হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হেল্থ সেক্রেতরীনা কোবিদ-১৯ কেস মশিং য়াম্না উবা ফংলিবা খনগৎলবা জিলাশিংগী দি.এম.শিং, ম্যুনিসিপাল কমিস্নারশিং, চিফ মেদিকেল ওফিসরশিংগা লোয়ননা ৱারী শানখ্রে
কোবিদ-১৯ থিংনবা অমসুং মেনেজমেন্তকীদমক লৌখৎলিবা খোংথাংশিং য়েংশিনখ্রে
08 JUN 2020 2:06PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী হেল্থ সেক্রেতরী শ্রীমতী প্রীতি সুদন অমসুং ও.এস.দি. শ্রী রাজেশ ভুশন্না হকশেল মন্ত্রালয়গী সেনিয়র ওফিসরশিংগা লোয়ননা কোবিদ-১৯ কেস মশিং য়াম্না উবা ফংলিবা রাজ্য তরাগী জিলা ৩৮গী দিস্ত্রিক্ত কলেক্তরশিং, ম্যুনিসিপাল কমিস্নারশিং, চিফ মেদিকেল ওফিসরশিং, দিস্ত্রিক্ত হোস্পিতালগী সুপরিতেন্দেন্তশিং অমসুং ম্যুনিসিপালিতী/ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসন ৪৫দগী মেদিকেল কোলেজশিংগী প্রিন্সিপালশিংগা লোয়ননা অৱাবা থাক্কী য়েংশিনবগী মীফম অমা (ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা) পাংথোকখ্রে।
জিলাশিং অসি মখাগী রাজ্য/য়ু.তি.শিং অসিদগীনি: মহারাস্ত্র, তেলঙ্গনা, তমিল নাদু, রাজস্থান, হরিয়ানা, গুজরাত, জম্মু অমসুং কশ্মীর, কর্নাতকা, উত্তরাখন্দ অমসুং মধ্য প্রদেশ।
মরুওইনা খন্ন-নৈনখিবা হিরমদি মী য়াম্না তাবা শহরগী লমদমশিংদা ইনফেক্সন পাক শন্না শন্দোরকপা, য়ুমথোং খুদিং সর্ভে তৌবগী মরুওইবা, প্রোম্পত আইসোলেসন্না তুংইন্দুনা প্রোম্পত তেস্তিং অমদি কেসশিংগী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত অমসুং থিংনবগী লালোং ইমপ্লিমেন্ত তৌবনি।
রাজ্যগী ওফিসিয়েলশিংবু কেস মেনেজমেন্ত অমদি বফর জোন সর্বিলেন্স এক্তিবিতীশিং অমসুং কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েৎ বিহেবিয়রগী প্রমোসনগীদমক কন্তেনমেন্ত জোনশিংদা খোংথাং লৌখৎনবা পাউতাক পীখি। শিবগী চাং হন্থহন্নবা ওফিসিয়েলশিংবু অহল ওইরবা মীওইশিং অমসুং কো-মোর্বিদিতী লৈবা মীওইশিংগুম্বা হায়-রিক্স অমসুং বলনেরেবল প্রায়োরাইতাইজ তৌবনচিংবা খোংথাংশিং লৌখৎনবা খংহনখি।
কোবিদ-১৯ থিংনবগীদমক ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং হ্যুমেন রিসোর্স মেনেজমেন্তকা মরী লৈননা মসি পাউতাক পীখি মদুদি হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচরগীদমক মতিক চাবা প্লানিং পায়খৎকদবনি, সর্ভিলেন্স তিম মতিক চানা ফংহনগদবনি, বেদ এবাইলেবিলিতী মেনেজমেন্তকীদমক সিস্তেম অমা থমগদবনি।
ফিল্দ গবর্নান্সতা ৱা ঙাংলদুনা, ম্যুনিসিপাল ওথোরিতীশিংবু লীদরশিপ লৌনবা অমদি ‘গবর্নমেন্ত এপ্রোচ পুম্বা’ শিজিন্নদুনা থিংনবা খোংথাংগীদমক ম্যুনিসিপাল ইনফ্রাস্ত্রকচর পুম্ননমক থম্নবা পাউতাক পীখি। কোবিদ-১৯ মায়োক্ননবা হোৎনরিবশিংগা লোয়ননা রেগুলর অমসুং ইসেন্সিয়েল হেল্থ সর্বিসশিং পীনবসু খংহনখি।
হৌজিক ফাওবদা, পুন্না মীওই ১,২৪,৪৩০ নাবা ফখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা ৫.১৩৭ নাবা ফখি। মসিনা অপুনবা নাবা ফবগী চাং অসি চাদা ৪৮.৪৯ ওইরে। হৌজিক পুন্না এক্তিব কেস ১,২৪,৯৮১ লৈরি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীদা ঔথেন্তিক অমসুং অপদেত ওইবা ইনফোর্মেশন পুম্নমক্কীদমক চানবীদুনা চাং নাইনা https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIA দা ভিজিৎ তৌবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
Health Secretary interacts with DMs, Municipal Commissioners, Chief Medical Officers of select districts that are seeing a surge in COVID-19 cases
Reviews measures for COVID-19 containment and management
08 JUN 2020 2:06PM by PIB Delhi
Ms Preeti Sudan, Health Secretary and Shri Rajesh Bhushan, OSD, MoHFW along with senior officers of the Health Ministry held a high level review meeting (through video conference) with the District Collectors, Municipal Commissioners, Chief Medical Officers, Superintendent of District Hospitals and Principle of Medical Colleges from 45 municipalities/municipal corporations across 38 districts in ten states, that are witnessing a surge in COVID-19 cases.
These districts are from the following States/UTs: Maharashtra, Telangana, Tamil Nadu, Rajasthan, Haryana, Gujarat, Jammu & Kashmir, Karnataka, Uttarakhand & Madhya Pradesh.
Main issues discussed were the widespread infection in densely populated urban areas, with areas that shared public amenities; importance of house-to-house surveys; prompt testing followed by prompt isolation and clinical management of cases and containment strategy to be implemented.
The State officials were advised on the measures to be taken in the containment zones for case management and buffer zones surveillance activities and promotion of COVID appropriate behaviour. To reduce the case fatality rate, the officials were briefed on measures to be taken like prioritising the high-risk and vulnerable segments like elderly people and people with co-morbidities while contact-tracing to prevent deaths; active surveillance measures, adequate testing and promoting health seeking behaviour for timely detection of cases; ensuring timely shifting of patients without escalating the symptoms.
With regards to the infrastructure and human resource management for the containment of COVID-19, it was advised that adequate planning for health infrastructure should be taken up; adequate number of surveillance teams to be provided; a system to be put in place for bed availability management; Centres of Excellence to provide hand-holding for medical professionals and senior officers to be deployed for hospitals to offer help to citizens to find health services as per their need.
While speaking on field governance, Municipal authorities were advised to take leadership and put the whole municipal infrastructure for containment measures using the ‘whole of Government approach’. It was also highlighted that along with COVID-19 management efforts, care needs to be given to the regular and essential health services that are also available for the citizens.
Areas that need constant attention included active house-to-house survey for timely detection; augmentation of the survey teams; efficient ambulance management; efficient triaging of patients at the hospitals and bed management; clinical management of the hospitalised cases through rotational 24*7 teams to ensure reduction in the fatality rates they were also advised to ensure that the testing results were returned by the labs in time for ensuring early identification and timely treatment. It was also suggested to involve the elected representatives in the rural areas for cooperating with the district health authorities for confidence building and timely accessing of available health services. States were reminded to activate the fever clinics for detection of SARI/ILI cases in the buffer zones. In view of the lockdown being eased and curbs being lifted, States were also advised to make a district wise prospective plan for the coming months.
So far, a total of 1,24,430 people has been cured. 5,137 patients were cured in the last 24 hours. This takes the total recovery rate to 48.49%. The total number of active cases is now 1,24,981.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .