ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
132 ଦିନ ପରେ ଭାରତରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 4.28 ଲକ୍ଷକୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି
● ଗତ ତିନି ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ପ୍ରାୟ 30 ହଜାର ରହିଛି
02 DEC 2020 11:30AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇ ଆଜି 4.28 ଲକ୍ଷ (4,28,644) ରହିଛି । 132 ଦିନ ପରେ ଏହା ସର୍ବନିମ୍ନ ସ୍ତରରେ ପହଞ୍ଚିଛି । 2020 ଜୁଲାଇ 23 ତାରିଖରେ ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା 4,26,167 ଥିଲା
ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଏବେ ଦେଶରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଦେଶର ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର 4.51% ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ରହିଛି ।
ଗତ ତିନି ଦିନ ଧରି ଦେଶରେ ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ପାଖାପାଖି 30 ହଜାର ରହୁଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 36,604 ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଆସିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 43,062 ଜଣ ଓ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଗତ 5 ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ନୂଆ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କୁ ଅତିକ୍ରମ କରୁଛି ।
ନୂଆ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ନୂଆ ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାଠାରୁ ଅଧିକ ରହୁଥିବାରୁ ଏବେ ସୁସ୍ଥତା ହାର 94.03%ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଦେଶରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 89,32,647 ରହିଛି । ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଓ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟ ବଢ଼ି ଚାଲିଛି ଏବଂ ଆଜି ତାହା 85 ଲକ୍ଷକୁ ଅତିକ୍ରମ କରି 85,04,003ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟେରେ ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ 78.35% ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଦିନକରେ ସର୍ବାଧିକ 6,290 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । କେରଳରେ 6,151 ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀରେ 5,036 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂଆ ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ 77.25% ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
କେରଳରେ ଦିନକରେ ସର୍ବାଧିକ 5,375 ଜଣ ଆକ୍ରାନ୍ତ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 4,930 ନୂଆ ମାମଲା ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟେରେ ଶେରେ 501 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏଥିରୁ 79.84% ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ମୃତ୍ୟୁ (95) ହୋଇଛି । ଏହା ପଛକୁ ଦିଲ୍ଲୀରେ 86 ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 52 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India's Active Caseload drops to 4.28 Lakh after 132 days
Daily New Cases at around 30K for the past three days
02 DEC 2020 11:30AM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload had significantly dropped to 4.28 lakh (4,28,644) today. This is the lowest after 132 days. The total active cases were 4,26,167 on 23rd July, 2020.
There has been a sustained decrease in the number of active cases. India’s present active caseload consists of just 4.51% of India’s Total Positive Cases.
The daily new cases added to the country’s COVID numbers have been around 30K since the past three days. The number of daily new cases in the last 24 hours is 36,604. 43,062 cases recovered and discharged in the last 24 hours. The number of daily recovered cases has surpassed the daily new cases since the past five days.
The difference in New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 94.03% today.
The total recovered cases stand at 89,32,647. The gap between Recovered Cases and Active Cases, that is steadily increasing, has crossed 85L today and presently stands at 85,04,003.
78.35% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 6,290 newly recovered cases. 6,151 people recovered in Kerala followed by 5,036 in Delhi.
77.25% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 5,375. It is followed by Maharashtra with 4,930 new cases.
501 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 79.84% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (95). Delhi and West Bengal follow with 86 and 52 daily deaths, respectively.