ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ନୂତନ ମାମଲାଠାରୁ ଅଧିକ ରହିବା ଧାରା ଜାରି; ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା କ୍ରମାଗତ ନିମ୍ନଗାମୀ
• ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ରେକର୍ଡ ହୋଇଥିବା 16,375 ନୂତନ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ସହିତ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲାରେ ଲଗାତାର ହ୍ରାସ
• ନୂଆ ଷ୍ଟ୍ରେନ ଦ୍ଵାରା ମୋଟ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 58ରେ ପହଞ୍ଚିଲା
05 JAN 2021 11:32AM by PIB Bhubaneswar
କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଉଥିବା ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଆଜି 2,31,036 ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଏହା ବର୍ତ୍ତମାନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର 2.23 ପ୍ରତିଶତ ।
39 ଦିନରେ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଅଧିକ ହେବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ସମ୍ଭବ ହୋଇପାରୁଛି । ବିଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 29,091 ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏକ ସ୍ଥିର ସ୍ତରରେ ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟକ ନୂତନ ପରୀକ୍ଷଣରୁ ଭାରତରେ ମାତ୍ର 16,375 ନୂତନ ମାମଲା ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଛି (ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 8,96,236 ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଥିଲା) । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ 12,917 ହ୍ରାସ ପାଇଥିବା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି ।
ଦେଶରେ ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ମଧ୍ୟ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି ।
ବ୍ରିଟେନରେ ପ୍ରଥମେ ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଥିବା ନୋଭେଲ କରୋନା ଭୂତାଣୁର ନୂତନ ଷ୍ଟ୍ରେନ ଦ୍ୱାରା ଭାରତରେ ମୋଟ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ବର୍ତ୍ତମାନ 58ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଏନଆଇଭି ପୁଣେରେ ଏହି ଷ୍ଟ୍ରେନର 20 ଟି ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ଏନସିବିଏସ ଇନଷ୍ଟେମ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁ, ସିଡିଏଫଡି ହାଇଦ୍ରାବାଦ, ଆଇଏଲ୍ଏସ୍ ଭୁବନେଶ୍ୱର, ଏବଂ ଏନସିସି ପୁଣେରେ ଥିବା INSACOG ପରୀକ୍ଷାଗାରଗୁଡିକ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କୌଣସି ପରିବର୍ତ୍ତିତ ଭୁତାଣୁର ସ୍ୱରୂପ ପାଇ ନାହାଁନ୍ତି ।
କ୍ର ସଂ
ସଂସ୍ଥା/ପରୀକ୍ଷାଗାର
ଅଧୀନରେ
ନୂତନ କୋଭିଡ ଷ୍ଟ୍ରେନ ଦ୍ଵାରା ସଂକ୍ରମିତ ବ୍ୟକ୍ତି ସଂଖ୍ୟା
1
ଏନସିଡିସି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
8
2
ଆଇଜିଆଇବି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ
ସିଏସଆଇଆର
11
3
ଏନଆଇବିଏମଜି
କଲ୍ୟାଣୀ (କୋଲକାତା)
ଡିବିଟି
1
4
ଏନଆଇଭି ପୁଣେ
ଆଇସିଏମଆର
25
5
ସିସିଏମବି ହାଇଦ୍ରାବାଦ
ସିଏସଆଇଆର
3
6
ନିମହାନ୍ସ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁ
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
10
ମୋଟ
58
ପଜିଟିଭ ନମୁନାଗୁଡିକ ଦେଶର 10 ଟି INSACOG ପରୀକ୍ଷାଗାରରେ (ଏନଆଇବିଏମଜି କୋଲକାତା, ଆଇଏଲ୍ଏସ୍ ଭୁବନେଶ୍ୱର, ଏନଇଆଇଭି ପୁଣେ, ଏନସିସି ପୁଣେ, ସିସିଏମବି ଏବଂ ସିଡିଏଫଡି ହାଇଦ୍ରାବାଦ, ଇନଷ୍ଟେମ ଏବଂ ନିମହାନ୍ସ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁ, ଆଇଜିଆଇବି ଏବଂ ଏନସିଡିସି ଦିଲ୍ଲୀ) ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଉଛି ।
ଏହି ସମସ୍ତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ସଂପୃକ୍ତ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ନିର୍ମିତ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ସୁଧାର କେନ୍ଦ୍ରରେ ଏକକ କୋଠରୀରେ ରଖାଯାଇଛି । ସେମାନଙ୍କର ସଂସ୍ପର୍ଶରେ ଆସିଥିବା ଲୋକମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ କ୍ଵାରେଣ୍ଟାଇନରେ ରଖାଯାଇଛି । ସହ-ଯାତ୍ରୀ, ପାରିବାରିକ ସଂସ୍ପର୍ଶରେ ଆସିଥିବା ଲୋକ ଏବଂ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ପାଇଁ ବିସ୍ତୃତ ଯୋଗାଯୋଗ ଓ ଅନୁସନ୍ଧାନ କାର୍ଯ୍ୟ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ଅନ୍ୟ ନମୁନା ଉପରେ ଜେନୋମ ସିରିଜ କାର୍ଯ୍ୟ ମଧ୍ୟ ଚାଲିଛି ।
ସମଗ୍ର ପରିସ୍ଥିତିକୁ ସତର୍କତାର ସହିତ ତଦାରଖ କରାଯାଉଛି ଏବଂ INSACOG ପରୀକ୍ଷାଗାରରେ ନମୁନାଗୁଡ଼ିକର ଉନ୍ନତ ନିରୀକ୍ଷଣ, ଆବଦ୍ଧାଞ୍ଚଳରୁ ପରୀକ୍ଷା ଏବଂ ନମୁନା ପଠାଇବା ପାଇଁ ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କୁ ନିୟମିତ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଉଛି ।
ଭାରତର ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ଏକ କୋଟିର ନିକଟତର ହୋଇଛି । ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଆଜି 99.75 ଲକ୍ଷ (99,75,958) ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଏହା ସୁସ୍ଥତା ହାର 96.32 ପ୍ରତିଶତକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ 29,091 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାର 82.62% 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ହୋଇଥିବା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ଦୈନିକ ସର୍ବାଧିକ 10,362 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ କେରଳରୁ 5,145 ଜଣ ଏବଂ ଛତିଶଗଡ଼ରୁ ଦୈନିକ 1,349 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି ।
ନୂତନ ମାମଲାର 80.05 ପ୍ରତିଶତ ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 4,875 ନୂତନ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହି ଅବଧି ମଧ୍ୟରେ କେରଳରୁ 3,021 ଟି ନୂଆ ମାମଲା ଆସିଥିବା ବେଳେ ଛତିଶଗଡରୁ ଦୈନିକ 1,147 ଟି ମାମଲା ଥିବା ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 201 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଥିବା ରିପୋର୍ଟ ମିଳିଛି, ଯାହାର 70.15 ପ୍ରତିଶତ ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
ରିପୋର୍ଟରେ କୁହାଯାଇଛି ଯେ, 14.42% ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ଆସିଛି ଯେଉଁଥିରେ 29 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି । ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଏବଂ ପଞ୍ଜାବରୁ ମଧ୍ୟ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା ଓ ହାର ଯଥାକ୍ରମେ 12.44% ଅର୍ଥାତ 25 ଜଣ ଏବଂ 11.94% ଅର୍ଥାତ 24 ଜଣ ଥିବା ଜଣାପଡିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India continues its streak of shedding Active Caseload as Daily Recoveries continue to outnumber Daily New Cases
Daily New Cases continue to lessen with only 16,375 new positives Recorded in the Last 24 hours
Total number of people infected with New Strain stands at 58
05 JAN 2021 11:32AM by PIB Delhi
India’s active caseload which has been decreasing continuously stands at 2,31,036 today. This constitutes a paltry 2.23% of Total Positive Cases so far.
This is made possible by daily recoveries outnumbering daily new cases for 39 days in a streak. Against 29,091 people who recovered in the just concluded 24-hour window, India could report only 16,375 new cases maintaining a steady level of testing (8,96,236 samples were tested in the last 24 hours). A net decline of 12,917 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
The daily new cases in India are also on a sustained decline.
The total number of cases infected with the new strain of the novel Coronavirus first reported in the UK now stands at 58.
20 new cases have been identified at NIV Pune.
The INSACOG labs at NCBS InSTEM, Bengaluru, CDFD Hyderabad, ILS Bhubaneswar, and NCCS Pune have so far found no mutant virus.
No.
Institute/Lab
Under
Persons detected with new COVID strain
1
NCDC New Delhi
MoHFW
8
2
IGIB New Delhi
CSIR
11
3
NIBMG Kalyani (Kolkata)
DBT
1
4
NIV Pune
ICMR
25
5
CCMB Hyderabad
CSIR
3
6
NIMHANS Bengaluru
MoHFW
10
TOTAL
58
The positive samples are being tested at 10 INSACOG labs across the country (NIBMG Kolkata, ILS Bhubaneswar, NIV Pune, NCCS Pune, CCMB Hyderabad, CDFD Hyderabad, InSTEM Bengaluru, NIMHANS Bengaluru, IGIB Delhi, NCDC Delhi) for genome sequencing.
All these persons have been kept in single room isolation in designated Health Care facilities by respective State Governments. Their close contacts have also been put under quarantine. Comprehensive contact tracing has been initiated for co-travellers, family contacts and others. Genome sequencing on other specimens is going on.
The situation is under careful watch and regular advice is being provided to the States for enhanced surveillance, containment, testing & dispatch of samples to INSACOG labs.
India’s cumulative recoveries have inched closer to the 1 Crore mark. The total recovered cases have crossed 99.75 lakhs (99,75,958) today. This also increases theRecovery Rate to96.32%.
A total of 29,091cases have recovered in the last 24 hours.
82.62% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 10,362 recoveries.Kerala follows with 5,145 new recoveries. Chhattisgarh recorded 1,349 daily recoveries.
Ten States/UTs have contributed 80.05% of the new cases.
Maharashtra reported 4,875 cases in the last 24 hours. Kerala recorded 3,021 new cases while Chhattisgarh reported 1,147 daily cases yesterday.
70.15% of the 201case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
14.42% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 29 deaths. West Bengaland Punjab also saw a fatality count of 25 and 24 contributing another 12.44% and 11.94% of the fatalities.