হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না ৩০,০০০গী ময়া ফগৎখিবগা লোয়ননা নাবা ফগৎখিবগী অপুনবা মশিং লাখ ৭.৮২ হেনখ্রে
23 JUL 2020 2:21PM by PIB Imphal
থংন থংননা নিনি শুবা ওইনা নোংমদা ফগৎলকখিবশিংগী মশিং লেপ্তনা হেনগৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা নোংমদা লায়েংখিবা অমসুং দিচার্জ তৌখিবগী মশিং ২৯,৫৫৭ ওইদুনা খ্বাইদগী য়াম্লি। অমরোমদা ফগৎখিবা কেসকী অপুনবা মশিং অসি ৭,৮২,৬০৬তা খংহেন হেনগৎখ্রে, ফগৎলকপগী চাং অসি শীংথানিংঙাই ওইনা হেনগৎলক্তুনা ৬৩.১৮%দা লৈরি। অনাবা মীওইশিং লায়েংবা অমসুং দিচার্জ তৌবগী মশিং হেনগৎলকপনা মরম ওইরগা ফগৎলকখিবা অমসুং অপুনবা এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈবা খেৎনবা অসি হেনগৎহনবদা মতেং পাংলি। ঙসি ৩,৫৬,৪৩৯ য়ৌখ্রে।
মায় পাক্লিবা অসিনা কেন্দ্র সরকারগী কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা ললোংশিংদা মতেং ওইরবা য়াই। কেন্দ্র অমসুং ৱাজ্য/য়ু.তি.শিংনা লেপ্তনা হৌৎবনা মরম ওইরগা হেন্না মপুং ফানা লাকশিনবা, তেস্ত তৌবা কনশিনবা অমসুং খুদক্তা অমসুং কন্নবা মওংদা ক্লিনেকেল ত্রেৎমেন্তগী লালোং লৌখৎপা ঙমহল্লি। জোইন্ত মোনিতরিং গ্রুপ (জে.এম.জি.) গুম্বা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী মরু ওইবা এক্সপর্তশিংনা মখোয়বু লমজিংলি অমসুং ন্যু দিল্লীগী এমস, তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী খঙহৈরবা সেন্তরশিং, আই.সি.এম.আর., অমসুং এন.সি.দি.সি.গী তেক্নিকেল এক্সপর্তশিংনা মতেং পাংলি। কেন্দ্রগী সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা হোৎনরিবশিং অসিদা ন্যু দিল্লীগী এমসনা লুচিংদুনা তেলি-কন্সল্তেসন প্রোগ্রামগী খুত্থাংদা রাজ্যশিংগী কোবিদ হোস্পিতালশিংদা লমজিং-লমতাকপীরি অমসুং কেসলোদ য়াম্না থেংনরিবা মফমশিংদা কেন্দ্রগী এক্সপর্ত তিমশিং থাদুনা লেপ্পা লৈতনা পুন্না হোৎনরি। অসুম্না পুন্না হোৎনবা অসিনা মরম ওইরগা কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি অনেম্বা থাক্তা থম্বা ঙমলিবনি। ঙসি ফাওবদা ২.৪১% ওইরি অমসুং তপ্না-তপ্না হন্থরক্লি।
মসিনা অশেংবা কোবিদ-১৯ কেসকী কেস লোদ হন্থহনবদা মতেংসু পাংলি লোয়ননা এক্তিব ওইরিবা মীওই অসি ৪,২৬,১৬৭ খক্তা ওইহল্লি।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

Ministry of Health and Family Welfare
With highest ever single day recoveries of nearly 30,000, the total number of recoveries crosses 7.82 lakhs
23 JUL 2020 2:21PM by PIB Delhi
For the second day in a row, recoveries in a single day continue to post significant rise. The last 24 hours saw the highest ever single day number of patients cured and discharged i.e. 29,557. While the total number of recovered cases has jumped to 7,82,606, there has been appreciable growth in the recovery rate, which stands at 63.18%. Higher number of patients getting cured and discharged has contributed to increasing gap between recovered and total active cases. It is pegged at 3,56,439 today.
This accomplishment can be attributed to the Union Government led COVID-19 management strategies. Sustained efforts by the Center and State/UTs are resulting in more effective containment, aggressive testing, and prompt and efficient clinical treatment strategies. These are guided by the teams of domain experts in the Ministry of Health & Family Welfare such as the Joint Monitoring Group (JMG) and ably complemented by the technical experts at AIIMS, New Delhi, Centres of Excellence in various States/UTs, ICMR and NCDC. The Union Government continues to coordinate with the efforts of the State/UTs by sending Central teams of experts to areas witnessing increase in caseload and handholding of COVID hospitals in States through the tele-consultation program led by AIIMS, New Delhi. These combined efforts have resulted in Case Fatality Rate being managed at low levels. It is 2.41%, as on date, and steadily declining.
This has also helped in reducing the actual case load of COVID-19 cases which remains confined to 4,26,167 Active patients only.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.