প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ৱর্ল্দ য়ুথ স্কীল দেগী থৌরমগী মতাংদা ৱা ঙাংগদৌরি
14 JUL 2020 9:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হয়েং ৱর্ল্দ য়ুথ স্কীল দেগী থৌরমগী মতাংদা ভিদিওগী থোংদা ৱা ঙাংগদৌরি।
নুমিৎ অসি স্কীল ইন্দিয়া দিবালপমেন্ত হৌদোকখিবা চহি ৫ মপুং ফারকপবু নিংশিংদুনা পাংথোকপনি। স্কীল দিবালপমেন্ত অমসুং ইন্তরপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়না থৌরম অসিবু নিংশিংবা ওইনা দিজিতেল কনক্লেব অমা থমখ্রে।
য়ুমফম
স্কীল ইন্দিয়া অসি ভারত সরকারনা লৈবাক অসিগী নহারোলশিংবু পুক্নিং থৌগত্তুনা হেন্না থবক ফংহন্নবা অমসুং মখোয়না লৈরিবা মফমশিং অদুদা হেন্না মহৈ চাবা থবক তৌবা ঙমহন্নবা হৌদোকখিবনি। স্কীল ইন্দিয়ানা অসিনা নেস্নেল স্কীল ক্বালিফিকেসন ফ্রেমৱর্কী মখাদা ইন্দস্ত্রী অমসুং সরকার অনিমক্না মশক খংলবা থাকশিংগা মরি লৈনবা সেক্তর কয়াদা কোর্সশিং ফংহল্লি। কোর্সশিং অসিনা মীওই অমবু থবক পাংথোক্লুনবদা পুক্নিং চিংশিন্দুনা অমসুং থোইদোক-হেন্দোকপা মওংদা তেক্নিকেল ওইনা থবকশিং পাংথোকপদা পুক্নিং থৌগত্তুনা মাগী থবক তৌবা হৌবগী অহানবা নুমিত্তা শেম-শাদুনা লৈনবা অমসুং থবক্কী প্রোফাইলগীদমক ত্রেনিংদা শেল তিংহন্দবদা মতেং পাংই।

Prime Minister's Office
PM to address on the occasion of World Youth Skills Day
14 JUL 2020 9:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will deliver a video address on the occasion of World Youth Skills Day tomorrow. The day marks the 5th anniversary of the launch of Skill India Mission. A Digital Conclave is being organized by the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship to mark the occasion.
Background
Skill India is an initiative of the Government of India which has been launched to empower the youth of the country with skill sets which make them more employable and more productive in their work environment. Skill India offers courses across several sectors which are aligned to the standards recognised by both, the industry and the government under the National Skill Qualification Framework. The courses help a person focus on practical delivery of work and help him enhance his technical expertise so that he is ready for day one of his job and companies don’t have to invest into training him for his job profile.