PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
10 JUN 2020 6:10PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on Covid-19 from the Ministry of Health and Family Welfare; Number of recovered patients exceeds the number of active patients; More than 50 lakh samples tested by ICMR; Central teams deployed in 6 cities to assist States in COVID-19 management
As many as 5,991 patients were cured of COVID-19 in the last 24 hours. This takes the total number of patients recovered to 1,35,205, while the total number of active cases is now 1,33,632. For the first time, the total number of recovered patients has exceeded the active cases. The recovery rate now stands at 48.88%.Also, the number of tests conducted by ICMR has exceeded 50 lakhs; it stands at 50,61,332 today. In the last 24 hours, ICMR has tested 1,45,216 samples. ICMR has continued to ramp up the testing capacity for detecting the Novel Coronavirus in the infected persons. The number of government labs has been increased to 590 and private labs has been increased to 233 (a total of 823).
Central Teams are being deputed to provide technical support and handhold the State Health Departments and Municipal Health Officials to review public health measures being undertaken for COVID-19 in six cities of Mumbai, Ahmedabad, Chennai, Kolkata, Delhi and Bengaluru.
For details :
All CGHS empanelled hospitals, notified as COVID-Hospitals by State Governments, to provide treatment facilities to CGHS beneficiaries
Ministry of Health and Family Welfare has issued an order to all Health Care Organizations (HCOs) empanelled under CGHS. All CGHS empanelled hospitals, which are notified as COVID-Hospitals by State Governments, shall provide treatment facilities to CGHS beneficiaries as per the CGHS norms, for all COVID related treatments. Similarly, it is directed that all the CGHS empanelled hospitals, which are not notified as COVID Hospitals shall not deny treatment facilities / admission to CGHS beneficiaries and shall charge as per CGHS norms, for all other treatments. Action shall be taken in case of violation of the guidelines.
For details :
Railways Freight shows forward movement again as lockdown is getting lifted
Indian Railways continues in its endeavour to ensure availability of essential commodities through its freight and parcel services during the nationwide lockdown due to COVID-19 and after that. In order to ensure the timely delivery of essential commodities for citizens and goods vital for energy & infrastructure sector, Indian Railways has maintained its freight corridors fully functional and has been successful in meeting the needs of both the households sector and industry. In the month of May, Indian Railways has transported 82.27 million tonnes of essential commodities compared to 65.14 million tonnesin April 2020, which is more than 25% higher. From 1st April 2020 to 9th June 2020, Indian Railways has transported 175.46 million tonnes of essential commodities through its uninterrupted 24X7 freight trains operations across the country.
For details :
Prime Minister conducts review of Kedarnath Reconstruction project
Prime Minister today conducted a review of the KedarnathDham development and reconstruction project with the Uttarakhand state government via video conferencing.Laying out his vision for the reconstruction of the shrine, Prime Minister said that the state Government should envision and design development projects for holy sites like Kedarnath and Badrinath in a way and manner that stands the test of time and is yet eco-friendly and in harmony with nature and its surroundings.Keeping in mind the present situation and comparatively lean pressure in terms of tourists and pilgrims to the holy sites, Prime Minister suggested that the present construction season could be utilized for completing pending works by proper distribution of labour pools, keeping in mind the norms of social distancing. This will help to create facilities and infrastructure to better sustain tourism flows in the years to come.
For details :
Private sector will be allowed to use ISRO facilities and other relevant assets to improve their capacities: DrJitendra Singh
Briefing about India's achievement in the field of Space Technology during the first year of the 2nd term of the Modi Government, Dr Jitendra Singh stated that the Modi Government’s ‘Atmanirbhar Bharat’ roadmap towards self-relied India, as spelt out by Finance Minister, envisages the initiative to boost private participation in Space activities. Indian private sector will be a co-traveller in India's Space sector journey.Even during the Corona pandemic, ISRO scientists have been engaged in search of the best methods to provide essential medical devices, protective kits and other equipment.
For details :
Telephone conversation between Prime Minister and President of Philippines
Prime Minister Shri NarendraModi spoke on telephone with President of Philippines, His Excellency Rodrigo Duterte, and discussed the steps being taken by the two Governments to address the challenges arising out of the COVID-19 pandemic. Both leaders expressed appreciation for the cooperation extended to ensure the welfare of their citizens in each other's territory, as also for their repatriation home, during the ongoing health crisis. The Philippines President also appreciated the steps taken by India to maintain supply of essential pharmaceutical products to the Philippines.
For details :
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Chandigarh: The Administrator, UT, Chandigarh thanked the doctors, health workers, municipal, police and administrative officials for working hard in fighting corona, resulting in reduction of active cases. He, however, stressed that the district authorities should keep a watch on persons coming from other states, so that infection is detected at the earliest and can be contained. The Administrator directed Principal Secretary Health to keep all hospitals and health centres in readiness for accommodating patients, in case there is a second surge, as the borders are open.
• Haryana: Haryana Government has deputed senior officers to visit the districts for a minimum of two days and two consecutive nights to supervise and review the current arrangements and to plan out the future arrangements required to be put in place based on the analysis of the rate of spread of COVID-19 in the State. The concerned officers will ensure that all officials of Police, ULB, Health and Medical Education and Research Departments in the district are galvanized into action and are motivated to carry on the fight against COVID-19.
• Maharashtra: With addition of 2,259 new cases, Maharashtra’s COVID-19 tally has surged to 90,787. According to the state health department, the state has reported 120 deaths with the toll now standing at 3289. The number of patients who have recovered stands at 42,638 with 1663 discharges in the last 24 hours. Mumbai, on the other hand, recorded 1,015 new cases with the total rising to 50,878. The city recorded 58 deaths more leading to a toll of 1,758.The number of reported cases in Mumbai has now crossed that of Wuhan in China, where the Corona Virus outbreak began. Silver lining is that the doubling rate in Mumbai has increased to 23 days and in Asia’s largest slum, the doubling rate has increased to 48 days. Moreover, no deaths have been reported from Dharavi during the last seven days.
• Gujarat: 470 new COVID-19 cases have been reported, taking the state tally of coronavirus positive cases to 21044, out of which 5336 are active cases. Hotspot Ahmedabad has reported 331 of these new cases. The death toll in the state rose to 1, 313, with 33 COVID-19 patients dying on Tuesday. On the other hand, 409 patients were discharged from hospitals, raising the number of recovered patients to 14,373. Also, in Ahmedabad, renowned critical care specialist Dr Raj Rawal has formed a group of expert doctors and started Covid home care service for patients with mild symptoms. Under the home care service, the patients are provided with assistant nurse, oxygen, and monitoring in cases if it is required.
• Rajasthan: 123 new COVID-19 cases have been reported till today morning, while 369 new cases in all were reported on Tuesday, taking the state tally of coronavirus positive cases to 11,368. Till date, 8502 patients have recovered in the state which has the highest recovery rate in the country. The Rajasthan Government has sealed all its inter-state borders today in the wake of continuous increase in Corona cases. In addition, the government has decided to regulate and control intra-state traffic.
• Madhya Pradesh: 211 new COVID-19 cases have been reported, taking the state tally of coronavirus positive cases to 9849. While the number of active cases is 2700, a total of 6,729 people have recovered from the infection and 420 patients have died so far. The growth rate of Corona infection in MP is now much lower at 2.74 per cent, as against the national average of 5.4 per cent.
• Chhattisgarh: 43 new COVID-19 cases have been reported in all on Tuesday, taking the state tally of coronavirus positive cases to 1251, while the number of active cases is 859.
• Goa: 29 new COVID-19 cases have been reported on Tuesday, taking the state tally of coronavirus positive cases to 359, out of which 292 are active cases and 67 patients have recovered in the state so far. Mangor area in the state continues to have the maximum cases, with 22 of these new cases being linked to that area.
• Arunachal Pradesh: State Health Secretary says more than 11,500 stranded people have returned to the state so far. He said more stranded people are reaching the state and SoPs are being followed for their checkups and quarantine.
• Assam: 42 new COVID19 positive cases in Assam. Total cases 3092, active cases 1987, recovered 1097 and deaths 5.
• Manipur: Five more persons tested COVID19 positive taking the overall total to 309, all returnees.19,854 tests have been done so far in the State.
• Mizoram: In partial modification of Lockdown Guidelines issued, Lengpui Airport in Mizoram will continue to remain operational until further orders.
• Nagaland: Nagaland Civil Society Orgaizations have planned a 'prayer from homes' at 7 pm today. People have been urged to light candles or flash mobile phone lights and pray for safety of all including frontline workers. 4732 samples tested so far in Nagaland. Results of 3518 have been received and 5922 persons are currently under quarantine.
• Kerala: A Covid-19 patient who escaped from the Trivandrum Medical College the other day, committed suicide inside isolation ward today after he was taken back to the hospital. His second test had shown negative. 40 of his friends and close family members have been put in quarantine. The state Cabinet has decided to strengthen containment measures to avoid community spread of Covid-19. The Chief priest of Sabarimala hill shrine has written to Devaswom Board not to allow devotees in the temple during the monthly Pooja to begin from next Monday and has also asked for postponing the festival. Four Keralites succumbed to the virus in the Gulf region. A total of 207 Malayalis have succumbed to the virus in the Gulf. Two died in Mumbai and one in Delhi. 91 new cases of Covid-19 were confirmed in Kerala in the second consecutive day yesterday. Number of People in quarantine in the state has crossed 2 lakh.
• Tamil Nadu: State govt acknowledges that it might be underreporting Covid-19 deaths; a nine-member committee to audit all the Covid-19 deaths in Chennai. Retired teacher found positive for Covid-19 after dying in Puducherry, cases in the UT rise to 145. Following TN, the Puducherry administration on Tuesday cancelled the Standard X public examination in the Puducherry and Karaikal regions. DMK MLA J Anbazhagan succumbs to Covid-19 at a private hospital in Chennai. 1685 new cases, 798 recoveries & 21 deaths reported yesterday. 1242 cases from Chennai. Total cases: 34914, Active cases: 16279, Deaths: 307. Active cases in Chennai are 12570.
• Karnataka: Health department announced that, state is continuing to do Covid test among deaths with history of ILI or SARI symptoms- swab to be taken within 6 hours of death for testing. Medical Education Minister Dr Sudhakar K said that the State crossed 4 lakh tests mark on Tuesday. With 2605 discharges & 5921 cumulative cases, Karnataka's recovery rate remains at 44%. Health Minister B Sriramulu said that Maharashtra returnees will not be subjected to institutional quarantine henceforth and will be directly sent to 14 days of home quarantine. 161 new cases, 164 discharges & two deaths reported yesterday. Total positive cases: 5921, Active cases: 3248, Deaths: 66.
• Andhra Pradesh: Supreme Court denies staying AP High Court's verdict in State EC N Ramesh Kumar’s reinstatement case, over AP government’s petition. Tenth Std examinations will be held according to previously announced schedule in Andhra, says Minister Adimulapu Suresh. CM launches ‘JaganannaChedhodu’ scheme to provide an annual cash incentive of Rs 10,000 each to 2,47,040 beneficiaries who are washermen, barbers and tailors in the state. TTD all set to resume darshan at Tirumala for devotees from Thursday. 136 new cases, 72 discharged and one death reported during last 24 hours after testing 15,384 samples. Total cases: 4126. Active: 1573, Recovered: 2475, Deaths: 78.
• Telangana: Protests erupt across Telangana as doctors stand in solidarity with those protesting at Gandhi Hospital after the attack on a doctor yesterday. Telangana government issues orders declaring promotion of all 10th students based on performance in internal assessments. Close to 7 lakh students have been promoted following the orders. As on date 448 migrants, foreign returnees tested positive.

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
10 JUN 2020 6:10PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• কোবিদ-১৯দগী নাবা ফররবা অনাবা মশিং (১,৩৫,২০৫)না লৈবাক অসিদা এক্তিব কেস (১,৩৩,৬৩২)দগী হেনখ্রে।
• ফগৎলকপগী চাং ৪৮.৮৮%দা হেনগৎলকখ্রে।
• হৌজিক ফাওবদা সেম্পল লাখ ৫০ হেন্না তেস্ত তোখ্রে।
• সি.জি.ঐচ.এস.কী মখাদা এম্পেনেল তৌরবা হোস্পিতাল খুদিংমক্না কোবিদ হোস্পিতাল ওইনা লাওথোকখ্রে, সি.জি.ঐচ.এস.কী বেনিফিসরী খুদিংমক্তা লায়েংনবগী খুদোংচাবা পীনবা খঙহনখ্রে।
• লোকদাউননা সপ্লাই চেন মথৌ তৌহন্দুনা লাকপদগী ৱেগন লাখ ৩১.৯ হেনবনা হৌজিক ফাওবদা সপ্লাই হোনখ্রে।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দগী কোবিদ-১৯গী খ্বাইদগী নৌবা পাও; নাবা ফগৎলকখ্রবা মী মশিংনা এক্তিব ওইবা মী মশিংদগী হেনখ্রে, আই.সি.এম.আর.না সেম্পল লাক্ষ ৫০দগী হেন্না তেস্ত তৌখ্রে, কোবিদ-১৯ লাকশিনবদা রাজ্যশিংদা মতেং পাংনবা শহর ৬তা সেন্ত্রেলগী তীমশিং মথৌ তৌহনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা য়াম্লবদা অনাবা মীওই ৫,৯৯১ লায়েংদুনা ফগৎহনখ্রে। মসি য়াওরগা ফগৎখিবা মী মশিং অসি পুন্না ১,৩৫,২০৫ অদুগা হৌজিক-হৌজিক এক্তিব ওইরিবা মী মশিংনা পুন্না ১,৩,৬৩২নি। ইহান হানবা ওইনা ফগৎখিবা মী মশিংনা এক্তিব ওইবা মী মশিংদগী হেনখ্রে। ফগৎলকপগী চাং অসি ৪৮.৮৮%নি। আই.সি.এম.আর.না তেস্ত তৌখিবগী মশিং অসিসু লাক্ষ ৫০ হেনখিদুনা ঙসি ৫০,৬১,৩৩২ য়ৌখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা আি.সি.এম.আর.না সেম্পল ১,৪২,২১৬ তেস্ত তৌখ্রে। আই.সি.এম.আর.না মহীক চংলবা মীশিংদা নোবেল কোরোনাভাইরসকী তেস্ত তৌবগী চাং অসি মখা তানা অসুম হেনগৎহল্লক্লি। সরকারগী লেবশিং অসিগী মশিং অসি ৫৯০ হেনখ্রে অমসুং লন্নাইগী লেবশিং অসিনা ২৩৩ হেনখ্রে (পুন্না ৮২৩)।
তেক্নিকেলগী ওইবা মতেং ফংহন্নবা সেন্ত্রেলগী তীমশিং মথৌ তৌহনখ্রে অমসুং মুম্বাই, অহমদবাদ, চেন্নই, কোলকত্তা, দিল্লী অমসুং বেঙ্গলুরু হায়রিবা সহর তরুক অসিদা কোবিদ-১৯ গী পায়খৎলিবা মীয়ামগী ওইবা হকশেলগী থৌরাংশিং অসি য়েংশিন্নবা স্তেৎ হেল্থ দিপার্তমেন্ত অমসুং ম্যুনিসিপাল হেল্থ ওফিসিএলশিংদা শিন্নখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1630666
স্তেৎ লৈঙাকশিংনা কোবিদ-হোস্পিতাল ওইনা লাউথোকখ্রবা সি.জি.ঐচ.এস. এম্পেনেল হোস্পিতালশিংদা সি.জি.ঐচ.এস. বেনিফিসিরীশিংদা লায়েংগী খুদোংচাবা পীগদবনি
হকশেল অমদি য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না সি.জি.ঐচ.এস. এম্পেনেল তৌরবা প্রাইবেৎ হোস্পিতাল/দাইগ্নোস্তিক সেন্তরশিংদা লায়েংবগী খুদোংচাবা লৌবদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিংগী মতাংদা বেনিফিসিরীশিংনা থাঙ্গৎলকপা ৱাফমগী য়েংশিল্লবা মতুংদা সি.জি.ঐচ.এস.গী মখাদা এম্পেনেল তৌরবা হেল্থ ক্যের ওর্গনাইজেসনশিংদা য়াথং অমা তৌথখ্রে‍। মন্ত্রালয়গী য়াথংগী মতুং ইন্না স্তেৎ লৈঙাকশিংনা কোবিদ-হোস্পিতাল ওইনা লাউথোকখ্রবা সি.জি.ঐচ.এস.কী মখাদা এম্পেনেল তৌরবা হোস্পিতাল খুদিংমক্না কোবিদকা মরী লৈনবা লায়েং খুদিংমক্তা সি.জি.ঐচ.এস.কী চৎন-কাংলোনগী মতুং ইন্না বেনিফিসরী খুদিংমক্তা লায়েংনবগী খুদোংচাবা পীগদবনি‍। মসিগা মান্ননা অতৈ লায়েংগীদমকসু কোবিদ হোস্পিতাল ওইনা লাউথোক্ত্রিবা সি.জি.ঐচ.এস. এম্পেনেল তৌরবা হোস্পিতালশিংনা বিনিফিসিয়রীশিংদা এদমিত তৌবা অমদি লায়েংবগী খুদোংচাবা পীদবা য়ারোই‍ অমদি সি.জি.ঐচ.এস.গী চৎন-কাংলোনগী মতুং ইন্না শেন লৌগদবনি‍। চৎন-পথাপশিং অসি ইন্দ্রবদি এক্সন লৌখৎকনি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630602
লোকদাউন অসি লৌথোকখিবগা ইরোইননা রেলৱেজকী মাল পুবশিং অমুক হন্না মথৌ তৌবা হৌখ্রে
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লোকদাউন তৌরিঙৈ মনুংদা অমসুং মসিগী মতুংদসু ইন্দিয়ন রেলৱেজকী মালশিং অমসুং পর্সেল সর্ভিসকী খুত্থাংদা মখোয়না তঙাই ফদবা পোৎলমশিং ফংহন্নবা হোৎনবদা লেপ্পা লৈখিদে। প্রজাশিংদা তঙাই ফদবা পোৎলমশিং মতম চানা ফংহন্নবা অমসুং ইনর্জি অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর সেক্তরদা গুদস ভাইতেল ফংহন্নবগীদমক ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মখোয়গী মাল পুনবা থবকশিং মপুং ফানা মথৌ তৌহনখি অমসুং য়ুমগী ওইবা পোৎলমগী সেক্তর অমসুং ইন্দস্ত্রী অনিমক্কী মথৌ তাবশিং ফংহনবদা মাই পাকখি। মে থা অসিদা, ইন্দিয়ন রেলৱেজনা তঙাই ফদবা পোৎলমগী মিলিয়ন তোন ৮২.২৭ পুথোক পুশিন তৌখি মসি এপ্রিল ২০২০গী মিলিয়ন তোন ৬৫.১৪গা চাংদমনরুবদা ২৫% হেন্না ৱাংঙি। এপ্রিল ১, ২০২০দগী জুন ৯, ২০২০ ফাওবদা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মখোয়গী ২৪X৭ লেপতনা লৈবাক শিনবা থুংনা চেল্লিবা মাল পুবা ত্রেনশিংগী খুত্থাংদা তঙাই ফদবা পোৎলমগী মিলিয়ন তোন ১৭৫.৪৬ পুথোক পুশিন তৌখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630647
প্রধান মন্ত্রীনা কেদরনাথ রিকন্সত্রক্সন প্রোজেক্ত য়েংশিনখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি উত্তরাখন্দগী রাজ্য সরকারগা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা কেদরনাথ ধাম দিবেলপমেন্ত অমসুং রিকন্সত্রক্সনগী প্রোজেক্ত য়েংশিনখ্রে। তীর্থ অসিবু অমুক নৌনা শেমগৎ-শাগৎনবগী ৱাখল্লোন অদু থম্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রাজ্য সরকারনা কেদরনাথ অমসুং বদ্রিনাথগুম্বা শেংলবা মফমশিং অসি মতম চুপ্পদা মীয়াম পু্ম্বনা খংনবা মওংদা অমসুং অকোইবগী ফীভমগা চাননা অমদি মহৌশা অমসুং মসিগী অকোইবদা লৈরিবশিং অদুগা চুশিন্নগদবা মওং অমদা রাজ্য সরকারনা শেমগৎনবা প্রোজেক্তশিং অসিগী ৱাখল্লোনশিং অদু শাগৎকদবনি অমসুং দিজাইন শেমগদবনি। হৌজিক্কী ওইরিবা ফীভমশিং অমসুং শেংলবা মফমশিংদা লমকোয়বশিং অমসুং তীর্থ চৎপা মীশিং চাংদম্ননিংঙাই লৈতবা মওংদা চাং হন্থরকপগী চৈথেং অসি য়েংলগা প্রধান মন্ত্রীনা হৌজিক্কী শেম-শাবগী কুম অসি লাপ্না লৈনবগী চৎন -কাংলোনশিং অদু ঙাক্তুনা লেবর পুলশিং অদু নিংথিজনা য়েন্থোক্তুনা লোইশিন্দ্রিবা থবকশিং অসি মপুং ফানা লোইশিন্নবগীদমক্তা থবক্তা শিজিন্নবা য়াই হায়না প্রধান মন্ত্রীগী ওইবা ৱাখল্লোন ফোংদোকখি। মসিনা লাক্কদৌরিবা চহিশিংদা তুরিজমগী মফম অসি নিংথিজনা শেম-শাদুনা থম্নবগীদমক্তা খুদোংচাবশিং অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং অসি শেম্বদা মতেং পাংগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630620
প্রাইবেত সেক্তরনা মখোয়গী কেপাসিতী হেঙ্গৎনবা ইসরোগী কান্নবশিং অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবা এসেতশিং শীজিন্নবা য়ারগনি: দা.জিতেন্দ্র সিংহ
মোদী সরকারগী অনিশুবা তর্মগী অহানবা চহীগী মনুংদা স্পেস তেক্নোলোজীগী হিরমদা ভারতনা ফংখিবা মীংচৎশিং অদু তেনতক্না দা.জিতেন্দ্র সিংহ হায়খ্রে মদুদি শেল থুমগী মন্ত্রীনা ফোংদোকখিবগী মতুং ইন্না মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ওইননবগীদমক মোদী সরকারগী ‘আত্মনির্ভর ভারত’ রোদমেপনা স্পেসকী থবকশিংদা প্রাইবেত পার্তিসিপেসন তৌরকপা অসিনা ভারতকী প্রাইবেত সেক্তরনা ভারতকী স্পেস সেক্তরগী খোঙচৎতা চৎমিন্নবা কো-ত্রবেল্লর ওইরগনি৷ কোরোনা লাইচৎ অসিগী মনুং অসিদসু ইসরোগী সাইন্তিসশিংনা তঙাই ফদনা চংবা খ্বাইদগী ফরবা মেদিকেল খুৎলাইশিং, প্রোতেক্তিব কিৎশিং অমসুং অতোপ্পা ইক্বুইপমেন্ত পীনবা কন্না হোৎনখি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630524
প্রধান মন্ত্রী অমসুং ফিলিপিন্সকী রাস্ত্রপতি অনিগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তেলিফোন্দা ফিলিপিন্সকী রাস্ত্রপতি হিজ এক্সিলেন্সি রোদ্রিগো দুতের্তেগা ৱারি শানখি অমসুং কোবিদ-১৯ লাইচৎ শন্দোরকপদগী ওইরকলিবা অৱাবা ফিবমশিং লাকশিন্নবা সরকার অনিনা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা খন্নখি। হৌজিক থেংনরিবা হকশেলগী অৱাবা মনুংদা ভারত্তা লৈরিবা ফিলিপিন্স মচাশিং নত্ত্রগা ফিলিপিন্সতা লৈরিবা ভারমচাশিংগী য়াইফনবগা লোয়ননা মখোয় ময়ুমশিংদা হন্নবা হোৎনরিবা অসিদা মতেং পীনবা মখা তানা শাংদোকপদা লুচিংবা অনিমক্না থাগৎখি। ফিলিপিন্সতা তঙাইফদবা হিদাক-লাংথকশিং ফংহন্নবা ভারতনা পায়খৎলিবা থবকশিং ফিলিপিন্সকী রাস্ত্রপতিনা থাগৎখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630515
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• চন্দিগর: কোরোনা লান্থেংনবদা কন্না হোৎন্দুনা এক্তিব কেসশিং হন্থহল্লিবা অসিগীদমক য়ু.তি. অমা ওইরিবা চন্দিগরগী এদমিনিস্ত্রেতরনা দোক্তরশিং, হেলথ ৱার্করশিং, ম্যুনিসিপাল, পুলিস অমসুং এদমিনিস্ত্রেতিব ওফিসিএলশিংবু থগৎপা ফোঙদোকখ্রে। অদুম ওইনমক অতোপ্পা স্তেৎতগী হল্লকপা মীওইশিংবু দিস্ত্রিক্ত ওথোরিতিনা মীকুপ নাহুম শিংনা য়েংশিন্দুনা লাইনা অসি ঙল্লিঙৈদা খঙদোক্লগা লাকশিনহৌনবা হোৎনগদবনি হায়না মহাক্না মখা তাখি। বোর্দরশিং হাংদোকপা অসিনা করিগুম্বা অনীরকশুবা ওইনা লাইনা অসি থোক্লবদি হায়দুনা হোস্পিতাল অমসুং হেলথ সেন্তর পুম্নমক অসিদা অনাবা মীওইশিং পুখৎনবা শেম শাদুনা লৈনবা প্রিন্সিপল সেক্রেতরীদা এদমিনিস্ত্রেতরনা হুকুম পীখ্রে।
• হরিয়ানা: দিস্ত্রিক্তশিংদা য়ামদ্রবদা নুমিৎ অনি অমসুং অহিং অনি থংনা-থংননা সুপ্রবাইজ তৌনবা অমসুং হৌজিক তৌরিবা শেম-শাবশিংগী ফীভম য়েংশিন্নবা অমসুং স্তেৎ অসিদা কোবিদ-১৯ শন্দোকপাগী চাং য়েংশিনবদা য়ুম্ফম ওইরগা মথৌ তাবা তুংগীদমক শেম শাবা অসি শীন্দোকনবা হরিয়ানা সরকারনা সিনিয়র ওফিসরশিং দিপ্যুৎ তৌখ্রে। দিস্ত্রিক্তকী পুলিস, য়ু.এল.বি., হেলথ অমসুং মেদিকেল ইদুকেসন অমসুং রিসর্চকী বিভাগশিংগী ওফিসিএল পুম্নমক অসি মথৌ পাংথোকনবা অমসুং কোবিদ-১৯ মাইয়োক্তা লানথেংননবা পুক্নিং থৌগৎনবা মরি লৈনবা ওফিসরশিংনা থৌদাং লৌনবা খঙহনখ্রে।
• মহারাস্ত্র: অনৌবা কেস ২,২৫৯ হাপচিল্লকপগা লোয়ননা মহারাস্ত্রগী কোবিদ-১৯গী মশিং অসি ৯০,৭৮৭ য়ৌখ্রে। স্তেৎ অসিগী হকশেলগী বিভাগকী মতুং ইন্না, স্তেৎ অসিদা শীখিবা ১২০ রিপোর্ত তৌরকপগা লোয়ননা মশিং অসি ৩২৮৯দা লৈরে। পুং ২৪ অসিদা ফগৎখিবা অনাবা মশিং ৪২,৬৩৮ ওইবগা লোয়ননা ১৬৬৩ দিসচার্জ তৌখ্রে। নাকল অমরোমদা মুম্বাইদা অনৌবা কেস ১,০১৫ থেংনখ্রে লোয়ননা অপুনবা মশিং ৫০,৮৭৮তা হেনগৎখ্রে। সহর অসিনা শীখিবা ৫৮ রিকোর্দ তৌদুনা অপুনবা ১,৭৫৮ শুখ্রে। মুম্বাইগী কেস মশিং অসি হৌজিক কোরোবা ভাইরস শন্দোরকখিবা মফম ওইরিবা চিনাগী ৱুহানদগী হেনখ্রে। লাইবাক ফাবনা মুম্বাইগী দব্লিংগী চাং অসি নুমিৎ ২৩দা হেনগৎক্রে অমসুং এসিয়াগী খ্বাইদগী চাউবা স্লমদা দব্লিংগী চাং অসি নুমিৎ ৪৮দা হেনগৎখ্রে। মসিগী মথক্তা ধারভিদা নুমিৎ তরেৎনি অসিদা শীবগী পাও অমত্তা লাক্ত্রি।
• গুজরাৎ: অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ৪৭০ রিপোর্ত তৌরকখ্রে, স্তেৎকী ওইনা কোরোনাভাইরস পোজিতিব কেস ২১০৪৪ শুখ্রে মসিগী মনুংদা ৫৩৩৬না এক্তিব কেসনি। অনৌবা কেস অসিগী মনুংদা ৩৩১না হোৎস্পোৎ ওইরিবা এহেমদবাদতগী রিপোর্ত তৌরকখি। লৈবাকপোকপা নুমিৎতা কোবিদ-১৯গী অনাবা মীওই ৩৩ শীখিবগা লোয়ননা স্তেৎ অসিদা শীকিবা মশিং ১,৩১৩ য়ৌখ্রে। নাকল অমরোমদা, হোস্পিতালশিংদগী মীওই ৪০৯ দিসচার্জ তৌদুনা ফগৎখ্রবা মী মশিং ১৪,৩৭৩ শুখ্রে। লোয়ননা এহেমদবাদকী মমিং লৈরবা ক্রিতিকেল কিয়র স্পিসিএলিস্ত দোক্তর রাজ রাৱলনা এক্সপর্ৎ দোক্তরশিংগী গ্রুপ অমা শেমখ্রে অমসুং লাইওং য়াম্না উৎতবা অনাবা মীওইশিংগী কোবিদ হোম কিয়র সর্ভিস হৌখ্রে। হোম কিয়র সর্ভিস অসিগী মখাদা, করিগুম্বা মথৌ্ তারবদি অনাবা মীওইশিং অসি য়েংশিন্নবা নর্স, ওক্সিজেন অমসুং মোনিতর তৌনবা পীগনি।
• রাজাস্থান: ঙসি অয়ুক ফাওবদা অনৌবা কোবিদ-১৯গী কেস ১২৩ রিপোর্ত তৌরকখ্রে, অমরোমদা লাইবাকপোকপা নুমিৎতা অনৌবা কেস ৩৬৯ রিপোর্ত তৌদুনা স্তেৎ অসিগী কোরোনাভাইরস পোজিতিব কেস ১১,৩৬৮ শুখ্রে। ঙসি ফাওবদা অনাবা মীওই ৮৫০২ স্তেৎ অসিদা ফগৎখ্রে মসি লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী ৱাংবা ফগৎপগী চাং ওইরি। কোরোনা কেসশিং লেপ্পা লৈতনা এনগৎলকপা অসিনা রাজাস্থান সরকারনা মখোয়গী ইন্তর-স্তেৎ বোর্দরশিং ঙসি থিংজিনখ্রে। মসিগী মথক্তা সরকার অসিনা ইন্ত্রা-স্তেৎ ত্রাফিক অসি রিগুলেৎ অমসুং কন্ত্রোল তৌনবা ৱারেপ লৌখ্রে।
• মধ্য প্রদেশ: অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ২১১ রিপোর্ত তৌরকখ্রে, স্তেৎকী ওইনা কোরোনাভাইরস পোজিতিব কেস ৯৮৪৯ শুখ্রে । অমরোমদা এক্তিব কেসকী মশিং অসি ২৭০০ ওইরি, অপুনবা মীওই ৬,৭২৯ লাইনা অসিদগী ফগৎখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা মীওই ৪২০ শীখ্রে। কোরোনাভাইরস শন্দোকপগী চাং অসি লৈবাক্কী ওইনা চাদা ৫.৪ ওইবগা লোয়ননা এম.পি.গীনা মসিদগী হন্থদুনা চাদা ২.৭৪ ওইরি।
• ছত্তিশগর: লৈবাকপোকপা নুমিৎতা অপুনবগী ওইনা অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ৪৩ রিপোর্ত তৌরকখ্রে, স্তেৎকী ওইনা কোরোনাভাইরস পোজিতিব কেস ১২৫১ শুখ্রে , অমরোমদা এক্তিব কেসকী মশিং অসি ৮৫৯ ওইরি।
• Goa: লাইবাকপোকপা নুমিৎতা অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ২৯ রিপোর্ত তৌরকখ্রে, স্তেৎকী ওইনা কোরোনাভাইরস পোজিতিব কেস ৩৫৯ শুখ্রে , মসিগী মনুংদা এক্তিব কেসকী মশিং অসি ২৯২ ওইরি অমসুং স্তেৎ অসিদা হৌজিক ফাওবদা মীওই ৬৭ ফগৎখ্রে। স্তেৎ অসিগী মঙ্গুরগী মফম অসিদা লেপ্পা লৈতনা খ্বাইদগী য়াম্বা কেস লৈরি লোয়ননা অনৌবা কেস ২২না মফম অসিদগী ওইরি।
• অরুনাচল প্রদেশ: হৌজিক ফাওবদা স্তেৎ অসিদা পন্দুনা লৈরুরবা মীওই ১১,৫০০ হেনব হল্লকখ্রে আয়না স্তেৎ হেলথ সেক্রেতরীনা ফোংদোকখ্রে। মহাক্না পন্দুনা লৈরিবা মীওই কয়া স্তেৎ অসিদা হল্লক্লগনি অমসুং এস.প.পি.শিং মখোয়গী চেকঅপশিং অমসুং ক্বারন্তিন তৌবদা ঙাক্লি হায়না হায়খি।
• অসাম: অসামদা কোবিদ-১৯গী অনৌবা পোজিতিব কেস ৪২ থেংনরে। অপুনবা কেস ৩০৯২, এক্তিব কেস ১৯৮৭, ফগৎপা ১০৯৭ অসমুং শীকিবা ৫।
• মনিপুর: অনৌবা মীওই মঙা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবদা পোজিতিব ওইদুনা অপুনবা মশিং ৩০৯নি মসি রিতর্নী ঙাক্তনি। স্তেৎ অসিদা হৌজিক ফাওবদা তেস্ত ১৯,৮৫৪ তৌখ্রে।
• মিজোরাম: লোকদাউনগী গাইদলাইনশিংদা শেমদোকপা অসিগী মতুং ইন্না মিজোরামগী লেঙপুই এয়রপোর্ত অসি মখা তাবা ওর্দরশিং থোক্ত্রি ফাওবা চল্লাইখিগনি।
• নাগালেন্দ: নাগালেন্স সিবিল সোসাইতি ওর্গানাইজেসননা ঙসি নুমিদাং পুং ৭তা ‘য়ুমদগী প্রথনা” অমা তৌনবা শিনখি। মীয়াম্না কেনদলশিং থান্দুনা নত্রগা মোবাইল ফোনগী ফ্লাশ থান্দুনা অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিং য়াওনা পুম্নমক্কী খুদোংথিদনবা প্রথনা তৌনবা হায়খি। হৌজিক ফাওবদা নাগালেন্দদা সেম্পল ৪৭৩২ তেস্ত তৌখ্রে। ৩৫১৮কী রিজল্ত ফংখ্রে অমসুং মীওই ৫৯২২না হৌজিক ক্বারন্তিন তৌদুনা লৈরি।
• কেরেলা: তরিবান্দম মেদিকল কোলেজদগী মমাংগী নুমিৎতা চেন্থকখিবা কোবিদ-১৯ অনাবা অমা ঙসি হোস্পিতালদা পুরক্লবা মতুংদা আইসোলেসন ৱার্দ মনুংদা মশা মথন্তা শীজখ্রে। মহাক্কী অনিশুনা তেস্ত অদু নেগেতিব ওইখি। মহাক্কী মরুপ অমসুং নক্নবা ইমুং মনুংগী মীওই ৪০ ক্বারিন্তিন্দা থমখ্রে। কোবিদ-১৯ কম্ম্যুনিতি স্প্রেদ থিংনবা স্তেৎ কেবিনেৎনা লাকশিন্নবা পাম্বৈশিং মপাঙ্গল কনখৎনবা ৱারেপ লৌখ্রে। সবারিমালা হিল শ্রাইনগী লাইনিংবগী মকোকনা মথংগী নিংথৌকাবা নুমিৎতগী ঔগদোরিবা থাগী পুজা মনুংদা লাইশঙ মনুংদা ভক্তশিং চংহন্দনবা দেবস্বম বোর্দতা চিথী ইখ্রে অমসুং কুমহৈ য়ৈথোক্নবসু হায়জখ্রে। গল্ফ রিজনদা কেরেলা মচা মরি ভাইরসনা শীহনখ্রে। অপুনবা মলাবালি ২০৭না ভাইরস অসিনা গল্ফতা শীহনখ্রে। মুম্বাই অনি অমসুং দিল্লিদা অমা শীহনখ্রে। ঙরাং থংনবা অনিশুবা নুমিৎতা কেরেলাদা অনৌবা কেস ৯১ ফঙখি। স্তেৎ অসিদা ক্বারিন্তিন্দা লৈরিবা মীগী মশিং অসি লাখ ২ হেনখ্রে।
• তমিল নাদু: স্তেৎ লৈঙাক্না কোবিদ-১৯দগী শীবা রিপোর্ত তৌদবা য়াওরম্বা য়াই হায়না ফোঙদোকখ্রে; চেন্নাইদা অশীবা খুদিংমক মেম্বর ৯গী কম্মিতি অমনা ওদিৎ তোরগনি। পোন্দিচেরিদা শীরবা মতুংদা থবক্তগী পোত্থারবা ওজা অমা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইখ্রে, য়ু.তি. অসিদা কেস ১৪৫তা হেনগৎখ্রে। তি.এন.গী মতিং ইল্লদুনা পোন্দিচেরি এদমিনিস্ত্রেসন্না লৈবাকপোকপা নুমিৎতা পোন্দিচেরি অমসুং করাইকল রিজন্দা স্তেন্দর্দ X পব্লিক একজামিনেসন কেন্সেল তৌখ্রে। দি.এম.কে. এম.এল.এ. জে. অন্বাঝাগন চেনাইদা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লৈখ্রিদে। ঙরাং অনৌবা কেস ১৬৮৫, ফগৎলকপা ৭৯৮ অমসুং শীবা ২১ রিপোর্ত তৌখি। কেস ১২৪২না চেনাইদগীনি। অপুনবা কেস: ৩৪৯১৪, এক্তিব কেস: ১৬২৭৯, শীখিবা: ৩০৭নি। চেনাইদা অপুনবা কেস ১২৫৭০নি।
• কর্নাতক: হকশেল ভিভাগনা লাওথোকখ্রে মদুদি, স্তেৎনা আই.এল.আই. নত্রগা এস.এ.আর.আই. লাইওংগী হিস্ত্রি লৈবা অশিবশিংদা কোবিদ তেস্ত তৌবা মখা চত্থরি- তেস্ত তৌনবা শীরবা মতুং পুং ৬কী মনুংদা স্বাব লৌগনি। মেদিকল ইদুকেসন মন্ত্রী দোক্তর শুধাকর কে.না হায় মদুদি স্তেৎ অসিনা লৈবাকপোকপা নুমিৎতা তেস্ত লাখ ৪ লানখ্রে। দিসচার্জ তৌখিবা ২৬০৫ অমসুং অপুনবা কেস ৫৯২১গা লোয়ননা কর্নাতক্কী ফগৎলকপগী চাং অসি ৪৪%দা লেংদনা লৈরি। হকশেল মন্ত্রী বি. শ্রীরামুলুনা হায়খ্রে মদুদি মহারাস্ত্রদগী হল্লকপা মীওইশিং মতম অসিদগী ইন্সতিত্যুস্নল ক্বরিন্তিন তৌররোই অমসুং হকথেংননা নুমি৭ ১৪গী খোম ক্বরিন্তিন্দা থারগনি। ঙরাং অনৌবা কেস ১৬১, দিসচার্জ তৌখিবা ১৬৪ অমসুং শীখিবা অনি রিপোর্ত তৌখ্রে। অপুনবা পোজিতিব কেস: ৫৯২১, এক্তিব কেস: ৩২৪৮, শীখিবা: ৬৬নি।
• অন্ধ্র প্রদেশ: সুপ্রিম কোর্তনা স্তেৎ ই.সি. এন. রামেশ কুমারগী রিইন্সতেৎমেন্ত কেসতা এ. পি. লৈঙাক্কী পিতিসনগী মথক্তা স্তে তৌবা য়াখ্রিদে। অন্ধ্রদা হান্না লাওথোকখিবা সেদ্যুলগী মতুং ইন্না ক্লাস ১০গী চাংয়েং পাংথোক্লগনি হায়না মন্ত্রী অদিমুলাপু সুরেশনা ফোঙদোকখ্রে। সি. এম.না স্তেৎ আসিদা ফীশুবা, শম ককপা অমসুং ফী তুবশিং ওইরিবা বেনিফিসরি ২,৪৭,০৪০ খুদিংমক্তা লুপা ১০,০০০গী চহীগী শেলগী ইন্সেন্তিব পীগদবা স্কিম ‘জাগানন্না চেধুদু’ হৌদোকখ্রে। তি.তি.দি.না শগোলশেন নুমিৎতগী লাইনিংবশিংগী দর্শন তিরুমালাদা হৌনবা শেম শাখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ১৫,৩৮৪ তেস্ত তৌরবা মতুংদা অনৌবা কেস ১৩৬, দিসচার্ত তৌখিবা ৭২ অমসুং শীখিবা অমা রিপোর্ত তৌখ্রে। অপুনবা কেস: ৪১২৬নি। এক্তিব কেস: ১৫৭৩, ফগৎলকপা: ২৪৭৫, শীখিবা: ৭৮নি।
• তেলঙ্গনা: ঙরাং দোক্তর অমদা এতেক্ত তৌখ্রবা মতুংদা গান্ধী হোস্পিতাদা য়ানিংদবা ফোঙদোক্লিবশিংগা পুন্না দোক্তরশিংনা লেপখিদুনা তেলঙ্গনা শিনবা থুংনা য়ানিংদবা ফোঙদোকখ্রে। তেলঙ্গনা লৈঙাক্না ক্লাস ১০গী মহৈরোইশিং মখোয়গী ইন্তর্নেল এসেসমেন্তশিংগী পর্ফোমেন্সতা য়েংলগা প্রমোসন পীনবা য়াথং থোকখ্রে। মহৈরোই লাখ ৭ ময়া নকপনা য়াথং অসিগী মতুং ইন্না প্রমোসন পীরগনি। ঙসি ফাওবদা মাইগ্রেন্ত অমসুং মীরৈবাক্তগী হল্লকপা মীওই ৪৪৮ পোজিতিব ওইখ্রে।
ফেক্ত চেক