ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଡିସେମ୍ବର 4ରେ ହେବାକୁ ଥିବା ଆଇଆଇଟି 2020 ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ମୁଖ୍ୟ ସମ୍ଭାଷଣ ପ୍ରଦାନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
03 DEC 2020 9:54PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ 4 ଡିସେମ୍ବର 2020 ରାତି 9.30ରେ ପାନ ଆଇଆଇଟି ଆମେରିକା ଦ୍ୱାରା ଆୟୋଜିତ ହେବାକୁ ଥିବା ଆଇଆଇଟି-2020 ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ମୁଖ୍ୟ ସମ୍ଭାଷଣ ପ୍ରଦାନ କରିବେ ।
ଚଳିତ ବର୍ଷ ଏହି ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀର ବିଷୟବସ୍ତୁ ‘ଦ ଫ୍ୟୁଚର ଇଜ ନାଓ' ରହିଛି । ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ବିଶ୍ୱ ଅର୍ଥ ବ୍ୟବସ୍ଥା, ପ୍ରଯୁକ୍ତି, ଉଦ୍ଭାବନ, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ, ବାସସ୍ଥାନ ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ସାର୍ବଜନୀନ ଶିକ୍ଷା ଭଳି ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯିବ ।
ପାନଆଇଆଇଟି ଆମେରିକା ହେଉଛି ଏଭଳି ଏକ ସଂଗଠନ, ଯାହା 20 ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ପୁରୁଣା । 2003 ଠାରୁ ପାନଆଇଆଇଟି ଆମେରିକା ଏହି ସମ୍ମିଳନୀ ଆୟୋଜନ କରିଛି ଏବଂ ଉଦ୍ୟୋଗ, ଶିକ୍ଷା ଓ ସରକାର ସମେତ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରର ବକ୍ତାମାନଙ୍କୁ ଆମନ୍ତ୍ରିତ କରିଛି । ପାନଆଇଆଇଟି ଆମେରିକା ପୁରୁଣା ଆଇଆଇଟି ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କର ଏକ ସ୍ୱୟଂସେବକ ଟିମ ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ହେଉଛି ।

Prime Minister's Office
PM to deliver Keynote address at IIT 2020 Global Summit on 4th December
03 DEC 2020 9:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will be delivering a keynote address at the IIT-2020 Global Summit, organised by PanIIT USA, on 4th December 2020 at 09:30 PM.
The theme of this year’s summit is ‘The Future is Now’. The Summit will focus on issues like global economy, technology, innovation, health, habitat conservation and universal education.
PanIIT USA is an organization that is more than 20 years old. Since 2003 PanIIT USA has organised this conference and invited speakers from different sectors including industry, academia and government. PanIIT USA is run by an all-volunteer team of IIT alumni.