PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
10 JUL 2020 6:49PM by PIB Delhi
Text Box: • Recovery Rate further climbs up to 62.42%; 18 States/UTs have Recovery Rate more than National average• Fatality Rate declines further to 2.72%; 30 States/UTs have Fatality Rate lower than the National average• There are 2,76,882 active cases at present.• Prime Minister says that for the Government or the society, compassion and vigilance are the greatest motivators to tackle this difficult challenge.• More than 41 thousand Ayushman Bharat- Health & Wellness Centres provide Universal and Comprehensive Primary Health Care especially during COVID-19•
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on Covid-19 from Ministry of Health and Family Welfare: Recovery Rate further climbs up to 62.42%; 18 States/UTs have Recovery Rate more than National average; Fatality Rate declines further to 2.72%
The trend of progressive increase in the number of recovered COVID-19 patients continues. The last 24 hours saw a total of 19,138 COVID-19 patients get cured, taking the cumulative figure of recovered cases among COVID-19 patients to 4,95,515. Consequently, the national recovery rate is 62.42% today. There are 2,76,882 active cases and all are under medical supervision. As of today, we have 1218 Dedicated COVID Hospitals, 2705 Dedicated COVID Healthcare Centres and 10,301 COVID Care Centres. There are as many as 18 States/UTs with Recovery Rate more than the national average. At the national level, the Case Fatality Rate has declined to 2.72%. This is lower than the Fatality Rates observed in many other countries in the world. There are 30 States/UTs which have a fatality rate lower than the national average. Acute focus on ensuring the nationwide implementation of Test, Track and Treat strategy has led to 1,10,24,491 samples tested for COVID-19 identification. The tests/day also continue to depict an upward trend- during the last 24 hours 2,83,659 samples have been tested. The testing lab network in the country is further strengthened with 835 labs in the government sector and 334 private labs. There are as many as 1169 labs in the country.
For details:
More than 41 thousand Ayushman Bharat- Health & Wellness Centres (AB-HWCs) provide Universal and Comprehensive Primary Health Care especially during COVID-19
Health and Wellness Centers (HWCs) form the primary pillar of Ayushman Bharat envisaging to provisioning of universal and comprehensive primary health care through transformation of 1,50,000 Sub Health Centres and Primary Health Centres into HWCs by 2022. There are numerous examples of the extraordinary contribution being made by the AB-HWCs in the fight against COVID-19. As a testimony of the foundational work in the communities they serve, 8.8 crore footfalls have been recorded at the HWCs in the five months since February 1st of this year. Apart from this, in the last five months, 1.41 crore individuals were screened at the HWCs for hypertension, 1.13 crore for diabetes and 1.34 crore for oral, breast or cervical cancer. Medicines were dispensed at the HWCs to about 5.62 lakh patients of hypertension and 3.77 lakh diabetes patients during the month of June alone, despite the challenges posed by COVID-19. As many as 6.53 lakh yoga and wellness sessions have also been organised at the HWCs in the period since the COVID-19 outbreak. From January to June, 2020, additional 12,425 HWCs were operationalized, increasing the number of HWCs from 29,365 to 41,790.
For details:
PM Shri Narendra Modi dedicated Rewa Ultra Mega Solar Power project to the Nation
The Prime Minister Shri Narendra Modi dedicated to the Nation the Rewa Ultra Mega Solar Power project to the Nation via video conference today. It is Asia's largest power project. Speaking on the occasion the Prime Minister said the Rewa project will make the entire region a major hub for pure and clean energy in this decade. He said in all the programs of the government, priority is being given to environmental protection as well as Ease of Living. He referred to programmes like Swachch Bharat, supply of LPG cylinders to the poor households, the development of CNG networks as one which focussed on Ease of Living and improving the lives of the poor and the middle class. Referring to the ongoing crisis owing to the pandemic COVID-19, the Prime Minister said for either the Government or the society, compassion and vigilance are the greatest motivators to tackle this difficult challenge. He said right from the beginning of the Lockdown the Government ensured that the poor and needy are assured of supply of food and fuel. He said with the same spirit, the Government decided to continue the free supply of food and LPG till November this year, even during the phase of unlockdown. Not only this, the government is also giving full contribution to the EPF account of millions of private sector employees. Similarly, through the PM-Swanidhi scheme, those who have the least access to the system get benefitted.
For details:
Text of PM's address at the dedication of 750 MW Rewa Solar Project to the Nation
For details:
Ministry of Skill Development and Entrepreneurship launches AI-based ASEEM digital platform to bridge demand-supply gap of skilled workforce across sectors
In an endeavour to improve the information flow and bridge the demand-supply gap in the skilled workforce market, the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship today launched ‘Aatamanirbhar Skilled Employee Employer Mapping (ASEEM)’ portal to help skilled people find sustainable livelihood opportunities. Apart from recruiting a skilled workforce, the Artificial Intelligence-based platform has been envisioned to strengthen their career pathways by handholding them through their journeys to attain industry-relevant skills and explore emerging job opportunities, especially in the post COVID era. Announcing the launch of the ASEEM portal, Dr. Mahendra Nath Pandey, Minister of Skill Development & Entrepreneurship, said that the initiative aims to accelerate India’s journey towards recovery by mapping skilled workforce and connecting them with relevant livelihood opportunities in their local communities especially in the post COVID era.
For details:
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh holds telephonic conversation with Defence Minister of Republic of Korea
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh today spoke over telephone with Minister of National Defence of Republic of Korea (RoK) Mr Jeong Kyeong-Doo. The two Defence Ministers had discussions on issues pertaining to the COVID-19 pandemic situation. Shri Rajnath Singh informed Mr JeongKyeong-Doo on India’s contribution to international efforts against COVID-19 and discussed areas of mutual cooperation in the global fight against the pandemic. The Ministers agreed to work together to deal with the complex challenges posed by this pandemic. During the telephonic conversation, the Ministers reviewed the progress on various bilateral defence cooperation initiatives and expressed commitment to further promote defence cooperation engagements between the Armed Forces.
For details:
Quick Estimates of Index of Industrial Production and Use-Based Index for the Month of May, 2020 (Base 2011-12=100)
The Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) are released on 12th of every month (or previous working day if 12th is a holiday) with a six weeks lag and compiled with data received from source agencies, who in turn receive the data from the producing factories/ establishments. In view of the preventive measures and announcement of nation-wide lockdown by the Government to contain spread of COVID-19 pandemic, majority of the industrial sector establishments were not operating from the end of March, 2020 onwards. This has had an impact on the items being produced by the establishments during the period of lockdown and the subsequent periods of conditional relaxations in restrictions. The Index for the month of May 2020 stands at 88.4 as compared to 53.6 for April 2020, indicating a graded pickup in industrial activity in the economy. The number of units responding has improved in May 2020 as compared to the earlier months of lockdown. The weighted response rate at time of QE of April 2020 was 87 percent which is now revised upwards to 91 percent at first revision.
For details:
States/UTs can complete distribution of remaining free food grains and whole gram allocated under AatmaNirbhar Bharat scheme by 31st August 2020
Union Minister for Consumer Affairs, Food & Public Distribution Shri Ram Vilas Paswan has said, Prime Minister Shri Narendra Modi started the two biggest food grains distribution scheme-PMGKAY and ANBA for poor and needy persons, so that no one sleeps hungry at the time of Covid-19 pandemic. Shri Paswan also briefed media about the cabinet decision to allow extra time period for distribution of balance of allocated free food grains to beneficiaries of AatmaNirbhar Bharat Abhiyan till 31st August 2020.Shri Paswan said that the implementation of these two schemes will ameliorate the hardships faced by the poor and needy due to economic disruption caused by Covid-19 outbreak in the country. The minister informed that the states and UTs have distributed 2,32,433 MT of food grains to 2.24 crore beneficiaries in May and to 2.25 crore beneficiaries in June,2020. He informed that around 33,620 MT whole gram have been dispatched to the states and UTs. He mentioned that a total of 201.1 LMT food grains have been allocated for PMGKAY-2 to States and UTs for the 5 months period July to November 2020. This includes 91.14 LMT wheat and 109.94 LMT rice.
For details:
EESL signs agreement with NOIDA authority to install EV charging units and related infrastructure
Energy Efficiency Services Limited (EESL), a joint venture of PSUs under the Ministry of Power, Government of India, has signed an agreement with the New Okhla Industrial Development Authority (NOIDA) to promote electric vehicles and install public EV charging stations & related infrastructure. The partnership will also facilitate the creation of an infrastructural ecosystem to accelerate e-mobility uptake as the nation emerges from the lockdown post COVID-19 pandemic.
For details:
Bamboo sector will be one of the important components of India's Post-COVID economy: Dr.Jitendra Singh
Union Minister of State Dr Jitendra Singh today said that Bamboo sector will be one of the important components of India’s Post-COVID economy. Addressing a webinar with various clusters of Cane and Bamboo Technology Centre (CBTC) and persons associated with Bamboo Trade, he said that Bamboo will propel the Atmanirbhar Bharat Abhiyan in the North Eastern Region and isgoing to be an important vehicle of trade for India and the sub-continent. The Minister said that Bamboo is not only vital to North East India's Post- COVID economy but it will also herald a new momentum for Prime Minister Shri Narendra Modi’s clarion call of “Vocal for Local”.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Chandigarh: World Youth Skills Day will be observed on 15th July, 2020 in the challenging environment of COVID-19. The pandemic and lockdown measures have led to the worldwide halt of all activities including the technical institutions. However, the need of skill development has increased due to slow down of economic activities and attrition in the employment. In this context, Chandigarh Skill Development Mission in collaboration with India Skills has decided to celebrate this day of Youth through digitization/online interaction mode. In this endeavor, Chandigarh Skill Development Mission (CSDM) has launched a series of Webinars, which started on 7th July 2020 and will continue till 15th July 2020 ie World Youth Skill Day.
• Punjab: Even as the state government is prepared to launch its pilot Rapid Antigen Testing project in five of the worst affected districts, Punjab Chief Minister has given the go-ahead for establishment of a Plasma Bank to facilitate Covid plasma therapy treatment, which is already being carried out as an ICMR trial project in the state’s government hospitals. The Plasma Bank would serve as a ready inventory source for seriously ill patients or those at risk of severe disease, and thus will enable a wider range of adults to be treated with convalescent plasma.
• Haryana: Haryana Minister of State for Women and Child Development has launched a campaign started by the Haryana State Women's Commission to distribute masks and sanitizers so that people can be saved from getting affected due to Novel Corona Virus. She said that to contain the COVID-19 infection, we should strictly adhere to the guidelines which issued by time to time by Centre and State Government. Beside this, people should be made aware about this Pandemic, so that this Pandemic can be eradicated as soon as possible.
• Maharashtra: 6,875 new patients have been identified as Covid positive in the state over the last 24 hours, taking the state tally to over 2.30 lakh cases. The number of patients cured is 1.27 lakh leaving 93,652 active cases. The count of coronavirus infected patients in Mumbai has gone up to 88,795. Meanwhile, the state government is contemplating to fix a price cap for Rapid Antibody Tests in Maharashtra.
• Gujarat: In Gujarat, the single biggest spike of 861 new COVID-19 cases on Thursday, has taken the state tally to 39,280. The maximum of 307 new cases have been reported from Surat city and Surat district. Ahmedabad city recorded 153 new cases, while 43 cases have been reported from Vadodara. The number of active cases in the state is 9,528. The Foods and Drugs Control Authority of Gujarat has unearthed a black market racket of the drug - Tocilizumab, considered to be quite effective in the treatment of Covid-19 patients. Tocilizumab drug is said to be very effective in the treatment of Corona infection and is right now being imported from Switzerland through a single Indian firm. However, the demand far outweighs the supply which is very limited. This is the reason for the drug being sold in the black market.
• Rajasthan: The COVID-19 tally of Rajasthan has gone up to 22, 678 with the report of 115 new cases this morning. Maximum of these cases are from Pali district(35), followed by Jaipur (22) and Ajmer (10) .
• Madhya Pradesh: 305 new positive cases have been identified in the state on Thursday. As a result the COVID-19 patient count has gone up to 16341 in Madhya Pradesh. While there are 3,475 active patients presently, the number of recoveries has gone up to 12,232.
• Chhattisgarh: 133 new cases have been identified which have pushed the corona infection count in Chhattisgarh to 3,666. However, the number of active patients in the state is 748.
• Goa: 112 new samples have tested positive for COVID-19 in Goa taking the state tally to 2,151. Out of these, 869 are active cases.
• Assam: In Assam 4 more COVID-19 patients admitted in GMCH ICU succumbed to their infection today tweeted Health Minister.
• Manipur: Autonomous District Council of Chandel, Manipur donated three foot operated hand sanitiser dispensers, hand sanitisers, masks and COVID-19 awareness posters to district administration. One lady doctor of JNIMS has tested positive for Covid19. Total number of infected persons in Jiribam district of Manipur has reached 51.
• Meghalaya: 26 more persons from BSF, Umpling, Meghalaya have tested positive for COVID19. The total active cases in the state stands at 121 while 45 have recovered so far.
• Mizoram: 23 new Covid-19 cases confirmed in Mizoram today taking the tally to 226 with 83 active cases.
• Nagaland: 36 new positive cases of COVID-19 have been detected in Nagaland taking the total tally of positive cases to 732 with 428 active cases and 304.
• Kerala: State Health Minister K.K.Shylaja says situation in Poonthura, in the state capital, is very critical and she warned the public to exercise caution while interacting with people from other states. Covid-19 has spread across Tamil Nadu and many people from there come to Kerala for trade. The Minister also urged people not to believe in the false campaign against antigen test. Meanwhile, hundreds of residents in Poonthura protested in open defiance of the triple lockdown imposed. Fishing and fish selling has been banned in Kollam and Alleppey. 339 new active cases of Covid-19 were detected in the state yesterday, out of which 133 were cases of local transmission and seven with unknown sources. 2,795 patients are still undergoing treatment and 1,85,960 people in quarantine in different districts.
• Tamil Nadu: Palm reader infects 13 people in Karaikal, Puducherry. AIADMK MLAs hold dharna in Puducherry legislative assembly premises, demand Covid-19 relief to every family holding a ration card. TN State Minister for Cooperation Sellur K Raju tests positive for Covid-19; two other ministers were tested positive for the infection earlier along with 11 State MLAs. As cases spike in Tamil Nadu districts, Central team visits state. After a marginal dip over the last two days, the State on Thursday recorded 4,231 fresh cases, of which 1,216 were in Chennai. Total cases till yesterday: 1,26,581 Active cases: 46,652 Deaths: 1765 Active cases in Chennai: 20,271.
• Karnataka: Chief Minister in home quarantine after three staffers test positive for Covid-19. ASHA workers to go on state-wide strike on Friday over issues mostly related to their remuneration and terms of work. The Karnataka High Court directed the State government to submit the status of the migrant workers who had chosen to remain in Bengaluru. State Government decides to promote all intermediate semester students pursuing degree & post-graduation courses including engineering, and diploma courses for the academic year 2019-20 without examinations. 2228 new cases, 957 discharges & 17 deaths reported yesterday. Total positive cases: 31,105 Active cases: 17,782 Deaths: 486.
• Andhra Pradesh: APSRTC to launch ‘Pratham’ mobile application, on July 20 to encourage cashless transactions by passengers. The school education commissioner issued orders stating that all educational institutions to remain closed till July 31. AP Intermediate Board decides to pass all Second Year failed students in compartmental. State excludes Tirumala from containment zone after a controversy. 1608 new cases, 981 discharged and 15 deaths reported during last 24 hours after testing 21,020 samples. Total cases: 25,422, Active cases: 11,936 Deaths: 292 Discharges: 13,194.
• Telangana: Health Minister Eatala Rajender requested recovered Covid-19 patients to come forward and donate plasma to the ones undergoing treatment. State now has the highest positivity rate of Covid-19 cases in the country. Just a couple of weeks ago, the state was trailing Maharashtra and Delhi. Now, it tops the chart at 21.91% (as on July 8). This is three times more than the national positivity rate of 7.14%. Total cases reported till yesterday: 30,946 Active cases: 12,423 Deaths: 331 Discharges :18,192.

PIB Backgrounder
বিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
10 JUL 2020 6:49PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
- নাবা ফবগী চাং ৬২.৪২% য়ৌনা হাইগৎলে; লৈবাক্কী চাংচত্তগী হেন্না রাজ্য/য়ু.তি. ১৮না নাবা ফবগী চাং ৱাংলি;
- মী শিবগী চাং ২.৭২%দা হন্থরে, হৌজিক লৈবাক অসিগী মী শিবগী চাংদগী হেন্না নেম্বা রাজ্য/য়ু.তি. ৩০ লৈরে।
- এক্তিব কেস ২,৭৬,৮৮২ লৈরি
- প্রধান মন্ত্রীনা হায়খ্রে মদুদি সরকার নত্ত্রগা সোসিতী খুদিংমক্না অসিগুম্বা খুদোংথীবা মতমদা পুম্নমক্কীদমক মিনুংশিগা লোইননা চেকশিন্না হোৎনদুনা খ্বাইদগী চাউবা মোতিবেতর ওইরি
- কোবিদ-১৯ মনুংদা আয়ুশ্মান ভারত- হেল্থ এন্দ ৱেলনেস সেন্তরশিং (এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.শিং) লিশিং ৪১ হেনবনা য়ুনিবর্সেল অমসুং কমপ্রিহেন্সিব প্রাইমরী হেল্থ কেয়র ফংহনখি
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দগী ফংবা কোবিদ-১৯গী পাউঃ নাবা ফবগী চাং ৬২.৪২% য়ৌনা হাইগৎলে; লৈবাক্কী চাংচত্তগী হেন্না রাজ্য/য়ু.তি. ১৮না নাবা ফবগী চাং ৱাংলি; মী শিবগী চাং ২.৭২%দা হন্থরে
কোবিদ-১৯দগী ফরবা মশীং খুমাং চাউশিন্না হেনগৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কোবিদ-১৯না নারবা মীওই ১৯,১৩৮ ফখ্রে, মসিনা কোবিদ-১৯ অনাবশিংগী মরক্তগী অপুনবা ওইনা নাবা ফরবা মীওই মশীং ঙসিগা থানা ৪,৯৫,৫১৫ শুখ্রে। মসিনা মরম ওইরগা, লৈবাক অসিগী ওইনা নাবা ফবগী চাংদসু ০.৩৩% হেনগত্তুনা ঙসি ফাওবদা ৬২.৪২% শুখ্রে। এক্তিব কেস ২,৭৬,৮৮২ লৈরি অমসুং মখোয় পুম্নমক চেকশিন্না লাইয়েংলি। ঙসি ফাওবদা ঐখোয়না কোবিদ খক্তগী ওইবা হোস্পিতাল ১২১৬, কোবিদ হেলথ কেয়র সেন্তর ২৭০৩ অমসুং কোবিদ কেয়র সেন্তর ৯৯০৯দা আইসোলেসন বেদ, ওক্সিজেন সপোর্ত অমসুং আই.সি.য়ু. ফেসিলিতীগা লোইননা লৈরে। লৈবাক অসিগী ওইবা নাবা ফবগী চাংদগী হেন্না ৱাংবা রাজ্য/য়ু.তি. ১৮সু লৈরি। ভারতকী থাক্তা, মী শিবগী চাং অসি ২.২৭%দা লৈরি। হায়রিবসি মালেমগী লৈবাক কয়াদা লৈরিবা শিবগী চাংদগী হেন্না নেম্লি। হৌজিক লৈবাক অসিগী মী শিবগী চাংদগী হেন্না নেম্বা রাজ্য/য়ু.তি. ৩০ লৈরে। লৈবাক শীনবা থুংনা তেস্ত, ত্রেক অমসুং ত্রিএৎ তৌনবগী খোংথাং লৌখৎখিবনা কোবিদ-১৯ খঙদোক্নবা তেস্ত তৌখ্রবা সেম্পল মশীং হৌজিক ফাওবদা ১,১০,২৪,৪৯১ শুরে। নোংমদা সেম্পল তেস্ত তৌবগী চাংসু ৱাংখৎলক্তুনা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা সেম্পল ২,৮৩,৬৫৯ তেস্ত তৌখ্রে। লৈবাক অসিদা লৈরিবা তেস্ত তৌনবা লেবসু সরকারগী লেব ৮৩৫ অমসুং প্রাইবেৎ লেব ৩৩৪ শুরবগা লোইননা লৈবাক অসিদা অপুনবা ওইনা ১১৬৯ শুদুনা মপাঙ্গল কনখৎলক্লি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1637718
কোবিদ-১৯ মনুংদা আয়ুশ্মান ভারত- হেল্থ এন্দ ৱেলনেস সেন্তরশিং (এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.শিং) লিশিং ৪১ হেনবনা য়ুনিবর্সেল অমসুং কমপ্রিহেন্সিব প্রাইমরী হেল্থ কেয়র ফংহনখি
আয়ুশ্মান ভারতকী মরু ওইবা শরুক ওইরিবা হেল্থ এন্দ ৱেলনেস সেন্তরশিং (ঐচ.দবল্যু.সি.শিং)না সব হেল্থ সেন্তর অমসুং প্রাইমরী হেল্থ সেন্তর ১,৫০,০০০ ঐচ.দবল্যু.সি. দা ২০২২ ফাওবদা ওন্থোক্তুনা য়ুনিভর্সেল অমসুং কমপ্রিহেন্সিব প্রাইমরী হেল্থ ক্যের ফংহনবা পান্দম থম্লি। কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা লান্থেংনবা অসিদা এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.শিংনা থোইদোক হেন্দোকপা থবক তৌখিবগী মশিং য়াম্লবা খুদমশিং লৈ।মখোয়না শেবা তৌরিবা মীয়ামগী থবক তৌখিবগী শাখি ওইনা চহি অসিগী ফেব্রুৱারী ১দগী হৌনা থা মঙা অসিদা ঐচ.দবল্যু.সি.শিংনা মতেং পাংখিবা মীশিং কোতি ৮.৮ রেকোর্দ তৌখি। মসিগী মথক্তা হৌখিবা থা মঙাদা, ঐচ.দবল্যু.সি.শিংদা হাইপর্তেন্সনগী মীওই কোতি ১.৪১, দাইবেতিসকী কোতি ১.১৩ অমসুং ওরেল, ব্রেস্ত নত্রগা সর্ভিকেল কেন্সরগী কোতি ১.৩৪ স্ক্রীন তৌখি। কোইদ-১৯না পীবা খুদোংচাদবশিং লৈরবসু জুন থা অসি খক্তগী মনুংদা ঐচ.দবল্যু.সি.শিংনা হাইপর্তেন্সন নাবা মীওই লাখ ৫.৬২অমসুং দাইবেতিস নাবা মীওই লাখ ৩.৭৭গী হীদাক পীখি। কোবিদ-১৯ লায়চৎ হৌরকপা অসিগী মনুংদা ঐচ.দবল্যু.সি.শিংদা য়োগ অমসুং হকশেলগী সেসন য়াম্লবদা লাখ ৬.৫৪সু পাঙথোকখি। জনুৱারীদগী জুন ২০২০ ফাওনগী মরক্তা অহেনবা ঐচ.দবল্যু.সি. ১২,৪২৫ মখৌ তৌহন্দুনা ঐচ.দবল্যু.সি.শিংগী মশিং ২৯,৩৬৫তগী ৪১,৭৯০দা হেনগৎহনখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1637694
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্রা মোদীনা রেৱা অলত্রা মেগা সোলর পাৱর জাতিদা কত্থোকখ্রে
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্রা মোদীনা রেৱা অলত্রা মেগা সোলর পাৱর জতিদা কত্থোকখ্রে। মসি এসিয়াগী খ্বাইদগী চাওবা পাৱর প্রোজেক্ত ওইরি। থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় রেৱা প্রোজেক্ত অসিনা লমদম পুম্বা অসিবু দিকেদ অসিগী অশেংবা অমসুং অফবা ইনর্জীগী অচৌবা হব অমা ওইহল্লগনি। মসিগীদমক হোৎনবা অসি প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মসিনা দিল্লী মেত্রো লোয়ননা রেৱাগী অকোয়বদা লৈরিবা লমদম পুম্নমক্তা পাৱর সপ্লাইসু তৌবা ঙম্লগনি। মহাক্না হায় সরকারগী প্রোগ্রাম পুম্নমক্তা মহৌশা ঙাকশেনবগা লোয়ননা পুন্সি মহিং ফগৎহনবনা মরু ওইনা লৌরি। স্বাচ ভারত, লাইরবা ইমুংশিংদা চাকথোং গ্যাসশিং ফংহনবা, লায়না হিংনবা অমদি পুন্সি মহিং ফগৎনবদা মীৎয়েং থম্বা সি.এন.জি. নেৎৱার্কশিং চাওখৎহনবা অসিগুম্বা প্রোগ্রামশিং অসি মহাক্না পনখি। মহাক্না হায় লোকদাউন হেক হৌবদগী সরকার অসিনা লৈত-লাইরশিংদা চীঞ্জাক অমসুং থোং থাক্নবা পোৎলমশিং ফংহন্নবা হোৎনরি। মহাক্না হায় চপ মান্নবা থৌনা অসিগা লোয়ননা অনলোকদাউন ফেজ মনুং ফাওবা য়াওনা চহি অসিগী নোভেম্বর ফাওবদা চীঞ্জাক অমসুং এল.পি.জি. লেম্না পীবা অসি মখা চত্থনবা ৱারেপ লৌখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1637693
ইন্দিয়া গ্লোবেল ৱীক ২০২০ হৌদোকপগী থৌরমদা পীখিবা পি.এম.গী ৱারোল
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1637540
স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্তরপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়না সেক্তর খুদিংগী হৈ-শিংলবা থৌমীশিংগী দিমান্দ-সপ্লাইগী অহাংববু শম্নহন্নবা এ.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা অসীম দিজিতেল প্লেৎফোর্ম লোঞ্চ তৌখ্রে
মহৈ-মশিং লৈবা থৌমীশিংগী মার্কেত্তা ইনফোর্মেসন ফ্লো অমসুং দিমান্দ-সপ্লাইগী অহাংবা লৈরিবা অসিবু শম্নহনবদা তেংবাংনবা হায়দুনা স্কিল দিবেলপমেন্ত এন্দ ইন্তরপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয় (এম.এস.দি.ই.)না ঙসি ‘আত্মানির্ভর স্কিল্দ ইমপ্লোয়ী ইমপ্লোয়র মেপ্পিং (অসীম) কৌবা পোর্তেল অমা মহৈ-মশিং হৈবা মীওইশিংবু চান্নবা পুন্সি মহিং তানবগী খুদোংচাবা পীনবা হৌদোকখ্রে। কারবারগী চাংদম্নবা অমসুং শেন্মিৎলোনগী শাহৌ লৌবদা তেংবাংগদবা মহৈ-মশিং হৈবা থৌমী লৌবতা নত্তনা মসিগী আর্তিফিএল ইন্তেল্লিজেন্সতা য়ুম্ফম ওইবা প্লেৎফোর্ম অসিনা মখোয়বু খুৎশমদুনা পুবিদুনা কোবিদ ইরাং অসিগী মতুংদা লাক্কদৌরিবা চান্নবা থবক ফংহন্দুনা মখোয়গী কেরিয়রবু পাঙ্গল হাপ্পদা তেংবাংগনি। স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্তরপ্রিনরশিপকী মন্ত্রী দাঃ মহেন্দ্র নাথ পান্দেনা অসীম পোর্তেল লোঞ্চ তৌরদুনা হায়খি, “প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ‘আত্মানির্ভর ভারত’কী মংলান অমসুং ইন্দিয়া গ্লোবেল ৱীক ২০২০ সম্মিত্তা ‘ভারত অসি হৈথোয় শিংথোয়বা ময়ামগী লৈফম্নি’ হায়খিবা অদুদা অসীম পোর্তেল অসিনা সেক্তরশিংদা লৈরিবা দিমান্দ-সপ্লাইগী অহাংবা মেনশিন্দুনা লৈবাকসিগী নহাশিংদা খুদোংচাবা কয়া অমা পীগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1637755
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা কোরিয়াগী ঙাকশেল মন্ত্রীগা লোয়ননা তেলিফোন্দা ৱারী শাখ্রে
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা রিপব্লিক ওফ কোরিয়াগী (আর.ও.কে.) ঙাকশেল মন্ত্রী মিস্তর জিওং কিয়োং-দুগা লোয়ননা তেলিফোনগী থোংদা ঙসি ৱারী শাখ্রে। কোবিদ-১৯গী লায়চৎনা ওইহল্লিবা ফীভমগা মরী লৈনবা সমস্যাশিংদা ঙাকশেল মন্ত্রী অনিনা খন্ন-নৈনখি। শ্রী রাসনাথ সিংহনা মিস্তর জিওং কিয়োং-দুদা ভারতনা মালেমগী থাক্তা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা লান্থেংন্নবা হোৎনবদা মতেং পাংলিবা অদু ফোঙদোকখি অমসুং মালেমনা লায়চৎ অসি লান্থেংনবা পুন্না চুংশিন্নদুনা হোৎনবা য়াবা লমশিংগী মতাংদা খ্ন্নখি। লায়চৎ অসিনা থোকহল্লিবা অচৌবা শীংনবশিং অসি পুন্না মায়োক য়ামিন্ননবা থবক তৌমিন্নসি হায়না মন্ত্রী অনিনা য়ানখি। তেলেফোন্দা ৱারী শাখিবা অদুদা, মখল কয়াগী বাইল্তেরেল দেফেন্স কোর্পোরেসনগী খোংথাংশিংগী থবকশিং মন্ত্রীশিংনা য়েংশিনখি অমসুং মখা তানা আর্ম ফোর্স অনিগী মরক্তা লৈরিবা ঙাকশেলগী ওইবা মরী অসি ফগৎনবা হোৎনবগী অপাম্বা ফোঙদোকখি। লৈবাক অনিগী মরক্তা ঙাকশেলগী ইন্দস্ত্রী অমসুং ঙাকশেলগী তেক্নোলোজীগী লমদা য়ানবশিং পুরক্তুবা থবক লৌখৎনবসু য়ানখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1637705
মে, ২০২০ (বেজ ২০১১-১২ = ১০০)গী ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্স অমসুং য়ুজ- বেজ ইন্দেক্সকী ক্বিক ইস্তিমেৎ
ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্সকী ক্বিক ইস্তিমেৎ (আই.আই.পি.) অসি থা খুদিংগী ১২দা (নত্ত্রগা তাং ১২না শুতি ওইবা তারবদি মমাংগী ৱার্কিং দেদা) চয়োল তরুক্কী লেগকা লোইননা অমসুং পুথোক্লিবা ফেক্তরীশিং/ইস্তাব্লিস্মেন্তশিংদগী খোমগৎলকপা সোর্স এজেন্সীশিংদগী ফংবা দেতাশিংগা পুনশিল্লগা ফোংই। কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাকশিন্নবগীদমক সরকারনা লৈবাক পুম্বা লোকদাউন লাউথোক্তুনা লৌখৎলকপা লাকশিন্নবগী খোংথাংশিং য়েংদুনা ইন্দস্ত্রিএল সেক্তর ইস্তাব্লিশমেন্ত অয়াম্বনা মার্চ, ২০২০গী অরোইবদগী হৌদুনা থবক লেপনখি। মসিনা মরম ওইদুনা ইন্সতাব্লিশমেন্তশিং অসিনা লোকদাউনগী মনুংদা অমসুং অকক্ননা কোম্থোকপা থমখিবা মতমশিংগী মনুংদা পুথোক্লিবা পোত্থোকশিংদা অকায়বা পীখি। মে, ২০২০গী ইন্দেক্স অসি এপ্রিল ২০২০গী ৫৩.৬কা চাংদম্নবদা ৮৮.৪ লৈখি, মসিনা শেলথুমগী ইন্দস্ত্রিএল সেক্তরদা চাউনা খুমাং চাউশিলহনলে হায়বা উৎলি। পাউখুম পীরক্লিবা য়ুনিৎ মশীংসু লোকদাউনগী মমাং মনুংগা চাংদম্নব্দা মে ২০২০দা ফগৎলকখি। এপ্রিল ২০২০গী ক্যু.ই.গী মনুংদা পাউখুম পীরকপগী চাংসু চাদা ৮৭ ওইখি, হৌজিক্তি মসিসু অহানবা রিবিজন্দা চাদা ৯১ ওইখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1637781
স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংনা অত্মা নির্ভর ভারতকী স্কিমগী মখাদা থাদরকপা লেমহৌরিবা চেঙ অমসুং চনা লেম্না য়েন্থোক্নবা ওগস্ত ৩১, ২০২০ ফাওবদা লোইশিনবা ঙম্লগনি
কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী রাম ভিলাস পসৱননা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ঙসি মিদিয়দা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন য়োজনা অমসুং অত্মা নির্ভর ভারত অভিয়ানগী থবক থৌরমগী মতাংদা ফোঙদোকখি। শ্রী পসৱননা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্রা মোদীগী পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই. নবেম্বর ২০২০ ফাওবা থা মঙা শাংদোকখিবগী ৱারেপ অদু তরাম্না ওকখ্রে। মহাক্না হায়রি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্রা মোদীনা লৈত-লাইরবা মীওইশিং কোবিদ-১৯গী লায়চৎকী মতম অসিদা চরা হেন্দনবগীদমক্তা খ্বাইদগী চাওবা চেঙ য়েন্থোকপগী স্কিম অনি– পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই. অমসুং এ.এন.বি.এ. হৌদোকখি। থাদখিবা লেমহৌরিবা চেঙশিং অত্মা নির্ভর ভারত অভিয়ানগী বেনিফিসরিশিংদা লেম্না য়েন্থোকপগী অহেনবা মতম পীদুনা ওগস্ত ৩১, ২০২০ ফাওবা শাংদোকপগী মতাংদসু শ্রী পসৱননা মিদিয়াদা থমখি। শ্রী পাৱননা হায়খি স্কিম অনি অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা লৈবাক অসিদা থোক্লিবা কোবিদ-১৯গী লায়চৎনা শেন্মীলোনদা অকায়বা পীবনা মরম ওইরগা লৈত-লাইরবনা থেংনরিবা অৱাবশিং অসি ফগৎহন্নবা ঙম্লগনি। মহাক্না হায়খি হৌজিক স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংনা থাদখিবা লেমহৌরিবা চেঙ অমসুং চনা এ.এন.বি.গী মখাদা ওগস্ত ২০২০ ফাওবদা লেম্না য়েন্থোকপা ঙম্লগনি। য়ু.তি.শিংনা অপুনবা চেঙ এল.এম.তি. ১১৬.০২ চিংখি হায়না শ্রী পসৱননা ফোঙদোকখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1637591
ই.এস.এস.এল.না নোইদা ওথোরিতীগা ই.ভি. চার্জিং য়ুনিৎ অমসুং মসিগা মরী লৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংগীদমক য়ানচে অমা খুৎয়েক পীনখ্রে
ভারত সরকারগী পাৱর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু.শিংগী জোইন্ত ভেঞ্চর অমা ওইরিবা ইনর্জী ইফিসেন্সী সার্বিসেস লিমিতেস (ই.ই.এস.এল.)না ন্যু ওখলা ইন্দস্ত্রিএল দিবেলপমেন্ত ওথোরিতী (নোইদা)গা ইলেক্ত্রিক গারীশিং হেন্না শীজিন্ননহন্নবা অমসুং মীয়াম্না শীজিন্ননবা ই.ভি. চার্জিং স্তেসনশিং অমসুং মসিগা মরী লৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শেমগৎ শাগৎনবা য়ানচে অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। লৈবাক অসিনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী লোকদাউনগী মতুংদা অমুক হিংগৎলকপা ওইনা ই.মোবিলিতী হেনগৎনবগীদমক ইনফ্রাস্ত্রকচরেল ইকোসিস্তেম অমা শাগৎপদা খোংলোই ওইমিন্নরিবসিনা মতেং ওইরগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1637314
ৱাগী সেক্তরনা কোবিদ-১৯ মতুংগী শেন্মিৎলোন্দা খ্বাইদগী মরুওইবা মচাক অমা ওইরগনিঃ দা. জিতেন্দ্র সিংহ
কেন্দ্রগী রাজ্যগী মন্ত্রী দা. রাজেন্দ্র সিংহনা ঙসি হায়খ্রে মদুদি ৱাগী সেক্তরনা কোবিদ-১৯ মতুংগী শেন্মিৎলোন্দা খ্বাইদগী মরুওইবা মচাক অমা ওইরগনি হায়না ফোংদোকখ্রে। ৱেবিনার অমদা ৱা ঙাংলদুনা লী অমসুং ৱাগী তেক্নোলোজী সেন্তর (সি.বি.তি.সি.)গী ক্লস্তরশিংগা অমসুং ৱা লল্লোনবশিংগা উন্নবদা মহাক্না হায়খি মদুদি আত্মনির্ভর ভারত অভিয়ান্না অৱাং নোংপোক লমদমদা ভারতকী ললোন ইতিক্কী খ্বাইদগী মরুওইবা খুৎলাই অমা ওইরগনি হায়না ফোংদোকখি। মন্ত্রীনা হায়খ্রে, ৱা অসিনা অৱাং নোংপোক লমদমগী কোবিদ মতুংগী শেন্মিৎলোন্দা মরুওইবা মচাক অমা ওইবদা নত্তনা মসিনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী 'ভোকেল ফোর লোকেল' হায়বা মংলান অসি ইনখৎপদা মতেং পাংলগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1637786
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
- চন্দিগরঃ মালেমগী নহাশিংগী স্কিলগী নুমিৎ কোবিদ-১৯গী খুদোংথীবা মরক্তা জুলাই ১৫, ২০২০দা পাঙথোক্কনি। লাইচৎ অমসুং লোকদাউন্না মরম ওইদুনা মালেমগী ওইনা থবক থৌরম কয়া তেক্নিকেল ইন্সতিত্যুসনশিং য়াওনা লেপ্লি। অদুমওইনমক, স্কিল দিবেলপমেন্তগী তঙাইফদবদি শেন্মিৎলোনগী থবক থৌরমশিং লেপখিবনা মরম ওইদুনা অমসুং ইমপ্লোইমেন্তকী থবকশিং শিথরকপনা হেনগৎলক্লি। মসিগী হীরম অসিদা য়েংদুনা, চন্দিগর স্কিল দিবেলপমেন্ত মিসন্না ইন্দিয়া স্কিলগা খুৎশম্নরগা নুমিৎ অসিবু নহাশিংগী নুমিৎনি ওইনা দিজিতাইজেসন / ওনলাইন ইন্তরেক্সন মোদতা পাঙথোক্নবা ৱারেপ লৌখ্রে।
- পঞ্জাবঃ রাজ্য সরকারনা মখোয়গী পাইলোৎ প্রোজেক্ত ওইনা খ্বাইদগী ফিবম শোক্লবা জিল্লা মঙাদা রেপিদ এন্তিজেন তেস্তিং প্রোজেক্ত পায়খৎনবা হোৎনরবসু পঞ্জাবকী মুখ্য মন্ত্রীনা রাজ্য অসিগী সরকারগী হোস্পিতালশিংদা আই.সি.এম.আর.না ত্রাইএল প্রোজেক্ত ওইনা পায়খৎলিবা কোবিদ প্লাজমা থেরাপীগী লাইয়েং চত্থনবগীদমক প্লাজমা বেঙ্ক অমা হাংদোকপদা অয়াবা পীখ্রে। প্লাজমা বেঙ্ক অসিনা শাথীবা লাইনাশিং নাবা য়াবা ফিবম থীনা নারবা অনাবশিংদা খুদক্তা শীজিন্নবা য়াবা ইনভেন্তরী সোর্স অমা ওইরগনি অমসুং অসুম্না মখল কয়াগী অহলশিংদা কোনবালেসেন্ত প্লাজমাগী লাইয়েং চত্থবা য়ারগনি।
- হরিয়ানাঃ হরিয়ানাগী নুপী অমসুং অঙাং চাউখৎ থৌরাংগী রাজ্যগী মন্ত্রীনা হরিয়ানা স্তেৎ ৱিমিন্স কম্মিসন্না হৌদোক্তুনা মীয়াম্বু নোভেল কোরোনা ভাইরস চঙদনবগীদমক মাস্ক অমসুং সেনিতাইজরশিং য়েন্থোকপগী কেম্পেন অমা হৌদোকখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি কোবিদ-১৯ লানশিল্লকপা থিংনবগীদমক ঐখোয়না কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারনা মতম মতমগী ওইনা পীরকপা চৎন-কাংলোনশিং ইনবীবা তঙাইফদে। মসিগী মথক্তা, মীয়াম্বু লাইচৎ অসিগী মরমদা খঙহনগদবনি, মসিনা লাইচৎ অসি অথুবদা মুথৎখিবা ঙমগনি।
- মহারাস্ত্রাঃ মহারাস্ত্রদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৬,৮৭৫ পোজিতিব ওইরকপগা লোইননা রাজ্য অসিগী অপুনবা মশীং লাখ ২.৩০ য়ৌখ্রে। কোবিদ অনাবা লাখ ১.২৭ ফখ্রে অমসুং এক্তিব কেস ৯৩৬৫২ লৈহৌরি। মুম্বাইদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ কেস মশীং অসি ৮৮,৭৯৫ য়ৌখ্রে। মরক অসিদা রাজ্য সরকারনা মহারাস্ত্রদা রেপিদ এন্তিবোদী তেস্ত তৌবগী চপ চাবা মমল অমা লেপ্নবা হোৎনরি।
- গুজরাৎঃ শগোলশেল নুমিত্তা নোংমদা লাকপা খ্বাইদগী য়াম্বা অনৌবা কেস ৮৬১ লাকপগা লোইননা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য অসিদা অপুনবা কেস ৩৯,২৮০ য়ৌরে। খ্বাইদগী য়াম্বা কেসনা সুরৎ জিল্লা অমসুং সুরৎ শহরদগী ৩০৭ লাকখি। অহেমদবাদ শহরদা অনৌবা কেস ১৫৩ লাকখি, অদুগা বদোদরাদগী ৪৩ লাকখি। রাজ্য অসিদা লৈরিবা এক্তিব কেস মশীং অসি ৯৫২৮নি। ফুদ অমসুং দ্রগ কন্ত্রোল ওথোরিতী, গুজরাৎনা কোবিদ-১৯ অনাবা ফহনবা ঙমই হায়না লৌনবা দ্রগ তোসিলিজুমাবগী ব্লেক মার্কেৎ অমা ফাগৎপা ঙমখ্রে। তোসিলিজুমাব অসি কোরোনা লাইনা নাবা ফহনবা ঙমই হায়না লৌনরি অমসুং মসি স্বিৎজরলেন্দদগী ইন্দিয়াগী ফার্ম অমখক্তনা ইম্পোর্ত তৌবনি। অদুমওইনমক, সপ্লাইগী চাংদগী দিমান্দনা কা হেন্না হেনবনা মরাং কাইনা ফংদে। মসিগী মরম অসিনা হিদাক অসি ব্লেক মার্কেত্তা য়োনবা হৌখিবনি।
- রাজস্থানঃ রাজ্য অসিগী অপুনবা মশীং ২২,৬৭৮ লানখ্রে। ঙসি অয়ুক্তা অনৌবা কেস ১১৫ লাকখি। অয়াম্বা কেস মশীংনা পাল্লি জিলাদগী ৩৫ লাকখি, মসিগী মতুংদা জয়পুরদগী ২২ অমসুং অজমেরদগী ১০ লাকখি।
- মধ্য প্রদেশঃ শগোলশেল নুমিত্তা রাজ্য অসিদা অনৌবা পোজিতিব কেস ৩০৫ লাকখ্রে, মসিনা অপুনবা কেস মশীংদা ১৬৩৪১ য়ৌহনখ্রে। রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস মশীং ৩৪৭৫ লৈরি, অদুগা অপুনবা রিকোবরী মশীংনা ১২,২৩২ য়ৌখ্রে।
- ছতিশগরঃ অনৌবা কেস ১৩৩ লাকখ্রে, মসিনা কোবিদ-১৯গী অপুনবা মশীংদা ৩,৬৬৬ য়ৌহনখ্রে। রাজ্য অসিদা হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেস ৭৪৮ লৈরি।
- গোৱাঃ অনৌবা সেম্পল ১১২ তেস্ত তৌবদা কোবিদ-১৯ পোজিতিব লাকখ্রে। রাজ্য অসিগী অপুনবা কোবিদ-১৯ মশীং ২,১৫১ য়ৌখ্রে অমসুং এক্তিব কেস মশীং ৮৬৯ লৈরি।
- অসমঃ অসমদা কোবিদ-১৯ অনাবা মীওই ৪ জি.এম.সি.ঐচ. আই.সি.য়ু.দা লাইনা অসিনা মরম ওইদুনা লৈখিদ্রে হায়না হকশেল মন্ত্রীনা ত্বীৎ তৌখ্রে।
- মনিপুরঃ মনিপুরগী চান্দেলগী ওতোনোমস দিস্ত্রিক্ত কাউন্সিলনা খোংনা নোম্বা হেন্দ সেনিতাইজর কাপথোক্না অহুম, হেন্দ সেনিতাইজর, মাস্ক অমসুং কোবিদ-১৯ এৱেইয়রনেস পোস্তরশিং দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসন্দা খুদোল তমখ্রে। জেনিমস্তা দোক্তর ওইদুনা লৈবী নুপী অমা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরে। জিরিবাম দিস্ত্রিক্তা লৈবা অপুনবা অনাবা মশীং ৫১ শুখ্রে।
- মেঘালয়ঃ অমপ্লিং, মেঘালয়গী বি.এস.এফ.কী সিফাই ২৬ অমগসু কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরে। রাজ্য অসিগী অপুনবা কেস মশীং ১২১ য়ৌরে অমসুং ৪৫না নাবা ফখ্রে।
- মিজোরমঃ মিজোরমদা ঙসি কোবিদ-১৯ কেস ২৩ কনফার্ম্দ ওইখ্রে, মসিনা অপুনবা মশীং ২২৬ য়ৌরে অমসুং এক্তিব কেস ৮৩ লৈরি।
- নাগালেন্দঃ কোবিদ-১৯গী পোজিতিব কেস অনৌবা ৩৬ লাকখ্রে, মসিনা অপুনবা পোজিতিব মশীং ৭৩২ য়ৌহনখিবগা লোইননা এক্তিব কেস ৪২৮ অমসুং ৩০৪ লৈরি।
- কেরলাঃ হকশেল মন্ত্রী কে.কে. শ্যালাজানা রাজ্য অসিগী কোনুং পুন্থুরাদা লৈরিবা ফিবম অসি য়াম্না শাথিরে অমসুং মীয়ামদা অতোপ্পা রাজ্যদগী লাকপা মীশিংগা শোক্ন-শম্নবদা চেকশিনবীনা খঙহনলক্লি। তমিল নাদুদা কোবিদ-১৯ শন্দোরক্লি অমসুং কেরলাদা রাজ্য অসিদগী মীওই কয়া লল্লোন ইতিক্কীদমক লাক্লি। মন্ত্রীনা মীয়ামদা এন্তিজেন তেস্তকী অরানবা কেম্পেন্দা থাজবীগনু হায়না খঙহনলক্লি। মরক অসিদা, পুন্থুরাদা লৈবা মীওই কয়া মফম অসিদা ত্রিপ্পল লোকদাউন থমজিল্লকপবু য়ানিংদবা উৎখ্রে। ঙা ফাবা অমসুং ঙা য়োনবা কোল্লম অমসুং অলেপ্পেদা থিংজিনখ্রে। ঙরাং রাজ্য অসিদা অনৌবা এক্তিব কেস ৩৩৯ লাকখি মসিগী মনুংদগী ১৩৩না লোকেল ত্রান্সমিসন্নি অমসুং তরেৎনা হৌরকফম খঙদ্রি। অনাবা ২,৭৯৫ হৌজিক লাইয়েং চত্থরি অমসুং ১,৮৫,৯৬০না তোঙান-তোঙানবা জিল্লাশিংদা ক্বারেন্তিন তৌদুনা থম্লি।
- তমিল নাদুঃ পুদুচেরীগী করাইকালদা খুবাক ময়ি য়েংবা অমনা মীওই ১৩ লাইনা লানশিলহনখ্রে। এ.আইদি.এম.কে.গী এম.এল.এ.না পুদুচেরীগী এসেম্বলীগী মফম্মক্তদা রাসন কার্দ পায়বা ইমুং খুদিংমক্তা কোবিদ-১৯ রিলিফ ফংহল্লু হায়দুনা ধর্না ফমখ্রে। তমিল নাদুগী রাজ্যগী কোওপরেসন মন্ত্রী সেলর কে. রাজু কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরে, রাজ্য অসিগী এম.এল.এ. ১১গা লোইননা মন্ত্রী অনীসু অঙনবা শরুক্তা পোজিতিব ওইখ্রবনি। তমিল নাদু জিল্লাদা কেস হেনগৎলকপনা মরম ওইদুনা, কেন্দ্রগী কাংবু অমনা রাজ্য অসিদা চত্তুনা য়েংশিনখ্রে। হৌখিবা নুমিৎ নিনি অসিদা খরা শাফবগী ফিবম লাকখ্রবা মতুংদা অনঊবা কেস ৪,৩২১ লাকখ্রে মসিগী মনুংদগী চেন্নইদগী ১,২১৬ য়াওরি। ঙরাং ফাওবদা লৈখিবা অপুনবা কেস মশীংঃ ১,২৬,৫৮১, এক্তিব কেসঃ ৪৬,৬৫২, লৈখিদ্রবাঃ ১৭৬৫, চেন্নইদা লৈবা এক্তিব কেস মশীংনা ২০২৭১নি।
- করনাতাকাঃ স্তাফ অহুম কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরকপদগী মুখ্য মন্ত্রী হোম ক্বারেন্তিন তৌখ্রে। আসা ৱারকরশিংনা ইরাই নুমিত্তা মখোয়গী তোলোপকী ৱাফমগা মরী লৈননা অমসুং থবক্কী মতাংগা মরী লৈননা থবক লেপ্পগী খোংজং চঙশিনগদৌরি। করনাতাকা হায় কোর্তনা রাজ্য সরকারদা বেঙ্গলুরুদা লৈহৌগনি হায়বা মাইগ্রেন্ত ৱারকরশিংগী ফিবম পীখৎলক্নবা খঙহনখ্রে। রাজ্য সরকারনা ২০১৯-২০গী একাদেমিক ইয়রগী ইঞ্জিনীয়রিং য়াওনা দীগ্রী অমসুং পোস্ত গ্রেজুএৎকী ইন্তর্মেদিএৎ সেমেস্তরগী মহৈরোইশিংদা অমসুং দিপ্লোমা তৌরিবা মহৈরোইশিং পরিখা তৌদনা প্রোমোসন পীনবা ৱারেপ লৌখ্রে। ঙরাং অনৌবা কেস ২২২৮ লাক্লে অমসুং ৯৫৭ দিসচার্জ অমসুং মীওই ১৭ লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। অপুনবা পোজিতিব কেসঃ ৩১১০৫, এক্তিব কেসঃ ১৭৭৮২, লৈখিদ্রবাঃ ৪৮৬।
- অন্ধ্র প্রদেশঃ এ.পি.এস.আর.তি.সি.না 'প্রথম' মোবাইল এপ অমা জুলাই ২০দা পেসেঞ্জরশিংনা কেস্লেস ত্রাঞ্জেক্সন তৌনবগীদমক হৌদোক্লগনি। স্কুল এদ্যুকেসন কম্মিসনরনা মহৈলোইশঙ খুদিংমক জুলাই ৩১ ফাওবা লোন্নবা লাউথোকখ্রে। এ.পি. ইন্তর্মেদিএৎ বোর্দনা সেকেন্দ ইয়র ফেল ওইরবা মহৈরোই খুদিংমক কম্পার্তমেন্তেলদা পাস তৌহন্নবা ৱারেপ লৌখ্রে। রাজ্য অসিনা তিরুমলাবু চয়েৎনবা থোকখ্রবা মতুংদা কন্তেন্মেন্ত জোন্দগী লৌথোকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা সেম্পল ২১,০২০ তেস্ত তৌরবা মতুংদা অনৌবা কেস ১৬০৮, দিসচার্জ তৌখিবা ৯৮১, অমসুং লৈখিদ্রবা ১৫ রিপোর্ত তৌরকখ্রে। অপুনবা কেসঃ ২৫,৪২২, এক্তিব কেসঃ ১১৯৩৬, দিসচার্জঃ ১৩১৯৪, লৈখিদ্রবাঃ ২৯২।
- তেলঙ্গানাঃ হকশেল মন্ত্রী ইতালা রাজেন্দরনা কোবিদ-১৯দগী নাবা ফরবা খুদিংমক্তা চোংথোকপীরক্তুনা হৌজিক লাইয়েংলিবশিংগীদমক প্লাজমা দোনেৎ তৌবীনবা হায়জখ্রে। রাজ্য অসিনা লৈবাক অসিগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং খ্বাইদগী ৱাংলি। চয়োল খরগী মমাংদা, রাজ্য অসিনা মহারাস্ত্রা অমসুং দিল্লীগী মতুং ইল্লম্বনি। হৌজিক্তি, রাজ্য অসিনা ২১.৯১% (জুলাই ৮ ফাওবদা)লৈদুনা খ্বাইগী মকোক্তা লৈরি। ঙরাং ফাওবদা লৈখিবা অপুনবা কেসঃ ৩০,৯৪৬, এক্তিব কেসঃ ১২,৪২৩, লৈখিদ্রবাঃ ৩৩১ দিসচার্জঃ ১৮১৯২।
ফেক্তচেক