ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
୧୯ ଦିନରେ ପ୍ରାୟ ୪.୫ ନିୟୁତ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣ ହୋଇପାରିଛି
ମାତ୍ର ୧୮ ଦିନରେ ୪ ନିୟୁତ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ଟିକାକରଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିଶ୍ୱରେ ଭାରତ ଦ୍ରୁତତମ ଦେଶ
କ୍ରମାଗତ ହ୍ରାସ ପାଇ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୧.୫୫ ଲକ୍ଷ ହୋଇଛି
04 FEB 2021 11:27AM by PIB Bhubaneswar
ବୈଶ୍ୱିକ ମହାମାରୀ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସଫଳତା ପାଇପାରିଛି ।
ମାତ୍ର ୧୯ ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ପ୍ରାୟ ୪.୫ ନିୟୁତ (୪୪,୪୯,୫୫୨) ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣ ହୋଇପାରିଛି ।
ମାତ୍ର ୧୮ ଦିନରେ ତ୍ୱରିତ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ୪ ନିୟୁତ ଲୋକଙ୍କ ଟିକାକରଣ କରିବା କ୍ଷେତ୍ର୍ରରେ ବିଶ୍ୱରେ ଭାରତ ସର୍ବାଗ୍ରେ ରହିଛି । ଅନ୍ୟ କେତେକ ଦେଶ ଏଥିପାଇଁ ୬୫ ଦିନ ସମୟ ନେଇଛନ୍ତି । ଭାରତରେ ଦେଶବ୍ୟାପୀ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣ ୨୦୨୧ ଜାନୁଆରୀ ୧୬ ତାରିଖରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା ।
ପ୍ରତିଦିନ ଟିକାକରଣ ହେଉଥିବା ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଏଥିରେ ଅଗ୍ରଗତି ହେଉଥିବା ଦର୍ଶାଉଛି ।
ବିଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୮,୦୪୧ ସେନନ୍ରେ ୩,୧୦,୬୦୪ ଜଣଙ୍କ ଟିକାକରଣ ହୋଇଛି । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୮୪,୬୧୭ ସେସନ୍ ହୋଇଛି ।
S.No.
State/UT
Beneficiaries Vaccinated
1
A & N Islands
2,772
2
Andhra Pradesh
2,15,171
3
Arunachal Pradesh
9,846
4
Assam
43,607
5
Bihar
2,64,097
6
Chandigarh
4,399
7
Chhattisgarh
1,01,564
8
Dadra & Nagar Haveli
926
9
Daman & Diu
561
10
Delhi
81,433
11
Goa
6,326
12
Gujarat
3,11,251
13
Haryana
1,29,866
14
Himachal Pradesh
43,926
15
Jammu & Kashmir
26,634
16
Jharkhand
67,970
17
Karnataka
3,16,638
18
Kerala
2,46,043
19
Ladakh
1,511
20
Lakshadweep
807
21
Madhya Pradesh
3,30,722
22
Maharashtra
3,54,633
23
Manipur
5,872
24
Meghalaya
4,806
25
Mizoram
9,995
26
Nagaland
4,244
27
Odisha
2,11,346
28
Puducherry
3,222
29
Punjab
63,663
30
Rajasthan
3,63,521
31
Sikkim
3,425
32
Tamil Nadu
1,33,434
33
Telangana
1,76,732
34
Tripura
32,340
35
Uttar Pradesh
4,63,793
36
Uttarakhand
54,153
37
West Bengal
3,01,091
38
Miscellaneous
57,212
Total
44,49,552
ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣ ହୋଇଥିବା ମୋଟ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ୫୪.୮୭% ଟିକାକରଣ ୭ ରାଜ୍ୟରେ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଭାରତର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ଆଜି ୧.୫୫ ଲକ୍ଷ (୧,୫୫,୦୨୫)କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଭାରତର ମୋଟ କରୋନା ମାମଲାର ମାତ୍ର ୧.୪୪% ରହିଛି ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ।
ବିଗତ ଦିନ ମାନଙ୍କରେ ଦୈନିକ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାର ସଂଖ୍ୟାରେ ହେଉଥିବା ପରିବର୍ତ୍ତନ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ହେଉଥିବା ହ୍ରାସକୁ ଦର୍ଶାଉଛି ।
ଆଜି ଭାରତରେ ଦୈନିକ ପଜିଟିଭ ହାର ରହିଛି ୧.୮୨% । ବିଗତ କେଇ ସପ୍ତାହ (୧୯ ଦିନ) ଧରି ଦୈନିକ ପଜିଟିଭ୍ ହାର ୨%ରୁ ତଳେ ରହିଛି ।
ଦେଶରେ ଏବେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୧,୦୪,୮୦,୪୫୫ ହୋଇଛି ।
ଦୈନିକ ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଖ୍ୟା ନୂଆ ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାକୁ ଅତିକ୍ରମ କରୁଥିବାରୁ ସୁସ୍ଥତା ହାର ୯୭.୧୩%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ୬୭.୬ ଗୁଣ ଅଧିକ ।
ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ୮୬.୦୪% ଆସିଛନ୍ତି ୬ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ବିଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ ୭୦୩୦ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ କେରଳରେ ୬୩୮୦ ଏବଂ ତାମିଲନାଡ଼ୁରେ ୫୩୩ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ ୮୪.୬୭% ଆସିଛନ୍ତି ୬ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । ଗୋଟିଏ ଦିନରେ କେରଳରେ ସର୍ବାଧିକ ୬୩୫୬ ଜଣ ନୂଆ ଆକ୍ରାନ୍ତ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ୨୯୯୨ ଏବଂ ତାମିଲନାଡ଼ୁରେ ୫୧୪ ଜଣ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂଆ କରୋନା ମୃତୁ୍ୟ ମଧ୍ୟରୁ ୭୧.୦୩ % ମୃତୁ୍ୟ ହୋଇଛି ୬ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୩୦ ଜଣଙ୍କ ମୃତୁ୍ୟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ କେରଳରେ ୨୦ ଜଣଙ୍କ ମୃତୁ୍ୟ ହୋଇଛି । ଛତିଶଗଡ଼ ଓ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ୭ ଜଣ ଲେଖାଏଁ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି ।

Ministry of Health and Family Welfare
Nearly 4.5 million beneficiaries vaccinated against COVID19 in 19 days
India is the fastest country to cross landmark of vaccinating 4 million beneficiaries in merely 18 days
Consistently sliding, Active Caseload further drops to 1.55 lakh
04 FEB 2021 11:27AM by PIB Delhi
India has achieved a significant achievement in its fight against the global pandemic.
Nearly 4.5 million (44,49,552) beneficiaries have received COVID19 vaccination in merely 19 days.
India has been the fastest country to achieve 4 million COVID19 vaccinations in just 18 days. Many other countries have had a head start of almost 65 days. India launched the countrywide COVID19 vaccination drive on 16th Jan 2021.
The number of beneficiaries being vaccinated every day has also shown a progressive increase.
In the last 24 hours, 3,10,604 people were vaccinated across 8,041 sessions. 84,617 sessions have been conducted so far.
S.No.
State/UT
Beneficiaries Vaccinated
1
A & N Islands
2,772
2
Andhra Pradesh
2,15,171
3
Arunachal Pradesh
9,846
4
Assam
43,607
5
Bihar
2,64,097
6
Chandigarh
4,399
7
Chhattisgarh
1,01,564
8
Dadra & Nagar Haveli
926
9
Daman & Diu
561
10
Delhi
81,433
11
Goa
6,326
12
Gujarat
3,11,251
13
Haryana
1,29,866
14
Himachal Pradesh
43,926
15
Jammu & Kashmir
26,634
16
Jharkhand
67,970
17
Karnataka
3,16,638
18
Kerala
2,46,043
19
Ladakh
1,511
20
Lakshadweep
807
21
Madhya Pradesh
3,30,722
22
Maharashtra
3,54,633
23
Manipur
5,872
24
Meghalaya
4,806
25
Mizoram
9,995
26
Nagaland
4,244
27
Odisha
2,11,346
28
Puducherry
3,222
29
Punjab
63,663
30
Rajasthan
3,63,521
31
Sikkim
3,425
32
Tamil Nadu
1,33,434
33
Telangana
1,76,732
34
Tripura
32,340
35
Uttar Pradesh
4,63,793
36
Uttarakhand
54,153
37
West Bengal
3,01,091
38
Miscellaneous
57,212
Total
44,49,552
54.87% of the total beneficiaries vaccinated against COVID19, so far, are from seven States.
India’s total Active Caseload has dropped to 1.55 lakh (1,55,025) today.
India’s present active caseload now consists of just 1.44% of India’s total Positive Cases.
The day-on-day change in number of active cases over the past few weeks depicts the consistent decline in the active cases.
India’s Daily Positivity Rate is 1.82%, as of today. India has maintained the daily positivity rate below 2% in last few weeks (19 days) as shown.
The total recovered cases stand at 1,04,80,455
The difference in New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 97.13% today. The total recovered cases are 67.6 times the active cases.
86.04% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States/UTs.
Maharashtrahas reported the maximum number of single day recoveries with 7,030 newly recovered cases. 6,380 people recovered in Kerala in the past 24 hours followed by 533 in Tamil Nadu.
84.67% of the new cases are from 6 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 6,356. It is followed by Maharashtra with 2,992, while Tamil Nadu reported 514 new cases.
Six States/UTs account for 71.03% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (30). Kerala follows with 20 daily deaths. Both West Bengal and Chhattisgarh has reported 7 casualties.