স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ শেহতীয়া তথ্য
ৰাজ্য চৰকাৰৰদ্বাৰা ক’ভিড চিকিৎসালয় হিচাপে অধিসূচিত সকলো চিজিএইচএছ পেনেলবদ্ধ হস্পিতালত চিজিএইচএছ উপভোক্তাসকলে লাভ কৰিব চিকিৎসাৰ সুবিধা
10 JUN 2020 11:30AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ে চিজিএইচএছৰ অধীনষ্ঠ পেনেলভুক্ত ব্যক্তিগত চিকিৎসালয়/ডায়ন’ষ্টিক চেণ্টাৰত চিকিৎসাৰ সুবিধা পোৱাৰ ক্ষেত্ৰত সন্মুখীন হৈ থকা জটিলতা সন্দৰ্ভত চিজিএইচএছৰ উপভোক্তাৰ পৰা লাভ কৰা প্ৰেজেণ্টেচন পুনৰীক্ষণ কৰাৰ পাছত চিজিএইচএছৰ অধীনষ্ঠ পেনেলভুক্ত সকলো স্বাস্থ্য সেৱা সংগঠন(এইচচিঅ’)লৈ এক নিৰ্দেশ জাৰি কৰিছে।
মন্ত্ৰালয়ৰ নিৰ্দেশ অনুসৰি, ৰাজ্য চৰকাৰৰদ্বাৰা ক’ভিড চিকিৎসালয় হিচাপে অধিসূচিত সকলো চিজিএইচএছ পেনেলভুক্ত হস্পিতালত চিজিএইচএছ উপভোক্তাসকলে চিকিৎসাৰ সুবিধা লাভ কৰিব। একেদৰে, নিৰ্দেশটোত পুনৰ কোৱা হৈছে যে, ক’ভিড চিকিৎসালয় হিচাপে অধিসূচিত নোহোৱা চিজিএইচএছ পেনেলভুক্ত চিকিৎসালয়সমূহেও চিজিএইচএছ উপভোক্তাৰ চিকিৎসা আৰু নামভৰ্তিত আপত্তি দৰ্শাব নোৱাৰে। চিজিএইচএছৰ নীতি-নিয়ম অনুসৰিয়ে তেওঁলোকে মাচুল আদায় গ্ৰহণ কৰিব পাৰিব। মন্ত্ৰালয়ৰ নীতি-নিৰ্দেশনা ভংগ কৰিলে শাস্তিৰ সন্মুখীন হ’ব লাগিব।
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় যিকোনো কাৰিকৰী সমস্যা, নীতি -নিৰ্দেশনা আৰু দিহা-পৰামৰ্শ সন্দৰ্ভত শেহতীয়া আৰু প্ৰকৃত তথ্যৰ অনুগ্ৰহ কৰি নিয়মীয়াকৈ ভিজিট কৰক: https://www.mohfw.gov.in/ আৰু @MoHFW_INDIA .

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
All CGHS empanelled hospitals, notified as COVID-Hospitals by State Governments, to provide treatment facilities to CGHS beneficiaries
10 JUN 2020 11:30AM by PIB Delhi
The Ministry of Health and Family Welfare has issued an order to all Health Care Organizations (HCOs) empanelled under CGHS, after reviewing the representations from CGHS beneficiaries regarding the difficulties in availing of treatment facilities at private hospitals / Diagnostic Centres empanelled under CGHS.
As per the Ministry order, all CGHS empanelled hospitals, which are notified as COVID-Hospitals by State Governments shall provide treatment facilities to CGHS beneficiaries as per the CGHS norms, for all COVID related treatments. Similarly, it is directed that all the CGHS empanelled hospitals, which are not notified as COVID Hospitals shall not deny treatment facilities / admission to CGHS beneficiaries and shall charge as per CGHS norms, for all other treatments. Action shall be taken in case of violation of the guidelines.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .