হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নুংতিগী ফগৎলকপশিংনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংদগী মশিং হেল্লকপনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ মখা তানা হন্থরক্লি
হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা পোজিতিব ওইবা ১৬,৩৭৫ খক্তা রেকোর্দ তৌবগা লোইননা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেস মখা তানা হন্থরকখ্রে
অনৌবা স্ত্রেননা নাবা মীওইগী অপুনবা মশিং ৫৮ শুখ্রে
05 JAN 2021 11:32AM by PIB Imphal
ভারতকী লেপ্তনা হন্থরক্লিবা এক্তিব কেসলোদ ঙসি ২,৩১,০৩৬ ওইখি। মসিদা হৌজিক ফাওবদা পুন্না পোজিতিব ওইখিবগী শরুক ২.২৩% য়াওরি।
মসি নুমিৎ ৩৯নি থংনা-থংননা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংদগী নুংতিগী ফগৎখিবশিংনা মশিং হেল্লকপনা ওইথোকপনি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২৯,০৯১ ফগৎখিবদা ভারতনা অনৌবা কেস ১৬,৩৭৫ খক্তা রিপোর্ত তৌদুনা তেস্ত তৌবগী লেপ্পা লৈতবা থাক অমদা লৈহল্লি (হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ৮,৯৬,২৩৬ তেস্ত তৌখ্রে)। হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা এক্তিব কেসশিংদা কেস ১২,৯১৭ পুন্না হন্থখিবগী রেকোর্দ তৌখি।
ভারতকী নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং অসিসু লেপ্তনা হন্থরক্লি।
য়ূ.কে.দা অহানবা ওইনা রিপোর্ত তৌরকখিবা নোবেল কোরোনাভাইরসকী অনৌবা স্ত্রেন অসিনা নাবা অপুনবা মশিং অসি হৌজিক ৫৮ শুখ্রে।
অনৌবা কেস ২০ অসি এন.আই.ভি., পুনেদা খঙবা ঙমখিবনি।
এন.সি.বি.এস. ইনস্তেম, বেঙ্গলুরু, সি.দি.এফ.দি. হাইদ্রাবাদ, আই.এল.এস. ভুবনেস্বর, অমসুং এন.সি.সি.এস. পুনে হায়রিবা আই.এন.এস.এ.সি.ও.জি. লেবশিংদা হৌজিক ফাওবগী ওইনা ম্যুতেন্ত ভাইরস অমত্তা থেংনদ্রি।
মশিং
ইন্সতিত্যুত/লেব
মখাদা
অনৌবা কোবিদ স্ত্রেননা নাবা মীওই
১
এন.সি.দি.সি. নই দিল্লী
এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.
৮
২
আই.জি.আই.বি. নই দিল্লী
সি.এস.আই.আর.
১১
৩
এন.আই.বি.এম.জি. কলয়্যনি (কোলকতা)
দি.বি.তি.
১
৪
এন.আই.ভি. পুনে
আই.সি.এম.আর.
২৫
৫
সি.সি.এম.বি. হাইদ্রাবাদ
সি.এস.আই.আর.
৩
৬
নিমহান্স বেঙ্গলুরু
এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.
১০
অপুনবা
৫৮
পোজিতিব ওইবা সেম্পলশং অসি লৈবাক অসিগী আই.এন.এস.এ.সি.ও.জি. লেব ১০দা (এন.আই.বি.এম.জি. কোলকতা. আই.এল.এস. ভুবনেস্বর, এন.আই.ভি. পুনে, সি.সি.এম.বি. হাইদ্রাবাদ, সি.দি.এফ.দি. হাইদ্রাবাদ, ইনস্তেম বেঙ্গলুরু, নিমহান্স বেঙ্গলুরু, আই.জি.আই.বি. দিল্লী, এন.সো.দি.সি. দিল্লী) জিনোম সিক্বেন্সিংগী তেস্ত তৌরি।
মীওইশিং অসি মশাগী রাজ্য সরকারশিংনা মরী লৈনবা হেল্থ কিয়র ফেসিলিতীশিংগী মথন্তগী ওইবা কাদা তোখাইনা থমখি। মখোয়গী নকশিন্নরম্বা মীওইশিংসু ক্বারেন্তিন তৌদুনা থমখি। কো-ত্রেবেলরশিং, ইমুং মনুংগী কন্তেক্তশিং অমসুং অতোপ্পশিংগী কম্প্রিহেনসিব কন্তেক্ত ত্রেসিং হৌখ্রে। অতোপ্পা স্পেসিমেন্তশিংদা জিনোম সিক্বেন্সিং চত্থরি।
ফীভম অসি কুপ্না য়েংশিল্লি অমসুং রাজ্যশিংদা সর্ভিলেন্স চত্থবা, কন্তেনমেন্ত তৌবা, তেস্ত তৌবা অমসুং আই.এন.এস.এ.সি.ও.জি. লেবশিংদা সেম্পল থাবা হেনগৎনবা চাং নাইনা য়াথংশিং পীরি।
ভারতকী অপুনবা ফগৎখিবশিং অসি করোর ১ নকশিল্লক্লে। পুন্না ফগৎখিবা কেসশিং ঙসি লাখ ৯৯.৭৫ (৯৯,৭৫,৯৫৮) হেনখ্রে। মসিনা নাবা ফগৎখিবগী চাংসু ৯৬.৩২%দা হেনগৎহনখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কেস ২৯,৯০১ ফগৎখি।
নৌনা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৮২.৬২%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
ফগৎখিবা ১০,৩৬২ ওইবগা লোইননা মহারাস্ত্রনা নোংমদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎপগী রিপোর্ত তৌখি। কেরেনা নৌনা ফগৎখিবা ৫,১৪৫গা লোইননা মতুং ইন্নখি। ছত্তিসগরনা নুংতিগী ওইনা ফগৎখিবা ১,৩৪৯ রেকোর্দ তৌখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৮০.০৫%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রনা কেস ৪,৮৭৫ রিপোর্ত তৌখি। ঙরাং কেরেলানা অনৌবা কেস ৩,০২১ রেকোর্দ তৌখি অমরোমদা ছত্তিসগরনা নুংতিগী থেংনবা কেস ১,১৪৭ রিপোর্ত তৌখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রিপোর্ত তৌরকখিবা কেস ২০১ শীখিবগী মনুংদা ৭০.১৫%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী রিপোর্ত তৌরকখি।
শীখিবা ২৯ রিপোর্ত তৌখিবা মহারাস্ত্রদগী নৌনা শীখিবগী ১৪.৪২% রিপোর্ত তৌরকখি। শীখিবশিংগী অতোপ্পা ১২.৪৪% অমসুং ১১.৯৪% ওইদুনা ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং পঞ্জাবতগী শীখিবগী মশিং ২৫ অমসুং ২৪ ওইখি।

Ministry of Health and Family Welfare
India continues its streak of shedding Active Caseload as Daily Recoveries continue to outnumber Daily New Cases
Daily New Cases continue to lessen with only 16,375 new positives Recorded in the Last 24 hours
Total number of people infected with New Strain stands at 58
05 JAN 2021 11:32AM by PIB Delhi
India’s active caseload which has been decreasing continuously stands at 2,31,036 today. This constitutes a paltry 2.23% of Total Positive Cases so far.
This is made possible by daily recoveries outnumbering daily new cases for 39 days in a streak. Against 29,091 people who recovered in the just concluded 24-hour window, India could report only 16,375 new cases maintaining a steady level of testing (8,96,236 samples were tested in the last 24 hours). A net decline of 12,917 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
The daily new cases in India are also on a sustained decline.
The total number of cases infected with the new strain of the novel Coronavirus first reported in the UK now stands at 58.
20 new cases have been identified at NIV Pune.
The INSACOG labs at NCBS InSTEM, Bengaluru, CDFD Hyderabad, ILS Bhubaneswar, and NCCS Pune have so far found no mutant virus.
No.
Institute/Lab
Under
Persons detected with new COVID strain
1
NCDC New Delhi
MoHFW
8
2
IGIB New Delhi
CSIR
11
3
NIBMG Kalyani (Kolkata)
DBT
1
4
NIV Pune
ICMR
25
5
CCMB Hyderabad
CSIR
3
6
NIMHANS Bengaluru
MoHFW
10
TOTAL
58
The positive samples are being tested at 10 INSACOG labs across the country (NIBMG Kolkata, ILS Bhubaneswar, NIV Pune, NCCS Pune, CCMB Hyderabad, CDFD Hyderabad, InSTEM Bengaluru, NIMHANS Bengaluru, IGIB Delhi, NCDC Delhi) for genome sequencing.
All these persons have been kept in single room isolation in designated Health Care facilities by respective State Governments. Their close contacts have also been put under quarantine. Comprehensive contact tracing has been initiated for co-travellers, family contacts and others. Genome sequencing on other specimens is going on.
The situation is under careful watch and regular advice is being provided to the States for enhanced surveillance, containment, testing & dispatch of samples to INSACOG labs.
India’s cumulative recoveries have inched closer to the 1 Crore mark. The total recovered cases have crossed 99.75 lakhs (99,75,958) today. This also increases theRecovery Rate to96.32%.
A total of 29,091cases have recovered in the last 24 hours.
82.62% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 10,362 recoveries.Kerala follows with 5,145 new recoveries. Chhattisgarh recorded 1,349 daily recoveries.
Ten States/UTs have contributed 80.05% of the new cases.
Maharashtra reported 4,875 cases in the last 24 hours. Kerala recorded 3,021 new cases while Chhattisgarh reported 1,147 daily cases yesterday.
70.15% of the 201case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
14.42% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 29 deaths. West Bengaland Punjab also saw a fatality count of 25 and 24 contributing another 12.44% and 11.94% of the fatalities.