হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা নুমিৎ হুমনি অসিদগী ভারতকী এক্তিব কেসশিংনা অপুনবা কেসশিংগী ১০%গী মখাদা লৈখ্রে
হৌখিবা নুমিৎ হুমনি অসিদা নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ৫%গী মখাদা লৈখ্রে
22 OCT 2020 11:44AM by PIB Imphal
ভারতকী এক্তিব কেসশিং তপ্না-তপ্না হন্থরকপগী খোঙচৎ অসিদা অকায়বা লৈতনা মখা তানা চংশিল্লি। হৌখিবা নুমিৎ হুমনি অসিদা এক্তিব কেসশিংনা অপুনবা কেসশিংগী ১০%গী মখাদা লৈদুনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা কোবিদ-১৯ নাবা মীওইশিংগী কেস ১০গী মনুংদা ১ খক্তনা এক্তিব ওই হায়বা তাক্লি।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসশিং অসি ৭,১৫,৮১২ ওইদুনা লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ৯.২৯% খক্তা ওইরি।
অতোপ্পা মাই পাকপগী তনফম অমসু রেজিস্তর তৌরদুনা কেন্দ্রগী অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী অকনবা লালোংশিং অমসুং খোঙথাংশিংগী খুত্থাংদা লাইনা অসি শন্দোকপা মপুং ফানা লাকশিনবা ঙম্লে হায়বা উৎলদুনা হৌখিবা নুমিৎ হুমনি অসিদা নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ৫%গী মখাদা লৈহনবা ঙমখ্রে। ঙসিগী ওইনা নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ৩.৮% ওই হায়না রিপোর্ত তৌরকখি।
নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাংদা হন্থরকপা অসি হন্থরক্লিবা এক্তিব কেসশিংগা চপ মান্ননা মেপ তৌখি, মসি ঙসি লাখ ৭.৭ (৭,১৫,৮১২)কী মখাদা লৈখি।
পুন্নবা নাবা ফগৎখিবা কেসশিং অসি লাখ ৬৯ (৬৮,৭৪,৫১৮)গী ময়া য়ৌখ্রে। এক্তিব কেসশিং অমসুং নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিংগী মরক্তা লৈবা খেৎনবা অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি অমদি ঙসি ৬১,৫৮,৭০৬ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা মীওই ৭৯,৪১৫ নাবা ফগৎখ্রে অমদি দিসচার্জ তৌখ্রে অমরোমদা অনৌবা কনফর্ম কেসশিংনা ৫৫,৮৩৯ ওইখি। লৈবাক অসিগী নাবা ফগৎলকপগী চাংনা ৮৯.২০%দা হেনগৎখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৮১%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
নোংমদা নাবা ফগৎলকপগী মশিং অসি মহারাস্ত্রদগী ২৩,০০০গী মথক্তা ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কনফর্ম কেস ৫৫,৮৩৯ রেকোর্দ তৌখি।
মসিগী মনুংদা ৭৮%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি। মহারাস্ত্র অমসুং কেরেলাদা কেস ৮,০০০/৮,০০০গী মথক্তা থেংনবগা লোয়ননা অনৌবা কেসশিংগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকপা ওইখি অমদি কেস ৫,০০০গী মথক্তা থেংবগা লোয়ননা কর্নাতকানা মতুং ইনখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৭০২ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি। মসিগী মনুংদা ৮২%গী ময়ানা রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
নৌনা শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখিবগী ২৫%গী মথক্তদি মহারাস্ত্রদগী ওইখি (শীখিবা ১৮০)।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Cases below 10% of Total Cases since the last three days
Daily Positivity Rate sustained below 5% over the past three days
22 OCT 2020 11:44AM by PIB Delhi
India trend of steadily decreasing active cases continues unabated. The Active Cases have been sustained below 10% of the total cases for the last three days suggesting only 1 in 10 cases are active COVID19 patients across the country.
Presently the active cases comprise merely 9.29% of the total positive cases of the country standing at 7,15,812.
Registering another milestone, the daily Positivity Rate has also been maintained to less than 5% over the past three days indicating that the spread of infection is being effectively contained through focussed strategies and actions of the Centre and the States/UTs. Today, the daily Positivity Rate is reported to be 3.8%.
The decrease in the daily positivity rate is simultaneously mapped by the falling active cases, which continue to be under 7.5L today (7,15,812).
The total recovered cases are close to 69 lakhs (68,74,518). The difference between active cases and recovered cases is consistently increasing and stands at 61,58,706 today.
79,415 patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases are 55,839. The national Recovery Rate has progressed to 89.20%.
81% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Maharashtra has contributed more than 23,000 to the single day recovery.
55,839 new confirmed cases were recorded during the last 24 hours.
78% of these are from 10 States and UTs. Maharashtra and Kerala are still reporting a very high number of new cases with more than 8,000 cases each followed by Karnataka with more than 5,000 cases.
702 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 82% are concentrated in ten States/UTs.
More than 25% of new fatalities reported are from Maharashtra (180 deaths).