হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
হৌজিক ভারত্তা মীওই লাখ ২ হেন্না কোবিদ-১৯দগী অনাবা ফরে
অনাবা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলক্তুনা চাদা ৫৩.৭৯ য়ৌরে
19 JUN 2020 3:21PM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং২৪দা কোবিদ-১৯ অনাবা মীওই ১০,৩৮৬ অনাবা ফরে , হৌজিক অপুনবা ওইনা অনাবা মীওই ২,০৪,৭১০ কোবিদ-১৯দগী ফরে । কোবিদ-১ নারবা মীওইশিংগী মরক্তা অনাবা ফবগী চাং হেনগৎলক্তুনা চাদা ৫৩.৭৯ য়ৌরে । হৌজিক এক্তিব কেস ১,৬৩,৪২৮ লৈরি অমসুং পুম্নমক মেদিকেলগী চেকশিন-থৌরাং মখাদা লায়েংলি ।
নুমিৎ খুদিংগী অনাবা ফবগী চাং হেনগৎলকপা উরে অমসুং একতিব কেস অমসুং অনাবা ফরবা কেসশিংগী য়াম্না চাউনা খেন্নবা হেনগৎলক্লে । অনাবা ফবগী চাং হেনগৎলকপা অসিনা ভারতনা মতম চানা কোবিদ-১৯ থেংনবা ঙম্বা অদু উৎলে ।
ভারত সরকারনা রাজ্যশিংগা লোয়ননা লোকদাউন চৎথবা, কোবিদকী দরকার ওইবা লমচৎ-শাজৎশিং মীয়ামদা খঙহনবদগী লায়না অসি শন্দোরকপা হন্থহনখি । লোকদাউন চৎথবা অসিনা সরকারনা চাংয়েং তৌনবা মচাকশিং অমসুং অনা-লায়েংগী দরকার ওইবশিং শেমগৎনবা মতম অমা ফংখি অমসুং মতম চানা কোবিদ-১৯ কেসশিং খঙদোকপা অমসুং লায়েংবদগী অনাবা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলকখি । কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা সরকারনা অকনবা থবক পায়খৎপদগী একতিব কেস অমসুং অনাবা ফরবা কেসশিংগী য়াম্না চাউবা খেন্নবা হেনগৎলকপা অসি উবা ফংখিবনি ।
সরকারগী লেবোরেতোরি মশিং ৭০৩দা হেনগৎলে অমসুং লনাইগী লেব মশিংনা ২৫৭দা হেনগৎলে ।
রিএল-তাইম আর তি পি সি আর তেস্তিং লেবস : ৫৪১(সরকার :৩৪৯+লনাই: ১৯২)
ত্রুনেত তেস্তিং লেবস : ৩৪৫(সরকার : ৩২৮ + লনাই : ১৭)
সি বি এন এ এ তি তেস্তিং লেব : ৭৪ (সরকার :২৬+লনাই:৪৮)
হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ১,৭৬,৯৫৯ চাংয়েং তৌখি । হৌজিক ফাওবদা অপুনবা সেম্পল ৬৪,২৬,৬২৭ চাংয়েং তৌখ্রে ।
কোবিদ অমসুং কোবিদ নত্তবা হোস্পিতালগী মফমশিংদা থবক তৌরিবা হকশেলগী মীওইশিংগী পাউতাক অমা মিনিস্ত্রিনা ফোংলে অমসুং ২০২০গী জুন ১৮গী হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী দাইরেক্তোরেত জেনেরেল ওফ হেল্থ সর্বেস(ই এম আর দিবিজন)গী লমায় ১দগী ৪ ফাওবদা ফংগনি ।
কোবিদকী দরকার ওইবা লমচৎ-শাজৎকী চৎন-পথাপ অমা মিনিস্ত্রিনা ফোংলে অমসুং মদু https://www.mohfw.gov.in/pdf/Illustrativeguidelineupdate.pdf দগী ফংগনি ।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.in দা চংবীয়ু ।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫(তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু । কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf দা ফংগনি ।

Ministry of Health and Family Welfare
Updates on Covid-19-1
India now has more than 2 lakh persons cured of covid19
Recovery rate improves to 53.79%
19 JUN 2020 3:21PM by PIB Delhi
With the confirmation of 10,386 patients having recovered from COVID-19 in the last 24 hrs, the total number of recovered patients is now 2,04,710. The recovery rate consequently rose to 53.79%. Currently, 1,63,248 active cases are under medical supervision.
The trend in the daily numbers shows an increasing rate of recovery, and an increasing gap between active and recovered cases. The increase in the proportion of recovered cases is a demonstration of India’s strategy of timely management of COVID-19.
Proactive measures like implementation of lockdown, sensitization of the general public to COVID appropriate behaviour by Government of India in coordination with the States/UTs, have significantly restricted the spread. The lockdown provided a breathing space for the government to ramp up the testing facilities and health infrastructure which ensured improved recovery rate by timely detection and clinical management of COVID-19 cases. This increasing gap is thus a result of the timely, graded, pre-emptive approach of the government to contain COVID19 and its implementation by countless frontline workers.
.
The number of government labs has been increased to 703 and private labs has been increased to 257 (A total of 960). The break-up is given as:
Real-Time RT PCR based testing labs: 541 (Govt: 349 + Private: 192)
TrueNat based testing labs: 345 (Govt: 328 + Private: 17)
CBNAAT based testing labs: 74 (Govt: 26 + Private: 48)
In the last 24 hours, 1,76,959 samples were tested. The total number of samples tested thus far is 64,26,627.
The Ministry released an advisory for managing Health care workers working in COVID and Non-COVID areas of the hospital which can be accessed at
Page 1 of 4 Dated 18th June, 2020 Ministry of Health & Family Welfare Directorate General of Health Services (EMR Division)
The Ministry has also issued an illustrated guide for COVID appropriate behaviour which can be accessed at
https://www.mohfw.gov.in/pdf/Illustrativeguidelineupdate.pdf
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .