২
৬,৬৮২
৭০
৯৪
৬,৫৭৯
৩৫৪
১৫,৮০৯
৪,৭৭৩
২,৯০৭
২,৫০১
৫,৪০৮
২৮,৯০১
১২,৮১৫
২২৮
১১৫
০
৯,২৯৪
৪৫৯
৩৩৭
২২৭
১,২০৯
১০,৫৯০
৩৩০
২,০৪১
১৪,৬৪৭
১৫৭
৯,৩৫৬
৫৩,৩৫০
১,৪৯১
১৮,৩৯৪
২,৬৬৬
১০,০১৭
৯,৫৬৮
৪,০২৯
৩,৯০,৬৬৫
১৮,১৮৭
১,৩৫,৪১৯
৫,১০,৪৮৫
১০,০০৮
৩,০২,৯৯০
৩,২৪৫
১,৪০২
২,২১,২২৫
১৩,৫০১
৭,১১,৪৩৭
২,০৫,৮৭১
৮৭,১৩২
১,৬২,২৬৬
২,২৯,৪১৩
৫,৩৫,০৫৮
৩,৮৮,২৫৬
৩,৬৪৯
১,৯২৪
৫,৭৬,৬১০
৭,৪০,৮৩১
২৯,০৩৮
১৮,২২৬
১২,৫৫৭
১৬,২৩৪
৪,২৮,৪৭১
৬,৯৫৭
১,১১,৯৫২
৬,৩৭,০২১
৯,১৪৮
২,৯০,২৪৮
৩,৩২,৮৪৭
৭৫,৪১৫
৯,৩৪,৯৬২
১,২১,৭২৬
৫,৫৬,৪৫০
১,৬৫,৩৭৫
মুঠ
৮৭,২২,৮৫৩
২,৭৬,৩৭৭
৮৯,৯৯,২৩০
দেশজুৰি টীকাকৰণ অভিযানৰ ৩২তম দিনত (১৬ ফেব্রুৱাৰী) মুঠ ২ লক্ষ ৭৬ হাজাৰ ৯৪৩জনক টীকা দিয়া হৈছে। ইয়াৰ মাজত ১ লক্ষ ৬০ হাজাৰ ৬৯১জনে প্রথম ডোজ আৰু ১ লক্ষ ১৬ হাজাৰ ২৫২জন স্বাস্থ্য কর্মীয়ে দ্বিতীয় ডোজ পাইছে। দেশত টীকাকৰণ অভিযানৰ আওতাত ৮খন ৰাজ্যতে ৫৭.৮ শতাংশ টীকা দিয়া হৈছে। কেৱল উত্তৰ প্রদেশতে ১০.৪ শতাংশ বা ৯ লক্ষ ৩৪ হাজাৰ ৯৬২জনৰ টীকাকৰণ হৈছে।
টীকা গ্রহীতা সুফলভোগীসকলৰ মাজত কালি বিয়লি ৪টা পর্যন্ত ৩৬জনক হাসপাতালত ভর্তি কৰা হৈছে আৰু ২৯জনৰ মৃত্যু হৈছে। চিকিৎসাধীন ৩৬জনৰ মাজত ২২জনক প্রাথমিক চিকিৎসাৰ পিছত এৰি দিয়া হৈছে। ২জন বর্তমানে চিকিৎসাধীন আৰু ১২জনৰ মৃত্যু হৈছে। টীকাকৰণৰ পিছত যি ২৯জনৰ মৃত্যু হৈছে, তেওঁলোকৰ মাজত হাসপাতালৰ বাহিৰত মৃত্যু হৈছে ১৭জন আৰু চিকিৎসাধীন অৱস্থাত মৃত্যু হৈছে ১২জন।
দেশত ৬খন ৰাজ্যত সুস্থতাৰ হাৰ ৮১.১৫ শতাংশ। কেৰালাত একেদিনাই সর্বাধিক ৫ হাজাৰ ৪৩৯জন সুস্থ হৈছে। মহাৰাষ্ট্রত যোৱা ২৪ ঘন্টাত সুস্থ হৈছে ২ হাজাৰ ৭০০জন। তামিলনাডুত সুস্থতাৰ সংখ্যা ৪৭০।
দেশত যোৱা ২৪ ঘন্টাত মুঠ ক'ৰোণাত আক্রান্তৰ ৮৬.১৬ শতাংশই ৬খন ৰাজ্যৰ বাসিন্দা। কেৰালাত একেদিনাই ৪ হাজাৰ ৯৩৭জন নতুনকৈ ক'ৰোণাত আক্রান্ত হৈছে। মহাৰাষ্ট্রত আক্রান্তৰ সংখ্যা ৩ হাজাৰ ৬৬৩। তামিলনাডুত আক্রান্ত হৈছে ৪৫১জন।
দেশত যোৱা ২৪ ঘন্টাত ক'ৰোণাত ১০০জনৰ মৃত্যু হৈছে। ইয়াৰ মাজত ৮১ শতাংশৰ মৃত্যু হৈছে ৬খন ৰাজ্যত। মহাৰাষ্ট্রত সর্বাধিক ৩৯জনৰ মৃত্যু হৈছে। কেৰালাত মৃত্যু হৈছে ১৮ জন আৰু তামিলনাডুত মৃত্যু হৈছে ৭ জনৰ।

Ministry of Health and Family Welfare
Active Cases decline in all States/UTs in the last month
No death reported in 18 States/UTs in last 24 hours
Recoveries continue to rise; Cumulative recoveries at 1.06 Cr
Nearly 90 lakh COVID19 vaccine doses administered
17 FEB 2021 11:16AM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload currently stands at 1.36 lakh (1,36,549) today. The active caseload now consists of just 1.25% of India’s total Positive Cases.
In a significant development, all States and UTs have reported a decline in active cases in the last month. Maharashtra has shown a substantial decline in active cases from 53,163 on 17 January, 2021 to 38,307 on 17 February, 2021.
Eighteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Uttar Pradesh, Rajasthan, Andhra Pradesh, J&K (UT), Jharkhand, Puducherry, Himachal Pradesh, Lakshadweep, Manipur, Ladakh (UT), Assam, A&N Islands, Sikkim, Meghalaya, Tripura, Mizoram, Arunachal Pradesh and D&D & D&N.
India’s cumulative recoveries show a progressive increment on a daily basis. It stand at 1.06 Cr (1,06,44,858) today. The Recovery Rate is 97.33%. 11,833 patients have recovered and discharged in the last 24 hours. Rising recoveries combined with less new cases have ensured a decline in Active Caseload.
11,610 new daily cases have been recorded in the last 24 hours.
As on 17thFebruary, 2021, till 8:00 AM, the cumulative vaccination coverage to healthcare and frontline workers against COVID19 in the country has reached nearly 90 lakhs.
89,99,230 vaccine doses have been given to beneficiaries through 1,91,373 sessions, as per the provisional report till 8 am today. These include 61,50,922 HCWs (1st dose), 2,76,377 HCWs (2nd dose) and 25,71,931 FLWs (1st dose).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
3,847
182
4,029
2
Andhra Pradesh
3,66,523
24,142
3,90,665
3
Arunachal Pradesh
16,613
1,574
18,187
4
Assam
1,30,058
5,361
1,35,419
5
Bihar
4,96,988
13,497
5,10,485
6
Chandigarh
9,756
252
10,008
7
Chhattisgarh
2,96,308
6,682
3,02,990
8
Dadra & Nagar Haveli
3,175
70
3,245
9
Daman & Diu
1,308
94
1,402
10
Delhi
2,14,646
6,579
2,21,225
11
Goa
13,147
354
13,501
12
Gujarat
6,95,628
15,809
7,11,437
13
Haryana
2,01,098
4,773
2,05,871
14
Himachal Pradesh
84,225
2,907
87,132
15
Jammu & Kashmir
1,59,765
2,501
1,62,266
16
Jharkhand
2,24,005
5,408
2,29,413
17
Karnataka
5,05,157
28,901
5,34,058
18
Kerala
3,75,441
12,815
3,88,256
19
Ladakh
3,421
228
3,649
20
Lakshadweep
1,809
115
1,924
21
Madhya Pradesh
5,76,610
0
5,76,610
22
Maharashtra
7,31,537
9,294
7,40,831
23
Manipur
28,579
459
29,038
24
Meghalaya
17,889
337
18,226
25
Mizoram
12,330
227
12,557
26
Nagaland
15,025
1,209
16,234
27
Odisha
4,17,881
10,590
4,28,471
28
Puducherry
6,627
330
6,957
29
Punjab
1,09,911
2,041
1,11,952
30
Rajasthan
6,22,374
14,647
6,37,021
31
Sikkim
8,991
157
9,148
32
Tamil Nadu
2,80,892
9,356
2,90,248
33
Telangana
2,79,497
53,350
3,32,847
34
Tripura
73,924
1,491
75,415
35
Uttar Pradesh
9,16,568
18,394
9,34,962
36
Uttarakhand
1,19,060
2,666
1,21,726
37
West Bengal
5,46,433
10,017
5,56,450
38
Miscellaneous
1,55,807
9,568
1,65,375
Total
87,22,853
2,76,377
89,99,230
As on Day-32 of the vaccination drive (16th February, 2021), total 2,76,943 vaccine doses were given across 7,001 sessions. Out of which, 1,60,691 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 1,16,252 HCWs received 2nd dose of vaccine.
8 States account for 57.8% of the total vaccine doses administered in India. Uttar Pradesh alone accounts for 10.4% (9,34,962).
As on 16th February, 2021, till 4 pm, total 36 cases of hospitalization and 29 cases of deaths have been reported from people who have been vaccinated. Out of the 36 cases of hospitalisation, 22 were discharged after treatment. 2 are still under treatment and 12 cases died. Out of the 29 deaths, 17 deaths are outside hospital whereas 12 deaths are in the hospital.
81.15% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,439 newly recovered cases. 2,700 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 470 in Tamil Nadu.
86.15% of the daily new cases are from 6 States.
Kerala reports the highest daily new cases at 4,937. It is followed by Maharashtra with 3,663, while Tamil Nadu reported 451 new cases.
100 fatalities have been recorded in the last 24 hours.
Six States account for 81.00% of the daily deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (39). Kerala follows with 18 daily deaths and Tamil Nadu reported 7 casualties.