ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ କ୍ରମାଗତ ହ୍ରାସ
● ଲଗାତର ଦଶମ ଦିନରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 10 ଲକ୍ଷରୁ କମ୍ ରହିଛି
● ଭାରତରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥ ପ୍ରାୟ 53 ଲକ୍ଷ
● ଗତ 12 ଦିନରେ 10 ଲକ୍ଷ ସୁସ୍ଥ
01 OCT 2020 11:42AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା କ୍ରମାଗତ 10 ଲକ୍ଷରୁ ତଳେ ରହିଛି । କ୍ରମାଗତ ଦଶମ ଦିନ ପାଇଁ ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 10 ଲକ୍ଷ ତଳେ ରହିଛି । ଦେଶରେ ପ୍ରତିଦିନ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟାରେ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହେବାରେ ଲାଗିଛନ୍ତି । ଏହି ସଂଖ୍ୟାର ହାର ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଶରେ 85,376 ଜଣ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ଜଣାପଡ଼ିଛି ।
ଭାରତରେ ଆଜିସୁଦ୍ଧା ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 52,73,201ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ପ୍ରତିଦିନ ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବା ଲୋକଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବାରୁ ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି । ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ଏବେ 83.53%ରେ ରହିଛି ।
ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି । ଗତ 12 ଦିନରେ 10 ଲକ୍ଷ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇପାରିଛନ୍ତି । ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 77 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛନ୍ତି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ ଅଛନ୍ତି ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ ଓ ତାମିଲନାଡ଼ୁ ।
ଦେଶରେ ଏବେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା 9,40,705ରେ ଅଛି । 2020 ସେପ୍ଟେମ୍ବର 11ରେ ମଧ୍ୟ ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା 9.4 ଲକ୍ଷ ଥିଲା ।
ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରୁ 76 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି । ଦେଶରେ ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ସଂଖ୍ୟାର ମାତ୍ର 14.90% ଏବେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଭାବେ ରହିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 86,821ଟି ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ଆସିଛି । ନୂତନ ମାମଲା ଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରୁ 76% କେବଳ 10ଟି ରାଜ୍ୟରୁ ଆସିଛି । ନୂଆ ମାମଲା ଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ କେବଳ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ଆସିଛି 18 ହଜାର ମାମଲା । କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଏବଂ କେରଳରୁ 8 ହଜାର ଲେଖାଏଁରୁ ଅଧିକ ମାମଲା ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 1181ଟି ମୃତ୍ୟୁ ମାମଲା ହୋଇଛି । ଏଥିରୁ 82% ମୃତ୍ୟୁ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ହୋଇଛି । ଗତକାଲି ହୋଇଥିବା ମୃତ୍ୟୁର 40% ଅର୍ଥାତ୍ 481ଟି ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ଏବଂ 87ଟି କର୍ଣ୍ଣାଟକରୁ ହୋଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India sustains trend of consistent low level of Active Cases
For the 10th successive day, Active Cases below 10 lakh mark
India's total Recoveries nearly 53 lakh
The last 10 lakh recoveries added in just 12 days
01 OCT 2020 11:42AM by PIB Delhi
India has sustained its trend of maintaining the active cases below the 10 lakh mark.
For the 10th successive day, the active cases are less than 1 million (10 lakhs).
With a very high number of COVID patients recovering every single day, India’s steady trend of posting high level of daily recoveries also continues. 85,376 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country.
India’s total recoveries stands at 52,73,201 today. Higher number of single day recoveries have resulted in continuous increase in the national recovery rate, which is currently pegged at 83.53%.
The rise in total recovered cases has been steep. The last 10 lakh recoveries were added in just 12 days.
77% of the total recovered cases are recorded in 10 States/UTs.
Maharashtra has contributed the highest number to the total recovered cases followed by Andhra Pradesh and Tamil Nadu.
The active cases in India are 9,40,705. India reported 9.4 lakh active cases earlier on 11th September, 2020.
76% of the active cases are in 10 States/UTs. As on date, the active cases contribute only 14.90% to the positive caseload of the country.
A total of 86,821 new confirmed cases have been reported in the last 24 hours in the country.
76% of the new cases are concentrated in ten states. Maharashtra contributed more than 18,000 to the new cases. Karnataka and Kerala, both contributed more than 8,000.
1,181 deaths have been registered in the past 24 hours.
82% of new deaths are reported from 10 States and UTs.
40% of deaths reported yesterday are from Maharashtra with 481 deaths followed by Karnataka with 87 deaths.