হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ানা মশক থোকপা মাইলস্তোন অমা লানখ্রে - নুমিৎ ১৪০গী মতুংদা এক্তিব কেসলোদ লাখ ৪গী মখাদা লৈখ্রে
পোপুলেসন মিল্লিয়ন্দা কেসশিং অমসুং অশিবা অসি মালেমদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরে
নুমিৎ খুদিংগী শিরিবা অসি নুমিৎ ১৫৭কী মতুংদা ৪০০গী মখাদা লৈখ্রে
07 DEC 2020 11:06AM by PIB Imphal
ইন্দিয়ানা ঙসি মশক থোকপা ফংবগী রিপোর্ত ফংখ্রে। ইন্দিয়াগী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি লাখ ৪গী মখাদা তানা হায়বদি ৩,৯৬,৭২৯দা লৈখ্রে। মশিং অসি অপুনবা কেসশিং ৪.১%দা লৈরি। হায়রিবা অসি নুমিৎ ১৪০গী মতুংদা খ্বাইদগী নেম্বা অমা ওইরি। ২০২০গী জুলাইগী ২০দা অপুনবা এক্তিব কেসশিং অসি ৩,৯০,৪৫৯ ওইরি।
নুমিৎ ১০ চুপ্না চৎথরক্লিবা অসিদা, ইন্দিয়ানা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অনাবা ফগৎলকপ্না অনৌবা কেসশিং লাকপদগী হেন্না লৈবগী রিপোর্ত লৈরি।
লৈবাক অসিদা পুং ২৪দা পোজিব কেস ৩২,৯৮১ থেংনবদা নৌনা অনাবা ফগৎলকপা ৩৯,১০৯ রেজিস্তর তৌরি। পুং ২৪ অসিদা নৌনা ফগৎলকপা অমসুং অনৌবা কেসশিং খেন্নবা অসি ৬,১২৮ ওইদুনা কেসশিং অসি অপুনবা কেসলোদতগী ৬,৫১৯দা হন্থরক্লি।
হৌখিবা নুমিৎ ৭নি অসিদা ইন্দিয়াগী অনৌবা কেস অসি মীশিং মিল্লিয়ন্দা মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি; নুমিৎ ৭নি অসিদা মশিং অসি ১৮২নি।
মীশিং মিল্লিয়ন্দা কেসশিং মশিং অসি ইন্দিয়াগী ওইনা পুৱারী ওইনা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি। মালেমগী ওইনা চাংচৎতা ৮,৪৩৮ ওইবদা ইন্দিয়াগী কেস অসি মিল্লিয়ন্দা ৬,৯৮৮নি।
অনৌবা ফগৎলকপা অসিনা অনৌবা কোসশিং অসি হেন্দুনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হেন্না ফগৎলক্তুনা ঙসি ৯৪.৪৫% ওইরি।
হৌজিক ওইরিবা অনাবা ফগৎলকপগী কেস অপুনবা অসি ৯১,৩৯,৯০১ ওইরি। অনাবা ফগৎলকপগী কেস অমসুং এক্তিব কেসশিং অসিগী খেন্নবা অসি ঙসি লাখ ৮৭ (৮৭,৪৩,১৭২) লানখ্রে।
অনাবা নৌনা ফগৎলকপগী কেস অসি ৮১.২০% অমদি স্তেত/য়ু.তি. ১০গী ওইরি।
মহারাস্ত্রাদা নোংমগী মনুংদা অনাবা নৌনা ফগৎলকপগী মশিং ৭,৪৯৬ ওইদুনা অনাবা ফগৎলকপগী কেস অসি খ্বাইদগী য়াম্বা ওইরি। কেরলানা অনাবা নৌনা ফগৎলকপা ৫,২১৭ ওইদুনা চৎলি। দিল্লীনা অনাবা নৌনা ফগৎলকপা ৪,৬২২ রেজিস্তর তৌরি।
অনৌবা কেসশিং ৭৬.২০% অমদি অমদি স্তেত/য়ু.তি. ১০গী ওইরি।
কেরলা অসিনা নুমিৎ খুদিংগী কেস মশিং ৪,৭৭৭ গী খ্বাইদগী ৱাংবা রেজিস্তর তৌরি। মহারাস্ত্রানা অনৌবা কেসশিং ৪,৭৫৭ ওইদুনা মতুং ইল্লি। ৱেস্ত বেঙ্গালনা অনৌবা কেসশিং ৩,১৪৩ ওইরি।
পুং ২৪ অসিদা অশিবগী কেস ৩৯১গী রিপোর্ত লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি. ১০দা অনৌবা শিবগী কেস ৭৫.০৭% লৈরি। দিল্লীনা খ্বাইদগী অশি-অনা (৬৯) উরি। ৱেস্ত বেঙ্গাল অমসুং মহারাস্ত্রানা ৪৬ অমসুং ৪০ মথংশিৎনা ওইদুনা মখাদা লৈরি।
হৌখিবা চয়োল অসিগী মনুংদা অশিবগী রেজিস্তর তৌখিবা অসি মালেমগী ওইনা মীশিং মিল্লিয়ন্দা য়েংনবদা ইন্দিয়ানা য়াম্না নেম্না লৈরি।
হেনগৎপা অসি তেবুলেতেৎ ওইনা য়েংবদসু, ইন্দিয়াগী অশিবগী মীশিং মিল্লিয়ন অসি মালেমগী ওইনা য়েংনবদা খ্বাইদগী নেম্বা (১০১) ওইরি।

Ministry of Health and Family Welfare
India's crosses a significant milestone-Active Caseload falls below 4 Lakhs after 140 days
Cases and Fatalities per million population amongst the lowest in the world
Daily Fatalities fall below 400 after 157 days
07 DEC 2020 11:06AM by PIB Delhi
India has reported a landmark achievement today. India’s total Active Caseload has fallen below the 4 lakh mark today to 3,96,729. This number translates to just 4.1% of total cases. This is the lowest after 140 days. The total active cases were 3,90,459 on 20thJuly, 2020.
Continuing with the trend of the last 10 days, India has reported more daily recoveries than the daily new cases during the past 24 hours.
While 32,981 new positive cases were found in the country, 39,109 new recoveries were registered during the last 24 hours. The difference of 6,128 between new recoveries and new cases has led to a net decline of 6,519 cases from the total Active Caseload in the last 24 hours.
New cases per million population in India recorded in the past seven days are amongst the lowest in the world; the figure for the last seven days is 182.
The number of cases per million population has also been historically low for India. India’s case per million is 6,988 against the world average of 8,438.
The difference in New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 94.45% today.
The total recovered cases are presently 91,39,901. The gap between Recovered Cases and Active Cases has crossed 87 lakhs (87,43,172) today.
81.20% of the new recovered cases are from 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with7,486newly recovered cases. Kerala follows with 5,217 new recoveries. Delhi registered 4,622 new recoveries.
76.20% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 4,777. This is followed by Maharashtra with 4,757 new cases. West Bengal recorded 3,143 new cases.
391case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for75.07%of new deaths. Delhi saw the maximum casualties (69). West Bengal and Maharashtra follow with 46 and 40 daily deaths, respectively.
The daily registered deaths per million population during the past week when compared globally demonstrate that India continues to have one of the lowest at 3 deaths/million population.
Even when tabulated on a cumulative basis, India’s death per million population is one of the lowest in the world (101).