Ministry of Health and Family Welfare
India on a steady trajectory of continuously declining Active Cases
Active caseload below 9 lakh for the first time after a month
New Recoveries exceed the new Confirmed Cases for the 3rd consecutive week
09 OCT 2020 11:12AM by PIB Delhi
India continues to report a trend of steadily dipping active cases. After a month, for the first time, active cases fall below the 9 lakh mark. India registered 8.93 lakh active cases today after registering 8.97 lakh on 9th September.
Presently the active cases stand at 8,93,592 and comprise merely 12.94% of the total positive cases of the country demonstrating a steady falling percentage of the total cases.
The declining trend of the percentage active cases is commensurately supported by rising percentage of recovered cases. The total recovered cases stand at 59,06,069. The gap between Recovered cases and Active cases has crossed 50 lakh (50,12,477).
With increasing number of recoveries, this gap is continuously widening.
Higher number of recoveries has aided the national Recovery Rate to further improve to 85.52%. 78,365 have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 70,496.
New Recoveries in India have exceeded the New Cases for three continuous weeks, unabated. The new cases during these three weeks have displayed a steady trend of decline.
This is the result of collaborative action by States/UTs under the Centre's strategy of comprehensive testing, tracking, quick hospitalization and adherence to the Standard Treatment Protocol which has ensured a standardised quality of medical care across the public and private hospitals and for the home isolation cases.
75% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs viz. Maharashtra, Karnataka, Kerala, Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Uttar Pradesh, Odisha, West Bengal, Delhi, and Madhya Pradesh.
Maharashtra alone has contributed the maximum with more than 15,000 single day recovery.
70,496 new confirmed cases were recorded in last 24 hours.
78% of the new cases are from reported 10 States and UTs.
Maharashtra continues to be the State reporting a very high number of new cases with more than 13,000 cases followed by Karnataka with more than 10,000 cases.
964 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Of these, nearly 82% are concentrated in ten States/UT.
More than 37% of new fatalities reported are from Maharashtra (358 deaths).
Entertainment Parks and similar places are frequented by a large number of people for leisure and entertainment. To prevent spread of COVID-19 infection, Ministry of Health and Family Welfare has issued SOP on preventive measures to be followed in Entertainment Parks and similar places. This can be accessed at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/SOPonpreventivemeasurestobefollowedinEntertainmentParksandsimilarplacestocontainspreadofCOVID19.pdf

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লেপ্পা লৈতনা এক্তিব কেস হন্থবগী লম্বীদা ভারতনা চাং নাইনা চঙশিল্লি
ইহান হানবা ওইনা থা অমদা এক্তিব কেসলোদ লাখ ৯গী মখাদা লৈরে
অনৌবা নাবা ফখিবনা অনৌবা কন্ফার্ম্দ কেসতগী থংন-থংননা অহুমশুবা চয়োলদসু হেনখ্রে
09 OCT 2020 11:12AM by PIB Imphal
ভারত্তা এক্তিব কেস মশিং হন্থবগী পাউ লাকপা লেপত্রি। থা অমগী মতুংদা, ইহান হানবা ওইনা এক্তিব কেস মশিং লাখ ৯গী মখাদা লৈরে। ভারত্তা সেপ্তেম্বর ৯দা লাখ ৮.৯৭ লৈখ্রবা মতুংদা ঙসি এক্তিব কেস মশিং লাখ ৮.৯৩ লাকখি।
হৌজিক্কী ওইনা লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৮,৯৩,৫৯২নি অমসুং লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ১২.৯৪ লৈদুনা অপুনবা কেস মশিং চাং নাইনা হন্থরকপগী ফিবম উৎলি।
এক্তিব কেসকী পার্সেন্তেজ হন্থবগী ফিবম অসি নাবা ফরবা কেস মশিং হেনগৎলকপনা ওইহল্লকপনি। অপুনবা নাবা ফরবা কেসনা ৫৯,০৬,০৬৯ ওইরি। নাবা ফরবা কেস অমসুং এক্তিব কেসকী মরক্তা লৈরিবা মশিং অসি লাখ ৫০ (৫০,১২,৪৭৭) ওইরে।
নাবা ফগৎলকপগী মশিং হেনগৎলকপগা লোইননা, মরক্তা লৈরিবা খল অসিসু পাকথোক্লক্লি।
নাবা ফরবা মশিং হেনগৎলকপা অসিনা নেসনেল রিকোবরী রেৎনা চাদা ৮৫.৫২ লৈহনবদসু মতেং পাংখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৭৮,৩৬৫সু নাবা ফদুনা দিসচার্জ তৌখি, অদুগা অনৌবা কনফার্ম্দ কেসনা ৭০,৪৯৬তা লৈরি।
ভারত্তা অনৌবা নাবা ফবগী মশিংনা অনৌবা কেস মশিংদগী চয়োল অহুম লেপ্পা লৈতনা হেল্লি। হায়রিবা চয়োল অহুম অসিদা লৈখিবা অনৌবা কেস মশিংসু চাং নাইনা হন্থরক্লি।
মসি পুম্নমক রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা কেন্দ্র সরকারগী তেস্তিং, ত্রেকিং, থুনা হোস্পিতালদা পুখৎপা অমসুং স্তেন্দার্দ ত্রিৎমেন্ত প্রোতোকোলদা চেকশিন্না শেন্নদুনা পব্লিক অমসুং প্রাইবেৎ হোস্পিতালশিংদা মেদিকেল কেয়রগী মগুন ৱাংনা পীবা অমসুং হোম আইসোলেসন কেস চেকশিন্না শেন্নবনা ওইহল্লকপনি।
অনৌবা নাবা ফরবা কেসকী চাদা ৭৫দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০ হায়বদি মহারাস্ত্রা, কর্নাতকা, কেরলা, অন্ধ্র প্রদেশ, তমিল নাদু, উত্তর প্রদেশ, ওরিশা, নোংচুপ বেঙ্গাল, দিল্লী, অমসুং মধ্য প্রদেশতগী লাকখি।
মহারাস্ত্রখক্তদগী নোংমখক্তদা ১৫,০০০ হেন্না নাবা ফখি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কন্ফার্ম্দ কেস ৭০,৪৯৬ লাকখি।
অনৌবা কেসকী চাদা ৭৮না রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী লাকখি।
মহারাস্ত্রনা অনৌবা কেস ১৩,০০০দগী হেন্না লাকপা খ্বাইদগী ৱাংবা রাজ্য ওইরি, মসিগী মতুংদা কর্নাতাকানা অনৌবা কেস ১০,০০০গী মথক্তা লাকখি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা শিবগী মশিং ৯৬৪ লৈখি।
মসিগী মনুংদগী চাদা ৮২গী চাংদি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী লাকখি।
নৌনা লৈখিদবগী চাদা ৩৭তি মহারাস্ত্রদগী লাকখি (৩৫৮ লৈখিদবা)।
ইন্তর্তেন্মেন্ত পার্ক অমসুং মসিগা মান্নবা মফমশিংদা মীওই কয়ানা পোথানবগীদমক চৎনরি। কোবিদ-১৯ লায়নাদগী ঙাকথোক্নবগীদমক, হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না ইন্তর্তেন্মেন্ত পার্ক অমসুং মসিগা মান্নবা মফমশিংদা ইনগদবা এস.ও.পি.শিং থোকখ্রে। হায়রিবসি মখাগীসিদগী ফংবীগনিঃ
https://www.mohfw.gov.in/pdf/SOPonpreventivemeasurestobefollowedinEntertainmentParksandsimilarplacestocontainspreadofCOVID19.pdf