Ministry of Health and Family Welfare
India scales a landmark peak- Less than 16,500 daily New Cases recorded; lowest in 187 days
Cumulative Recoveries surpass 98 lakhs
29 DEC 2020 11:02AM by PIB Delhi
With a sustained, pro-active and calibrated strategy based on ‘whole of government’ and whole of society’ approach, India has surpassed a crucial milestone in its fight against the global pandemic today. The daily new cases have touched a new low today.
Less than 16,500 daily new cases (16,432) were added to the national tally in the last 24 hours after 187 days. The daily new cases were 16,922 on 25th June, 2020.
India’s active caseload has fallen to 2,68,581 today. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further compressed to 2.63% of the cumulative caseload.
A net decline of 8,720 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
With the rising recoveries and decline in daily new cases, India’s cumulative recoveries are inching closer to 1 Crore. The total recovered cases have crossed 98 lakhs (98,07,569) today which translates to a Recovery Rate of 95.92%. The gap between Recovered cases and Active cases continues to grow and presently stands at 95,38,988.
24,900 cases have recovered in the last 24 hours.
77.66% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 4,501 recoveries. Kerala follows with 4,172 new recoveries. Chhattisgarh recorded another 1,901 daily recoveries.
78.16% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Kerala reported the maximum daily new cases numbering 3,047 in the last 24 hours. Maharashtra recorded 2,498 new cases while Chhattisgarh reported 1,188 new cases yesterday.
Ten States/UTs account for 77.38% of the 252 case fatalities reported in the past 24 hours.
19.84% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 50 deaths. West Bengal and Chhattisgarh follow with 27 and 26 new deaths, respectively.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা মরু ওইবা পন্দুপ অমা য়ৌখ্রে – নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং ১৬,৫০০দগী তানা রেকোর্দ তৌখি; নুমিৎ ১৮৭দা খ্বাইদগী তাবা ওইখি
ফগৎখিবশিংগী অপুনবা লাখ ৯৮ হেনখ্রে
29 DEC 2020 11:02AM by PIB Imphal
‘সরকারগী অপুনবা’ অমসুং ‘খুন্নাইগী অপুনবা’ এপ্রোচতা য়ুম্ফম ওইদুনা লেপ্পা লৈতবা, প্রো-এক্তিব অমসুং কান্নবা লালোং অমগা লোইননা ভারতনা ঙসি মালেমগী ওইবা লাইচৎ অসিগী মায়োক্তা মরু ওইবা পন্দুপ অমা লানখ্রে। নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংনা ঙসি নৌনা হন্থখ্রে।
নুমিৎ ১৮৭নিগী মতুংদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক্কী লৈরিবা মশিংদা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেস ১৬,৫০০দগী তানা (১৬,৪৩২) হাপচিনখি। জুন ২৫, ২০২০দা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেস অসি ১৬,৯২২ ওইখি।
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ২,৬৮,৫৮১দা হায়থখ্রে। অপুনবা পোজিতিব কেসশিংদা লৈরিবা এক্তিব কেসকী শরুক অসি মখা তানা হন্থরক্তুনা অপুনবা কেসলোদকী ২.৬৩%দা হন্থখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা এক্তিব কেসশিংদা কেস ৮,৭২০ হন্থবগী রেকোর্দ তৌখি।
নাবা ফগৎলকখিবশিংনা হেনগৎলকপা অমদি নুংতিগী থেংনবা কেসশিংনা হন্থরকপগা লোইননা ভারতকী পুন্না ফগৎখিবশিং অসি করোর ১গী ময়া নকশিল্লক্লি। পুন্না ফগৎখিবা কেসশিং ঙসি লাখ ৯৮ (৯৮,০৭,৫৬৯) হেনখ্রে মসিনা নাবা ফগৎলকপগী চাং ৯৫.৯২% ওইহনখি। নাবা ফগৎখিবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি মখা তানা হেনগৎলক্লি অমসুং হৌজিক্কী ওইনা ৯৫,৩৮,৯৮৮ ওইখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ২৪,৯০০ ফগৎখি।
নৌনা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৭৭.৬৬%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
ফগৎখিবা কেস ৪,৫০১কা লোইননা নোংমা খক্তদা মহারাস্ত্রনা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎপগী রিপোর্ত তৌখি। ৪,১৭২ নৌনা ফগৎখিবগা লোইননা কেরেলানা মতুং ইন্নখি। ছত্তিসগরনা নুংতিগী ফগৎখিবা ১,৯০১গী অতোপ্পা রেকোর্দ থম্বা ঙমখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৮.১৬% রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেস ৩,০৪৭ লৈদুনা কেরেলানা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌখি। মহারাস্ত্রনা অনৌবা কেস ২,৪৯৮ রেকোর্দ তৌখি অমরোমদা ছত্তিসগরনা ঙরাং অনৌবা কেস ১,১৮৮ রিপোর্ত তৌখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রিপোর্ত তৌরকখিবা শীখিবগী কেস ২৫২ অসিগী ৭৭.৩৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
শীখিবা ৫০ রিপোর্ত তৌরক্তুনা মহারাস্ত্রনা নৌনা শীখিবগী ১৯.৮৪% রিপোর্ত তৌরকখি। শীখিবা ২৭ অমসুং ২৬কা লোইননা মথং শিৎনা ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং ছত্তিসগরনা মতুং ইনখি।