হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা নাবা ফগৎখিবা কেসশিংনা লাখ ৯৫কী অচৌবা তানফম অমা লানখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং ৯৫.৪০ ওইদুনা মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি
এক্তিব কেসশিং লাখ ৩.১৩দা হন্থখ্রে
18 DEC 2020 11:25AM by PIB Imphal
ঙসি ভারতনা মালেমগী ওইবা লাইচৎ অসিগী লান্থেংনবদা অচৌবা মাই পাকপা অমগী রেজিস্তর তৌবা ঙমখ্রে। ভারতকী অপুনবা নাবা ফগৎলকপদা চাউনা হেনগৎলকপগী হৌজিক ওইরিবা মওং অসিদা মখা তানা চংশিল্লি। লৈবাক অসিগী অপুনবা নাবা ফগৎখিবা কেসশিং অসি লাখ ৯৫ (৯৫,২০,৮২৭) য়ৌবগী মরু ওইবা তানফম অমা লানখ্রে।
এক্তিব কেসশিং অমসুং নাবা ফগৎলকপা কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি। নাবা ফগৎলকপনা এক্তিব কেসশিংদগী লাখ ৯২ (৯২,০৬,৯৯৬)গী মথক্তা হেনখ্রে। নাবা ফগৎলকপগী চাংসু ৯৫.৪০%দা হেনগৎখ্রে। মালেমগী ওইনা নাবা ফগৎলকপগী চাং খ্বাইদগী ৱাংবা মকোক থংবা লৈবাকশিংদা ভারতসু অমা ওইরি।
অপুনবা ফগৎখিবা কেসশিংনা এক্তিব কেসশিংগী মশিংদগী শরুক ৩০গী মথক্তা হেনখ্রে। ভারতকী হৌজিক ওইরিবা এক্তিব কেসলোদ ৩,১৩,৮৩১ অসিদা ভারতকী অউনবা পোজিতিব কেসশিংগী ৩.১৪% খক্তা ওইরি।
নোংমদা নৌনা ফগৎখিবনা অনৌবা কেসশিংদগী মশিং হেনগৎলকপনা অপুনবা নাবা ফগৎখিবদা হেনগৎলকপগা লোইননা এক্তিব কেসশিং লেপ্তনা হন্থরকপা ঙমহনখি। হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা মীওই ২২,৮৯০ খক্তা কোবিন্না নাবা ধেংনখি। হায়রিবা মতম অসিদা ভারত্তা নৌবা ফগৎখিবা ৩১,০৮৭ রেজিস্তর তৌকি।
হৌখিবা নুমিৎ ২১নি অসিদা নৌনা ফগৎখিবশিংনা অনৌবা কেসশিংদগী মখা তানা হেনগৎলকখি।
লৈবাক অসিগী পুন্না ফগৎখিবা কেসশিংগী ৫২% (৫১.৭৬%)কী ময়াদি রাজ্য মঙাদগী ওইখি।
নৌনা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৭৫.৪৬% অসি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইবা উবা ফংখি।
নৌনা ফগৎলকপা কেস ৪,৯৭০ ওইবগা লোইননা কেরেলানা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা মীওই ৪,৩৫৮ ফগৎখি মতুংদা ৱেস্ত বেঙ্গলদা ২,৭৪৭ ফগৎখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৬.৪৩%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
কেরেলানা মখা তানা নোংমদা থেংনবা কেস ৪,৯৬৯ ওইদুনা খ্বাইদগী ৱাংনা রিপোর্ত তৌরকখি। ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং ছত্তিসগরনা মথং শিৎনবা অনৌবা কেস ২,২৪৫ অমসুং ১,৫৮৪ ওইদুনা মতুং ইন্নখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৩৩৮ শীখিবগী রিপোর্ত তৌখি।
নৌনা শীখিবগী ৭৫.১৫% অসি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি। মহারাস্ত্রনা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না শীখি (৬৫)। ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং দিল্লীদা মথং শিৎনবা ৪৪ অমসুং ৩৫ শীদুনা মতুং ইনখি।
ভারত্তা নোংমদা শীখিবশিং অসি চাউনা হন্থরকখ্রে। হৌখিবা নুমিৎ ১৩নি অসিদা নোংমদা শীখিবা অসি ৫০০দগী তানা রেজিস্তর তৌখি।

Ministry of Health and Family Welfare
India's Total Recovered Cases cross landmark peak of 95 lakhs
At 95.40% Recovery Rate amongst highest in the world
Active cases slump to 3.13 lakh
18 DEC 2020 11:25AM by PIB Delhi
India has registered a landmark achievement in the fight against the global pandemic today. The ongoing trend of exponential increment in India’s total recoveriescontinues. The total recovered cases of the country have crossed a crucial peak of 95 lakh (95,20,827).
The chasm between active cases and recovered cases is continuously widening. Recoveries have surpassed the active cases by more than 92 lakh (92,06,996).The Recovery Rate has also increased to 95.40%. India is one of the top countries with the highest recovery rate globally.
The total Recovered Cases are more than 30 times the number of active cases. India’s present active caseload of 3,13,831 consists of just 3.14%of India’s Total Positive Cases..
New daily recoveries outnumbering new cases have ensured a consistent decline in the active cases along with increase in the total recoveries. In the last 24 hours, only 22,890 persons were found to be infected with COVID in India. In the same period, India has registered 31,087 new recoveries.
New recoveries have exceeded new cases continuously since the last 21 days.
Five States account for almost 52% (51.76%) of the total recovered cases in the country.
75.46% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,970 newly recovered cases. 4,358 people recovered in Maharashtrain the past 24 hours followed by 2,747 inWest Bengal.
76.43% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 4,969. It is followed by West Bengal and Chhattisgarhwith 2,245 and 1,584 new cases, respectively.
338 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 75.15% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (65).West Bengal and Delhi follow with 44 and 35 daily deaths, respectively.
Daily deaths in India are on a sustained decline. Less than 500 daily deaths have been registered since the last 13 days.