|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা থাদা রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্তা এক্তিব কেসশিং হন্থরকখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৮দা লৈখিদবগী রিপোর্ত অমত্তা লাকখিদ্রে নাবা ফগৎলকখিবশিং ৱাংখৎলক্লি; পুন্না নাবা ফগৎলকখিবশিং করোর ১.৬ শুখ্রে কোবিদ ১৯ বেক্সিনগী দোজ লাখ ৯০গী ময়াদা কাপখ্রে
17 FEB 2021 11:16AM by PIB Imphal
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ ঙসি লাখ ১.৩৬ (১,৩৬,৫৪৯) শুখ্রে। হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শুপ্নগী ১.২৫% ওইরি।
শীংথানিংঙাই ওইবা দিবেলমেন্ত অমদা, রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্তা হৌখিবা থাদা এক্তিব কেসশিং অসি হন্থরকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মহারাস্ত্রদা ২০২১গী জনুৱারী ১৭তা ৫৩,১৬৩ লৈরম্বদগী ২০২১গী ফেব্রুৱারী ১৭তা ৩৮,৩০৭ হন্থদুনা এক্তিব কেসশিংদা চাউনা হন্থরকপা উবা ফংখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৮দা লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখিদে। মখোয় অদুদা উত্তর প্রদেশ, রাজস্থান, অন্ধ্র প্রদেশ, জে অমসুং কে (য়ু.তি.), ঝার্খন্দ, পুদুচেরী, হিমাচল প্রদেশ, লক্ষদীপ, মনিপুর, লদাখ (য়ু.তি.), অসাম, এ অমসুং এন ইথৎশিং, সিক্কিম, মেঘালয়, ত্রিপুরা, মিজোরাম, অরুনাচল প্রদেশ অমসুং দি অমসুং দি অমদি দি অমসুং এন অসিনি।
ভারতকী অপুনবা নাবা ফগৎলকখিবশিং অসি নুমিৎ খুদিংগী ওইনা লেপ্পা লৈতনা হেনগৎপা ফংবা ফংলি। ঙসি করোর ১.০৬ (১,০৬,৪৪,৮৫৮) শুখ্রে। নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৩৩% ওইরি। হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মীওই ১১,৮৩৩ নাবা ফগৎতুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। নাবা ফগৎলকখিবশিং ৱাংখৎলকপগা লোইননা অনৌবা কেসশিং হন্থরকপনা এক্তিব কেসলোদ হন্থহনবা ঙমখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১১,৬১০ রেকোর্দ তৌখ্রে।
ফেব্রুৱারী ১৭, ২০২১ ফাওবগী অয়ুক্কী পুং ৮:০০ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ১৯দগী ঙাকথোক্নবা হেল্থকিয়র অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংদা কাপখিবা অপুনবা বেক্সিনেসনগী কভরেজ অসি লাখ ৯০গী ময়া য়ৌখ্রে।
প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি অয়ুক্কী পুং ৮:০০ ফাওবা সেসন ১,৯১,৩৭৩গী খুত্থাংদা বেক্সিন দোজ ৮৯,৯৯,২৩০ বেনিফিসরীশিংদা কাপখ্রে। মসিদা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬১,৫০,৯২২ (অহানবা দোজ), ঐচ.সি.দবল্যু. ২,৭৬,৩৭৭ (অনিশুবা দোজ) অমসুং এফ.এল.দবল্যু ২৫,৭১,৯৩১ (অহানবা দোজ) য়াওখি।
অহানবা দোজ কাপখিবা নুমিৎ ২৮শুরবা বেনিফিসরীশিংগী কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী অনিশুবা দোজ কাপ্পা ফেব্রুৱারী ১৩, ২০২১দগী হৌখি।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজ
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৩,৮৪৭
১৮২
৪,০২৯
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,৬৬,৫২৩
২৪,১৪২
৩,৯০,৬৬৫
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৬,৬১৩
১,৫৭৪
১৮,১৮৭
৪
অসাম
১,৩০,০৫৮
৫,৩৬১
১,৩৫,৪১৯
৫
বিহার
৪,৯৬,৯৮৮
১৩,৪৯৭
৫,১০,৪৮৫
৬
চান্দিগর
৯,৭৫৬
২৫২
১০,০০৮
৭
ছত্তিসগর
২,৯৬,৩০৮
৬,৬৮২
৩,০২,৯৯০
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৩,১৭৫
৭০
৩,২৪৫
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,৩০৮
৯৪
১,৪০২
১০
দিল্লী
২,১৪,৬৪৬
৬,৫৭৯
২,২১,২২৫
১১
গোৱা
১৩,১৪৭
৩৫৪
১৩,৫০১
১২
গুজরাত
৬,৯৫,৬২৮
১৫,৮০৯
৭,১১,৪৩৭
১৩
হরিয়ানা
২,০১,০৯৮
৪,৭৭৩
২,০৫,৮৭১
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৮৪,২২৫
২,৯০৭
৮৭,১৩২
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১,৫৯,৭৬৫
২,৫০১
১,৬২,২৬৬
১৬
ঝার্খন্দ
২,২৪,০০৫
৫,৪০৮
২,২৯,৪১৩
১৭
কর্নাতকা
৫,০৫,১৫৭
২৮,৯০১
৫,৩৪,০৫৮
১৮
কেরেলা
৩,৭৫,৪৪১
১২,৮১৫
৩,৮৮,২৫৬
১৯
লদাখ
৩,৪২১
২২৮
৩,৬৪৯
২০
লক্ষদীপ
১,৮০৯
১১৫
১,৯২৪
২১
মধ্য প্রদেশ
৫,৭৬,৬১০
০
৫,৭৬,৬১০
২২
মহারাস্ত্র
৭,৩১,৫৩৭
৯,২৯৪
৭,৪০,৮৩১
২৩
মনিপুর
২৮,৫৭৯
৪৫৯
২৯,০৩৮
২৪
মেঘালয়
১৭,৮৮৯
৩৩৭
১৮,২২৬
২৫
মিজোরাম
১২,৩৩০
২২৭
১২,৫৫৭
২৬
নাগালেন্দ
১৫,০২৫
১,২০৯
১৬,২৩৪
২৭
ওরিশা
৪,১৭,৮৮১
১০,৫৯০
৪,২৮,৪৭১
২৮
পুদুচেরী
৬,৬২৭
৩৩০
৬,৯৫৭
২৯
পঞ্জাব
১,০৯,৯১১
২,০৪১
১,১১,৯৫২
৩০
রাজস্থান
৬,২২,৩৭৪
১৪,৬৪৭
৬,৩৭,০২১
৩১
সিক্কিম
৮,৯৯১
১৫৭
৯,১৪৮
৩২
তামিল নাদু
২,৮০,৮৯২
৯,৩৫৬
২,৯০,২৪৮
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৭৯,৪৯৭
৫৩,৩৫০
৩,৩২,৮৪৭
৩৪
ত্রিপুরা
৭৩,৯২৪
১,৪৯১
৭৫,৪১৫
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৯,১৬,৫৬৮
১৮,৩৯৪
৯,৩৪,৯৬২
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,১৯,০৬০
২,৬৬৬
১,২১,৭২৬
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫,৪৬,৪৩৩
১০,০১৭
৫,৫৬,৪৫০
৩৮
অতোপ্পশিং
১,৫৫,৮০৭
৯,৫৬৮
১,৬৫,৩৭৫
অপুনবা
৮৭,২২,৮৫৩
২,৭৬,৩৭৭
৮৯,৯৯,২৩০
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ৩২নি শুবা নুমিৎ (ফেব্রুৱারী ১৬, ২০২১) অসিদা সেসন ৭,০০১গী খুত্থাংদা পুন্না বেক্সিন দোজ ২,৭৬,৯৪৩ কাপখ্রে। মসিগী মনুংদা বেনিফিসরী ১,৬০,৬৯১দা অহানবা দোজ অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ১,১৬,২৫২ দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে।
ভারত্তা কাপখিবা অপুনবা বেক্সিনগী দোকশিংগী ৫৭.৮% দি রাজ্য ৮দগী ওইখ্রে। উত্তর প্রদেশ খক্তদা ১০.৪% (৯,৩৪,৯৬২) ওইখ্রে।
ফেব্রুৱারী ১৬, ২০২১গী নুমিদাং পুং ৮ ফাওবদা অপুনবা কেস ৩৬ হোস্পিতালদা পুখৎখ্রে অমসুং বেক্সিন কাপখিবা মীওইশিংদগী লৈখিদবগী কেস ২৯ রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হোস্পিতালদা পুখৎলকখিবা কেস ৩৬গী মনুংদা ২২ লায়েং চত্থরবা মতুং দিসচার্জ তৌখ্রে। হৌজিক ২না লায়েং মখা চত্থরি। লৈখিদবা মীওই ২৯ অসিগী মনুংদা মীওই ১৭ হোস্পিতালগী মপান্দা লৈখিদবা ওইখি অমরোমদা লৈখিদবা ১২না হোস্পিতালদা লৈখিদবা ওইখি।
নৌনা ফগৎলকখিবা কেসশিংগী ৮১.১৫%দি রাজ্য ৬তগী ওইখ্রে।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৫,৪৩৯গা লোইননা কেরেলানা নোংমদা খ্বাইদগী মশিং ৱাংনা ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা মীওই ২,৭০০ অমসুং তামিল নাদুদা ৪৭০ ফগৎতুনা মতুং ইন্নখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮৬.১৫%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
কেস ৪,৯৩৭কা লোইননা কেরেলানা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মসিগী মতুংদা মহারাস্ত্রদা ৩,৬৬৩ অমসুং তামিল নাদুদা অনৌবা কেস ৪৫১ রিপোর্ত তৌদুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবা ১০০ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
নৌনা লৈখিদবগী ৮১.০০%দি রাজ্য তরুক্তগী ওইখ্রে। মহারাস্ত্রদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লৈখিদে (৩৯)। কেরেলাদানা লৈখিদবা ১৮ অমসুং পঞ্জাবতা নৌবা লৈখিদবা ৭ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
Active Cases decline in all States/UTs in the last month
No death reported in 18 States/UTs in last 24 hours
Recoveries continue to rise; Cumulative recoveries at 1.06 Cr
Nearly 90 lakh COVID19 vaccine doses administered
17 FEB 2021 11:16AM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload currently stands at 1.36 lakh (1,36,549) today. The active caseload now consists of just 1.25% of India’s total Positive Cases.
In a significant development, all States and UTs have reported a decline in active cases in the last month. Maharashtra has shown a substantial decline in active cases from 53,163 on 17 January, 2021 to 38,307 on 17 February, 2021.
Eighteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Uttar Pradesh, Rajasthan, Andhra Pradesh, J&K (UT), Jharkhand, Puducherry, Himachal Pradesh, Lakshadweep, Manipur, Ladakh (UT), Assam, A&N Islands, Sikkim, Meghalaya, Tripura, Mizoram, Arunachal Pradesh and D&D & D&N.
India’s cumulative recoveries show a progressive increment on a daily basis. It stand at 1.06 Cr (1,06,44,858) today. The Recovery Rate is 97.33%. 11,833 patients have recovered and discharged in the last 24 hours. Rising recoveries combined with less new cases have ensured a decline in Active Caseload.
11,610 new daily cases have been recorded in the last 24 hours.
As on 17thFebruary, 2021, till 8:00 AM, the cumulative vaccination coverage to healthcare and frontline workers against COVID19 in the country has reached nearly 90 lakhs.
89,99,230 vaccine doses have been given to beneficiaries through 1,91,373 sessions, as per the provisional report till 8 am today. These include 61,50,922 HCWs (1st dose), 2,76,377 HCWs (2nd dose) and 25,71,931 FLWs (1st dose).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
3,847
182
4,029
2
Andhra Pradesh
3,66,523
24,142
3,90,665
3
Arunachal Pradesh
16,613
1,574
18,187
4
Assam
1,30,058
5,361
1,35,419
5
Bihar
4,96,988
13,497
5,10,485
6
Chandigarh
9,756
252
10,008
7
Chhattisgarh
2,96,308
6,682
3,02,990
8
Dadra & Nagar Haveli
3,175
70
3,245
9
Daman & Diu
1,308
94
1,402
10
Delhi
2,14,646
6,579
2,21,225
11
Goa
13,147
354
13,501
12
Gujarat
6,95,628
15,809
7,11,437
13
Haryana
2,01,098
4,773
2,05,871
14
Himachal Pradesh
84,225
2,907
87,132
15
Jammu & Kashmir
1,59,765
2,501
1,62,266
16
Jharkhand
2,24,005
5,408
2,29,413
17
Karnataka
5,05,157
28,901
5,34,058
18
Kerala
3,75,441
12,815
3,88,256
19
Ladakh
3,421
228
3,649
20
Lakshadweep
1,809
115
1,924
21
Madhya Pradesh
5,76,610
0
5,76,610
22
Maharashtra
7,31,537
9,294
7,40,831
23
Manipur
28,579
459
29,038
24
Meghalaya
17,889
337
18,226
25
Mizoram
12,330
227
12,557
26
Nagaland
15,025
1,209
16,234
27
Odisha
4,17,881
10,590
4,28,471
28
Puducherry
6,627
330
6,957
29
Punjab
1,09,911
2,041
1,11,952
30
Rajasthan
6,22,374
14,647
6,37,021
31
Sikkim
8,991
157
9,148
32
Tamil Nadu
2,80,892
9,356
2,90,248
33
Telangana
2,79,497
53,350
3,32,847
34
Tripura
73,924
1,491
75,415
35
Uttar Pradesh
9,16,568
18,394
9,34,962
36
Uttarakhand
1,19,060
2,666
1,21,726
37
West Bengal
5,46,433
10,017
5,56,450
38
Miscellaneous
1,55,807
9,568
1,65,375
Total
87,22,853
2,76,377
89,99,230
As on Day-32 of the vaccination drive (16th February, 2021), total 2,76,943 vaccine doses were given across 7,001 sessions. Out of which, 1,60,691 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 1,16,252 HCWs received 2nd dose of vaccine.
8 States account for 57.8% of the total vaccine doses administered in India. Uttar Pradesh alone accounts for 10.4% (9,34,962).
As on 16th February, 2021, till 4 pm, total 36 cases of hospitalization and 29 cases of deaths have been reported from people who have been vaccinated. Out of the 36 cases of hospitalisation, 22 were discharged after treatment. 2 are still under treatment and 12 cases died. Out of the 29 deaths, 17 deaths are outside hospital whereas 12 deaths are in the hospital.
81.15% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,439 newly recovered cases. 2,700 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 470 in Tamil Nadu.
86.15% of the daily new cases are from 6 States.
Kerala reports the highest daily new cases at 4,937. It is followed by Maharashtra with 3,663, while Tamil Nadu reported 451 new cases.
100 fatalities have been recorded in the last 24 hours.
Six States account for 81.00% of the daily deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (39). Kerala follows with 18 daily deaths and Tamil Nadu reported 7 casualties.