প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইন্দিয়া গ্লোবেল ৱিক হৌদোকপা থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী ৱা ঙাংখ্রে
মালেম অসি হান্নগী ফিবমদা হঞ্জিল্লক্নবা ভারতনা অচৌবা থৌদাং লৌরি: প্রধান মন্ত্রী
09 JUL 2020 3:17PM by PIB Imphal
ভিদিও-কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী ইন্দিয়া গ্লোবেল ৱিক হৌদোকপা থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে।
হৌজিক ওইরিবা অৱাবা ফিবম অসি পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মালেম হান্নগী ফিবমদা হঞ্জিল্লক্নবা হোৎনবদা ভারতনা অচৌবা থৌদাং অমা লৌগনি। মসি হিরম অনিগা য়াম্না নক্নবা মরী লৈনৈ। অহানবনা-ভারতকী হৈশিংবা অমসুং অনিসুবনা অহোংবা পুরকপা অমসুং অমুক হিঙ্গৎহনবা ঙম্বা ভারতকী তৌবা ঙম্বা অসিনি। মরুওইনা ভারতকী তেক ইন্দস্ত্রী অমসুং তেক্নোলোজীশিংগী শিনফম পায়রিবশিংনা পাংথোক্লিবা থবকশিং য়াওনা ভারতকী হৈশিংলবা মীওইশিং অসি মালেম শিনবা থুংনা মশক খঙলে।
মহাক্না হায়খি ভারত অসি মতেং পাংনবা খৌরাংনা ঙাইদুনা লৈরিবা হৈশিংলবা মীওই কয়াগী লৈফম অমনি। মহৌশানা ভারতমচাশিং অসি অহোংবা পুরকপা মীওইশিংনি অমসুং শেন-থুম নৎত্রগা খুন্নাইগী লমদা ওইগেরা, শিংনরকপা খুদিংমক ভারতনা মায়োক্নবা ঙম্মি হায়বা পুৱারীনা উৎলে। হান্নগী ফিবমদা হঞ্জিল্লক্নবা ভারতনা ৱারী শানবদা য়াওরি: চেকশিনবগা লোয়ননা অমুক হিঙ্গৎহন্নবা, খাংবা কনবগা লোয়ননা অমুক হিঙ্গৎহন্নবা, অকোয়বগী ফিবম অমসুং শেন-থুম অনিমক তুংকোইনা চৎনগদবা মওংদা অমুক হিঙ্গৎহন্নবা।
জি.এস.তি, তেক্সকী অহোংবশিং, ললোন-ইতিক নুংঙাইহনবা, মী খুদিংমক শেন-থুমগী কান্নবা ফংহনবা, শিংথানীংঙাই ওইনা য়ুম অমসুং লম্বী-থোং শেমগৎপা য়াওনা হৌখিবা চহি ৬দা মাইপাক্না পাংথোকখিবা থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা পনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মাইথিবা পীবা ঙমদবা ভারতকী থৌনা অসিনা মরম ওইদুনা শেন-থুমগী ফিবম অমুক হিঙ্গৎলকপগী অনৌবা ময়োলশিং মাংজৌননা উবা ফংলে। বেনিফিসরীশিংদা হকথেংননা কান্নবশিং য়ৌহনবদা ঙসিদি তেক্নোলোজীনা সরকারগী মতেং পাংলে। লেম্না চাক থোংনবা গ্যাস পীবদা , বেঙ্ক একাউন্তশিংদা শেন পীবদা, মীওই মিল্লিয়ন কয়াদা লেম্না চেং ফংহনবদা অমসুং অতৈ পোৎলমশিং য়ৌহন্নবা তেক্নোলোজী শিজিন্নরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মালেমদা খ্বাইদগী মনীংতম্বা ইকোনোমীশিংগী মনুংদা ভারতসু অমনি অমসুং ভারত্তা মখোয়গী ললোন-ইতিক্কী থবকশিং পায়খৎনবা মলতিনেস্নেল কম্পনী পুম্নমক কৌরি। ভারত অসি খুদোংচাবা কয়া মরাংকাইনা লৈবা লৈবাক অমনি। লৌউ-শিংগী লমদা অহোংবা কয়া পুরক্লে অমসুং মালেমগী ইন্দস্ত্রী কয়া শেন থাদনবগী খুদোংচাবা অমা লৈবাক অসিনা পীরে। এম.এস.এম.ই. সেক্তর ফগৎহন্নবা খ্বাইদগী নৌবা অহোংবা কয়া পুরক্লে অমসুং মখোয়না অচৌবা ইন্দস্ত্রীগী মতেং পাংগনি। দিফেন্স অমসুং স্পেসকী সেক্তরশিংদসু শেন থাদনবগী খুদোংচাবা কয়া লৈরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী ফার্মা ইন্দস্ত্রী অসি ভারত খক্তগী নত্তনা মালেম পুম্নমক্কী লন অমনি হায়বা লাইচৎ অসিনা অমুক হন্না উৎলে। মসিনা মরুওইনা চাউখৎলক্লিবা লৈবাকশিংদা মমল হোংবা হিদাক-লাংথকশিং ফংহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। আত্মনির্ভর ভারত অসি মশা-মরোমদোম নাইতোম হিংজনবা নৎত্রগা মালেমগী লৈবাকশিংগা শম্নদনবা নত্তে , মসি মশা-মরোমদোমগী ওক্নবা অমসুং মশাগী দরকার ওইবশিং পুথোক্নবনি।
মহাক্না হায়খি মসি অহোংবা পুরক্লিবা, থবক পাংথোক্লিবা অমসুং অওনবা পুরক্লিবা ভারত অমনি। মসি শেন-থুমগী খুদোংচাবা কয়া লৈবা ভারত অমনি। মসি মীওইবদা য়ুম্ফম ওইবা অমসুং পুন্না চাউখৎপদা চংশিল্লিবা ভারত অমনি। ভারতনা ময়াম পুম্নমক ঙাইদুনা লৈরি।
থৌরম অসিদা ভারতকী ক্লাসিকেল ঈশৈগী ফজবা মালেমদা মশক তাকখিবা পন্দিৎ রবী সংকরগী ১০০সুবা মপোক নুমিৎ পাংথোকপদা মহাক্না হরাওবা ফোংদোকখি। কমদৌনা নমস্তেনা মালেমগী ওইনা তরাম্না ওক্নবগী চৎনবী অমা ওইরকখিবগে হায়বগী মতাংদা মহাক্না পাউদমখি। মহাক্না হায়খি মখা তানা মালেমগী অফবা অমসুং নুংঙাইবা পুরক্নবা থবক খুদিংমক পাংথোক্নবা ভারতনা থৌরাং তৌদুনা লৈরি।

Prime Minister's Office
PM addresses the inaugural session of India Global week
India is playing a leading role in the global revival: PM
09 JUL 2020 3:17PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today addressed the inaugural session of India Global week via video-conference.
Referring to the current times of crisis, the Prime Minister said India would play a leading role in the global revival. He said that this is closely linked with two factors. First is - Indian talent and second is India's ability to reform and rejuvenate. He elaborated that world over, the contribution of India's talent-force is highly recognised, especially the contribution of the Indian tech industry and tech professionals.
He described India as a power-house of talent that is eager to contribute. He added that Indians are natural reformers and history has shown that India has overcome every challenge, be it social or economic.
He said that when India talks of revival it is: Revival with care, Revival with compassion, Revival which is sustainable - both for the environment and the economy.
The Prime Minister listed the gains made during the last six years such as: total financial inclusion, record housing and infra construction, Ease of Doing Business, bold tax reforms including the GST.
PM said that the green-shoots of economic recovery could already be seen as owing to the indomitable Indian spirit.
He said that technology today helps the Government every benefit to the beneficiaries directly, including, providing free cooking gas, cash in the bank accounts, free food grains to millions of people and many other things.
PM said India is one of the most open economies in the World and is inviting all the Multinational Companies to set up their business in India. The Prime Minister described India as a land of many possibilities and opportunities.
He described the various reforms initiated in the Agriculture Sector and said that it provides a very attractive investment opportunity for the global industry.
The Prime Minister said that the latest reforms are providing a boost to the MSME Sector and that they would be complimenting the big industry.
He said that there are investment opportunities in the defence sector and the space sector.
The Prime Minister said that the pandemic has once again shown that India's Pharma industry is an asset not just for India but for the entire world. It has played a leading role in reducing the cost of medicines especially for developing countries.
He said that Atma Nirbhar Bharat is not about being self-contained or being closed to the world but about being self-sustaining and self-generating.
This is an India that is reforming, performing and transforming. This is an India that offers new economic opportunities. This is an India that is adopting a human-centric and inclusive approach to development. India awaits you all, he said.
He expressed happiness that the Forum was also marking the 100th birth anniversary of Pandit Ravi Shankar, who took the beauty of Indian classical music to the world. He also highlighted how Namaste has gone global as a form of greeting. He said that India is ready to do whatever it can to further global good and prosperity.