Ministry of Health and Family Welfare
India scales a landmark peak- Less than 16,500 daily New Cases recorded; lowest in 187 days
Cumulative Recoveries surpass 98 lakhs
29 DEC 2020 11:02AM by PIB Delhi
With a sustained, pro-active and calibrated strategy based on ‘whole of government’ and whole of society’ approach, India has surpassed a crucial milestone in its fight against the global pandemic today. The daily new cases have touched a new low today.
Less than 16,500 daily new cases (16,432) were added to the national tally in the last 24 hours after 187 days. The daily new cases were 16,922 on 25th June, 2020.
India’s active caseload has fallen to 2,68,581 today. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further compressed to 2.63% of the cumulative caseload.
A net decline of 8,720 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
With the rising recoveries and decline in daily new cases, India’s cumulative recoveries are inching closer to 1 Crore. The total recovered cases have crossed 98 lakhs (98,07,569) today which translates to a Recovery Rate of 95.92%. The gap between Recovered cases and Active cases continues to grow and presently stands at 95,38,988.
24,900 cases have recovered in the last 24 hours.
77.66% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 4,501 recoveries. Kerala follows with 4,172 new recoveries. Chhattisgarh recorded another 1,901 daily recoveries.
78.16% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Kerala reported the maximum daily new cases numbering 3,047 in the last 24 hours. Maharashtra recorded 2,498 new cases while Chhattisgarh reported 1,188 new cases yesterday.
Ten States/UTs account for 77.38% of the 252 case fatalities reported in the past 24 hours.
19.84% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 50 deaths. West Bengal and Chhattisgarh follow with 27 and 26 new deaths, respectively.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତ ଆଉ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଶିଖରରେ 187 ଦିନରେ ସର୍ବନିମ୍ନ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା 16,500ରୁ କମ
ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଅତିକ୍ରମ କଲା 98 ଲକ୍ଷ
29 DEC 2020 11:02AM by PIB Bhubaneswar
ସମଗ୍ର ସରକାର ଏବଂ ସମାଜର ଆଭିମୁଖ୍ୟରେ ଏକ ସ୍ଥାୟୀ ଓ ସକ୍ରିୟ ରଣନୀତି ସହିତ ଭାରତ ଆଜି ବିଶ୍ୱ ମହାମାରୀ ବିରୋଧି ଲଢେଇରେ ଆଉ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା ଆଜି ଏକ ନୂତନ ନିମ୍ନ ସ୍ତରକୁ ଛୁଇଁଛି ।
187 ଦିନ ପରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 16,500 ରୁ କମ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା (16,432) ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ ଯୋଡି ହୋଇଛି । ଜୁନ 25, 2020 ରେ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା 16,922 ଥିଲା ।
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଆଜି 2,68,581 କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ସମୁଦାୟ ପଜିଟିଭ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ଅଂଶ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ସଂକୁଚିତ ହୋଇ ଆଜି ଏହା 2.63 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ 8,720 ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇଥିବା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି ।
ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଏବଂ ହ୍ରାସ ପାଉଥିବା ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା ଫଳରେ ଭାରତରେ ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ଲୋକଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ପାଖାପାଖି 1 କୋଟିରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଆଜି 98 ଲକ୍ଷ (98,07,569) ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ଯାହା ସୁସ୍ଥତା ହାର 95.92 ପ୍ରତିଶତରେ ଥିବା ସୂଚାଉଛି । ଆରୋଗ୍ୟ ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି ଏବଂ ଏହା ବର୍ତ୍ତମାନ 95,38,988 ରହିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ 24,900 ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି ।
ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାର 77.66 ପ୍ରତିଶତ 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ହୋଇଥିବା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ସର୍ବାଧିକ 4,501 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହାରି ପଛକୁ ଦିନର ସର୍ବାଧିକ 4,172 ନୂତନ ସୁସ୍ଥତା ଲାଭ କରିଥିବା ମାମଲା କେରଳରେ ରହିଛି । ସେହିପରି ଛତିଶଗଡରୁ ଦୈନିକ 1,901 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି ।
ନୂତନ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର 78.16 ପ୍ରତିଶତ 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଥିବା ଜଣାଯାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କେରଳ ସର୍ବାଧିକ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା 3,047 ଥିବା ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଛି । ସେହିଭଳି ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 2,498 ଟି ନୂତନ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଗତକାଲି ଛତିଶଗଡରୁ 1,188 ଟି ନୂତନ ମାମଲା ନଜରକୁ ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଥିବା 252 ଟି ମୃତ୍ୟୁ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ରହିଛି ଯାହା 77.38 ପ୍ରତିଶତ ।
19.84% ନୂତନ ମୃତ୍ୟୁହାର ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ଆସିଛି ଯେଉଁଥିରେ 50 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ସୂଚନା ମିଳିଛି । ଏହା ପଛକୁ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଏବଂ ଛତିଶଗଡ ରହିଛି, ଯେଉଁଠାରୁ ଯଥାକ୍ରମେ 27 ଏବଂ 26 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।