স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ নিম্ন ৰখাৰ ধাৰাবাহিকতা অক্ষুণ্ণ ৰাখিছে ভাৰতে
একেৰাহে দশম দিনাও চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ১০ লাখতকৈ কম আছে
ভাৰতৰ মুঠ আৰোগ্যৰ সংখ্যা প্ৰায় ৫৩লাখ হৈছে
শেষৰ ১০লাখ আৰোগ্য মাত্ৰ ১২ দিনত যোগ হৈছে
01 OCT 2020 11:42AM by PIB Guwahati
ভাৰতে একেৰাহে চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ১০ লাখতকৈ কম কৰি ৰাখিবলৈ সক্ষম হৈছে৷ একেৰাহে দশম দিনাও চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ ১০লাখতকৈ কম হৈ আছে৷
দৈনিক ক’ভিড আক্রান্ত ৰোগীৰ আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যাত উচ্চ হাৰ অব্যাহত আছে৷ দেশত বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৮৫,৩৭৬ জন লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে৷
আজিলৈকে ভাৰতৰ আৰোগ্য লোকৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাই ৫২,৭৩,২০১ জন হৈছে৷ উচ্চ হাৰত আৰোগ্য লাভৰ প্ৰৱণতা অব্যাহত থকাত ৰাষ্ট্ৰীয় আৰোগ্যৰ হাৰ ৮৩.৫৩ শতাংশলৈ বৃদ্ধি পাইছে৷
ইফালে, বিগত ১২ দিনত দেশত ১০ লাখতকৈ অধিক ক’ৰোনা আক্রান্ত ৰোগী সুস্থ হৈছে৷
এই মুঠ আৰোগ্য ৰোগীৰ ৭৭ শতাংশই ১০খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক আৰোগ্যৰ প্ৰৱণতা অব্যাহত আছে। অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ আৰু তামিলনাডুয়েও এই ধাৰা অক্ষুণ্ন ৰাখিছে৷
ভাৰতত বৰ্তমান ক’ৰোনাত আক্রান্ত হৈ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ সংখ্যা ৯,৪০,৭০৫জন৷ দেশত ১১ ছেপ্টেম্বৰৰ আগলৈকে ক’ৰোনাত আক্রান্তৰ সংখ্যা আছিল ৯.৪০ লাখ৷
দেশত বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৮৬,৮২১ জন লোক নতুনকৈ ক’ৰোনাত আক্রান্ত হৈছে৷ ক’ৰোনাত আক্রান্তৰ ৭৬ শতাংশই ১০খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷
ইয়াৰে সর্বাধিক ১৮তকৈ অধিক আক্রান্ত মহাৰাষ্ট্ৰ৷ ইফালে, কর্ণাটক আৰু কেৰালাতো ৮,০০০তকৈ অধিক লোক আক্ৰান্ত হৈছে৷
দেশত বিগত ২৪ ঘণ্টাত ১,১৮১ জন ক’ভিড ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে। এই মৃত্যুৰ ৮২ শতাংশই ১০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ৷ মৃত ৰোগীৰ ভিতৰত সর্বাধিক ৪৮১ জনেই মহাৰাষ্ট্রৰ৷ কর্ণাটকটো বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৮৭ জন ক’ভিড ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷

Ministry of Health and Family Welfare
India sustains trend of consistent low level of Active Cases
For the 10th successive day, Active Cases below 10 lakh mark
India's total Recoveries nearly 53 lakh
The last 10 lakh recoveries added in just 12 days
01 OCT 2020 11:42AM by PIB Delhi
India has sustained its trend of maintaining the active cases below the 10 lakh mark.
For the 10th successive day, the active cases are less than 1 million (10 lakhs).
With a very high number of COVID patients recovering every single day, India’s steady trend of posting high level of daily recoveries also continues. 85,376 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country.
India’s total recoveries stands at 52,73,201 today. Higher number of single day recoveries have resulted in continuous increase in the national recovery rate, which is currently pegged at 83.53%.
The rise in total recovered cases has been steep. The last 10 lakh recoveries were added in just 12 days.
77% of the total recovered cases are recorded in 10 States/UTs.
Maharashtra has contributed the highest number to the total recovered cases followed by Andhra Pradesh and Tamil Nadu.
The active cases in India are 9,40,705. India reported 9.4 lakh active cases earlier on 11th September, 2020.
76% of the active cases are in 10 States/UTs. As on date, the active cases contribute only 14.90% to the positive caseload of the country.
A total of 86,821 new confirmed cases have been reported in the last 24 hours in the country.
76% of the new cases are concentrated in ten states. Maharashtra contributed more than 18,000 to the new cases. Karnataka and Kerala, both contributed more than 8,000.
1,181 deaths have been registered in the past 24 hours.
82% of new deaths are reported from 10 States and UTs.
40% of deaths reported yesterday are from Maharashtra with 481 deaths followed by Karnataka with 87 deaths.