Ministry of Health and Family Welfare
Highest ever number of recoveries recorded in the last 24 hours; 28,472 patients discharged
More than 7.5 lakh COVID patients have recovered so far
Recovery Rate crosses 63%
19 States/ UTs register higher than 63.13%Recovery Rate
22 JUL 2020 12:34PM by PIB Delhi
Highest ever recoveries have been registered in a single day i.e. 28,472. This is also the highest number of COVID-19 patients cured/discharged in last 24 hours. With this, the number of patients that have recovered stands at 7,53,049. This has strongly boosted the recovery rate among COVID-19 patients to 63.13%.
The constantly increasing number of recovered patients has further widened the difference with active cases (4,11,133 today) to 3,41,916. This difference is showing a progressively growing upward trend.
While the national recovery rate has improved, 19 States and UTs are posting a recovery rate higher than the national average.
Name of State / UT
Recovery Rate
Delhi
84.83%
Ladakh (UT)
84.31%
Telangana
78.37%
Haryana
76.29%
A&N Islands
75.00%
Rajasthan
72.50%
Gujarat
72.30%
Chhattisgarh
71.81%
Assam
71.05%
Odisha
70.96%
Tamil Nadu
70.12%
Manipur
69.48%
Chandigarh
68.97%
Uttarakhand
67.99%
Punjab
67.86%
Madhya Pradesh
67.47%
Dadra and Nagar Haveli, & Daman and Diu
65.67%
Himachal Pradesh
64.72%
Bihar
63.95%
The consistently increasing number of recovered person and growing difference between the active and recovered patients are a testimony that the strategies adopted by the Centre and implemented by the State/ UT governments are bearing desired outcomes. The primary focus has been on early detection through house-to-house surveys, surveillance, contact tracing, effective containment plans, screening of the vulnerable populace and wide-spread testing. The ramped up three-tier health infrastructure and well executed Standard of Care Protocol have aided in effective treatment in the hospitals and through home isolation.
AIIMS, New Delhi along with the Centres of Excellence in the States/UTs have bolstered the clinical treatment and critical care of ICU patients, thereby managing to reduce the Case Fatality rate in India. The e-ICU program of AIIMS, New Delhi is one more avenue of Centre-State cooperation which is aimed at reducing mortality. Conducted twice a week, these tele-consultation sessions have mentored and supported big COVID-19 hospitals in States through shared experiences and technical advice from domain experts in clinical management of ICU patients. With the dedicated efforts of healthcare workers the recoveries are improving and case fatality is continuously falling, which currently stands at 2.41%.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা পুং ২৪দা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না অনাবা ফরে; অনাবা মীওই ২৮,৪৭২ দিসচার্জ তৌখি
হৌজিক ফাওবদা কোবিদ অনাবা মীওই লাখ ৭.৫ অনাবা ফরে
অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৬৩ য়ৌরে
রাজ্য/য়ু.তি. ১৯ অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৬৩.১৩ দগী হেল্লে
22 JUL 2020 12:34PM by PIB Imphal
নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা মীওই ২৮,৪৭২ অনাবা ফরে। মসি হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯ অনাবা মীওই খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকখি। মসিগী লোয়ননা অনাবা ফরবা মীওই মশিং ৭,৫৩,০৪৯ য়ৌরে। কোবিদ-১৯ অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৬৩.১৩ য়ৌরে।
অনাবা ফগৎলকপা মশিং হেনগৎলকপদগী এক্তিব কেসশিং(ঙসি ফাওবদা ৪,১১,১৩৩)গা অনাবা মীওই মশিংগা লৈরম্বা খেন্নবা অদু ৩,৪১,৯১৬দা লৈরে। মসিগী খেন্নবা অসিনা লাইচৎ অসিগী ফিবম ফগৎলকপা অদু উৎলে।
লৈবাক্কী ওইনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলকলে , রাজ্য/য়ু.তি ১৯গী অনাবা ফগৎলকপগী চাং লৈবাক্কী ওইনা লৈরিবা চাং অসিদগী হেল্লে।
রাজ্য/য়ু.তি মমিং
অনাবা ফগৎলকপগী চাং
দিল্লী
চাদা ৮৪.৮৩
লদাখ(য়ু.তি.)
চাদা ৮৪.৩১
তেলঙ্গানা
চাদা ৭৮.৩৭
হরিয়ানা
চাদা ৭৬.২৯
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
চাদা ৭৫.০০
রাজস্থান
চাদা ৭২.৫০
গুজরাত
চাদা ৭২.৩০
ছতিসগর
চাদা ৭১.৮১
অসম
চাদা ৭১.০৫
ওরিসা
চাদা ৭০.৯৬
তামিল নাদু
চাদা ৭০.১২
মনিপুর
চাদা ৬৯.৪৮
চান্দিগর
চাদা ৬৮.৯৭
উত্তরাখন্দ
চাদা ৬৭.৯৯
পঞ্জাব
চাদা ৬৭.৮৬
মৈধ্য প্রদেশ
চাদা ৬৭.৪৭
দদ্রা অমসুং নগর হাভেলি, দমান অমসুং দ্যু
চাদা ৬৫.৬৭
হিমাচল প্রদেশ
চাদা ৬৪.৭২
বিহার
চাদা ৬৩.৯৫
অনাবা ফবা মশিং লেপ্তনা হেনগৎলকপা অমসুং এক্তিব কেস অমসুং অনাবা ফরবা মীওইশিংগী মরক্তা খেন্নবা য়াম্না হেনগৎলকপা অসিনা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিংনা পায়খৎলিবা থবকশিং মহৈ য়াল্লে হায়বগী খুদম অমনি। মরুওইনা য়ুম-য়ুমদা চঙদুনা থিদুনা ঙন্না খঙদোকপা, থিজিনবা, খোঙ্গুল লিবা, ফজনা লাকশিন্নবা থৌরাংশিং , খুদোংথিনিংঙাই ওইবা মীওইশিং স্ক্রিন তৌবা অমসুং পাক-শন্না চাংয়েং তৌনবা মিৎয়েং চঙলে। মরোল অহুম লৈবা হকশেলগী মচাক-মথুমশিং ফগৎহল্লে অমসুং হোস্পিতালশিংদা ফজনা লায়েংবা অমসুং য়ুমদা নাইতোম লৈদুনা লায়েংবগী থবকশিংদা অনা-লায়েংগী চৎন-পথাপশিংনা মতেং পাংলি।
এ.আই.আই.এম.এস, নই দিল্লিনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী সেন্তর ওফ এক্সলেন্সশিংগা লোয়ননা লায়েংবা অমসুং আই.সি.য়ু. অনাবশিং লায়েংবগী থবক ফগৎহল্লে অমসুং মসিনা ভারত্তা মী শিবগী চাং হন্থহল্লে। এ.আই.আই.এম.এস, নিউ দিল্লিগী ই-আই.সি.য়ু প্রোগ্রাম অসিনা সেন্তর-স্তেৎ হেন্না মতেং পীনদুনা শিবগী চাং হন্থহন্নবা পান্দম থম্লি। চয়োল অমদা থৌরম অনিরক পাংথোক্তুনা হায়রিবা তেলি-কন্সলতেসনগী থবকশিং অসিনা আই.সি.য়ুগী অনাবশিং লায়েংবগী মতাংদা রাজ্যশিংদা লৈরবা কোবিদ-১৯গী হোস্পিতালশিংদা তেক্নিকেলগী পাউতাক পীখি অমসুং মখোয়না খঙজবশিং শরুক য়াখি। হকশেলগী মীওইশিংনা কৎথোকপগা লোয়ননা থবক পায়খৎপদগী অনাবা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলে অমসুং শিবগী চাং লেপ্তনা হন্থরক্তুনা হৌজিক চাদা ২.৪১দা লৈরি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.in দা চংবীয়ু।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫(তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু। কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf দা ফংগনি।