ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଡିସେମ୍ବର 31ରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଜକୋଟ ଏମ୍ସର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିବେ
29 DEC 2020 3:32PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଚଳିତ ଡିସେମ୍ବର 31 ତାରିଖରେ ଗୁଜରାଟର ରାଜକୋଟଠାରେ ଅଖିଳ ଭାରତ ଆୟୁର୍ବିଜ୍ଞାନ ସଂସ୍ଥାନ ବା ଏମ୍ସର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ । ସେ ଦିନ ପୂର୍ବାହ୍ନ 11ଟା ସମୟରେ ଭିଡିଓ କନ୍‍ଫରେନ୍ସିଂ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟ ସଂପନ୍ନ ହେବ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଗୁଜରାଟର ରାଜ୍ୟପାଳ, ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ, କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଓ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଉପସ୍ଥିତ ରହିବେ । ରାଜକୋଟର ଏହି ପ୍ରସ୍ତାବିତ ଏମ୍ସ ପ୍ରକଳ୍ପ ପାଇଁ 201 ଏକର ଜମି ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି । ମୋଟ 1195 କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ଏହି ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ନିର୍ମିତ ହେବ ଏବଂ ଏହାର ନିର୍ମାଣ କାର୍ଯ୍ୟ 2022 ମଧ୍ୟଭାଗ ସୁଦ୍ଧା ଶେଷ କରିବାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖାଯାଇଛି । ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଏହି ହସ୍‍ପିଟାଲରେ 750 ଶଯ୍ୟା ରହିବ ଏବଂ ଏଥିରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ରଭାବେ 30 ଶଯ୍ୟା ବିଶିଷ୍ଟ ଏକ ଆୟୁଷ ବ୍ଲକ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବ । ଏହି ଏମ୍ସରେ 125 ଏମ୍‍ବିବିଏସ୍‍ ଏବଂ 60 ନର୍ସିଂ ସିଟ୍‍ ରହିବ ।

Prime Minister's Office
PM to lay Foundation Stone of AIIMS at Rajkot on 31 December
29 DEC 2020 3:32PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will lay the Foundation Stone of AIIMS at Rajkot, Gujarat on 31st December 2020 at 11 AM via video conferencing. Governor of Gujarat, Chief Minister of Gujarat, Union Health Minister and Union MoS for Health will also be present on the occasion.
For the project, 201 acres of land has been allotted. It will be built at an estimated cost Rs. 1195 crores, and is expected to be completed by mid of 2022. The state-of-the-art 750 bed hospital will also have a 30 bed AAYUSH block. It will have 125 MBBS seats and 60 nursing seats.