Prime Minister's Office
Telephone conversation between Prime Minister and His Excellency Benjamin Netanyahu, Prime Minister of Israel
10 JUN 2020 9:49PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on phone today with His Excellency Benjamin Netanyahu, Prime Minister of Israel.
He reiterated his warm congratulations for Prime Minister Netanyahu's recent assumption of office, and expressed confidence that the India-Israel partnership would continue to flourish under PM Netanyahu's leadership and guidance.
The leaders discussed the potential areas in which India and Israel could expand their cooperation in the context of the COVID-19 pandemic, including research and development efforts in the fields of vaccines, therapeutics and diagnostics. They agreed to maintain the ongoing exchanges between expert teams of both countries, and also concurred that the fruits of such collaboration should be made available for the wider benefit of humanity.
The leaders reviewed other important topics on the bilateral agenda, and agreed that the post-COVID world would create further avenues for mutually beneficial partnerships in many areas. In particular, they assessed tremendous scope for expanding the already robust India-Israel collaboration in areas like health technology, agricultural innovation, defence-cooperation and information technology.
Both leaders agreed to remain in regular touch to share assessments and consult each other on the emerging opportunities and challenges in the changing global scenario.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রী বেঞ্জামিন নেতানয়াহুগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে
10 JUN 2020 9:49PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রী বেঞ্জামিন নেতানয়াহুগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী নেতানয়াহুনা হন্দক ওফিস পায়বা হৌখিবদা মহাক্কী মাইকৈদগী থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং প্রধান মন্ত্রী নেতানয়াহুগী লুচিংবা অমসুং লমজিং মখাদা ভারত-ইজরেলগী মরুপ-মপাং ওইবা মরী মখা তানা চাউৎলক্কনি হায়বগী থাজবা ফোংদোকখি।
তিকা থাবা, লায়েংবা অমসুং লাইওং খঙদোকপগী লমদা রিছর্স অমসুং দিবলপমেন্তগী থবকশিং য়াউনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মতাংদা ভারত অমসুং ইজরেল মতেং পীনবা হেনগৎহন্নবা লুচিংবা অনিনা খন্নখি। হৌজিক লৈবাক অনিগী মরক্তা অখঙ-অহৈশিং পীথোক-পীশিন তৌনরিবা অসি মখা চৎথবা হায়না মখোয়না য়ানখি অমসুং অসিগুম্বা মতেং পাংনবা অসিদগী ফংলবা কান্নবশিং পাক-শান্না মীওইবা খুন্নাইগী য়াইফনবা শীজিন্নবা হায়না য়ানখি।
নাকল অনিগী ওইবা মরুওইবা অতোপ্পা ৱাফমশিং লুচিংবশিংনা অমুক হন্না য়েংশিনখি অমসুং কোবিদ মতুংগী মালেমদা হিরম কয়াদা নাকল অনিমক কান্নগদবা থবকশিং পায়খৎপা হায়না য়ানখি। হকশেলগী তেক্নোলোজী, লৌউ-শিংউগী অনৌবা থবক, ঙাকশেনগী মতেং পাংনবা অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজীগুম্বা হিরমশিংদা হান্নদগী ভারত-ইজরেল মতেং পাংনদুনা লাকপা অদু মখা তানা পাকথোক চাউথোক্নবা লৈরিবা খুদোংচাবশিং মখোয়না য়েংশিনখি ।
নৌনা থেংনরক্লিবা খুদোংচাবশিং অমসুং মালেমগী হোংলক্লিবা ফিবম অসিদা মায়োক্নরিবা অৱাবশিংগী মতাংদা য়েংশিন্নবা অমসুং ৱা খন্ননবা চাংনাইনা পাউ ফাওনবা হায়না লুচিংবা অনিমক্না য়ানখি ।