হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা কোবিদকী এক্তিব কেস মখা তানা হন্থরক্লি
রাজ্য/য়ু.তি. ১২দা এক্তিব কেস ২০,০০০দগী তাথরে
অপুনবা কেসকী ৭৮% রাজ্য ১০দগী
05 NOV 2020 11:52AM by PIB Imphal
ভারত্তা কোবিদকী এক্তিব কেস লেপ্তনা হন্থরক্লি। হৌখিবা থংনবা নুমিৎ তরেৎনিদা এক্তিব কেস লাখ ৬তগী হন্থরে। হৌজিক হৌজিক এক্তিক কেসকী মশিং অসি ৫,২৭,৯৬২তা লৈরি। লৈবাক অসিদা হৌজিক এক্তিব কেস অসি পোজিতিব কেসকী শুপ্নগী ৬.৩১%নি।
লৈবাক্কী ওইনা য়েংবদা, রাজ্য/য়ু.তি. ২৭তা এক্তিব কেস ২০,০০০দগী হন্থরে।
লৈবাক অসিগী অপুনবা এক্তিব কেসতা রাজ্য/য়ু.তি. ১০দা ৭৮% ওইরি। মহারাস্ত্রা, কেরলা, দিল্লী অমসুং নোংচুপ বেঙ্গলদা পুন্না এক্তিব কেস ৫১% ওইরি।
নোংম-নোংমগী অনাবশিং ফগৎলকপদগী এক্তিব কেস্তা হন্থরক্লি। পুন্না ফখিবা অনাবশিংগী মশিং ৭,৭,১১,৮০৯ শুখ্রে। হৌজিক ফাওবদা ফখ্রবা কেস অমসুং এক্তিব ওইরিবা কেসকী মরক্তা খেন্নবা হেনগৎলক্তুনা লাখ ৭২ (৭১,৮৩,৮৪৭) য়ৌখ্রে। লৈবাক অসিগী ফগৎলকপগী চাং হেন্না ৱাংখৎতুনা হৌজিক ৯২.২০%দা লৈরে।
হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদকী অনাবা ৫৫,৩৩১ ফখ্রে অমসুং মখোয় হোস্পিতালদগী চৎহনখ্রে, অদুগা অনৌবা কনফর্ম তৌরবা কেস ৫০,২১০ লাকখ্রে।
অনৌবা ফখ্রবা কেস ৮২%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি।
৮,০০০দগী হেন্না ফখিদুনা নোংমদা অনাবা খ্বাইদগী য়াম্না ফখিবগী মনুংদা মহারাস্ত্রা, কেরলা অমসুং কর্নাতকা য়াওরি। মখোয়না পুন্না অনৌবা ফখিবগী কেস অসি ৪৫%দগী হেনখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কনফর্ম কেস ৫০,২১০ থেংনখ্রে।
অনৌবা কেসকী ৭৯%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইবগী পাউ ফংই।
কেরলাদা লেপ্তনা মশিং য়াম্না অনৌবা কেস ৮০০০দগী হেনবা থেংনবগী রিপোর্ত তৌখ্রে মসিগী মতুংদা দিল্লীদা কেস ৬,০০০দগী হেন্না থেংনদুনা মথংদা ইন্নরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৭০৪ শিখিবগী রিপোর্ত তৌখ্রে।
অনৌবা শিবগী চাউরাক্না ৮০%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগীনি। অনৌবা শিবগী ৪২%দি শুপ্নগী মহারাস্তা মথন্তদগীনি (শিখিবা ৩০০।)

Ministry of Health and Family Welfare
India maintains a steady trajectory of sustained fall in Active Cases
27 States/UTs have less than 20,000 Active Cases
10 States account for 78% of total Active Cases
05 NOV 2020 11:52AM by PIB Delhi
India continues to report a steady trend of declining active cases. The active cases are less than 6 lakh for the last seven consecutive day and stand presently at 5,27,962. The active cases are now only 6.31% of the total positive cases of the country.
Following the national trend, 27 States/UTs have less than 20,000 active cases.
10 States/UT account for 78% of the total active cases in the country. Maharashtra, Kerala, Delhi and West Bengal together account for more than 51% of the active cases.
The declining trend of the active cases is complemented by the unbroken increase, day on day number of recovered cases. The total recovered cases stand at 7,711,809. The gap between Recovered cases and Active cases has reached nearly 72 lakh (71,83,847). The national Recovery Rate has further improved to 92.20%.
55,331 COVID patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 50,210.
82% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra, Kerala and Karnataka have contributed the maximum to the single day recoveries with more than 8,000 recoveries. They together account for more than 45% of the new recovered cases.
50,210 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours.
79% of the new cases are found concentrated in 10 States and UTs.
Kerala continues to be the State reporting a very high number of new cases with more than 8,000 cases followed by Delhi with more than 6,000 cases.
704 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Of these, ten States/UT account for nearly 80% of the new deaths. More than 42% of new fatalities reported are from Maharashtra alone (300 deaths).