Ministry of Health and Family Welfare
India's Active Caseload drops to 4.28 Lakh after 132 days
Daily New Cases at around 30K for the past three days
02 DEC 2020 11:30AM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload had significantly dropped to 4.28 lakh (4,28,644) today. This is the lowest after 132 days. The total active cases were 4,26,167 on 23rd July, 2020.
There has been a sustained decrease in the number of active cases. India’s present active caseload consists of just 4.51% of India’s Total Positive Cases.
The daily new cases added to the country’s COVID numbers have been around 30K since the past three days. The number of daily new cases in the last 24 hours is 36,604. 43,062 cases recovered and discharged in the last 24 hours. The number of daily recovered cases has surpassed the daily new cases since the past five days.
The difference in New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 94.03% today.
The total recovered cases stand at 89,32,647. The gap between Recovered Cases and Active Cases, that is steadily increasing, has crossed 85L today and presently stands at 85,04,003.
78.35% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 6,290 newly recovered cases. 6,151 people recovered in Kerala followed by 5,036 in Delhi.
77.25% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 5,375. It is followed by Maharashtra with 4,930 new cases.
501 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 79.84% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (95). Delhi and West Bengal follow with 86 and 52 daily deaths, respectively.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নুমিৎ ১৩২নিগী মতুংদা ভারতকী এক্তিব কেসলোস লাখ ৪.২৮দা তাখ্রে
হৌখিবা নুমিৎ হুমনি অসিদা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং লিশিং ৩০রোম ওইখি
02 DEC 2020 11:30AM by PIB Imphal
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি চাউনা তাথরক্তুনা লাখ ৪.২৮(৪,২৮,৬৪৪)দা লৈখ্রে। মসি নুমিৎ ১৩২নিগী মতুংদা খ্বাইদগী তাবা ওইখি। জুলাই ২৩, ২০২০দা অপুনবা এক্তিব কেস ৪,২৬,১৬৭ ওইখি।
এক্তিব কেসশিংগী মশিংদা চাউনা হন্থরকখ্রে। ভাররকী এক্তিব কেসলোদ অসিদা ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ৪.৫১% খক্তা ওইখি।
লৈবাক অসিগী কোবিদকী মশিংদা হাপচিল্লক্লিবা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং অসি হৌখিবা নুমিৎ হুমনি অসিদা লিশিং ৩০রোম ওইখি। হৌখিবা পুং ২৪দা থেংনবা নুংতিগী কেসকী মশিং ৩৬,৬০৪ ওইখি। হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৪৩,০৬২ ফগৎখ্রে অমসুং দিসচার্জ তৌখ্রে। হৌখিবা নুমিৎ মঙানি অসিদা নুংতিগী থেংনবা অসিদগী নুংতিগী ফগৎলকপা কেসশিংগী মশিংনা হেন্দুনা লাক্লি।
অনৌবা কেসশিংদগী নৌনা ফগৎলকপগী মশিংনা হেনগৎলক্তুনা খেৎনরকপা অসিনা ঙসিদি নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৪.০৩% য়ৌখ্রে।
পুন্না ফগৎলকখিবা কেস ৮৯,৩২,৬৪৭ ওইখি। ফগৎলকপা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্তুনা ঙসি লাখ ৮৫ হেনখ্রে অমদি হৌজিক ৮৫,০৪,০০৩ ওইরি।
নৌনা ফগৎলকখ্রবা কেসশিংগী ৭৮.৩৫%দি রাজ্য/য়ু.তি, ১০দগী ওইখি।
ফগৎলকপা কেস ৬,২৯০গা লোইননা মহারাস্ত্রনা নৌনা নোংমদা ফগৎলকপগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখি। কেরেলাদা মীশিং ৬,১৫১ ফগৎখি অমদি দিল্লীনা ৫,০৩৬ ওইদুনা মতুং ইনখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৭.২৫%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি.১০দগী ওইখি।
কেরেলানা নুংতিগী থেংনবা কেস ৫,৩৭৫ ওইদুনা খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌখি। অনৌবা কেস ৪,৯৩০গা লোইননা মহারাস্ত্রনা মতুং ইনখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৫০১ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি।
নৌনা শীখিবগী ৭৯.৮৪%দি রাজ্য/য়ু.তি.তরাদগী ওইখি। মহারাস্ত্রনা শীখিবা (৯৫) ওইদুনা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইখি। মথং শিৎনবা শীখিবা ৮৬ অমসুং ৫২ ওইদুনা দিল্লী অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনা মতুং ইনখি।