Ministry of Health and Family Welfare
Nearly 4.5 million beneficiaries vaccinated against COVID19 in 19 days
India is the fastest country to cross landmark of vaccinating 4 million beneficiaries in merely 18 days
Consistently sliding, Active Caseload further drops to 1.55 lakh
04 FEB 2021 11:27AM by PIB Delhi
India has achieved a significant achievement in its fight against the global pandemic.
Nearly 4.5 million (44,49,552) beneficiaries have received COVID19 vaccination in merely 19 days.
India has been the fastest country to achieve 4 million COVID19 vaccinations in just 18 days. Many other countries have had a head start of almost 65 days. India launched the countrywide COVID19 vaccination drive on 16th Jan 2021.
The number of beneficiaries being vaccinated every day has also shown a progressive increase.
In the last 24 hours, 3,10,604 people were vaccinated across 8,041 sessions. 84,617 sessions have been conducted so far.
S.No.
State/UT
Beneficiaries Vaccinated
1
A & N Islands
2,772
2
Andhra Pradesh
2,15,171
3
Arunachal Pradesh
9,846
4
Assam
43,607
5
Bihar
2,64,097
6
Chandigarh
4,399
7
Chhattisgarh
1,01,564
8
Dadra & Nagar Haveli
926
9
Daman & Diu
561
10
Delhi
81,433
11
Goa
6,326
12
Gujarat
3,11,251
13
Haryana
1,29,866
14
Himachal Pradesh
43,926
15
Jammu & Kashmir
26,634
16
Jharkhand
67,970
17
Karnataka
3,16,638
18
Kerala
2,46,043
19
Ladakh
1,511
20
Lakshadweep
807
21
Madhya Pradesh
3,30,722
22
Maharashtra
3,54,633
23
Manipur
5,872
24
Meghalaya
4,806
25
Mizoram
9,995
26
Nagaland
4,244
27
Odisha
2,11,346
28
Puducherry
3,222
29
Punjab
63,663
30
Rajasthan
3,63,521
31
Sikkim
3,425
32
Tamil Nadu
1,33,434
33
Telangana
1,76,732
34
Tripura
32,340
35
Uttar Pradesh
4,63,793
36
Uttarakhand
54,153
37
West Bengal
3,01,091
38
Miscellaneous
57,212
Total
44,49,552
54.87% of the total beneficiaries vaccinated against COVID19, so far, are from seven States.
India’s total Active Caseload has dropped to 1.55 lakh (1,55,025) today.
India’s present active caseload now consists of just 1.44% of India’s total Positive Cases.
The day-on-day change in number of active cases over the past few weeks depicts the consistent decline in the active cases.
India’s Daily Positivity Rate is 1.82%, as of today. India has maintained the daily positivity rate below 2% in last few weeks (19 days) as shown.
The total recovered cases stand at 1,04,80,455
The difference in New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 97.13% today. The total recovered cases are 67.6 times the active cases.
86.04% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States/UTs.
Maharashtrahas reported the maximum number of single day recoveries with 7,030 newly recovered cases. 6,380 people recovered in Kerala in the past 24 hours followed by 533 in Tamil Nadu.
84.67% of the new cases are from 6 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 6,356. It is followed by Maharashtra with 2,992, while Tamil Nadu reported 514 new cases.
Six States/UTs account for 71.03% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (30). Kerala follows with 20 daily deaths. Both West Bengal and Chhattisgarh has reported 7 casualties.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নুমিৎ ১৯নিদা কোবিদ১৯গী মায়োক্তা বেনিফিসরী মিলিয়ন ৪.৫কী ময়াদা বেক্সিন কাপখ্রে
শুপ্নগী নুমিৎ ১৮দা বেনিফিসরী মিলিয়ন ৫ বেক্সিন কাপ্পগী পন্দুপ লান্থোক্তুনা ভারতনা খ্বাইদগী খোঙজেল য়াংবা লৈবাক ওইখ্রে
লেপ্পা লৈতনা হায়থরকপনা এক্তিব কেসলোদ মখা তানা লাখ ১.৫৫তা হন্থখ্রে
04 FEB 2021 11:27AM by PIB Imphal
মালেমগী ওইবা লাইচৎ অসিগী লাঞ্জংদা ভারতবা শীংথানিংঙাই ওইনা মাই পাকপা ঙমখ্রে।
শুপ্নগী নুমিৎ ১৯ খক্তদা বেনিফিসরী মিলিয়ন ৪.৫গী ময়াদা (৪৪,৪৯,৫৫২) কোবিদ১৯গী বেক্সিন কাপখ্রে।
ভারতনা শুপ্নগী নুমিৎ ১৮গী মনুংদা কোবিদ১৯গী বেক্সিন কাপ্পা মিলিয়ন ৮ য়ৌখিবা খ্বাইদগী খোঙজেল য়াংবা লৈবাক ওইখ্রে। অতোপ্পা লৈবাক কয়ানা নুমিৎ ৬৫কী মমাংদগী হৌখ্রবনি। ভারতনা লৈবাক শিনবা থুংনা জনুৱারী ১৬, ২০২১দা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসন দ্রাইভ হৌদোকখি।
নুমিৎ খুদিংগী বেক্সিন কাপ্পা বেনিফিসরীশিংগী মশিং অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা সেসন ৮,০৪১দা মীওই ৩,১০,৬০৪ বেক্সিন কাপখ্রে। হৌজিক ফাওবদা সেসন ৮৪,৬১৭ পাঙথোকখ্রে।
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
২,৭৭২
২
অন্ধ্র প্রদেশ
২,১৫,১৭১
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৯,৮৪৬
৪
অসাম
৪৩,৬০৭
৫
বিহার
২,৬৪,০৯৭
৬
চান্দিগর
৪,৩৯৯
৭
ছত্তিসগর
১,০১,৫৬৪
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৯২৬
৯
দামন অমসুং দীয়ু
৫৬১
১০
দিল্লী
৮১,৪৩৩
১১
গোৱা
৬,৩২৬
১২
গুজরাত
৩,১১,২৫১
১৩
হরিয়ানা
১,২৯,৮৬৬
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৪৩,৯২৬
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২৬,৬৩৪
১৬
ঝার্খন্দ
৬৭,৯৭০
১৭
কর্নাতকা
৩,১৬,৬৩৮
১৮
কেরেলা
২,৪৬,০৪৩
১৯
লদাখ
১,৫১১
২০
লক্ষদীপ
৮০৭
২১
মধ্য প্রদেশ
৩,৩০,৭২২
২২
মহারাস্ত্র
৩,৫৪,৬৩৩
২৩
মনিপুর
৫,৮৭২
২৪
মেঘালয়
৪,৮০৬
২৫
মিজোরাম
৯,৯৯৫
২৬
নাগালেন্দ
৪,২৪৪
২৭
ওরিশা
২,১১,৩৪৬
২৮
পুদুচেরী
৩,২২২
২৯
পঞ্জাব
৬৩,৬৬৩
৩০
রাজস্থান
৩,৬৩,৫২১
৩১
সিক্কিম
৩,৪২৫
৩২
তামিল নাদু
১,৩৩,৪৩৪
৩৩
তেলঙ্গনা
১,৭৬,৭৩২
৩৪
ত্রিপুরা
৩২,৩৪০
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৪,৬৩,৭৯৩
৩৬
উত্তরাখন্দ
৫৪,১৫৩
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩,০১,০৯১
৩৮
অতোপ্পশিং
৫৭,২১২
অপুনবা
৪৪,৪৯,৫৫২
হৌজিক ফাওবদা কোবিদ১৯গী মায়োক্তা বেক্সিন কাপখিবা অপুনবা বেনিফিসরীগী ৫৪.৮৭%দি রাজ্য তরেৎতগী ওইখ্রে।
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি লাখ ১.৫৫ (১,৫৫,০২৫) হন্থখ্রে।
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ১.৪৪% খক্তা ওইরি।
হৌখিবা চয়োলশিংদা নুমিৎ অমমমদা হোংলক্লিবা এক্তিব কেসশিংগী মশিং অসিনা এক্তিব কেসশিংদা লেপ্পা লৈতনা হন্থরক্লি হায়বা উৎখ্রে।
ভারতকী পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ঙসি ১.৮২% ওইখ্রে। উৎলিবা অসিগী মতুং ইন্না ভারতনা হৌখিবা চয়োল খরা (নুমিৎ ১৯) অসিদা নুংতিগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ২%গী মখাদা থম্বা ঙমখ্রে।
পুন্না নাবা ফগৎখিবা অসি ১,০৪,৮০,৪৫৫ শুখ্রে।
অনৌবা কেসশিংদগী নৌনা নাবা ফগৎলকপনা মশিং হেনগৎলকপনা খেন্নবা লৈরকপা অসিনা নাবা ফগৎলকপগী চাং ঙসি ৯৭.১৩% য়ৌহনখ্রে। পুন্না নাবা ফগৎখিবা কেসশিংনা এক্তিব কেসশিংগী শরুক ৬৭.৬ ওইখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৮৬.০৪%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬ দগী ওইখ্রে।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৭,০৩০গা লোইননা মহারাস্ত্রনা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৬,৩৮০ ফগৎতুনা কেরেলানা মতুংদা লৈখ্রে অদুগা তামিল নাদুদা ৫৩৩ ফগৎতুনা মতুং ইন্নখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮৪.৬৭% দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
কেস ৬,৩৫৬কা লোইননা কেরেলানা মশিং খ্বাইদগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মমসিগী মতুংদা মহারস্ত্রদা ২,৯৯২, অমসুং তামিল নাদুদা অনৌবা কেস ৫১৪ রিপোর্ত তৌখ্রে।
নৌনা শীখিবা অসিগী ৭১.০৩% দি রাজ্য/য়ু.তি. তরুক্তগী ওইখ্রে। মহারাস্ত্রদা শীখিবা খ্বাইদগী য়ামখি (৩০)। ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং ছত্তিসগর অনিমক্তগী শীখিবা ৭ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।