প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ষ্টেচু অৱ ইউনিটিৰ সৈতে দেশৰ বিভিন্ন অঞ্চলৰ মাজত প্ৰত্যক্ষ ৰেল সংযোগৰ সুবিধা গঢ়ি তুলিবলৈ ১৭ জানুৱাৰীত আঠখন ৰেলৰ যাত্ৰা শুভাৰম্ভ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
গুজৰাটৰ ৰেল খণ্ডৰ সৈতে সম্পৰ্কিত আন কেইবাটাও প্ৰকল্পও উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
15 JAN 2021 4:50PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ষ্টেচু অৱ ইউনিটিৰ সৈতে দেশৰ বিভিন্ন অঞ্চলৰ মাজত প্ৰত্যক্ষ ৰেল সংযোগৰ সুবিধা গঢ়ি তুলিবলৈ ১৭ জানুৱাৰীৰ পুৱা ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে আঠখন ৰেলৰ যাত্ৰা শুভাৰম্ভ কৰিব। এই ৰেলকেইখনে কেভাদিয়াস্থিত ষ্টেচু অৱ ইউনিটিৰ সৈতে দেশৰ বিভিন্ন অঞ্চলক সংযোগ কৰিব। এই অনুষ্ঠানতে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুজৰাটৰ ৰেল খণ্ডৰ সৈতে সম্পৰ্কিত আন কেইবাটাও প্ৰকল্পও উদ্বোধন কৰিব। এই অনুষ্ঠানত গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী আৰু কেন্দ্ৰীয় ৰেল মন্ত্ৰী উপস্থিত থাকিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দাভোই-চাণ্ডোদ গজ ৰূপান্তৰিত ব্ৰডগজ ৰেললাইন, চাণ্ডোড-কেভাদিয়া নতুন ব্ৰডগজ ৰেললাইন, নতুনকৈ বৈদ্যুতিকীকৰণ কৰা প্ৰতাপনগৰ-কেভাদিয়া শাখা আৰু দাভোই, চাণ্ডোদ আৰু কেভাদিয়াৰ নতুন ষ্টেচন ভৱনসমূহ উদ্বোধন কৰিব। এই ভৱনবোৰ স্থানীয় বিশেষত্ব আৰু আধুনিক যাত্ৰীবাহী সা-সুবিধাসমূহ অন্তৰ্ভুক্ত কৰি প্ৰস্তুত কৰা হৈছে। কেভাদিয়া ষ্টেচন হৈছে ভাৰতৰ প্ৰথম পৰিৱেশ বান্ধৱ ৰে'লৱে ষ্টেচন। প্ৰকল্পবোৰে ওচৰৰ জনজাতীয় অঞ্চলৰ বিকাশৰ কাৰ্যকলাপ বৃদ্ধি কৰিব, নৰ্মদা নদীৰ পাৰত থকা গুৰুত্বপূৰ্ণ ধৰ্মীয় আৰু প্ৰাচীন তীৰ্থস্থানৰ সৈতে যোগাযোগ বৃদ্ধি কৰিব, ঘৰুৱা আৰু আন্তৰ্জাতিক পৰ্যটন বৃদ্ধি কৰিব, অঞ্চলটোৰ সামগ্ৰিক আৰ্থ-সামাজিক বিকাশৰ বাবে এক অনুঘটক হিচাপে কাম কৰিব আৰু লগতে নতুন নিয়োগ আৰু ব্যৱসায়িক সুযোগ সৃষ্টি কৰাত সহায় কৰিব।
শুভাৰম্ভ কৰিবলগীয়া ৮ ৰেলৰ সবিশেষ তলত দিয়া ধৰণৰঃ
১)০৯১০৩/০৪ নং মহামানা এক্সপ্ৰেছে সাপ্তাহিকভাৱে কেভাদিয়াৰ পৰা বাৰাণসীলৈ চলাচল কৰিব।
২) ০২৯২৭/২৮ নং দাদৰ-কেভাদিয়া এক্সপ্ৰেছে(দৈনিক) দাদৰৰ পৰা কেভাদিয়ালৈকে চলাচল কৰিব।
৩)০৯২৪৭/৪৮ নং জনশতাব্দী এক্সপ্ৰেছে(দৈনিক) আহমেদাবাদৰ পৰা কেভাদিয়ালৈকে চলাচল কৰিব।
৪)০৯১৪৫/৪৬ নং নিজামুদ্দিন কেভাদিয়া সম্পৰ্ক ক্ৰান্তি এক্সপ্ৰেছে(পষেকীয়া) কেভাদিয়াৰ পৰা এইচ. নিজামুদ্দিনলৈকে চলাচল কৰিব।
৫)০৯১০৫/০৬ নং কেভাদিয়া-ৰেৱা এক্সপ্ৰেছে(সাপ্তাহিক) কেভাদিয়াৰ পৰা ৰেৱালৈকে চলাচল কৰিব।
৬)০৯১১৯/২০ নং চেন্নাই-কেভাদিয়া এক্সপ্ৰেছে(সাপ্তাহিক) চেন্নাইৰ পৰা কেভাদিয়ালৈকে চলাচল কৰিব।
৭)০৯১০৭/০৮ নং এমইএমইউ ৰেল(দৈনিক) প্ৰতাপনগৰৰ পৰা কেভাদিয়ালৈকে চলাচল কৰিব।
৮)০৯১০৯/১০ এমইএমইউ ৰেল(দৈনিক) কেভাদিয়াৰ পৰা প্ৰতাপনগৰলৈকে চলাচল কৰিব।
জন শতাব্দী এক্সপ্ৰেছত অত্যাধুনিক ‘ভিষ্টা-ডম পৰ্যটক প্ৰশিক্ষক’ৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে যিয়ে বাহিৰৰ মনোৰম দৃশ্য উপভোগ কৰাত সহায় কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to flag off eight trains facilitating seamless rail connectivity to Statue of Unity with different regions of the country on 17 January
PM to also inaugurate several other projects related to the Railways sector in Gujarat
15 JAN 2021 4:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will flag off eight trains connecting different regions of the country to Kevadiya on 17th January, 2021 at 11 AM via video conferencing. These trains will facilitate seamless connectivity to the Statue of Unity. Prime Minister will also inaugurate several other projects related to the Railways sector in Gujarat during the event. Chief Minister of Gujarat and Union Railways Minister will be present on the occasion.
Prime Minister will inaugurate the Dabhoi – Chandod Gauge converted Broad Gauge railway line, Chandod – Kevadiya new Broad Gauge railway line, newly electrified Pratapnagar – Kevadiya section and the new station buildings of Dabhoi, Chandod and Kevadiya. These buildings have been designed aesthetically incorporating local features and modern passenger amenities. Kevadiya station is India's first railway station with a Green Building Certification. The projects will add fillip to the development activities in the nearby tribal regions, boost connectivity to important religious and ancient pilgrim places nestled on the banks of River Narmada, increase both domestic and international tourism, act as a catalyst for overall socio-economic development of the region while also helping generate new employment and business opportunities.
The details of the eight trains being flagged off are as under:
Sr.
Num
Train
Num
From
To
Train Name & frequency
1
09103/04
Kevadiya
Varanasi
Mahamana Express (Weekly)
2
02927/28
Dadar
Kevadiya
Dadar-Kevadia Express (Daily)
3
09247/48
Ahmedabad
Kevadiya
Janshatabdi Express (Daily)
4
09145/46
Kevadiya
H. Nizamuddin
Nizamuddin – KevadiaSamparkKranti Express (Bi-Weekly).
5
09105/06
Kevadiya
Rewa
Kevadia – Rewa Express (Weekly)
6
09119/20
Chennai
Kevadiya
Chennai - Kevadia Express (Weekly)
7
09107/08
Pratapnagar
Kevadiya
MEMU train (Daily)
8
09109/10
Kevadiya
Pratapnagar
MEMU train (Daily)
The Jan Shatabdi Express has been provided with the latest “Vista-dome tourist coach” which will provide a panoramic view of the skyline.