হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
পুং ২৪দা, অপুনবা ওইনা কোবিদ-১৯গী পেসেন্ত ১১,২৬৪ নাবা ফখ্রে
ফগৎলকপগী চাং ৪৭.৪০%দা হেনগৎলকখ্রে, পুং ২৪দা ৪.৫১%গী চাংদা হেনগৎলকখ্রে
এক্তিব ওইবা পেসেন্তশিংগী মশিং ৮৯,৯৮৭দগী ৮৬,৪২২দা হন্থখ্রে
ঙরাং সেম্পল ১,২৬,৮৪২ তেস্ত তৌখি
30 MAY 2020 5:14PM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী পেসন্ত ১১,২৬৪ লাইনা অসিদগী নাবা ফখ্রে। মসিনা নোংমদা নাবা ফখিবা পসেন্তকী খ্বাইদগী য়াম্বা মশিংনি। মরম অদুনা হৌজিক ফাওবদা পুন্না পেসেন্ত ৮২,৩৬৯ কোবিদ-১৯দগী নাবা ফখ্রে।
মসিনা মরম ওইরগা কোবিদ-১৯গী পেসেন্তশিংগী মরক্তা ফগৎলকপগী চাং অসি ৪৭.৪০% ওইহনখি, মমাংগী নুমিত্তা ৪২.৮৯%দা ফগৎলকপগী চাং অসিদগী ৪.৫১%গী চাংদা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলকখি।
ফখিবা পেসেন্তশিংগী মশিং য়াম্বনা মরম ওইরগা, এক্তিব ওইববা পেসেন্তশিংগী মসশিং অদু মেগী ২৯দা ৮৯,৯৮৭ ওইরম্বদগী হৌজিক্তি এক্তিব কেসকী মশিং অসি ৮৬,৪২২দা হন্থখ্রে। এক্তিব কেস পুম্নমক অকনবা মেদিকেল সুপর্ভিজনগী মখাদা লৈরি।
২০২০গী মে ৩০ ফাওবদা, হৌখিবা নুমিৎ ১৪দা ওইখিবা দব্লিং তাইম অসি ১৩.৩ ওইরম্মি, হায়রিবা অসি হৌখিবা নুমিৎ অহুমদা ১৫.৪দা ফগৎলকখ্রে। শাথিবগী চাং অসি ২.৮৬%নি, আই.সি.য়ু.দা কোবিদ-১৯গী এক্তিব ওইবা পেসেন্ত ২.৫৫% লৈ, ভেন্তিলেতরদা ০.৪৮% লৈ অমসুং ওক্সিজেন সপ্পোর্ত্তা ১.৯৬% লৈ। লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী কেপাসিতী অসি সরকারগী লেবোরেতরী ৪৬২ অমসুং লনাইগী ওইবা লেবোরেতরী ২০০গী খুত্থাংদা হেনগৎখ্রে। অপুনবা ওইনা হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৩৬,১২,২৪২ তৌখ্রে অদুগা ঙরাং সেমপল ১,২৬,৮৪২ তেস্ত তৌখ্রে।
কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবগীদমক্তা লৈবাক অসিদা লৈরিবা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মতাংদা, হোজিক্কী ওইনা কোবিদ খক্তগী ওইবা হোসপিতাল ৯৪২ লৈখ্রে, মসিদা আইসোলেশন বেদ ১,৫৮,৯০৮ লৈরি, আই.সি.য়ু বেদ ২০,৬০৮ অমসুং ওক্সিজেন সপ্পোর্ৎ য়াওবা বেদ ৬৯,৩৮৪ লৈরি। কোবিদকীদমক্তা ওইবা হেল্থ সেন্তর ২,৩৮০ লৈরি, মসিদা আইসোলেশন বেদ ১,৩৩,৬৭৮ লৈরি; আই.সি.য়ু. বেদ ১০,৯১৬ অমসুং ওকসীজেন সপ্পোর্ৎ য়াওবা বেদ ৪৫,৭৫০ লৈরি অমসুং মখোয়শিং অসি মথৌ লোইনা তৌহনখ্রে। ক্বারেন্তাইন সেন্তর ১০,৫৪১ অমসুং বেদ ৬,৬৪,৩৩০ লৈবা কোবিদ কেয়র সেন্তর ৭,৩০৪ অসি লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গা মায়োক্ননবা ফংহল্লি। কেন্দ্রনসু রাজ্যশিং/ য়ু.তি.শিং / কেন্দ্রগী ওইবা ইন্সতিত্যুশনশিংদা এন.৯৫ মাস্ক লাখ ১১৯.৮৮ অমসুং পর্সনেল প্রোতেক্সন ইক্যুইপমেন্ত (পি.পি.ই.) লাখ ৯৬.১৪ পীখ্রে।
কোবিদ-১৯গী অনৌবা নোর্মেলগা লোইন্না লৈমিন্নবা মতমদা লৌখৎকদবা চেকশিন থৌরাংশিং অদু অমুক্কসু হন্না হায়খ্রে। পব্লিক্কী ওইবা মফমশিং অমসুং থবক শুফমশিংদা ফিজিকেল দিস্তেন্সিংগী ওইবা গাইদলাইনশিং অদু নীংথিনা ইনবা হায়বসি তঙাইফদে; খুৎ-শা লু-নান্না থম্বা য়াওনা তোইনা খুৎ-শা হামদোকপা অমসুং রেসপিরেতরী হাইজিন নীংথিনা ঙাক্তুনা চৎপা; মাস্ক নত্রগা ফেস কোভরশিং অসি পব্লিক্কী ওইবা মফশিংদা শিজিন্নবা; অমসুং লোক খুবা/ শ্বর হোনবগী লিচৎ-শাজৎশিং অদু নীংথিনা চৎপা। কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা হোৎনবা অসিগী মতাংদা কোমথোকপা লৈতনা মীপুম খুদিংমক্না চেকশিন-থৌরাং পুম্নমক লৌখৎলবা অমসুং লোকদাউনগী ফিভম অসিগী মনুংদা কোমথোকপা অসিবু থৌশাদনা লৌবিদবা মতমদতা ওইথোক্কনি ।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা ৱাকৎশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং পাউতাকশিংগীদমক্তা তশেংবা অমসুং অনৌবা ই-পাউশিংগীদমক্তা চানবিদুনা https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIA দা চংবিয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
IN 24 HOURS, A TOTAL OF 11,264 COVID-19 PATIENTS CURED
RECOVERY RATE JUMPS TO 47.40%, AN INCREASE OF 4.51% IN 24 HOURS
NO. OF ACTIVE PATIENTS DECLINES FROM 89,987 TO 86,422
1,26,842 SAMPLES WERE TESTED YESTERDAY
30 MAY 2020 5:14PM by PIB Delhi
During the last 24 hours, a total of 11,264 COVID-19 patients have been cured. This is the highest number of recovered patients recorded in a day. Thus, so far, a total of 82,369 patients have been cured of COVID-19.
This has resulted in a recovery rate of 47.40% amongst COVID-19 patients, an increase of 4.51% in the recovery rate from the previous day’s recovery rate of 42.89%.
Owing to the high number of recovered patients, the number of active patients has also declined from 89,987 patients on 29th May to 86,422 active cases presently. All the active cases are under active medical supervision.
As on 30th May 2020, the doubling time in the past 14 days was 13.3, it has improved to 15.4 in the last three days. The fatality rate is 2.86%. As of 29th May 2020, there are 2.55% active COVID-19 patients in ICU, 0.48% on ventilators and 1.96% on oxygen support. The testing capacity has increased in the country through 462 Government laboratories and 200 private laboratories. Cumulatively, 36,12,242 tests have been done so far for COVID-19, whereas, 1,26,842 samples were tested yesterday.
With respect to the health infrastructure in the country for management of COVID-19, as of now, 942 dedicated COVID hospitals with 1,58,908 Isolation beds, 20,608 ICU beds and 69,384 Oxygen supported beds are available. 2,380 dedicated COVID Health Centres with 1,33,678 Isolation beds; 10,916 ICU beds and 45,750 Oxygen supported beds have been operationalised. 10,541 quarantine centres and 7,304 COVID Care Centres with 6,64,330 beds are now available to combat COVID-19 in the country. The Centre has also provided 119.88 lakh N95 masks and 96.14 lakh Personal Protective Equipment (PPEs) to the States/ UTs / Central Institutions.
It is reiterated that all precautions must be taken while living with the new normal of COVID-19. It is imperative that all guidelines on physical distancing are followed at public places and workplaces; hand hygiene including frequent hand washing and respiratory hygiene is maintained; mask or face covers are used in public places; and coughing/respiratory etiquettes are followed. It is highlighted that the management of COVID-19 is only possible when all the due care is taken by everyone without being complacent about the situation and by not taking the relaxations during the lockdown situation for granted.
For all authentic and updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .