ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆଇସିଏମ୍ଆର ପରୀକ୍ଷାଗାରରେ 3ଟି ଉଚ୍ଚକ୍ଷମତା ବିଶିଷ୍ଟ କୋଭିଡ-19 ପରୀକ୍ଷଣ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବା ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଉଦବୋଧନ
27 JUL 2020 6:05PM by PIB Bhubaneswar
ନମସ୍କାର !!
ଦେଶର କୋଟି କୋଟି ନାଗରିକ ଅତି ସାହସର ସହିତ ବୈଶ୍ୱିକ ମହାମାରୀ ସହିତ ଲଢେଇ କରୁଛନ୍ତି ।
ଆଜି ଯେଉଁ ଉଚ୍ଚକ୍ଷମତା ବିଶିଷ୍ଟ କୋଭିଡ-19 ପରୀକ୍ଷଣର ସୁବିଧାର ଶୁଭାରମ୍ଭ ହୋଇଛି ସେଥିରେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ, ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଏବଂ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶକୁ କରୋନା ବିରୋଧୀ ଲଢେଇରେ ଅଧିକ ଶକ୍ତି ମିଳିବ ।
ସାଥୀଗଣ,
ଦିଲ୍ଲୀ-ଏନସିଆର, ମୁମ୍ବାଇ ଏବଂ କୋଲକାତା ହେଉଛି ଆର୍ଥିକ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପର ବଡ଼ କେନ୍ଦ୍ର । ଏଠାରେ ଦେଶର ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଯୁବକ ନିଜର କ୍ୟାରିୟରକୁ, ସ୍ୱପ୍ନକୁ ପୂରଣ କରିବାକୁ ଆସନ୍ତି । ଏବେ ଏହି ତିନୋଟି ସ୍ଥାନରେ ପରୀକ୍ଷଣର ଯେଉଁ କ୍ଷମତା ଉପଲବ୍ଧ ଅଛି, ସେଥିରେ ଅଧିକ 10 ହଜାର ପରୀକ୍ଷଣର କ୍ଷମତା ଯୋଡିହେବାକୁ ଯାଉଛି ।
ଏବେ ଏହି ସହରଗୁଡିକରେ ଅଧିକ ପରୀକ୍ଷା ଶୀଘ୍ର ହୋଇପାରିବ । ଗୋଟିଏ ଉତ୍ତମ କଥା ହେଉଛି ଏହି ଉଚ୍ଚକ୍ଷମତା ବିଶିଷ୍ଟ ପରୀକ୍ଷାଗାରଗୁଡ଼ିକ କେବଳ କରୋନା ପରୀକ୍ଷଣରେ ସୀମିତ ରହିବ ନାହିଁ ।
ଭବିଷ୍ୟତରେ ହେପାଟାଇଟିସ୍ ବି ଏବଂ ସି, ଏଚ୍ଆଇଭି, ଡେଙ୍ଗୁ ଭଳି ଅନେକ ରୋଗର ପରୀକ୍ଷା ପାଇଁ ଏହି ପରୀକ୍ଷାଗାର ଗୁଡିକରେ ମଧ୍ୟ ସୁବିଧା ଉପଲବ୍ଧ କରାଯିବ ।
ଏହି ବ୍ୟବସ୍ଥାଗୁଡିକ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ଭାରତୀୟ ଡାକ୍ତରୀ ଗବେଷଣା ପରିଷଦ- ଆଇସିଏମ୍ଆର୍ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଅନୁଷ୍ଠାନର ଜଡିତ ସାଥୀମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଅଭିନନ୍ଦନ ।
ସଥୀଗଣ,
ଦେଶରେ ଯେଉଁଭଳି ଭାବେ ସଠିକ୍ ସମୟରେ ସଠିକ୍ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନିଆଗଲା, ଆଜି ଏହାର ପରିଣାମ ହେଉଛି ଯେ ଅନ୍ୟ ଦେଶ ତୁଳନାରେ ଭାରତରେ ସ୍ଥିତି ଅଧିକ ନିୟନ୍ତ୍ରଣାଧୀନ ଅଛି । ଆଜି ଆମ ଦେଶରେ କରୋନାରୁ ହେଉଥିବା ମୃତ୍ୟୁ, ବଡ଼ ବଡ଼ ଦେଶ ତୁଳନାରେ ବହୁତ କମ୍ ଅଛି । ସେହିପରି ଆମର ଏଠାରେ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ଅନ୍ୟ ଦେଶ ତୁଳନାରେ ବହୁତ ଅଧିକ ଅଛି ଏବଂ ଦିନକୁ ଦିନ ଏଥିରେ ଅଧିକ ବୃଦ୍ଧି ଘଟୁଛି । ଆଜି ଭାରତରେ କରୋନା ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ହୋଇଥିବା ଲୋକଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ପ୍ରାୟ 10 ଲକ୍ଷରେ ପହଞ୍ଚିବାକୁ ଯାଉଛି ।
ସଥୀଗଣ,
କରୋନା ବିରୋଧରେ ଏହି ବଡ଼ ଏବଂ ଦୀର୍ଘ ଲଢେଇ ପାଇଁ ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଥିଲା ଯେ ଦେଶରେ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ କରୋନା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଭିତ୍ତିଭୂମି ନିର୍ମାଣ ହେବା । ଏହି କାରଣରୁ, ପ୍ରାରମ୍ଭରେ ହିଁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର 15 ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କାର ପ୍ୟାକେଜ୍ ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ ।
ଏକାନ୍ତବାସ କେନ୍ଦ୍ର ହେଉ, ସ୍ଵତନ୍ତ୍ର କୋଭିଡ ହସପିଟାଲ ହେଉ, ପରୀକ୍ଷଣ, ଅନୁସନ୍ଧାନ ଏବଂ ଚିହ୍ନଟ ସହିତ ଜଡିତ ନେଟୱାର୍କ ହେଉ, ଭାରତ ବହୁତ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ନିଜ କ୍ଷମତାକୁ ସମ୍ପ୍ରସାରିତ କଲା । ଆଜି ଭାରତରେ 11 ହଜାରରୁ ଅଧିକ କୋଭିଡ ସୁବିଧା କେନ୍ଦ୍ର ଅଛି, 11 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଏକାନ୍ତବାସ ଶଯ୍ୟା ଅଛି ।
ସଥୀଗଣ,
ଜାନୁଆରୀରେ, ଆମ ପାଖରେ କରୋନା ପରୀକ୍ଷା ପାଇଁ ଯେତେବେଳେ ଗୋଟିଏ କେନ୍ଦ୍ର ଥିଲା, ଆଜି ସାରା ଦେଶରେ ପ୍ରାୟ 1300 ପରୀକ୍ଷାଗାର କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି । ଆଜି ଭାରତରେ ପ୍ରତିଦିନ 5 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ପରୀକ୍ଷା ହେଉଛି । ଆଗାମୀ ସପ୍ତାହରେ, ଏହାକୁ ଦୈନିକ 10 ଲକ୍ଷ କରିବାକୁ ପ୍ରୟାସ କରାଯାଉଛି ।
ସଥୀଗଣ,
କରୋନା ମହାମାରୀ ସମୟରେ ସମସ୍ତେ କେବଳ ଗୋଟିଏ ମାତ୍ର ସଂକଳ୍ପ ସହିତ ଯୋଡି ହୋଇଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟଙ୍କୁ ବଞ୍ଚାଇବାକୁ ପଡିବ । ଏହି ସଂକଳ୍ପ ଭାରତକୁ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ପରିଣାମ ଦେଇଛି । ବିଶେଷକରି ପିପିଇ, ମାସ୍କ ଏବଂ ଯାଞ୍ଚ କିଟ୍ ବିଷୟରେ ଭାରତ ଯାହା କରିଛି, ତାହା ହେଉଛି ଏକ ବଡ଼ ସଫଳତାର କାହାଣୀ । ଗୋଟିଏ ସମୟରେ ଭାରତରେ ଗୋଟିଏ ମଧ୍ୟ ପିପିଇ କିଟ୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉ ନଥିଲା । ଆଜି ଭାରତ ହେଉଛି, ବିଶ୍ୱର ଦ୍ୱିତୀୟ ସର୍ବ ବୃହତ ପିପିଇ କିଟ୍ ଉତ୍ପାଦନକାରୀ ରାଷ୍ଟ୍ର ।
ଠିକ୍ 6 ମାସ ପୂର୍ବରୁ ଦେଶରେ ଗୋଟିଏ ହେଲେ ପିପିଇ କିଟ୍ ଉତ୍ପାଦନ ହେଉ ନଥିଲା । ଆଜି 1200ରୁ ଅଧିକ ନିର୍ମାତା ପ୍ରତିଦିନ 5 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ପିପିଇ କିଟ୍ ଉତ୍ପାଦନ କରୁଛନ୍ତି । ଗୋଟିଏ ସମୟରେ ଭାରତ ଏନ-95 ମାସ୍କ ମଧ୍ୟ ବାହାରୁ ମଗାଉଥିଲା । ଆଜି ଭାରତରେ ପ୍ରତିଦିନ 3 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଏନ-95 ମାସ୍କ ତିଆରି କରାଯାଉଛି ।
ଗୋଟିଏ ସମୟ ଥିଲା ଯେତେବେଳେ ଭେଣ୍ଟିଲେଟର ପାଇଁ ଭାରତ ଅନ୍ୟ ଦେଶ ଉପରେ ନିର୍ଭରଶୀଳ ଥିଲା । ଆଜି ଭାରତରେ 3 ଲକ୍ଷ ଭେଣ୍ଟିଲେଟର ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷମତା ବିକଶିତ କରାଯାଇଛି । ଏହି ଅବଧି ମଧ୍ୟରେ ମେଡିକାଲ ଅମ୍ଳଜାନ ସିଲିଣ୍ଡର ଉତ୍ପାଦନରେ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଛି ।
ସମସ୍ତଙ୍କର ଏହି ସାମୁହିକ ପ୍ରୟାସ ଯୋଗୁଁ ଆଜି ନା କେବଳ ଲୋକଙ୍କ ଜୀବନ ବଞ୍ଚୁଛି, ବରଂ ଆମେ ଯେଉଁ ଜିନିଷ ଆମଦାନୀ କରୁଥିଲୁ, ବର୍ତ୍ତମାନ ଦେଶ ସେଗୁଡିକର ରପ୍ତାନିକାରୀ ହେବାକୁ ଯାଉଛି ।
ସଥୀଗଣ,
ଏତେ କମ୍ ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ଏତେ ବଡ଼ ଓ ବିଶାଳ ଭିତ୍ତିଭୂମି ନିର୍ମାଣ କରିବା, କେତେ ବଡ଼ ଆହ୍ଵାନ ଥିଲ, ତାହା ସହିତ ମଧ୍ୟ ଆପଣ ପରିଚିତ । ଅନ୍ୟ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଆହ୍ଵାନ ଥିଲା, କରୋନା ବିରୋଧୀ ଲଢେଇ ପାଇଁ ଦେଶରେ ମାନବ ସମ୍ବଳ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା । ଆମର ପାରାମେଡିକାଲ, ଅଶା କର୍ମୀ, ଏଏନ୍ଏମ୍, ଅଙ୍ଗନୱାଡି ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ସାଧାରଣ କର୍ମୀଙ୍କୁ ତାଲିମ ଦିଆଗଲା, ତାହା ମଧ୍ୟ ହେଉଛି ଅଭୂତପୂର୍ବ ।
ଆଜି ଯଦି କରୋନା ସହିତ ଭାରତର ଲଢେଇକୁ ଦେଖି ବିଶ୍ୱ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହେଉଛି, ବଡ଼ ବଡ଼ ଆଶଙ୍କା ଭୁଲ ପ୍ରମାଣିତ ହେଉଛି, ତେବେ ଏହାର ମଧ୍ୟ ଏକ ବଡ଼ କାରଣ ହେଉଛି ଆମର ଆଗଧାଡିର କରୋନା ସୈନିକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ।
ସଥୀଗଣ,
କରୋନା ବିରୋଧରେ ଲଢେଇରେ, ଆମେ ଆଜି ଏପରି ସ୍ଥିତିରେ ପହଞ୍ଚିଛୁ, ଯେଉଁଠାରେ ଆମ ପାଖରେ ସଚେତନତାର ଅଭାବ ନାହିଁ, ବୈଜ୍ଞାନିକ ତଥ୍ୟ ସମ୍ପ୍ରସାରିତ ହେଉଛି ଏବଂ ସଂସାଧନ ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି ।
ଏବେ ଆମକୁ ରାଜ୍ୟ ସ୍ତରରେ, ଜିଲ୍ଲା-ବ୍ଲକ ଏବଂ ଗ୍ରାମ ସ୍ତରରେ ଚାହିଦା ଏବଂ ଯୋଗାଣର ପରିଚାଳନାକୁ ଆହୁରି ସୁଦୃଢ କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ।
ମିଳିତ ଭାବରେ ଆମକୁ ନୂତନ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାକୁ ପଡିବ, ଆମ ପାଖରେ ଗାଁ-ଗାଁରେ ଯେଉଁ ସରକାରୀ ଏବଂ ବେସରକାରୀ ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟ କେନ୍ଦ୍ର ଅଛି, ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗ୍ରାମରେ, କ୍ଲିନିକ ଅଛି ସେଗୁଡିକୁ ଅଧିକ କ୍ରିୟାଶୀଳ କରିବାର ଅଛି । ଆମକୁ ଏହା ମଧ୍ୟ ଏଥିପାଇଁ କରିବାକୁ ହେବ ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଆମ ଗ୍ରାମାଞ୍ଚଳରେ କରୋନା ବିରୋଧରେ ଲଢେଇ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇ ନ ଯାଉ । ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଗ୍ରାମଗୁଡିକ ଏଥିରେ ବହୁତ ଭଲ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଛନ୍ତି ।
ଆଉ ଏହା ସହିତ, ଆମକୁ ଧ୍ୟାନ ରଖିବାକୁ ହେବ ଯେ ଆମର କରୋନା ଯୋଦ୍ଧା କୌଣସି ପ୍ରକାରର ଥକ୍କାପଣର ଶିକାର ନ ହୁଅନ୍ତୁ । ଆମକୁ ନୂଆ ଏବଂ ଅବସରପ୍ରାପ୍ତ ପେସାଦାରମାନଙ୍କୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବ୍ୟବସ୍ଥା ସହିତ ଯୋଡିବା ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ନିରନ୍ତର କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାକୁ ପଡିବ।
ସାଥୀଗଣ,
ଆଗାମୀ ସମୟରେ ଅନେକ ପର୍ବ ଆସିବାକୁ ଯାଉଛି । ଆମର ଏହି ଉତ୍ସବ, ଉଲ୍ଲାସର କାରଣ ହେଉ, ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସଂକ୍ରମଣ ନ ବ୍ୟାପୁ ଏଥିପାଇଁ ଆମକୁ ସତର୍କ ରହିବାର ଅଛି । ଆମକୁ ଏହା ମଧ୍ୟ ଦେଖିବାକୁ ହେବ ଯେ ଏହି ଉତ୍ସବ ସମୟରେ ଗରିବ ପରିବାରରେ କୌଣସି ଅସୁବିଧା ନ ହେଉ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗରିବ କଲ୍ୟାଣ ଅନ୍ନ ଯୋଜନାର ଲାଭ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗରିବ ପରିବାର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଠିକ୍ ସମୟରେ ପହଞ୍ଚୁ, ଆମକୁ ଏହା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବାକୁ ପଡିବ।
ସାଥୀଗଣ,
ଆମ ଦେଶର ପ୍ରତିଭାବାନ ବୈଜ୍ଞାନିକମାନେ କରୋନା ଟିକା ପାଇଁ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି । କିନ୍ତୁ ଯେପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କୌଣସି ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଔଷଧ କିମ୍ବା ଟିକା ପ୍ରସ୍ତୁତ ନହୋଇଛି, ସେ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ମାସ୍କ, ଦୁଇ ଗଜର ଦୂରତା, ହ୍ୟାଣ୍ଡ ସାନିଟାଇଜେସନ୍ ହିଁ ଆମର ବିକଳ୍ପ । ଆମକୁ ନିଜେ ବଞ୍ଚିବାକୁ ପଡିବ ଏବଂ ଆମ ପରିବାର ଛୋଟ-ବଡ଼ ଏବଂ ବୟସ୍କ ସମସ୍ତ ପରିଜନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ବଞ୍ଚାଇବାର ଅଛି ।
ମୋର ବିଶ୍ୱାସ ଯେ କରୋନା ବିରୋଧରେ ଲଢେଇ, ଆମେ ସମସ୍ତେ ମିଳିମଶି ଲଢିବା ଏବଂ ଜିତିବା । ପୁଣି ଥରେ ଏହି ଉଚ୍ଚ-ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ସୁବିଧା ପାଇଁ ଅନେକ-ଅନେକ ଅଭିନନ୍ଦନ ।
ଆପଣମାନଙ୍କ ନିକଟରେ ବହୁତ- ବହୁତ କୃତଜ୍ଞ !!!

Prime Minister's Office
English rendering of PM's address at the launch of High Throughput COVID-19 testing facilities at 3 ICMR Labs
27 JUL 2020 6:05PM by PIB Delhi
Namaskar!!
Crores of Indian citizens are fighting against the Corona pandemic very bravely.
The Hi-tech state-of-the-art testing facilities launched today will further strengthen the fight of West Bengal, Maharashtra and Uttar Pradesh against Corona.
Friends,
Delhi-NCR, Mumbai and Kolkata are major hubs of economic activity. Lakhs of youngsters come to these cities from various corners of the country for their career and to fulfil their dreams. Now about 10,000 more testing capacity will be added to the current testing capacity in these three places.
Now tests will be done in these cities more quickly. One good thing is that these hi-tech labs are not limited to just corona testing.
In future, these labs will also be equipped with facility for testing many other diseases including Hepatitis B and C, HIV and Dengue.
Many congratulations to the friends from the Indian Council of Medical Research (ICMR) and other institutions for making such arrangements.
Friends,
Today India is in a much more stable position than other countries because right decisions were taken at the right time in the country. Today, the number of deaths from corona in our country is much less than in big countries. At the same time, the recovery rate here is much higher than other countries and is improving day by day. Today, the number of people recovered from corona in India is about to reach 10 lakhs.
Friends,
The rapid setting up of Corona-specific health infrastructure in the country was the most important thing for this massive and long fight against Corona. For this reason, at the very outset, the central government announced a package of 15 thousand crore rupees.
Be it isolation centres, Covid special hospitals or a network of testing, tracing and tracking, India expanded its capabilities at a very fast pace. Today India has more than 11 thousand Covid facilities and more than 11 lakh isolation beds.
Friends,
In January, we had only one centre for the corona test, while today about 1300 labs are working in the whole country for corona testing. Today, more than 5 lakh tests are being conducted in India every day. In the coming weeks, we are trying to upscale it to 10 lakh per day.
Friends,
During the Corona pandemic, everyone is determined with only one resolution that is, saving every Indian. This resolution has given amazing results to India. What India has done, especially regarding PPE, masks and test kits, is a huge success story. At one point of time, not a single PPE kit was manufactured in India. Today, India is the world's second largest PPE Kit manufacturer.
Just 6 months ago there was not a single PPE Kit manufacturer in the country. Today more than 1200 manufacturers are producing more than 5 lakh PPE kits every day. At one point of time, N-95 masks were also imported from abroad to India. Today more than 3 lakh N-95 masks are being manufactured in India every day.
There was a time when India was also dependent on other countries for ventilators. Today, the production capacity has been developed to manufacture 3 lakh ventilators in India every year. During this period, the production of medical oxygen cylinders was also greatly increased.
Due to these concerted efforts, not only the lives of people are being saved, but the things that we used to import, are being exported by the country.
Friends,
You are also familiar with the formidable challenge that was before us to build such a huge physical infrastructure in such a short time. Another major challenge was to prepare human resources in the country for the fight against Corona. The short period of time in which our paramedics, ASHA workers, ANM, Anganwadi and other health and civil workers have been trained is also unprecedented.
Today, the world is astounded to see India's fight against Corona, and its apprehensions are being proved wrong, and a major reason for the same is our foot soldiers.
Friends,
In the fight against Corona, we have come to the point where we have no lack of awareness and the scientific data and resources are also expanding.
Now we have to strengthen the management of demand and supply at the state level as well as district, block and village levels.
Together we not only have to create new health infrastructure but must also strengthen the government and private dispensaries and clinics in every village, and make them more efficient. We must do this so that the fight against Corona in our villages is not weakened. So far, the villages have done very well in this field.
And with this, we have to ensure that our Corona warriors do not become victims of any kind of fatigue. We will also have to work continuously to bring new and retired professionals in the health system.
Friends,
Many festivals are lined up in the near future. Let these celebrations bring happiness and joy but we have to take every precaution to avoid spreading infection among the people. We will also have to see to it that the poor families do not have problems during the time of festivities.
We have to ensure that the benefits of Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana reach every poor family on time.
Friends,
Talented scientists of our country are working vigorously for the corona vaccine. But till the time an effective medicine or vaccine is invented, we must wear masks and follow social distancing or of 'do gaz doori' and hand sanitization. We have to protect ourselves as well as all our family members, young and old, at home.
I believe that in the fight against Corona, we will all fight together and win. Once again, many congratulations for these high-tech facilities.
Thank you so much!!!