Prime Minister's Office
PM congratulates DRDO for successful flight of the Hypersonic Test Demonstration Vehicle
07 SEP 2020 8:16PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated the Defence Research and Development Organisation (DRDO) for successful flight of the Hypersonic Test Demonstration Vehicle.
In a tweet, the Prime Minister said, "Congratulations to DRDO for successful flight of the Hypersonic Test Demonstration Vehicle today. The scramjet engine developed by our scientists helped the flight achieve a speed 6 times the speed of sound! Very few countries have such capability today."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ହାଇପରସୋନିକ ପରୀକ୍ଷାମୂଳକ ଯାନର ସଫଳ ଉଡାଣ ପାଇଁ ଡିଆରଡିଓକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୁଭେଚ୍ଛା
07 SEP 2020 8:16PM by PIB Bhubaneswar
ହାଇପରସୋନିକ ଜେଟ ପରୀକ୍ଷାମୂଳକ ଯାନର ସଫଳ ଉଡାଣ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଗବେଷଣା ଓ ବିକାଶ ସଂଗଠନ (ଡିଆରଡିଓ)କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ଏକ ଟ୍ଵିଟ ମାଧ୍ୟମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି, “ହାଇପରସୋନିକ ଯାନର ଆଜିର ସଫଳ ଉଡାଣ ପାଇଁ ଡିଆରଡିଓକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ । ଏଥିରେ ବ୍ୟବହୃତ ସ୍କ୍ରାମ ଜେଟ ଇଞ୍ଜିନ ଆମ ବୈଜ୍ଞାନିକମାନଙ୍କ ଦ୍ଵାରା ନିର୍ମିତ ହୋଇଛି ଓ ଏହା ଶବ୍ଦଠାରୁ 6 ଗୁଣ ଅଧିକ ବେଗରେ ଗତି କରିବାର ସାମର୍ଥ୍ୟ ରଖିଛି । ଖୁବ କମ ଦେଶ ଏହା କରିବାରେ ସମର୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି” ।