PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
07 JUN 2020 6:36PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• ঙরাংগী ৫২২০ য়াওনা কোবিদ-১৯ অনাবা ১,১৯,২৯৩ নাবা ফখ্রে; ফগৎলকপগী চাং অসি ৪৮.৩৭%নি।
• হৌজিক লৈবাক অসিদা এক্তিব কেস ১,২০,৪০৬না অকনবা মেদিকলগী চেকশিন থৌরাংগী মখাদা লায়েংলি।
• তেস্ত তৌনবা লেব মশীং ৭৫৯ শুখ্রে; ঙরাং সেম্পল ১.৪২ লাখ তেস্ত তৌখ্রে।
• দাইরেক্ত তেক্সশিংগী কল্লেক্সনদা তাথবা অসি পান্নরম্বা লৈয়ি অদুদা লৈ অমসুং মসি মহৌশানা মতম খরাগী ওইগনি মরমদি শেনবা চহী ২০১৯-২০গী মনুংদা থোকখিবা ইতিহাসিক ওইরবা তেক্সকী রিফোর্মশিং অমসুং চাং ৱাংনা রিফন্দশিং তৌখিবননি।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দগী কোবিদ-১৯গী খ্বাইদগী নৌবা পাও
হৌখিবা পুং২৪দা কোবিদ-১৯ অনাবা মীওই ৫,২২০ অনাবা ফরে। অসুম্না, অপুনবা ওইবা অনাবা মীওই ১,১৯,২৯৩ কোবিদ-১৯দগী ফরে। কোবিদ-১ নারবা মীওইশিংগী মরক্তা অনাবা ফবগী চাং চাদা ৪৮.৩৭ওইরি। হৌজিক এক্তিব কেস ১,২০,৪০৬ লৈরি অমসুং পুম্নমক মেদিকেলগী চেকশিন-থৌরাং মখাদা লায়েংলি।
লৌনরবা মীওইশিংদা নোভেল কোরোনাভাইরস চাংয়েং তৌনবা আই.সি.এম.আর.না মখা তানা চাংয়েং তৌবা ঙম্বগী চাং হেনগৎহল্লে। লৈবাক শীনবা থুংনা সরকারগী ৫৩১ অমসুং লনাইগী লেবোরেতোরি ২২৮(অপুনবা লেবোরেতোরি ৭৫৯) মশীং হেনগৎলে। হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯গী অপুনবা সেম্পল ১,৪২,০৬৯ চাংয়েং তৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা অপুনবা সেম্পল মশিং ৪৬,৬৬,৩৮৬ চাংয়েং তৌখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630031
পুন্না হোৎনদুনা পুক্নিং চপয়ুংনা লেপতুনা মাংজিল থানা চংশিল্লি
মিদিয়াগী শরুক অমদা সরকারনা কোবিদ-১৯ লাকশিনবা অমসুং য়েংশিনবা হৌনবদা তেক্নিকেল এক্সপর্ত অয়াম্বগী খঙ হৈজবা অদু য়াওহন্দবগী মতাংদা নুঙনাংবা পোকপা ফোংদোকপগী রিপোর্তশিং লাক্লি।
হায়রিবা চিংনবশিং অমসুং মরাল শীরিবশিং অসি মরম চাদে অমসুং য়ুম্ফম য়াওদবনি।কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিগী মতাংদা সরকারনা ঙাইহাক লৈতনা তেক্নিকেল অমসুং স্ত্রেতেজিক ইনপুৎশিংগী, সাইন্তিফিক্কী ৱাখল্লোনশিংগী অমসুং অখন্নবা দোমেনগী এক্সপর্তশিংগা তান্নরি। সেক্রেতরী দি.ঐচ.আর-কম-দি.জি.-আই.সি.এম.আর.গা লোয়ননা নিতি আয়োগকী মীহুৎ (হকশেল)না চ্যিরপর্সন ওইদুনা অমসুং সেক্রেতরী (দি.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু) অমসুং সেক্রেতরী (দি.ঐচ.আর.)না কো-চ্যির ওইদুনা কোবিদ-১৯গী নেসনল তাস্ক ফোর্স (এন.তি.এফ) অমা শেমখ্রে।এন.তি.এফ. অসি সরকারগী অমসুং সরকারগী নত্তবা তেক্নিকেল/দোমেন এক্সপর্তশিং য়াওনা মীহুৎ ২১না শাই। তাস্ক ফোর্স অসিনা মরু ওইনা খঙ-হৈরিবা হীরম অসি মীয়ামগী হকশেলগী অমসুং/নত্রগা ইপিদেমিওলোজুজিদনি। কোবিদ-১০ লাইচৎ অসিগী মতাংদা শরুক য়াদুনা অমসুং য়েংশিন্নবা, গ্রুপ অসিদা হীদাক-লাংথক, ভাইরোলোজি, ফার্মাকোলোজি অমসুং প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তেসন দোমেনশিংদগীসু এক্সপর্তশিং য়াওই।
লোকদাউনগী ফমশিং অমসুং অতোপ্পা অথিংবশিংনা মীওই লাখ কয়া নাহনগদবা অমসুং লিশিং কয়া শীহনগদবা অদু ঙাকথোকপা অদুগী মতাংদা সরকারনা মমাংদা খঙহনখ্রে অমসুং মসিনা হেলথ সিস্তেমদা অমসুং মীয়ামদা শেমশাবদসু কান্নবা কয়া ফংহল্লি। য়ু.কে./স্পেন অমসুং জরমনীগুম্বা লোকদাউন কোমথোকপা লৈবাকশিংগা চাংদম্নরুবদা, ভারতনা মীশীং লাখ অমদা থেংনবা কেস মশীংদা খ্বাইদগী নেম্মি হায়না রিপোর্ত তৌরি, মীশীং লাখ অমদা থেংনবা কেস মশীংনা ১৭.২৮ অমসুং মীশীং লাখ অমদা থেংনবা শীখিবা মশীংনা ০.৪৯ (দবল্যু.ঐচ.ও.গী জুন ৬, ২০২০গী সিচ্যুএসন রিপোর্তকী মতুং ইন্না) ওই।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1630069
দাইরেক্ত তেক্স কল্লেক্সন অমসুং হন্দক্কী দাইরেক্ত তেক্স রিফোর্মশিংগী গ্রোথ ত্রেজেক্তরী
মিদিয়াগী শরুক খরাদা শেনবা চহী ২০১৯-২০গী দাইরেক্ত তেক্স কল্লেক্সন অসি কা হেন্না নেমথখিবা অমসুং জি.দি.পি. গ্রোথকা চাংদম্নবদা দাইরে্ক্ত তেক্স কল্লেক্সনগী বাউয়েন্সি অসি নেগেতিব চৎখ্রে হায়না রিপোর্ত তৌরকপা লৈখ্রে। মসিগী রিপোর্তশিং অসিনা দাইরেক্ত তেক্সকী গ্রোথকী অচুম্বা ৱারোল অদু উত্তে। শেনবা চহী ২০১৯-২০গী নেৎ দাইরেক্ত তেক্স কল্লেক্সনগী অসি শেনবা চহী ২০১৮-১৯গী নেৎ দাইরেক্ত তেক্স কল্লেক্সনদগী হন্থৈ হায়বা অসি অচুম্বা ৱাফম অমনি। অদুবু দাইরেক্ত তেক্সশিংগী কল্লেক্সনদা তাথবা অসি পান্নরমবা লৈয়ি অদুদা লৈ অমসুং মসি মহৌশানা মতম খরাগী ওইগনি মরমদি শেনবা চহী ২০১৯-২০গী মনুংদা থোকখিবা ইতিহাসিক ওইরবা তেক্সকী রিফোর্মশিং অমসুং চাং ৱাংনা রিফন্দশিং তৌখিবননি।
শেনবা চহী ২০১৯-২০গগী দাইরেক্ত তেক্স কল্লেক্সনশিংদা হকথেংননা শাফু পীখিবা অচৌবা তেক্স রিফোর্মশিং তৌখিবা অদুগী ইস্তিমেদ তৌখিবা রিভেন্যূ অদু য়েংলুরবা মতুংদা করিগুম্বা ঐখোয়না গ্রোস কলেক্সন (চহী অমদা পীবা রিফন্দ তৌবগী শেনফমগী খেৎনবদগী থোকখীবা নিয়ম নাইদবশিং অদু লৌথোক্লিবা) অসি চাংদম্নরবদি মসিগী ৱাফম অসি হেন্না মরিক চুম্লকনি। খঙজিনবা য়াবদি শেনবা চহী ২০১৯-২০গী ওইনা অপুনবা রিফন্দ তৌখিবা শেমফম অদু লুপা কোতি লাখ ১.৮৪ ওইখি মসি শেনবা চহী ২০১৮-২৯গী লুপা কোতি লাখ ১.৬১গা চাংদম্নবদা চহী অমদগী চহী অমদা ১৪% হেনগৎপা অমনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1630018
কোবিদ-১৯ লান্থেংনবদা মরু ওইরিবা অসি ৱাখল ৱাবা নত্তে এৱের্নেসনি : দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ
কোবিদ-১৯কী লাইচৎ অসি লান্থেংনবদা মরু ওইরিবা অসি ৱাখল ৱাবা নত্তে এৱের্নেসনি হায়না কন্দ্রগী মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি ফোংদোকখ্রে। কোবিদ-১৯ নারবা মীওইশিংগীদমক ভারতকী মশাগী ওইবা অহানবা, শেল চংদবা, ৱাইরলেস ফীজিওলোজিকেল পেরামিতরশিং মোনিতর তৌনবা সিস্তেম, কোবিদ বীপ (কন্তিন্যুয়স ওক্সিজিনেসন এন্দ ভাইতেল/ইনফোর্মেসন দেতেক্সন বাইওম ই.সি.আই.এল. ই.এস.আই.সি. পোদ)অসি ই.এস.আই.সি. মেদিকেল কলেজ হাইদ্রাবাদনা আই.আই.তি. হাইদ্রাবাদ অমসুং এতোমিক ইনর্জিগী বিভাগকা লোয়ননা চুংশিনমিন্দুনা পুথোকখিবা অসি লোঞ্চ তৌবদা, মহাক্না লাইচৎ অসি কান্নগদবা মওংদা লাকশিনবদা ঙাকথোকপা অমসুং এৱের্নেসকী মরু ওইবা অমদি হৌজিক থা অনি মপুং ফানা অমসুং মতম চানা লোকদাউন তৌরুরবগী মতুংদা তাঙ্কক নাইবা মওংদা অনলোক তৌবা হৌখিবা অসিসু পনখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1630067
নেস্নেল গেলরী ওফ মোদর্ন আর্তনা জুন ৮দগী জুলাই ৩, ২০২০ ফাওবা ওনলাইন নাইমিশা কৌবা সমর আর্ত প্রোগ্রাম অমা পাংথোক্কদৌরি
হৌজিক ওইরিবা লায়চৎ অমসুং লোকদাউনগী মতমসিদা ম্যুজিয়ম অমসুং কলচরগী ইন্সতিত্যুসনশিংনা মহৌশাগুম হাংদোক্তুনা য়েংবা লাকপা মীওইশিংবু সেবা তৌবা ঙম্নদ্রি। মরম অসিনা এন.জি.এম.এ.না য়েংনিংবা মীওইশিংগী ওইনা ওইনা পাম্বৈ থিদুনা লাক্লি। মমাংগী থা অনিদগী এন.জি.এম.এ.না ভর্চুৱেল ওইনা অসিগুম্বা থৌরম কয়া পাংথোক্তুনা লাক্লি। তেক্নোলোজীদা চাউখৎলকপসিনা অসিগুম্বা থৌরম শিনবা য়াবগী খুদোংচাবা কয়া অমা পীরি। মরম অদুনা এন.জি.এম.এ.না মখোয়গী খ্বাইদগী মমিং চৎপা নাইমিশা প্রোগ্রাম অসি দিজিতেলগী খুত্থাংদা পাংথোক্নবা শেম শারি। এন.জি.এম.এ., নই-দিল্লীনা থা অমা চত্থগদবা সমর প্রোগ্রাম অসিদা য়াওনিংবশিংনা মখোয়গী হক-শেলগী ফিভমদা য়াশিন্নবা লৈতনা মসিদা য়াওরিবা আর্তিস্তশিং অসিগা লোয়ননা য়েকমিন্নবা অমসুং তম্বগী খুদোংচাবা অমা পীগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1630020
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• পঞ্জাব: স্তেৎ অসিগী প্রজাশিংনা মখোয়গী মথৌশিং পাংথোকচনবা মফম অমদগী মফম অতোপ্পা অমদা চৎনবা য়াম্বা মথৌ তারিবা কোমথোকপা অসিগী শরুক খরা ওইনা মরী লৈনবা ওথোরিতীনা তমথিরবা কোরোনাভাইরস অসি শন্দোকপা থিংনবা মী চংদনবা লাউথোকখিবা কন্তেনমেন্ত জোনশিং নত্তনা পঞ্জাব সরকারনা লনাইগী (নন-ত্রান্সপোর্ত) অমসুং মীয়ামগী ওইবা গারীশিং পুম্নমক অয়ুক পুং ৫দগী নুমিদাং ৯ ফাওবা চেনবা য়াহনখ্রে।
• হরিয়ানা: হৌখিবা নুমিৎ তরানি অসিদা নুমিৎ খুদিংগী পোজিতিব কেস মশীং য়াম্না থেংনখিবা দিস্ত্রিক ওইরিবা গুরুগ্রাম অমসুং ফরিদবাদ অসিগী নত্তনা জুন ৮, ২০২০দগী হৌদুনা স্তেৎ অসি শিনবা থুংনা চৎনগদবা অমসুং অথিংবা কাংলোন ঙাক্না ধর্মাগী ওইবা লাই খোইরমফমশিং, মীয়ামনা লাই খোইরম্নবা মফমশিং অমসুং শোপ্পিং মোলশিং অমুক হন্না হাংনবা হরিয়ানা সরকারনা ৱারেপ লৌখ্রে।মসিদগী হেন্দোক্তুনা হোতেলশিং, রেস্তোরেন্তশিং অমসুং অতৈ অতোপ্পা হোস্পিতেলিতী সর্ভিসশিং মথৌ তাবা চেকশিন থৌরাংগা লোয়ননা স্তেৎ অসিগী মফম পুম্বদা হাংলগনি। পুম্নমক অসি হাংবগী পুংফম অসি অয়ুক্কী পুং ৯দগী নুমিদাং ৮ ফাওবগী মরক্তা ওইগনি অমদি নুমিদাংগী কর্ফিয়ু পুং ৯দগী অয়ুক্কী ৫ অদুদি অদুমক লৈগনি। হরিয়ানাদা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা ওইহল্লক্লিবা ফীভমশিং অসি য়েংলগা হোম পুবা মন্ত্রালয়না ময়েক্তা অমসুং থৌনা লিংজেলগী ওইনা থোকখিবা গাইদলাইনশিং অমসুং ইনস্ত্রক্সনশিং অদু ঙাকনা চৎনবা অমসুং থবক থৌরমশিংদা মসি ঙাক্তুনা অথিংবা থম্নবা চীফ মিনিস্তরনা য়াথং পীখি।
• কেরেলা: স্তেৎ অসিদা নুমিৎ মঙানি শুদা ঙাইরিবা খ্বাইদগী অঙাং ওইবা কোবিদ-১৯ কনফর্ম তৌখিবা অদু লাইনা অসিদগী ফগৎতুনা কোলমগী পরিপ্পালী মেদিকেল কলেজতগী ময়ুমদা হনখ্রে। অঙাং অসিগী মমাদি হৌজিক লাইয়েং চৎথরি। তিরুভানন্থপুরমগী রাজিভ গন্ধী সেন্তর ফোর বাইওতেক্নোলোজি অসি কোবিদ লাই্য়েংবগী খুৎলাইশিং অমসুং তেস্ত তৌনবা কিৎশিংগী এক্যুরেসি চাংয়েং তৌনবা এপ্রুফ তৌখ্রে। অতোপ্পা স্তেৎতগী সাব্রিমালা খুবমদা লাকপা ভক্তাশিংগী ওইনা কোবিদ সর্তিফিকেৎ মথৌ তারগনি। সাব্রিমালা অমসুং গুরুভায়ুর লাইশঙশিংদা লাকপা ভক্তাশিংগীদমক ভর্চ্যুল ক্ব্যূ মথৌ তাহনখ্রে।কোচিকোদকী পোজিতিব কেস হেনগৎলকপনা মরম ওইদুনা দিস্ত্রিক অসিদা হোতেলশিং জুলাই ১৫গী মতুংদা ওইনা হাংহল্লগনি। ঙসি ন্যূ দিল্লিদা মালয়ালি এক্স-রে তেক্নিসিয়ন অমা শীখ্রে।কেরেলাদা ঙরাং অনৌবা পোজিতিব কেস ১০৮ কনফর্ম তৌখ্রে অমসুং তোঙান তোঙানবা হোস্পিতালশিংদা মীওই ১০২৯ লাইয়েং চৎথরি।
• তামিল নাদু: পোন্দিচেরিদা পোজিতিব ওইবা মীওই ১২গী মনুংদা জে.আই.পি.এম.ই.আর. দোক্তর, তেক্নিসিয়ন মঙা য়াওরে; মসিগা লোয়ননা য়ু.তি.অসিদা অপুনবা কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেস ১১৯ শুখ্রে অদুগা কেস ৭১না এক্তিব ওইরি। ভারত নেভিগী জহাজ ‘জলাশ্ব’না হৌজিক চত্থরিবা ‘সমুদ্র সেতু’ মিসনগী শরুক অমা ওইনা মাল্দিবসতগী পন্দুনা লৈরিবা ভারত মচা ৭০০কা লোয়ননা অনিশুবা ওইনা থুথুকুদি ই.ও. চিদম্বরানর পোর্ত ত্রাস্ততা থুংখ্রে। স্তেৎনা রেস্তোরেন্তশিংগী এস.ও.পি. শেমখ্রে; চহী ৬৫গী মথক্তা লৈবা অমসুং কো-মোবিলিতি ওইবা মীওইশিং, মীরোনবী নুপী অমসুং চহী ১০গী মখাদা লৈবা অঙাংশিং মসিদা চল্লোই। সি.এম.না ইন্দস্ত্রিশিংগী এপ্রুভলশিং লাইথোকহল্লগনি হায়খ্রে। অনৌবা কেস ১৪৫৮ অমসুং শীবা ১৯ ঙরাং তি.এন.দা ফঙখি। চেনাইদগী কেস ১১৪৬নি। হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস: ৩০১৫২, এক্তিব কেস: ১৩৫০৩, শীবা: ২৫১নি। চেনাইদা এক্তিব কেস ১০২২৩নি।
• কর্নাতক: হকশেল বিভাগনা হেলথ স্ক্রিনিং, ক্বারিন্তিন অমসুং ইন্তর স্তেৎ ত্রাভেল্লরশিংগী অনলোক ১গী মনুংদা জুন ৮ ২০২০দগী চৎনগদবা শেমদোক্লবা গাইদলাইনশিং ফোঙখ্রে। হোতেলশিং, রেস্তোরেন্তশিং অমসুং লোজশিং অমসুং লাইশঙশিং হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়না থোকপা গাইদলাইন্দা চেকশিন্না তুং ইল্লগা হাংদোক্লগনি। ঙরাং অনৌবা কেস ৩৭৮, দিসচার্জ ২৮০ অমসুং শীবা অনি রিপোর্ত তৌখি; কেস অনৌবা ৩৭৮গী মনুংদা, ৩৩৩না ইন্তর-স্তেৎ কেসশিংনি। হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস: ৫২১৩, এক্তিব কেস: ৩১৮৪, শীবা: ৫৯, ফগৎলকপা: ১৯৬৮নি।
• আন্ধ্র প্রদেশ: এ.পি.এসেমব্লি অমসুং কাউন্সিলগী বজেৎ সেসন জুন ১৬দগী হৌনবা সেদ্যুল তৌখ্রে। মে ২১দগী মথৌ অমুক তৌবা হৌখিবা আর.তি.সি.না হৌজিক ফাওবদা লুপা কতি ২৯.৪৪গী ইনকম খোমগৎপা ঙমখ্রে। স্তেৎনা ফোরেন্ত সর্ভিস ওফিসরশিং মশীং য়াম্না ত্রান্সফর তৌখ্রে। সেম্পল ১৭,৬৯৫ তেস্ত তৌরবা মতুংদা হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৩০, দিসচার্জ ৩০ অমসুং শীবা অনি রিপোর্ত তৌখ্রে। অপুনবা কেস: ৩৭১৮নি। এক্তিব: ১২৯০, ফগৎলকপা: ২৩৫৩, শীবা: ৭৫নি। পজিতিব ওইবা মাইগ্রেন্তশিংগী অপুনবা মশীং ৮১০নি অদুগা মখোয়গী মনুংদা ৫০৮না এক্তিবনি অমসুং হৌখিবা পুং ২৪দা দিসচার্জ তৌখিবা ২৮নি অদুগা মপান লৈবাক্তগী লাকপা ১৩১গী মনুংদা ঙসি অমা দিসচার্জ তৌখিবা য়াওনা ১২৬না এক্তিব ওইরি।
• তেলঙ্গনা: চীফ মিনিস্তরগী ওফিসনা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবা ওফিসিএলগী পর্সনল সেক্রেতরিশিং সিল তৌখ্রে। তেলঙ্গনাদা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবা পুলিস তরুক্কী মনুংদা হোমগার্দ, কোন্সতেবল য়াওখ্রে। কোবিদ-১৯গী লাইচৎ লাকশিনবা ঙমদবগী কীবা অমসুং লাইবক থীবনা মহৈরোইশিংগী মমা-মপাশিংনা ভাইরস অসি মপুংফানা লাকশিনবা ঙমদ্রৈদা স্কুলসিং ফিজিকল ওইনা হাংদোরক্কদ্রা নত্তরাগা হাদোক্লোইদ্রা হায়বগী চমম্নবা অমা লৈরি। জুন ৬ ফাওবদা তেলঙ্গনাদা কে মশীং ৩৪৯৬ শুখ্রে; হৌজিক ফাওবদা মাইগ্রেন্ত অমসুং মীরমদগী হল্লকপা ৪৪৮ পোজিতিব ওইখ্রে।
• মহারাস্ত্র: হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা অণৌবা কোবিদ-১৯ কেস ২,৭৩৯ ফঙদুনা স্তোৎ অসিগী ভাইরস কেস মশীং ৮২,৬৯৮ শুখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অহেনবা ১২০ শীবগী রিপোর্ত তৌখিবগা লোয়ননা স্তেৎ অসিগী শীবগী মশীং ২,৯৬৯ শুখ্রে। হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯দগী নাবা ফবদগী মীওই ৩৭,৩৯০ দিসচার্জ তৌখ্রে হায়না মহারাস্ত্রগী হকশেল দিপার্তমেন্তনা হায়খ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা ২,২৩৪ দিসচার্জ তৌখ্রে। মুম্বাইদা লৈবা লনাইগী হোস্পিতালশিংগী মায়োক্তা লান্না থবক তৌবা অমসুং কমপ্লেন্ত কেসশিং কোকহন্নবা মহারাস্ত্র লৈঙাক্না ইমেলগী খুথাংদা য়ৌবা ঙম্বা আই.এ.এস. ওফিসর মঙা খনখ্রে। অপুনবা হোস্পিতাল ৩৫ মসিগী ওফিসিএলশিং অসিগী মখুৎতা লৈগনি।
• গুজরাত: গুজরাত্তা অনৌবা কোরোনাভাইরস পোজিতিব কেস ৪৯৮ অমসুং অহেমদবাদ দিস্ত্রিক্তা ২৬ য়াওনা শীবা ২৯ রিপোর্ত তৌরদুনা অপুনবা কেস মশীং ১৯,৬১৭ য়ৌখ্রে অমসুং শীবা মশীংনা ১,২১৯ য়ৌখ্রে। ফগৎলকপগী কেস মশীংসু হোসপিতালদগী অহেনবা অনাবা ৩১৩ দিসচার্জ তৌখিবগা ১৩,৩২৪দা হেনগৎখ্রে। স্তেৎ অসিদা হৌজিক ফাওবদা সেম্পল ২,৪৫,৬০৬ তেস্ত তৌখ্রে।
• রাজস্থান: হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা রাজস্থানদা ২৪৭ রিপোর্ত তৌখি। মসিগা লোয়ননা স্তেৎ অসিদা অপুনবা কোরোনাভাইরস কেস মশীং ১০,৩৩১দা হেনগৎখ্রে। মীওই ২৩১না স্তেৎ অসিদা কোবিদ-১৯ নাবদগী শীখ্রে। স্তেৎ অসিদা এক্তিব কেস ২৫৯৯ লৈরি অদুগা লায়না অসিদগী মীওই ৭,৫০১না নাবা ফখ্রে।
• মধ্য প্রদেশ: হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২৩২ রিপোর্ত তৌবগা লোয়ননা অপুনবা কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেস মশীং থাংজ নুমিৎতা ৯২২৮ শুদুনা ৯০০০ মার্ক লান্থোকখ্রে। ভোপালদা কেস ৫১ রিপোর্ত তৌখ্রে, মসিগী মতুং ইনবদা ইন্দোরদা ৩৫, শজাপুরদা ২০, নীমুচতা ১৮, বুর্হনপুরদা ১৫, ভিন্দদা ১৪, উজ্জেন্দা ১২ অমসুং গ্বালিয়রদা ১০ রিপোর্ত তৌখি।
• ছত্তিশগর: হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা ছত্তিশগরদা কোরোনাভাইরস কেস ৪৪ রিপোর্ত তৌখ্রে। স্তেৎ অসিদা অপুনবা কোবিদ-১৯ কেস ৯২৩দা হেনগৎখ্রে। শীবগী মশীংনা ৪ শুখ্রে।
• গোৱা: গোৱাদা অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ৭১ রিপোর্ত তৌরদুনা স্তেৎ অসিগী পোজিতিব ওইবা মশীং ২৬৭ য়ৌখ্রে। মসিগী মনুংদা ২০২না এক্তিব কেসশিংনি অদুগা মীওই ৬৫না লায়না অসিদগী ফগৎপা ঙমখ্রে।

PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
07 JUN 2020 6:36PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on Covid-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
During the last 24 hours, a total of 5,220 COVID-19 patients have been cured. Thus, so far, a total of 1,19,293 patients have been cured of COVID-19. The recovery rate is 48.37% amongst COVID-19 patients. Presently, there are 1,20,406active cases and all are under active medical supervision.
ICMR has further ramped up the testing capacity for detecting the novel coronavirus in infected persons. The number of government labs has been increased to 531 and private labs has been increased to 228 (A total of 759).1,42,069 samples were tested in the last 24 hours. The total number of samples tested thus far is 46,66,386.
For details :
Moving ahead resolutely through collective action
There are some reports in a section of the media expressing concern about the Government’s efforts towards containment and management of COVID-19 to have excluded the larger wisdom of technical experts.
These apprehensions and allegations are unfounded and baseless. The Government is constantly in consultation with experts for technical and strategic inputs, scientific ideas and domain-specific guidance to address the COVID-19 pandemic. A National Task Force (NTF) for COVID-19 is constituted by Secretary DHR-cum-DG-ICMR with Member (Health) NITI Aayog as Chairperson and Secretary (DoHFW) and Secretary (DHR) as Co-Chairs. The NTF comprises of 21 members including technical/domain experts from the government and outside the government. Predominant expertise in the Task Force is from public health and/or epidemiology. Given the complexity and implications of the COVID-19 pandemic, the group has experts from medicine, virology, pharmacology and programme implementation domains, as well.
The Government has already shared the information on the impact of lockdown and other restrictions on averting lakhs of infections and thousands of deaths, as also enormous gains in health system and people’s preparedness. Compared to countries that have eased lockdown such as UK, Italy, Spain and Germany, India has reported the lowest numbers of cases/lakh population, at 17.23 cases/lakh population and 0.49 deaths/lakh population (as per WHO Situation Report dated 6th June 2020).
For details :
Growth Trajectory of Direct Tax Collection & Recent Direct Tax Reforms
There are reports in a certain section of media that the growth of direct taxes collection for the FY 2019-20 has fallen drastically and buoyancy of the direct tax collection as compared to the GDP growth has reached negative. These reports do not portray the correct picture regarding the growth of direct taxes. It is a fact that the net direct tax collection for the FY 2019-20 was less than the net direct tax collection for the FY 2018-19. But this fall in the collection of direct taxes is on expected lines and is temporary in nature due to the historic tax reforms undertaken and much higher refunds issued during the FY 2019-20.
This fact becomes more apparent if we compare the gross collection (which removes anomalies created by the variation in the amount of refund given in a year) after taking into account the revenue foregone estimated for the bold tax reforms undertaken, which have a direct impact on the direct taxes collection for FY 2019-20. It may also be noted that in FY 2019-20, amount of total refunds given was Rs. 1.84 lakh crore as compared to Rs. 1.61 lakh crore in FY 2018-19 which is a 14% increase year-on-year.
For details :
Awareness and not Anxiety is the key to fighting COVID-19: DrJitendra Singh
Union Minister Dr.Jitendra Singh said here today that awareness and not anxiety, is the key to fight Covid pandemic. Launching COVID BEEP (Continuous Oxygenation & Vital Information Detection Biomed ECIL ESIC Pod), India’s first indigenous, cost effective, wireless physiological parameters monitoring system for COVID-19 patients, developed by ESIC Medical College Hyderabad in collaboration with IIT Hyderabad and Department Of Atomic Energy, he stressed on the importance of prevention and awareness in dealing with this pandemic effectively, now that the process of unlock has started in a phased manner after an effective and timely lockdown for close to two months.
For details :https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1630067
National Gallery of Modern Art to run ONLINE NAIMISHA 2020- Summer Art Program from 8th June to 3rd July 2020
During this pandemic situation and lockdown, museums and cultural institutions cannot serve visitors and audiences as usual. It led NGMA to explore new areas and platforms to reach to its audiences. In the last two month or so NGMA has organised many programs and exhibitions virtually. The technological development provides an opportunity to organise such programs digitally. So, NGMA is making an endeavour to host its most popular summer art program NAIMISHA digitally.The month-long ONLINE summer program by NGMA, New Delhi is an initiative to provide a chance to its participants to create and learn from practicing artists without compromising their health.
For details :
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Punjab: In a bid to provide much needed respite to the citizens of the state to travel from one place to other to discharge their duties, the Punjab Government has allowed all private (non–transport) and public service vehicles to operate from 5 AM to 9 PM, except in the containment zones declared by competent authority, subject to strict riders to prevent the spread of deadly coronavirus.
• Haryana: Haryana Government has decided to allow the reopening of religious places, places of worship for public, and Shopping Malls in a regulated and restricted manner across the state with effect from June 8, 2020 except in the districts of Gurugram and Faridabad in view of large number of positive cases being found on daily basis during last ten days in these districts. Apart from this, hotels, restaurants and other hospitality services will be reopened with generic preventive measures across the state. The timing of opening for all will remain between 9 am to 8 pm so as to ensure the compliance of night curfew between 9 PM to 5 AM. The Chief Minister directed to regulate and restrict these activities by following the guidelines and instructions as issued by Ministry of Home Affairs in letter and spirit keeping in view the prevailing conditions due to COVID-19 pandemic in Haryana.
• Kerala: The youngest baby, a five-day old, who was confirmed with Covid-19 in the state recovered from the disease and returned to home from Parippally Medical College in Kollam. The baby's mother is still under treatment. Rajiv Gandhi Centre for Biotechnology in Thiruvananthapuram has been approved as Centre for examining the accuracy of Covid treatment equipment and testing kits. Covid certificate will be mandatory for devotees from other states visiting Sabarimala shrine. Virtual queue has been made mandatory for all devotees in Sabarimala and Guruvayoor temples. Hotels in Kozhikode will be opening only after July 15 due to the increase in positive cases in the district. One more Malayali, an X-Ray technician, died in New Delhi today. Kerala had confirmed 108 new Covid positive cases yesterday and 1029 patients under treatment in various hospitals.
• Tamil Nadu: Five JIPMER doctors, technician among 12 people who tested positive in Puducherry; with this the total Covid-19 positive cases has risen to 119 in the UT while active cases are 71. Indian Navy Ship ‘Jalashwa’ made a second call to Thoothukudi VO Chidambaranar Port Trust with 700 Indian expats from Maldives as a part of the ongoing 'SamudraSetu' mission. State framesSoP for restaurants; will be out of bounds for people above 65 years of age and those with co-morbidities, pregnant women and children below 10 years of age. CM says that approvals for industries will be made simpler. 1458 new cases & 19 deaths yesterday in TN. 1146 cases from Chennai. Total cases till now : 30152, Active cases: 13503, Deaths: 251. Active cases in Chennai is 10223.
• Karnataka: Health department issues revised guidelines with effect from 8 June 2020 for health screening, quarantine and interstate travellers in unlock 1 period. Hotels, restaurants and lodges and temples will open with strict adherence to guidelines issued by Ministry of Home Affairs. 378 new cases, 280 discharges & two deaths reported yesterday; of the 378 new cases, 333 are inter-state cases. Total positive cases till now : 5213, Active cases: 3184, Deaths: 59, Recovered: 1968.
• Andhra Pradesh: Budget session of AP Assembly and Council scheduled to start from June 16. RTC which resumed operations from May 21 garner an income of Rs. 29.44 crore till date. State transfers Forest Service officers in large numbers. 130 new cases, 30 discharged and two deaths reported during last 24 hours after testing 17,695 samples. Total cases: 3718. Active: 1290, Recovered: 2353, Deaths: 75. Total number of migrants who tested positive is 810, with 508 of them active and 28 discharged in the last 24 hours, while 126 of the 131 cases from abroad remain active with one discharge today.
• Telangana: Chief Minister’s Office sealed as official’s personal secretary tests positive for Covid-19. Homeguard, constables among six cops in Telangana who tested positive for Covid-19. Fear and uncertainty, fuelled by the unyielding Covid-19 pandemic, is mounting among parents of schoolchildren as ambiguity continues over whether schools will reopen physically before the virus is reined in completely. As on 6th June number of cases in Telangana is 3496; As on date 448 migrants, foreign returnees tested positive.
• Maharashtra: With 2,739 new Covid-19 cases found in Maharashtra in the last 24 hours, the state's virus case count reached 82,698.The state's death toll stands at 2,969 after 120 more deaths were reported in the last 24 hours. So far, 37,390 people have been discharged after getting cured of Covid-19, the Maharashtra Health Department said. 2,234 patients got discharged in the last 24 hours.To curb malpractices and resolve complaints against private hospitals in Mumbai, the Maharashtra government has appointed five IAS officers who can be reached via email in case of complaints. A total of 35 hospitals will be under the ambit of these officials.
• Gujarat: Gujarat reported 498 new coronavirus positive cases and 29 deaths, including 26 in Ahmedabad district, taking the total case count to 19,617, and fatalities to 1,219. The number of recovered cases also rose to 13,324 with 313 more patients getting discharged from hospitals. The state has so far tested 2,45,606 samples.
• Rajasthan: Rajasthan reported 247 in the last 24 hours, according to the Ministry of Health and Family Welfare. With this, the total number of coronavirus cases in the state has increased to 10,331. As many as 231 people have died in the state due to Covid-19 infection.There are 2599 active cases in the state while at least 7,501 people have been recovered from the infection.
• Madhya Pradesh: With 232 fresh cases being reported over the past 24 hours, the total COVID-19 positive count in Madhya Pradesh crossed the 9,000-mark on Saturday with total 9228 cases. Bhopal reported 51 cases, followed by 35 in Indore, 20 in Shajapur, 18 in Neemuch, 15 in Burhanpur, 14 in Bhind, 12 in Ujjain and 10 in Gwalior.
• Chhattisgarh: As many as 44 new coronavirus cases have been reported in Chhattisgarh in the past 24 hours, according to the Ministry of Health and Family Welfare. The total number of Covid-19 cases in the state has increased to 923. The death toll has climbed to 4.
• Goa: Goa reported 71 new COVID-19 cases, taking the State count of positive cases to 267. Of these 202 are active cases while 65 people have recovered from the disease.