প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
স্তেচু ওফ য়ুনিতীগা তোঙান তোঙানবা মফমশিংগা অপনবা লৈতনবা রেল কন্নেক্তিভিতী লৈহনগদবা ত্রেন নিপান পি.এম. মোদীনা জনুৱারী ১৭তা লমথাগদৌরি
পি.এম.না গুজরাত্তা রেলৱে সেক্তরগা মরী লৈনবা অতৈ তোঙান তোঙানবা প্রোজেক্তশিংসু শঙ্গাগদৌরি
15 JAN 2021 4:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাকসিগী তোঙাত তোঙানবা মফমদগী কেবাদিয়াগা শমজিন্নগদবা ত্রেন নিপান জনুৱারী ১৭, ২০২১গী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা লমথাগদৌরি। হায়রিবা ত্রেনশিং অসিনা স্তেচু ওফ য়ুনিতীগা অপনবা লৈতনা শম্নহনগদৌরি‍। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরমদুদা গুজরাতকী রেলৱে সেক্তরগা মরী লৈনবা অতৈ প্রোজেক্তশিংসু শঙ্গাগদৌরি। গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী অমসুং কেন্দ্রগী রেলৱে মন্ত্রী থৌরমদুদা শরুক য়াগদৌরি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা দাভোই – চন্দোর গেজতগী ওন্থোকপা ব্রোদ গেজ রেলৱে লাইন, চন্দোর – কেবাদিয়াগী অনৌবা ব্রোদ গেজ রেলৱে লাইন, নৌনা ইলেক্ত্রিফাইদ তৌরবা প্রতাপনগর – কেবাদিয়া সেক্সন অমসুং দোভাই, চন্দোর অমসুং কেবাদিয়াগী অনৌবা স্তেসন বিল্দীংশিং শঙ্গাগনি‍। হায়রিবা বিল্দীংশিং অসি লমদমদুগী মশক মওং অমসুং অনৌবা মতমগী পেসেঞ্জরশিংগী খুদোংচাবা ফীভমশিং য়াওরগা দিজাইন তৌবনি‍। কেবাদিয়া স্তেসন অসি গ্রীন বিল্দিং সর্তিফিকেসন ফংবা ভারতকী অহানবা রেলৱে স্তেসন্নি‍। প্রোজেক্ত অসিনা মনাক নকপা ত্রাইবেলগী মফমশিংদা পায়খৎপা চাউখৎ থৌরাংগী থবকশিংদা ইনোৎ হাপ্লগনি, নর্মদা তুরেল তোর্বান্দা লৈবা মরুওইবা লাইনিংগী অমদি অরিবা মতমগী লাইফমশিং শম্নহনবা হেনগৎহল্লগনি, লমদমসিগী অমদি মালেমগী লম কোয়বশিংগী থৌওং হেনগৎহল্লগনি, অনৌবা থবক পীবা অমদি লল্লোন ইতিক্কী খুদোংচাবা কয়া শেমগৎপদা নত্তনা মফমদুগী খুন্নাই-শেন্মিৎলোনগী ফীভম ফগৎহন্নবা মচাক অমা ওইরগনি‍।
লমথাগদৌরিবা ত্রেন নিপানগী মচা খায়বা ৱাফমশিং মখাগী অসিনি:
সেরিএল মশিং
ত্রেন মশিং
হৌরকফম
পন্থুংফম
ত্রেন মমিং অমসুং চেনবগী মতম
১
০৯১০৩/০৪
কেবাদিয়া
ভরানসি
মহামনা এক্সপ্রেস (চয়োলগী)
২
০২৯২৭/২৮
দাদর
কেবাদিয়া
দাদর-কেবাদিয়া এক্সপ্রেস (নুংতিগী)
৩
০৯২৪৭/৪৮
অহমদবাদ
কেবাদিয়া
জনসতাব্দি এক্সপ্রেস (নুংতিগী)
৪
০৯১৪৫/৪৬
কেবাদিয়া
ঐচ. নিজামুদ্দিন
নিজামুদ্দিন – কেবাদিয়া সম্পর্কক্রান্তি এক্সপ্রেস (চয়োলদা অনিরক)
৫
০৯১০৫/০৬
কেবাদিয়া
রেৱা
কেবাদিয়া – রেৱা এক্সপ্রেস (চয়োলগী)
৬
০৯১১৯/২০
চেন্নাই
কেবাদিয়া
চেন্নাই – কেবাদিয়া এক্সপ্রেস (চয়োলগী)
৭
০৯১০৭/০৮
প্রতাপনগর
কেবাদিয়া
মেমু ত্রেন (নুংতিগী)
৮
০৯১০৯/১০
কেবাদিয়া
প্রতাপনগর
মেমু ত্রেন (নুংতিগী)
জন সতাব্দি এক্সপ্রেসতা স্কাইলাইনগী পেনোরামিক ভিউ পীগদবা খ্বাইদগী নৌবা “ভিস্তা-দোম তুরিস্ত কোচ” হাপচিল্লে‍।

Prime Minister's Office
PM to flag off eight trains facilitating seamless rail connectivity to Statue of Unity with different regions of the country on 17 January
PM to also inaugurate several other projects related to the Railways sector in Gujarat
15 JAN 2021 4:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will flag off eight trains connecting different regions of the country to Kevadiya on 17th January, 2021 at 11 AM via video conferencing. These trains will facilitate seamless connectivity to the Statue of Unity. Prime Minister will also inaugurate several other projects related to the Railways sector in Gujarat during the event. Chief Minister of Gujarat and Union Railways Minister will be present on the occasion.
Prime Minister will inaugurate the Dabhoi – Chandod Gauge converted Broad Gauge railway line, Chandod – Kevadiya new Broad Gauge railway line, newly electrified Pratapnagar – Kevadiya section and the new station buildings of Dabhoi, Chandod and Kevadiya. These buildings have been designed aesthetically incorporating local features and modern passenger amenities. Kevadiya station is India's first railway station with a Green Building Certification. The projects will add fillip to the development activities in the nearby tribal regions, boost connectivity to important religious and ancient pilgrim places nestled on the banks of River Narmada, increase both domestic and international tourism, act as a catalyst for overall socio-economic development of the region while also helping generate new employment and business opportunities.
The details of the eight trains being flagged off are as under:
Sr.
Num
Train
Num
From
To
Train Name & frequency
1
09103/04
Kevadiya
Varanasi
Mahamana Express (Weekly)
2
02927/28
Dadar
Kevadiya
Dadar-Kevadia Express (Daily)
3
09247/48
Ahmedabad
Kevadiya
Janshatabdi Express (Daily)
4
09145/46
Kevadiya
H. Nizamuddin
Nizamuddin – KevadiaSamparkKranti Express (Bi-Weekly).
5
09105/06
Kevadiya
Rewa
Kevadia – Rewa Express (Weekly)
6
09119/20
Chennai
Kevadiya
Chennai - Kevadia Express (Weekly)
7
09107/08
Pratapnagar
Kevadiya
MEMU train (Daily)
8
09109/10
Kevadiya
Pratapnagar
MEMU train (Daily)
The Jan Shatabdi Express has been provided with the latest “Vista-dome tourist coach” which will provide a panoramic view of the skyline.