ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବିଗତ ତିନି ଦିନ ଧରି ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର 10%ରୁ ତଳେ ରହିଛି ସକ୍ରିୟ ମାମଲା
• ବିଗତ ତିନି ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ ପଜିଟିଭ ହାର 5%ରୁ ତଳେ ରହିଛି
22 OCT 2020 11:44AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହ୍ରାସ ଧାରା ଜାରି ରହିଛି । ବିଗତ ତିନି ଦିନ ଧରି ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର 10%ରୁ ତଳେ ରହିଛି ସକ୍ରିୟ ମାମଲା । ଅର୍ଥାତ୍ ପ୍ରତି 10 ଜଣ କୋଭିଡ-19 ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଜଣେ ସକ୍ରିୟ ଅଛନ୍ତି ।
ଏବେ ଦେଶରେ ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର 9.29% ଅଛି ସକ୍ରିୟ ମାମଲା, ଯାହାକି 7,15,812 ।
ଅନ୍ୟ ଏକ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଘଟଣାକ୍ରମରେ ଦୈନିକ ପଜିଟିଭ ହାର ବିଗତ ତିନି ଦିନ ଧରି 5%ରୁ ନିମ୍ନରେ ରହିଛି । ଏହାଦ୍ୱାରା ସ୍ପଷ୍ଟ ହେଉଛି କି କେନ୍ଦ୍ର ଓ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଗୁଡ଼ିକ ଦ୍ୱାରା ସୁଚିନ୍ତିତ ରଣନୀତି ଦ୍ୱାରା କରୋନା ସଂକ୍ରମଣ ହ୍ରାସ ପାଇପାରିଛି । ଆଜି ଦୈନିକ ପଜିଟିଭ ହାର 3.8% ରହିଛି ।
ଦୈନିକ ପଜିଟିଭ ହାର ହ୍ରାସ ପାଉଥିବାରୁ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଉଛି, ଯାହାକି କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ଆଜି ମଧ୍ୟ 7.5 ଲକ୍ଷରୁ ତଳେ ରହିଛି (7,15,812) ।
ଦେଶରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 69 ଲକ୍ଷ (68,74,518) ପାଖାପାଖି ହୋଇଛି । ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଓ ସୁସ୍ଥତା ସଂଖ୍ୟା ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି ଏବଂ ଆଜି 61,58,706ରେ ରହିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 79,415 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ନୂତନ ପଜିଟିଭ ମାମଲା ରହିଛି 55,839 । ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର 89.20%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ 81% ଆସିଛନ୍ତି 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ କେବଳ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ 23 ହଜାରରୁ ଅଧିକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 55,839ଟି ପଜିଟିଭ ମାମଲା ସାମନାକୁ ଆସିଛି । ତନ୍ମଧ୍ୟୟରୁ 78% 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଏବଂ କେରଳରୁ ଏବେ ମଧ୍ୟ ସର୍ବାଧିକ ପଜିଟିଭ ମାମଲା ଆସୁଛି, ଅର୍ଥାତ 8 ହଜାରରୁ ଅଧିକ । ଏହା ପଛକୁ କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ 5 ହଜାରରୁ ଅଧିକ ମାମଲା ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 702 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏଥିରୁ 82% ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । ନୂତନ ମୃତ୍ୟୁ ମଧ୍ୟରୁ 25%ରୁ ଅଧିକ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ହୋଇଛି (180 ମୃତ୍ୟୁ) ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Cases below 10% of Total Cases since the last three days
Daily Positivity Rate sustained below 5% over the past three days
22 OCT 2020 11:44AM by PIB Delhi
India trend of steadily decreasing active cases continues unabated. The Active Cases have been sustained below 10% of the total cases for the last three days suggesting only 1 in 10 cases are active COVID19 patients across the country.
Presently the active cases comprise merely 9.29% of the total positive cases of the country standing at 7,15,812.
Registering another milestone, the daily Positivity Rate has also been maintained to less than 5% over the past three days indicating that the spread of infection is being effectively contained through focussed strategies and actions of the Centre and the States/UTs. Today, the daily Positivity Rate is reported to be 3.8%.
The decrease in the daily positivity rate is simultaneously mapped by the falling active cases, which continue to be under 7.5L today (7,15,812).
The total recovered cases are close to 69 lakhs (68,74,518). The difference between active cases and recovered cases is consistently increasing and stands at 61,58,706 today.
79,415 patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases are 55,839. The national Recovery Rate has progressed to 89.20%.
81% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Maharashtra has contributed more than 23,000 to the single day recovery.
55,839 new confirmed cases were recorded during the last 24 hours.
78% of these are from 10 States and UTs. Maharashtra and Kerala are still reporting a very high number of new cases with more than 8,000 cases each followed by Karnataka with more than 5,000 cases.
702 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 82% are concentrated in ten States/UTs.
More than 25% of new fatalities reported are from Maharashtra (180 deaths).