হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা চাং মান্ননা এক্তিব কেস মশীং হন্থনা থম্বগী ত্রেন্দ থম্লি
থংন-থংননা নুমিৎ ১০নি চুপ্না এক্তিব কেস লাখ ১০গী মখাদা লৈরি
ভারতকী অপুনবা ফগৎলকপা মশীং লাখ ৫৩গী ময়াদা লৈরে
অকোনবগী ফগৎলকপা মশীং লাখ ১২দি শুপ্নতগী নুমিৎ ১২নিদা তিনশিল্লকখিবনি
01 OCT 2020 11:42AM by PIB Imphal
ভারতনা এক্তিব কেস মশীং লাখ ১০গী মখাদা থম্বগী ত্রেন্দ মখা তানা থম্বা ঙম্লি‍।
থংন-থংননা নুমিৎ ১০নি চুপ্না এক্তিব কেস মশিং মিলিয়ন ১ (লাখ ১০)গী মখাদা লৈরি‍।
নুমিৎ খুদিংগী মশীং য়াম্লবা কোবিদ অনাবা মীশিং ফগৎলকপগা লোয়ননা, ভারতনা নুংতিগী মীশিং য়াম্না ফগৎলকপগী ত্রেন্দ অসিসু থমবা ঙম্লি‍। হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাকসিদা মীশিং ৮৫,৩৭৬ ফগৎলকখ্রে
ভারতকী অপুনবা ফখ্রবা মীশিং ঙসি ৫২,৭৩,২০১ ওইরে‍। নুংতিগী মীশিং হেন্না হেন্না ফগৎলকপনা লৈবাক্কী ওইনা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলক্তুনা হৌজিক হৌজিক চাদা ৮৩.৫৩দা লৈরে‍।
অপুনবা ফগৎলকপা মীশিং হেনগৎলকপসি ঙম্না কাখৎলক্লি‍। অকোনবগী ফগৎলকপা মীশিং লাখ ১০দি নুমিৎ ১২নিখক্তদা হাপচিল্লকখিবনি‍।
অপুনবা ফগৎলকপগী চাদা ৭৭তি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা লৈ‍।
মহারাস্ত্রনা মীশিং খ্বাইদগী ফগৎলকপা ওইরি অমদি অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং তামিল নাদুনা মতুং ইন্দুনা চৎলি‍।
ভারত্তা লৈরিবা এক্তিব কেস মশীং অসি ৯,৪০,৭০৫নি‍। সেপ্তেম্বর ১১, ২০২০দা ভারতকী এক্তিব কেস মশীং লাখ ৯.৪ ওইরমবনি‍।
এক্তিব কেসকী চাদা ৭৬তি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা লৈ‍। ঙসি ফাওবগী ওইনা, লৈবাকসিগী পোজিতিব কেস মশীংগী চাদা ১৪.৯০ খক্তমক এক্তিব কেস ওইরি‍।
লৈবাকসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা কনফার্ম তৌবা কেস মশীং পুন্না ৮৬,৮২১ থেংনখি‍।
অনৌবা কেসশিংগী চাদা ৭৬তি স্তেত ১০দগীনি‍। মহারাস্ত্রনা অনৌবা কেস মশীং ১৮,০০০ হেন্না হাপচিল্লকখি‍। কর্নাতকা অমসুং কেরলা অনিমক্না কেস মশীং ৮,০০০ হেন্না হাপচিল্লকখি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা শীখিবা মশীং ১,১৮১ ওইখি‍।
নৌনা শিবা মীশিংগী চাদা ৮২দি স্তেত অমসুং য়ু.তি. ১০দা থেংনখি‍।
মহারাস্ত্রদা মীওই ৪৮১ শিদুনা ঙরাং নৌনা শিখিবশিংগী চাদা ৪০ ওইখি অমদি কর্নাতকানা মীশিং ৮৭ শিদুনা মতুং ইন্নখি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India sustains trend of consistent low level of Active Cases
For the 10th successive day, Active Cases below 10 lakh mark
India's total Recoveries nearly 53 lakh
The last 10 lakh recoveries added in just 12 days
01 OCT 2020 11:42AM by PIB Delhi
India has sustained its trend of maintaining the active cases below the 10 lakh mark.
For the 10th successive day, the active cases are less than 1 million (10 lakhs).
With a very high number of COVID patients recovering every single day, India’s steady trend of posting high level of daily recoveries also continues. 85,376 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country.
India’s total recoveries stands at 52,73,201 today. Higher number of single day recoveries have resulted in continuous increase in the national recovery rate, which is currently pegged at 83.53%.
The rise in total recovered cases has been steep. The last 10 lakh recoveries were added in just 12 days.
77% of the total recovered cases are recorded in 10 States/UTs.
Maharashtra has contributed the highest number to the total recovered cases followed by Andhra Pradesh and Tamil Nadu.
The active cases in India are 9,40,705. India reported 9.4 lakh active cases earlier on 11th September, 2020.
76% of the active cases are in 10 States/UTs. As on date, the active cases contribute only 14.90% to the positive caseload of the country.
A total of 86,821 new confirmed cases have been reported in the last 24 hours in the country.
76% of the new cases are concentrated in ten states. Maharashtra contributed more than 18,000 to the new cases. Karnataka and Kerala, both contributed more than 8,000.
1,181 deaths have been registered in the past 24 hours.
82% of new deaths are reported from 10 States and UTs.
40% of deaths reported yesterday are from Maharashtra with 481 deaths followed by Karnataka with 87 deaths.