ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ଶିଳ୍ପ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଖେଳଣା ଗୁଣବତ୍ତା ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ , 2020 ପ୍ରଣୟନ ତାରିଖ ଘୁଞ୍ଚିଲା
16 SEP 2020 10:48AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ଉଦ୍ୟୋଗ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ ଉଦ୍ୟୋଗ ସମ୍ବର୍ଦ୍ଧନ ବିଭାଗ (ଡିପିଆଇଆଇଟି) ଆଜି ଏକ ବିଜ୍ଞପ୍ତିରେ ଖେଳଣା (ଗୁଣବତ୍ତା ନିୟନ୍ତ୍ରଣ) ନିର୍ଦ୍ଦେଶ, 2020ର ପ୍ରଣୟନ ତାରିଖ 01.09.2020ରୁ 01.01.2021କୁ ଘୁଞ୍ଚାଇ ଦେଇଛି ।
ଏହି ନିଷ୍ପତ୍ତି ଦ୍ୱାରା କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ସମୟରେ ଘରୋଇ ଉତ୍ପାଦନକାରୀମାନଙ୍କୁ ଆବଶ୍ୟକ ମାନାଙ୍କ ହାସଲ କରିବାକୁ ଅଧିକ 4 ମାସ ସମୟ ମିଳିପାରିବ ।

Ministry of Commerce & Industry
Extension of date of implementation of Toys (Quality Control) Order, 2020
16 SEP 2020 10:48AM by PIB Delhi
The Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT), Ministry of Commerce and Industry, Govt. of India today issued notification, extending the date of implementation of Toys (Quality Control) Order, 2020 as 1.1.2021 in place of 1.9.2020.
This decision allows domestic manufacturers four months of extra time to make necessary arrangements for compliance of standards in view of difficulties arising out of COVID-19 pandemic.