PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
26 MAY 2020 6:36PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• লৈবাক অসিদা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলক্লি অমসুং হৌজিক ৪১.৬১% ওইরি। হৌজিক ফাওবদা মীওই ৬০,৪৯০ অনাবা ফগৎখ্রে/লায়েংদুনা দিচার্জ তৌখ্রে
• ভারতনা নোংমদা কোবিদ-১৯গী সেম্পল লাখ ১.১রোম তেস্ত তৌরি।
• কেন্দ্রগী হেলথ সেক্রেতরীনা মাইগ্রেন্ত ৱাকরশিং হল্লকপনা মরম ওইরগা কোবিদ-১৯ কেস মশীং ৱাংখৎলক্লিবা স্তেৎ ৫গা পুন্না ৱারি শানখ্র
• পেসেঞ্জর লাক্ষ ৪৪ হেন্না মখোয়-মখোয়গী স্তেৎ তান্না “শ্রমিক স্পিসিএল” ত্রেন ৩২৭৪ না পুখ্রে; ঙসি চেল্লিবা ত্রেনশিং অদু থোইদোক্না মী চিনবগী অৱাবা মায়োক্নখিদে।
· তুরিজম মন্ত্রালয়না হোতেলশিং & অতোপ্পা একোমোদেসন য়ুনিৎশিং এপ্রুবেল/ক্লসিফিকেসনশিং তৌবগী ভেলিদিতী মতম শাংদোকখ্রে।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দগী কোবিদ-১৯ খ্বাইদগী নৌবা পাউ;
হৌজিক ভারতনা নোংমদা সেম্পল লাখ ১.১ চাংয়েং তৌবা ঙম্লি । লেব, সিফ, আর তি-পি সি আর মেছিনশিং অমসুং মী মশিং হেনগৎহনবগী চাংয়েং তৌবা হেনগৎলকপনি । হৌজিক ভারত্তা কোবিদ-১৯ চাংয়েং তৌনবা অপুনবা লেব ৬১২ লৈরি, মসিগী মনুংদা লেব ৪৩০না আই সি এম আরগী অমসুং লেব ১৮২না লনাইগীনি । লৈবাক অসিনা শাজবা আরতি-পি সি আর কিতশিং, ভি তি এম, শ্বাব অমসুং আর এন এ এক্সত্রেক্সন কিতশিং মশক খঙলে অমসুং হৌখিবা থা খরা অসিদা মখোয় পুথোকপা হৌরে ।
লৈবাক অসিগী অনাবা ফবগী চাং ফিবম ফগৎলক্লি অমসুং হৌজিক চাদা ৪১.৬১দা লৈরি । হৌজিক ফাওবদা মীওই ৬০,৪৯০ কোবিদ-১৯দগী অনাবা ফরে । লৈবাক অসিদা শিবগী চাদা চাদা ৩.৩০(এপ্রিল ১৫ ফাওবদা) লৈরম্বদগী হৌজিক চাদা ২.৮৭দা হন্থরক্তুনা মালেমদা খ্বাইদগী নেম্বা লৈবাকশিংগী মরক্তা য়াওরে । হৌজিক মালেমগী ওইনা শিবগী চাং অসি চাদা ৬.৪৫নি ।মীওই লাখ ১দা শিবগী চাং নৈনবদা মালেমগী ওইনা মীওই লাখ ১দা মীওই ৪.৪ শিবদা ভারতকী ওইনা মীওই লাখ ১দা মীওই ০.৩ শিদুনা খ্বাইদগী নেম্বা লৈবাকশিংগী মরক্তা য়াওরে । অপুনবা মীওই লাখ ১দা শিবগী চাং অমসুং কেস ফেতালিতি রেত অনিমক য়েংনবদা ভারত য়াম্না নেম্লি ।
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626926
হেলথ সেক্রেতরী মাইগ্রেন্ত ৱাকরশিং হল্লকপগী মশীং ৱাংখৎলক্লিবা স্তেৎ ৫গা পুন্না ৱারি শানখ্রে
শ্রীমতি প্রীতি সুদান, হেলথ সেক্রেতরীনা ঙসি অৱাংবা থাক্কী য়েংশিন মীফম অমা চিফ সেক্রেতরীশিং, হেলথ সেক্রেতরীশিং, অমসুং উত্তর প্রদেশ, বিহার, ঝারখন্দ, ছত্তিশগর অমসুং মধ্য প্রদেশকী এন.ঐচ.এম দিরেক্তরশিংগা লোয়ননা পাংথোকখ্রে। হায়রিবা স্তেৎশিং অসিদা লোকদাউনগী চৎনা কাঙলোনশিং হৌখিবা চয়োল অহুম অসিদা কোমথোকখিবা অমসুং স্তেৎ অমদগী অমদা চৎথোক-চৎশিন য়াহল্লকপনা মরম ওইদুনা কোবিদ-১৯গী কেস মশীং ৱাংখৎপা থেংনরে। স্তেৎশিংদা ক্বারন্তিন সেন্তরশিং, আই.সি.য়ু./ভেন্তিলেতর/ওক্সিজেন বেদ অসিনচিংবা য়াওনা হোস্পিতালশিং অসিদা হৌজিক লৈরিবা হেলথকী ইনফ্রাস্তর্কচর পীথদুনা মীৎয়েং চংবা মথৌ তাই হায়না নৌহৌন্না খঙহনখি অমসুং মখোয়বু লাক্লিবা থা অনি অসিগীদমক শেম-শাবা হেনগৎহনবা মথৌ তাই হায়না ফোঙদোকখি। কোবিদ নত্তবা তঙাই ফদবা হেলথ সর্ভিসশিং তি.বি., লেপ্রোসি, সি.ও.পি.দি., লৌনগনদবা লাইনা হাইপরতেন্সন, দাইবেতিস, এক্সিদেন্তনা মরম ওইরগা থোকহনবা অশোকপা অমসুং ত্রোমাগী লায়েং মখা চৎথদুনা অসিগুম্বা তঙাই ফদবা হেলথ প্রোগ্রামশিংগীদমক স্তেৎশিংদা অথুবদা মীৎয়েং চংনবা খঙহনখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626886
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা লৈবাক অসিদা “শ্রমিক স্পিসিএল” ত্রেন ৩২৭৪ মথৌ তৌহনখ্রে অমসুং ত্রেনশিংনা পেসেঞ্জর লাক্ষ ৪৪ হেন্না মখোয়-মখোয়গী স্তেৎ তান্না থাখ্রে
মে ২৫, ২০২০ ফাওবদা লৈবাক অসিদা পুন্না “শ্রমিক স্পিসিএল” ত্রেন ৩২৭৪ না লৈবাক শিনবা থুংনা তোঙান-তোঙানবা স্তেৎশিংদা মথৌ তৌহনখ্রে। “শ্রমিক স্পিসিএল” ত্রেনশিংদা পেসেঞ্জর লাক্ষ ৪৪ হেন্না মাগী-মাগী স্তেৎ য়ৌখ্রে। ২৫.০৫.২০২০ ফাওবদা শ্রমিক স্পীসিএল ত্রেনশিংনা পেসেঞ্জর লাক্ষ ২.৮ হোনখ্রে। আই.আর.তি.সি.না তোংলিবা মাইগ্রেন্তশিংদা চানবা চীঞ্জাক লাক্ষ ৭৪ অমসুং ঈশিং বোতল ক্রোর ১ হেন্না লেম্না য়েন্থোকখ্রে।
ঙসি চেল্লিবা ত্রেনশিং অদু থোইদোক্না মী চিনবগী অৱাবা মায়োক্নখিদে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626922
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মে ২৫, ২০২০ (পুং ১০:০০) ফাওবদা “শ্রমিক স্পিসিএল” ত্রেন ৩০৬০ লৈবাক শিনবা থুংনা চেনখ্রে অমদি নুমিৎ ২৫নিসিদা “শ্রমিক স্পিসিএল” ত্রেনশিংদা পেসেঞ্জর লাখ ৪০গী মথক্তা মখোয় মখোয়গী ময়ুম স্তেৎতা থিনখ্রে
মে ২৫, ২০২০ (পুং ১০:০০) ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা তোঙান তোঙানবা স্তেৎ কয়াদগী “শ্রমিক স্পিসিএল” ত্রেন পুন্না ৩০৬০ মথৌ তৌহনখ্রে‍। হায়রিবা “শ্রমিক স্পিসিএল” ত্রেনশিং অসিনা পেসেঞ্জর লাখ ৪০ হেনববু মখোয় মখোয়গী পন্থুংফমদা য়ৌহনখ্রে‍। রেল লম্বী চিনবগী ফীভম মে ২৩/২৪দা থোকখিবা অদু লোইশিনখ্রে‍। চিনবগী ফীভম অদু বিহার অমদি উত্তর প্রদেশকী লম্বীদা রেল ত্রাফিক্কী শরুক অহুম থোকপগী অনি হেন্না থোক্লকপা অমদি স্তেৎ ওথোরিতীশিংনা তৌফম থোকপা তর্মিনেলগী ক্লিয়রেন্স হকশেলগী চৎন-কাংলোননা মরম ওইদুনা থেংথনা পীরকপনা মরম ওইদুনা থোকখিবনি‍। ৱাফম অসি স্তেৎ লৈঙাকশিংগা পুন্না খন্নমিন্নদুনা অমদি খোঙচৎশিং অদুগী অতোপ্পা শীজিন্নবা য়াবা লম্বীশিং থিদোক্তুনা লোইশিনখ্রে‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626773
তুরিজম মন্ত্রালয়না হোতেলশিং & অতোপ্পা একোমোদেসন য়ুনিৎশিং এপ্রুবেল/ক্লসিফিকেসনশিং তৌবগী ভেলিদিতী মতম জুন ৩০, ২০২০ ফাওবা শাংদোকখ্রে।
তুরিজম মন্ত্রালয়না তোঙান-তোঙানবা কাংলুপকী লমকোইবশিংগী পাম্লিবা স্তেনদর্দশিং অদু চান্নহন্ননবা হোতেলশিং স্তার রেতিং সিস্তেমগী মখাদা খাইদোকখ্রে। ক্লাসিফিকেসন/সর্তিফিকেসন অসি চহী মঙাগী মতম ফাওবা চৎনগনি। হৌজিক লৈরিবা ফীভম অসি য়েংলগা, প্রোজেক্ত এপ্রুবেলশিং/রিএপ্রুবেলশিং অমসুং ক্লাসিফিকেসন/রিক্লাসিফিকেসনগী মতম লোইরবা/ (২৪.০৩.২০২০ দগী ২৯.৬.২০২০)গী মতমগী মনুংদা মতম লোইগদৌরবা হোতেলশিং অমসুং অতৈ অতোপ্পা লৈফম পীরিবা য়ুনিৎশিংগী এপ্রুবেল নত্রগা সর্তিফিকেসন ৩০.০৬.২০২০ ফাওবা শাংদোক্লবা য়াই। মসিগা মান্ননা, মন্ত্রালয়না ত্রাবেল এজেন্সিশিং, তুর ওপরেতরশিং, এদভেনচর তুর ওপরেতরশিং, দোমেস্তিক তুর ওপরেতরশিং অমসুং তুরিস্ত ত্রান্সপোর্ত ওপরেতরশিং অসিনচিংবা অসিবু এপ্রুফ তৌন্নবা স্কিম অমা লৈরি। কোবিদ-১৯গী লাইচৎকা ইরোইননা মার্চ ২০২০দগী লোকদাউনগী মতম অসিগী মনুংদা ইন্সপেকস্নগী থবক অমসুং এপ্লিকেসনশিং স্রুতিনী তৌবা য়ৈথোকখিবনা মরম ওইদুনা তুরিজম মন্ত্রালয়না তুর ওপরেতর(ইনবাউন, দোমেস্তিক, এদভেনচর) ত্রাবেল এজেন্তশিং অমসুং তুরিস্ত ত্রান্সপোর্ত ওপরেতরশিংগী কাংলুপ পুম্নমক্কী তুরিজম মন্ত্রালয়না অখননবা কন্দিসনশিংগী মখাদা মখোয়বু এপ্রুফ তৌনবগী মতম থা তরুক কোমথোকপা নত্রগা শাংদোকপগী অয়াবা পীখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626879
পি.এম অমসুং অবু ধাবিগী ক্রাউন প্রিন্সকী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী-ৱাতাই শানবা
অবু ধাবিগী ক্রাউন প্রিন্স শৈখ মোহাম্মদ বিন জায়েদ অল নাহয়ামগা ঙসি তেলিফোন্দা ৱারী-ৱাতাই শানবদা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা য়ু.এ.ই.গী সরকার অমসুং মীয়ামদা ইদ-উল-ফিতরগী য়াইফ-পাউজেল পীখি।
কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসিগী ওইরিবা ফিভম অসিগী মনুংদা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা মাইপাক্না তেংবাং পীনবগী মতাংদা পেল্লদুনা লুচিংবশিংনা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এ..ই.দা লৈরিবা ভারত মচাশিংদা মতেং পাংবিবগীদমক্তা ক্রাউন প্রিন্সপু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626784
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং পীপলস রিপব্লিক ওফ বঙ্গলাদেসকী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. শৈখ হসিনা অনিগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং পীপলস রিপব্লিক ওফ বঙ্গলাদেসকী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. শৈখ হসিনা অনিগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী শৈখ হসিনা অমসুং বঙ্গলাদেসকী মীয়ামদা ইদ-উল-ফিতরগী য়াইফ-পাউজেল পীখি।
হৌজিক ওইরিবা কোবিদ লাইচৎকী ফিবম অমসুং মসিগী মতাংদা লৈবাক অনিগী মরক্ত মতেং পাংনরিবা অসিগী হিরমদা লুচিংবা অনি ৱা খন্নখি । অৱাবশিং অসি থেংননবা ভারতনা বঙ্গলাদেসতা মতেং পাংগনি হায়না প্রধান মন্ত্রী মোদীনা অমুক হন্না থাজবা পীখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626781
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা কোবিদ-১৯ লাকশিন্ননবা ফোনদা ওসত্রেলিয়ন ঙাকশেল মন্ত্রীগা ৱারি শাখ্রে
শ্রী রাজনাথ সিংহনা ঙসি ওসত্রেলিয়ন ঙাকশেল মন্ত্রী মিস লিনদা রেনোল্দসকা লোয়ননা তেলিফোনদা ৱারি শাখ্রে। ঙাকশেল মন্ত্রী অনিনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী ময়োক্তা মখোয় মখোয়না লৌখৎপা লাকশিন্ননবা থৌরাংগী মরমদা খন্নখি। শ্রী রাজনাথ সিংহনা ভারতনা ইন্তর্নেস্নল থাক্তা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা লৌখৎলিবা থৌরাংশিংগী মরমদা মিস লিনদা রেনোল্দসদা পাওদমখি অমসুং মলেমগী থক্তা লাইচৎ অসিগী মাইয়োক্তা লানথেংনবদা পুন্না তৌবা য়াবশিংগী হীরমদা খন্নখি।মখোয়না কোবিদ-১৯গী মতুংদা থেংনগদবা মরী লৈনবা অৱাবশিং করম্না ইন্দিয়া-ওসত্রেলিয়া স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী মখাদা লৈবাক অনিনা পুন্না অতোপ্পা লৈবাকশিংগা লোয়ননা হোৎনরগা পীগদবা অফবা কান্নবশিংগী মতাংদসু য়ানবা পুরকখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626905
পি.পি.ই. কভরওলশিংগী প্রোতো-তাইপ তেস্ত সেম্পলশিং হৌজিক ওথোরাইজ লেবোরেতরী মপালনা তেস্ত অমসুং সর্তিফাইদ তৌখ্রে
হকশেলগী ওইবা শীনফমদা থবক তৌরিবশিং খুদোংথীদবা হায়বনা মরুওইবা মরমনি খল্লগা ভারততা পি.পি.ই. কভরওলশিং শারি।পি.পি.ই. কভরওলশিংগী প্রোতো-তাইপ তেস্ত সেম্পলশিং হৌজিক ওথোরাইজ লেবোরেতরী মপাল(৯)না হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না পীবা তেক্নিকেল স্পেসিফিকেসনশিংগী মতুং ইন্না তেস্ত অমসুং সর্তিফাইদ তৌখ্রে। তৌখিবা তেস্তশিংগী স্তেনদর্দ অদু দবল্যু.ঐচ.ও.না পীবা কোবিদ-১৯গী গাইদলাইনশিং ঙাকনা চৎলি অমসুং তেস্তশিং অসি আই.এস.ও. ১৬৬০৩ ‘সীনথেতিক ব্লদ পেনিত্রেসন রেজিসতেন্স তেস্ত’কী ক্লাস ৩ অমসুং মথক্কী মতুং ইন্না তৌরি। শীজিন্নরিবা মীওই অদু মহী মনাই নত্রগা এরোসোল পার্তিকল অমা হেক্তদগী মপুং ফানা ঙাকথোকপা ঙম্নবা মওংদা পি.পি.ই. অসি দিজাইন তৌরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626932
লাদাখকী এল.জি. শ্রী আর.কে. মাথুরনা কন্দ্রগী মন্ত্রী দোক্তর জিতেনদ্রা সিংহদা কোল তৌখ্রে অমসুং য়ু.তি.দা ওইরিবা কোবিদকী ফীভম & পাইখৎলিবা থবক-থৌরমশিংগী মতাংদা খন্নখ্রে
লাদাখকী লেপ্তনেন্ত গোভর্নর শ্রী আর.কে. মাথুরনা ঙসি দোক্তর জিতেনদ্রা সিংহদা কোল তৌখ্রে অমসুং নৌনা শেম্বা য়ুনিয়ন তেরিতরীদা ওইরিবা কোবিদকী ফীভম & পাইখৎলিবা থবক-থৌরমশিংগী মতাংদা খন্নখ্রে। দোক্তর জিতেনদ্রা সিংহনা য়ুনিয়ন তেরিতরীগী এদমিনিস্ত্রেসননা থৱায় য়াওনা অমসুং কন্না হোৎন্দুনা কোবিদ লাইচৎ অসি লানথেংনবা অমসুং লাকশিনবদা মাইপাকপা অসিবু লৈঙাকনা থাগৎলি হায়না লেপ্তনেন্ত গোভর্নরদা পাওদমখি।মহাক্না পনখি মদুদি ইরানদা লাই খোইরম্বা চৎলুরগা হল্লকপাশিংগী মরক্তা খঙহৌদনা কোরোনা পোজিতিব ওইবা কেস মশীং খরা রিপোর্ত তৌরকখি মসিনা লৈবাক পুম্বদা অহানবা ওইনা অকিবা পোকনখি অদুবু লাদাখকী এদমিনিস্ত্রেসন অমসুং সিভিল সোসাইতীনা হোৎন্দুনা কোরোনাগী চৈথেংদগী ফগৎলকপা অহানবশিংগী মরক্তা য়াওরকখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626929
অপীকপা য়ুনিৎশিং শৌগৎনবা অনৌবা শেন শান্দোকপা ইন্সতিত্যুৎশিং সরকারনা থিরি – শ্রী নিতিন গাদকরি
এম.এস.এম.এম.ই. অমসুং রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর নিতিন গাদকরিনা ঙসি হায়খি অপীকপা য়ুনিৎশিং শৌগৎনবা শেনগী মতেং পীনবা অনৌবা শেন শান্দোকপা ইন্সতিত্যুৎশিং সরকারনা থিরি । শ্রী গাদকরিনা অপীকপা ললোন-ইতিক্কী থবকশিংদা লাইনা শেন্থং ফংহনবদা মতেং পাংগদবা এন.বি.এফ.সি.শিং মপাঙ্গল কনগৎহন্নবা সরকারনা থবক পায়খৎলি ।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626778
মাঙজিল থানা চঙশিল্লিবা হকশেলগী থৌমীশিংদা মচি লৈবা চীঞ্জাক পীননবা আর.ই.সি. লিমিতেদনা তাজসেতসকা চূংশিন্নখ্রে
আর.ই.সি. লিমিতেদগী সি.এস.আর. মশা ওইরিবা আর.ই.সি. ফাউন্দেসননা তাজসেত্স (আই.ঐচ.সি.এল. অমসুং এস.এ.তিই.এস. লিমেতেদকী অপুনবা ভেঞ্চর অমা ওইরিবা)গা ন্যু দিল্লীগী সফদারজং হোস্পিতালদা লৈরিবা মেদিকেল স্তাফশিংদা অখন্ননা শেম-শারবা মচি লৈবা চাক্লুক পেক য়েন্থোক্নবা চূংশিন্নখ্রে‍। ন্যু দিল্লীদা মাঙজিল থানা থেংনরিবা হকশেলগী থৌমীশিং অসিগী থৌদাংবু থাগৎপা ফোঙদোকপা ওইনা চাক্লুক পেক ৩০০ নুমিৎ খুদিংগী পীরি‍। থৌরাং অসিগী মখাদা ন্যু দিল্লীদা চাক্লুক ১৮,০০০গী মথক্তা পীগদৌরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626872
সি.এস.আই.আর-আই.আই.আই.এম. & রিলাইন্স ইন্দসত্রিস লিমিতেদ(আর.আই.এল.)না কোরোনাভাইরসকীদমক আর.তি.-এল.এ,এম.পি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত দেভেলপ তৌগদৌরি
আর.তি.-এল.এ,এম.পি অসি য়াম্না থুবা, চুম্বা অমসুং শেল চংদবা তেস্ত অমবনি মসি মৈহৌরোলদগী লৈরক্লবা মচাকশিংগা লোয়ননা খুৎ চংদনা অমসু খুৎলাই চংদনা শেম্লগা তৌবা য়াগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626931
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• কেরেলা: চীফ মিনিস্তরনা অতোপ্পা স্তেৎশিং অমসুং মপান লৈবাক্তগী লাকপা মীওইশিংগী মনুংদা কেস মশিং হেনগৎলকপনা এম.পি.শিং অমসুং এম.এল.এ.শিংগা লোয়ননা ভি.সি.গী খুথাংদা মখোয়বু কোবিদ লান্থেংনবদা স্তেৎ অসিগী মতেং পাংনবা খঙহনখ্রে। য়ৈথোকখিবা এস.এস.এল.সি. অমসুং হায়র সেকেন্দরি চাংয়েংশিং স্তেৎ অসিদা ঙসিদগী কোবিদ ঙাকথোক্নবা অকনবা পাম্বৈশিংগা লোয়ননা মখা চৎথনবা খংহনখ্রে। য়ু য়োনবগী ভর্চুএল ক্ব্যু মেনেজমেন্ত এপ বেবক্যু গুগলনা অয়াবা পীখ্রে। মরক অসিদা কেরেলা মচা অহুম গল্ফতা কোবিদ-১৯না শিহনখিদুনা অশীবা ১২০ হেনখ্রে। স্তেৎ অসি ঙরাং কোবিদনা শীবা তরুক অসুং অনৌবা কেস ৪৯ রিপোর্ত তৌখি।
• তামিল নাদু: পুদুচেরিদা অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস অনি রেপোর্ত তৌরদুনা অপুনবা মশীং ৩৪ য়ৌখ্রে। তমিল নাদু ঙমীশিংগী কোমথোকপা ওইনা মে ৩১গী মমাংদা মাংজৌননা নুমিৎ ১৪ চহিগী ঙা ফাবগী কোমথোকখ্রে। হকশেলগী মন্ত্রীনা স্তেৎ অসিদা কোবিদ-১৯ তেস্ত পোজিতিব ওইরবা মতুংদা শীখিবা মীওই ১১৮কী মনুংদা ৮৪%দি কো-মোবিলিতি লৈখি। নোংমদা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা ঙরাং অনৌবা কেস ৮০৫ রিপোর্ত তৌখি।: ১৭০৮২দা এক্তিব কেস: ৮২৩০, শীবা মশীং: ১১৮, দিসচার্জ তৌখিবা: ৮৭৩১নি। চেনাইগী এক্তিব কেসনা ৫৯১১নি।
• কর্নাতক: ঙসিগী ১২ পি.এম. ফাওবদা অনৌবা কোবিদ কেস ১০০ & দিসচার্জ ১৭ ফংখ্রে; চিত্রদুরগাদা ২০, জাদগিরিদা ১৪, হসনদা ১৩, বেলাগাবিদা ১৩, দেবাঙ্গেরদা ১১, বিদারদা ১০, বেঙ্গলোরদা ৭, বিজয়াপুরাদা ৫, উদুপী & কোলারদা কেস অনি অনি অমসুং বেলারি, কোপলা & চিক্কাবলাপুরদা অমমম ফংখি। স্তেৎ অসিদা অপুনবা কেস মশীং ২২৮২দা হেনগৎখ্রে। এক্তিব কেস ১৫১৪, ফগৎলকপা: ৭২২, শীখিবা: ৪৪নি। সি.এম.না হায়র এদুকেসনগা মরি লৈননা য়েংশিন মীফম ফমখ্রে অমসুং মহৈরোইশিং তম্বীবদা ওনলাইন প্লেৎফোর্মশিং খ্বাইদগী য়াম্না শীজিন্নবা খংহনখ্রে। মরক অসিদা হকশেলগী মন্ত্রীনা হায়খ্রে মদুদি অয়ুশ দোক্তরশিংগী দিমান্দশিং য়েংশিন্নবা কম্মিতি অমা শেম্লগনি।
• আন্ধ্র প্রদেশ: স্তেৎ অসিনা লৌমীশিংগী অৱাবা কোকহন্নবা পান্দম থম্মি- রাইথু ভরোসাগী মখাদা লৌমিশিংদা লুপা ১৩,৫০০গী শেলগী তেঙবাং পীখ্রে। দোমেস্তিক ফ্লাইৎশিং এ.পি.দা মথৌ হৌখ্রে, বেঙ্গলুরুদগী পেসেঞ্জর ৭৯ ভিজয়াৱাদাদা থুংখ্রে। মফম তরুক্তগী পাইরকপা মীওইশিংগী ইন্সতিত্যুস্নেল ক্বারিন্তিন মেন্দেতরি ওইরি। ৮১৪৮ সেম্পলশিং তেস্ত তৌরবা মতুংদা হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৪৮, অশীবা অমগা লোয়ননা ৫৫ দিসচার্জ তৌখ্রে। অপুনবা কেস: ২৭১৯। এক্তিব: ৭৫৯, ফগৎলকপা: ১৯০৩, শীখিবা: ৫৭নি। অতোপ্পা স্তেৎশিংদগী কম্যুলেতিব পোজিতিব ১৫৩গী মনুংদা ৪৭ এক্তিব ওইরি। মপান লৈবাক্তগী কম্ম্যুলেতিব পোজিব ওইবা ১১১নি।
• তেলঙ্গনা: হন্দক্কী থাগী সরকারগী স্তাফশিংগী তোলোপ মপুংফানা পীবগী মরমদা তংদাংবা খংদ্রি। স্তেৎনা স্কুলশিং অমুক হন্না হাংদোক্কদবা মতম লেপত্রি। মে ২৬ ফাওবদা তেলঙ্গনাদা অপুনবা পোজিতিব কেস ১৯২০ শুখ্রে। ঙরাং ফাওবদা পোজিতিব ওইরবা মাইগ্রেন্তনা ১৫৯নি। মীরৈবাক্তগী হল্লকপা মীওই ৩৮ কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইখ্রে।
• পঞ্জাব: পঞ্জাব হকশেল বিভাগনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মনুংগী বার্বর দুকানশিং/শম ককফম সেলুনশিং আইজিন অমসুং সেনিতাইজেসন ঙাক্না চৎনবা অকুপ্পা থোকখ্রে। বার্বর দুকানশিং/শম ককফম সেলুনশিংগী মপুশিংনা কোবিদ-১৯গী লাইওং (ফিভর, দ্রাই কফ, শ্বর হোনবদা নুংঙাইতবনচিংবা) লৈবা স্তাফ অমহেক্তা থবক তৌহল্লোইদবনি অমসুং অনাবগী মেদিকেল এদভাইসকা লোয়ননা ময়ুমদা লৈহনগদবনি। চপ মান্ননা হায়রিবা লাইওং অসি লৈবা ক্লাইন্ত অমত্তা চংহল্লোইদবনি।
• হরিয়ানা: চিফ মিনিস্তরনা হায়খ্রে মালেম পুম্বগী কোবিদ-১৯গী লাইচৎনা মরম ওইদুনা হরিয়ানাদা লৈরিবা মাইগ্রেন্ত ৱার্করশিং মখোয়গী ময়ুম স্তেৎশিংদা থানবা স্তেৎ লৈঙাক্না তোঙান তোঙানবা স্তেসনশিংদগী নুংতিগী স্পিসিএল শ্রমিক ত্রেনশিং চেলহল্লি। মহাক্না হায় হৌজিক ফাওবদা মাইগ্রেন্ত লেবরর লাখ ২.৯০ স্পিসিএল শ্রমিক ত্রেন ৭৭ অমসুং বস ৫,৫০০গী খুথাংদা মখোয়গী ময়ুম স্তেৎতা থাখ্রে। মসিগী মথক্তা অপুন্বা মীওই ১১,৫৩৪না অতোপ্পা স্তেৎশিংদগী হরিয়ানাদা হল্লকখ্রে। মহাক্না হায় মসিগী মাইগ্রেন্ত লেবররশিং অসিগী অৱাবা খংলদুনা হরিয়ানা লৈঙাক্না শেল তিংদনা মখোয়বু ময়ুম স্তেৎতা থীন্নবা শীল লাঙখি।
• হিমাচল প্রদেশ: কোবিদ-১৯ শন্দোকপা থীংনবা স্তেৎ অসিদা লৈরিবা মীয়ামদা ক্বরিন্তিনগী রুলশিং চেকশিন্না ঙাক্নবা চীফ মিনিস্তরনা খংহনখ্রে। মহাক্না হায়খ্রে মীয়াম্না সোসিএল মেদিয়াদা শন্দোকপা কোবিদকা মরি লৈনবা ই-পাউশিং ফোর্ৱার্দ তৌদ্রিঙৈদা অহানবদা অচুম্বা থীদোক্কদবনি।
• মহারাস্ত্রা: মহারাস্ত্রাদা অমৌবা কেস ২,৪৩৬ রিপোর্ত তৌরদুনা স্তেৎ অসিগী কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবা অনাবা ৫২,৬৬৭ য়ৌখ্রে। হৌজিক স্তেৎ অসিদা এক্তিব কেস ৩৫,১৭৮ লৈরবসু; অনাবা ১৫,৭৮৬না হৌজিক ফাওবদা মপুংফানা ফগৎলদুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। হোস্পোৎ মুম্বাইদা অনৌবা কেস ১৪৩০ রিপোর্ত তৌখ্রে। য়াম্না নুংঙাইবা পাউ অমনা ধার্বীগী স্লম ক্লস্তরগী দ্ব্লিং রেৎ অসি মমাং নুমিৎ ৩দগী নুমিৎ ১৯দা সরকারনা লৌখৎপা কন্তেনমেন্ত স্ত্রেতেজরী মথৌ তৌরদুনা লোইশিনখ্রে।
• গুজরাত: খ্বাইদগী নৌবা রিপোর্তকী মতুং ইন্না দিস্ত্রিক ২০দগী অনৌবা কেস ৪০৫ রিপোর্ত তৌরদুনা অপুনবা কোবিদ-১৯ কেস ১৪,৪৬৮ য়ৌখ্রে। স্তেৎ অসিদা এক্তিব ওইরবা কেসশিংগী মনুংদা অনাবা ১০৯না ভেন্তিলেতর সিস্তেমদা লৈরদুনা ক্রিতিকেল ওইরি। মরক অসিদা লোকদাউন মনুংদা স্তেৎ পুম্বদা এম.এন.আর.ই.জি.এ.গী স্কিমগী মখাদা ২৯,০০ দিভেলপমেন্ত ৱার্কশিংদা চাওরাক্না ৱার্কর লাখ ৬.৮০ থাদখ্রে। ত্রাইবেলশিংনা নম্না তাবা দাহোদ দিস্ত্রিকনা এম.এন.আর.ই.জি.এ.গী মখাদা লাখ ১.০৬রোম থবক পীদুনা মকোক্তা লৈখ্রে।
• রাজস্থান: ঙসি স্তেৎ অসিদা অনৌবা কোরোনা নাবা মীওই ৭৫ ফঙখ্রবা মতুংদা কোবিদ-১৯না নারবা মীওই ৭,৩৭৬ য়ৌখ্রে। মসিগী মনুংদা মীওই ১,৮৪৪না অতোপ্পা স্তেৎতগী লাকপা মাইগ্রেন্তশিংনি। হৌজিক ফাওবদা জয়পুরদা কেস খ্বাইদগী ৱাংনা ১,৮৪৪ রিপোর্ত তৌখ্রে, অদুগা জোদপুরদগী ১,২৭১ কেস অমসুং উদয়পুরদগী ৫০৫ রিপোর্ত তৌখ্রে। ঙসিদগী স্তেৎ লৈঙাক্না অকক্নবা রেদ জোন মফমশিংদা তেক্সি অমসুং ওতো রিক্সোশিং মথৌ তৌনবা অয়াবা পীখ্রে। মসিগীশিং অসি এয়র্পোর্ত, রেলৱে স্তেসন অমসুং হোস্পিতালশিং খক্তদগী মথৌ তৌবা য়াগনি।
• মধ্য প্রদেশ: হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৯৪ রিপোর্ত তৌখ্রে। মসিগী ফল ওইনা কোরোনানা নারবা মীওইগী মশীং ৬,৮৫৯দা হেনগৎখ্রে।
• ছত্তিশগর: নিংথৌকাবা নুমিৎতা অনৌবা কোরোনা ভাইরস কেস ৪০ স্তেৎ অসিদা রিপোর্ত তৌরদুনা এক্তিব কেস ২২০ য়ৌখ্রে। মুঙ্গেল মথন্তনা মসিগী অনৌবা কেসশিং অসিগী মনুংদা ৩০ রেজিস্তর তৌখি।
• গোৱা: অনৌবা কেস অমা রিপোর্ত তৌরকখ্রে, হোজিক ফাওবদা রিপোর্ত তৌরকপা কনফর্ম কেস ৬৭কী মনুংদা এক্তিব কেসকী অপুন্বা মশীং ৪৮ য়ৌখ্রে।
• অসাম: সি.এম.না ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা স্তেৎ কাউন্সিল ওফ মিনিস্তরসগী মীফমদা লৌখিবা ৱারেপকী মতুং ইন্না অসামদা কোবিদ-১৯ ঙাকথোকনবা চেকশিল থৌরাং ওইনা মপানদগী লাকপা মীপুম খুদিং ইন্সতিত্যুস্নেল ক্বারন্তিন তৌগনি অমসুং হোম ক্বারন্তিন তৌবা য়ারোই হায়খ্রে। শেলগী তেংবাং ওইনা লুপা ২০০০ ‘অসাম কিয়র’গী মখাদা মপানদা পন্দুনা লৈরিবা অসামগী মীওই লাখ ৩.৬তা থা খুদিংগী এপ্রিলদগী জুন ২০২০ ফাওবা পীগনি হায়না অসামগী সি.এম. না ময়াই তাংবল লৌরগা ফম্বা কাউন্সিল ওফ মিনিস্তরসকী মীফমনা ৱাংরেপ লৌখ্রে।
• মনিপুর: মনিপুরদা ইম্ফাল ৱেসতগী মীওই অহুম কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইখ্রে। অপুনবা কেস মশীং ৩৯ য়ৌখ্রে, অমসুং এক্তিব কেস ৩৫না হৌজিক লায়েং চৎথরি।
• মিজোরাম: রাজ-ভাবানদা তৌখিবা মীফম অদুগী মতুংদা গাভর্নরনা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা মিজোরামদা পন্দুনা লৈরিবা রাজস্থান, কেরেলা, অরুনাচল প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ অমসুং হারিয়ানাদগী ওজাশিং অমসুং মহৈরোইশিংদা তেংবাং পীগনি হায়বগী থাজবা পীখ্রে।
• নাগালেন্দ: নাগালেন্দদা হৌজিক্কী ওইনা স্কুল হাংদোকপগী ৱংফম লৈতে। তি.ভি.শিং & দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিংগী খত্থাংদা মহৈরোইশিংনা মখা তানা মহৈ তম্বা ফংহন্ননবা মথৌ তাবাশিং তৌখ্রে।নাগালেন্দ লৈঙাকনা স্তেৎ অসিদা চংলকপা পুম্নমক শুকশোই শোইদনা তেস্ত তৌনবা খঙহনখ্রে।
• সিক্কিম: 7কেরেলাদগী স্পেসিএল শ্রমিক ত্রেনদা সিক্কিম মচা ৭৯ ন্যু জালপাইগুরিদা থুংখ্রে। থুলবা মতুং, মখোয়বু সিক্কিম নেস্নলাইজ ত্রান্সপোর্ত বসশিংনা মখোয়-মখোয়গী দিস্ত্রিক্তা থীনখ্রে।

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
26 MAY 2020 6:36PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
UPDATES ON COVID-19 FROM THE MINISTRY OF HEALTH AND WELFARE
India is now testing an approximate 1.1 lakh samples per day. Capacity has been increased by augmenting number of labs, shifts, RT-PCR machines and manpower. As of today, India has 612 total labs, 430 run by ICMR and 182 in the private sector to test the population for COVID-19 infection. Most States/UTs have been working with National Tuberculosis Elimination Program to deploy TrueNAT machines for COVID-19 testing. Indigenous manufacturers of RT-PCR-kits, VTM, swabs & RNA extraction kits have been identified and their production facilitated in the last few months.
Recovery rate in the country continues to improve and presently it is 41.61%. A total of 60,490 patients have so far recovered from COVID-19. The case fatality rate in the country is also showing a downward trend from 3.30% (as on 15th April) to around 2.87% at present which is amongst the lowest in the world. The global average for case fatality is presently around 6.45%.An analysis of case mortality per lakh population indicates that India has about 0.3 deaths per lakh population which is amongst the lowest in the world against the statistics of 4.4 deaths per lakh population for the world. The relatively low death figures, both in terms of mortality per lakh population and case fatality rate, represent timely case identification and clinical management of the cases.
For details:
Health Secretary interacts with 5 States that are seeing upsurge in incoming returning migrant workers
Ms Preeti Sudan, Health Secretary held a high-level review meeting with the Chief Secretaries, Health Secretaries and NHM Directors of Uttar Pradesh, Bihar, Jharkhand, Chhattisgarh and Madhya Pradesh. These states are witnessing a surge in COVID-19 cases since the last three weeks as lockdown rules have been eased and inter-state migration has been allowed. It was reiterated that States need to pay focused attention on assessing the existing the available health infrastructure in terms of quarantine centres, hospitals with ICU/Ventilator/oxygen beds etc., and to strengthen them looking at the need assessment for the next two months. Regarding non-COVID essential health services, States were reminded that immediate measures need to be taken to continue essential health programs for TB, Leprosy, COPD, Non-communicable diseases like hypertension, diabetes, treatment for injuries and trauma due to accidents need to be continued.
For details:
Indian Railways operationalises 3274 “Shramik Special” trains across the country and transports more than 44 lacs passengers to their home states
As on 25th May 2020, a total of 3274 “Shramik Special” trains have been operationalized from various states across the country. More than 44 lacs passengers have reached their home state by these “Shramik Special” trains. On 25.05.2020, 223 Shramik Specials were moving 2.8 lacs passengers. IRCTC distributed more than 74 lakh free meals and more than 1 crore water bottles to travelling migrants. It may be noted that trains running today are not facing any congestion.
For details:
Indian Railways operationalises 3060 “Shramik Special” trains till 25th May, 2020 (10:00 hrs) across the countryand transports more than 40 lacs passengers to their home states through “Shramik Special” trains in 25 days.
As on 25th May 2020 (till 10:00 hrs), a total of 3060 “Shramik Special” trains have been operationalized from various states across the country. More than 40 lacs passengers have reached their destinations by these “Shramik Special” trains.The rail route congestion which was being witnessed on 23rd/24th May, 2020, is over. The congestion had occurred due to convergence of more than two third rail traffic on routes to Bihar and Uttar Pradesh and late clearance of the terminals due to health protocolsetc that needed to be completed by State Authorities. The matter has resolved through active consultation with State Governments and also finding other feasible routes for the journey.
For details:
Ministry of Tourism extends validity period of Approval/Classifications of Hotels & other accommodation units till 30th June 2020
The Ministry of Tourism classifies hotels under the star rating system to conform to the expected standards for different classes of tourists. The classification/ certification is valid for period of five years.Considering the current situation, it has been decided that validity of approval or certifications of hotels and other accommodation units whose project approvals/reapprovals and classification/reclassification have expired/are likely to expire during the period (24.03.2020 to 29.6.2020) are deemed to be extended till 30.06.2020.Similarly, the Ministry has a scheme of approving Travel Agents, Tour Operators, Adventure Tour Operators, Domestic Tour Operators and Tourist Transport Operators etc.Due to postponement of inspection work and application scrutiny during the lockdown period from March 2020 onward in the wake of COVID-19 pandemic, the Ministry of Tourism has decided to allow six months’ relaxation or extension to all categories of Tour Operators (Inbound, Domestic, Adventure) Travel Agents and Tourist Transport Operators for their approval with the Ministry of Tourism subject to certain conditions.
For details:
Telephone conversation between PM and Crown Prince of Abu Dhabi
In a telephonic conversation with His Highness Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Crown Prince of Abu Dhabi, Prime Minister Modi conveyed greetings on Eid-ul-Fitr to the Government and people of the UAE. The leaders expressed satisfaction about the effective cooperation between the two countries during the COVID-19 pandemic situation. Prime Minister Modi thanked the Crown Prince for the support extended to Indian citizens in UAE.
For details:
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Sheikh Hasina, Prime Minister of the People's Republic of Bangladesh
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on phone with H.E. Sheikh Hasina, Prime Minister of the People's Republic of Bangladesh. Prime Minister Modi conveyed greetings on Eid-ul-Fitr to Prime Minister Sheikh Hasina and the people of Bangladesh.
The leaders also discussed the COVID pandemic situation and the ongoing collaboration between the two countries in this regard. Prime Minister Modi reaffirmed India’s support to Bangladesh in addressing these challenges.
For details:
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh speaks with Australian Defence Minister over phone on mitigating COVID-19
Shri Rajnath Singh today held a telephone conversation with Australian Minister of DefenceMs Linda Reynolds. The two Defence Ministers had discussions on their respective responses against the COVID-19 pandemic. Shri Rajnath Singh informed Ms Linda Reynolds on India’s contribution to international efforts against COVID-19 and discussed areas of mutual cooperation in the global fight against the pandemic. They also agreed that India-Australia Strategic Partnership provides a good basis for both countries to work together alongwith other countries in this regard to deal with the post COVID-19 related challenges.
For details:
Proto-type test samples of PPE Coveralls are now being tested and certified by Nine authorized laboratories
The PPE Coveralls in India are manufactured keeping in view of the safety of the health professionals as the most important criteria. The proto-type test samples of PPE Coveralls are tested and certified by Nine (9) authorized laboratories as per the technical specifications prescribed by the Ministry of Health & Family Welfare. The test standards are in conformity with the WHO Guidelines for COVID-19, and tested in accordance with ISO 16603 Class 3 and above for ‘Synthetic Blood Penetration Resistance Test’. The PPE is designed to be resistant to passage of any fluid or aerosol particle for complete protection of its user.
For details:
LG of Ladakh Sh. R K Mathur calls on Union Minister DrJitendra Singh and discusses COVID situation & developmental activities in the UT
Lieutenant Governor of Ladakh Shri R K Mathur today called on DrJitendra Singh and discussed COVID situation and other issues including revival of development activity in the newly created Union Territory. DrJitendra Singh formally conveyed to the Lieutenant Governor, the Government’s appreciation for the consistent diligence and effort with which the Union Territory administration had dealt with the COVID pandemic and also succeeded in containing it. He noted that it was Ladakh which had caused initial alarm for the entire country when suddenly a number of cases reported Corona positive from among the returnees, who were coming back from Iran pilgrimage, but it goes to the credit of the administration and the civil society that Ladakh is among the first to gradually come out from the Corona assault.
For details:
Government is exploring new financial lending institutions to support small-scale units – Shri Nitin Gadkari
Union Minister for MSME and Road Transport and Highways, Shri NitinGadkari has said that the government is exploring new financial lending institutions to support small-scale units in terms of financial support. Shri Gadkari said that government is working towards strengthening the NBFCs which will help small businesses to avail easy credit in the coming time..
For details:
REC Limited ties up with TajSATS to provide nutritious meals to frontline healthcare workers
REC Foundation, the CSR arm of REC Limited, has partnered with TajSATS (a joint venture of IHCL and SATS Ltd) to distribute specially-made nutritious meal packets for medical staff in Safdarjung Hospital, New Delhi. Every day, 300 food packets are being delivered as a gesture of gratitude to the frontline healthcare warriors of New Delhi. Over 18,000 meals will be delivered in New Delhi through this initiative.
For details:
CSIR-IIIM & Reliance Industries Limited (RIL) to develop RT-LAMP based test for Coronavirus
RT-LAMP a rapid, accurate and cost-effective test can be done with indigenous components and set up with minimal expertise and instrumentation
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Kerala: Chief Minister in a VC with MPs and MLAs in the state urged them to fully support the state in the fight against Covid, as more cases are emerging from among the returnees from other States and abroad. The postponed SSLC and Higher Secondary exams resumed in the state today adhering to strict Covid protective measures. Google has granted permission for the BevQ the virtual queue management app for liquor sale; liquor sales to resume this week. Meanwhile, three more Keralites have succumbed to Covid19 in the Gulf with the toll crossing 120. The state recorded its sixth Covid death and 49 new cases yesterday.
• Tamil Nadu: Puducherry reports two more Covid19 cases, total count rises to 34. Relief for Tamil Nadu fishermen, as annual trawling ban to be lifted 14 days in advance on May 31. Health Minister says that of the 118 persons who died after testing positive for Covid19 in the State, 84% had co-morbidities. In highest single-day spike, State reported 805 fresh cases yesterday. Total cases till yesterday: 17082, Active cases: 8230, Deaths: 118, Discharged: 8731. Active cases in Chennai are 5911.
• Karnataka:100 new Covid cases & 17 discharges till 12pm today; Chitradurga 20, Yadagiri 14, Hassan 13, Belagavi 13, Davangere 11, Bidar 10, Bangalore 7, Vijayapura 5, two each in Udupi&Kolar and one each in Bellary, Koppala&Chikkaballapur. Total positive cases in the State rise to 2282. Active cases: 1514, Recovered: 722, Deaths: 44, Active cases 1433, Deaths 44. CM conducted review meeting related to higher education and directed maximum use of online platforms to teach students. Meanwhile Health Minister said a committee is being set up to examine the demands of Ayush doctors.
• Andhra Pradesh: State aims to bail farmers out of all hardships - extends financial support of Rs.13,500 to farmer under RythuBharosa. Domestic flights resume operations in AP, 79 passengers from Bengaluru arrived at Vijayawada. Institutional quarantine mandatory for flyers from six places. 48 new cases, one death reported with 55 discharged in the last 24 hours after testing 8148 samples. Total cases: 2719. Active: 759, Recovered: 1903, Deaths: 57. Cumulative +ve cases from other states 153 of which active are 47. Cumulative +ve cases from abroad are 111.
• Telangana: No clarity on full pay for government staffers this month. State yet to decide on Schools reopening date. Total positive cases in Telangana as on 26th May are 1920. Migrants tested positive till yesterday 159. 38 foreign returnees tested positive for Covid19.
• Punjab: Punjab Health Department has issued detailed advisory for maintaining of hygiene and sanitization of Barber shops/hair-cut saloons during the COVID-19 pandemic. The owners of the Barber shops/ Hair-cut saloons would have to ensure that any staff member who has symptoms of COVID-19 (Fever, Dry Cough, breathing difficulty etc.) is not engaged at work and stays at home on sick medical advice. Similarly no client having such symptoms should be attended.
• Haryana: Chief Minister has said that due to the global pandemic of COVID-19, the state government daily runs Special Shramik Trains from the various railway stations of the state to send the migrant workers from Haryana to their home states. He said that so far 2.90 lakh migrant labourers have been sent from Haryana to their home states through 77 Special Shramik Trains and 5,500 buses. In addition, a total of 11,534 persons have returned to Haryana from different states. He said that realizing the difficulties of these migrant labourers the Haryana government has made arrangements to send them to their home states free of cost.
• Himachal Pradesh: In order to stop the transmission of COVID-19, the Chief Minister has appealed to the residents of the state to follow the Quarantine Rules strictly. He also asked everyone to first verify the facts about any COVID related news circulating on social media, before forwarding it.
• Maharashtra: 2,436 new cases have been reported in Maharashtra, taking the tally of COVID-19 positive patients in the state to 52,667. While there are active 35,178 active cases in the state now; 15,786 patients have been discharged after full recovery till date. Hotspot Mumbai reported 1430 new cases.A heartening news is that the doubling rate in the slum cluster of Dharavi has gone up to 19 days from earlier 3 days, indicating that the containment strategy adopted by the government has been working.
• Gujarat: The total number of Covid 19 cases has reached to 14,468 after 405 fresh cases reported from 20 districts, as per latest report. Among the total active cases in the state, 109 patients are critical who are on ventilator system. Meanwhile, approximately 6.80 lakh workers are employed in more than 29,000 development works under the MNREGA scheme across the state amid the lockdown. The tribal dominant Dahod district is on the top in giving jobs to nearly 1.06 lakh people under MNREGA.
• Rajasthan: After 75 new Corona patients have been found in the state today, the number of COVID-19 infected persons has gone up to 7,376. Out of which, 1,844 persons are migrants who recently returned from other states. So far, the highest 1,844 cases have been reported in Jaipur, while 1,271 cases from Jodhpur and 505 cases have been reported from Udaipur so far. The State Government has given permission for operation of taxis and auto-rickshaws in a limited number in the Red Zone areas with effect from today. These are being operated only from the airport, railway stations and hospitals.
• Madhya Pradesh: 194 new cases have been reported in the last 24 hours. As a result, the number of people infected with the Corona virus has increased to 6,859.
• Chhattisgarh: 40 new corona virus cases have been reported in the state on Monday, taking the number of active cases to 220. Mungeli alone registered 30 of these new cases.
• Goa: One new case has been reported, taking the number of active cases to 48 out of the 67 confirmed cases reported so far.
• Assam: In Assam, institutional quarantine is mandatory for people coming from outside, no home quarantine is allowed as a preventive measure against COVID19, decided in State Council of Ministers meeting chaired by CM.Financial assistance of Rs. 2000 under 'Assam Care' to 3.6 lakh people of Assam stranded outside for every month from April to June 2020, decision taken at the meeting of Council of Ministers chaired by Assam CM.
• Manipur: Three persons from Imphal West tested COVID19 positive in Manipur.Total number of cases rise to 39, and 35 active cases undergoing treatment.
• Mizoram: The Governor of Mizoram gave his assurance for help to the teachers and students from Rajasthan, Kerala, Arunachal Pradesh, Uttar Pradesh and Haryana stranded in Mizoram due to COVID19 after their meeting at Raj Bhavan.
• Nagaland: No immediate plan to re-open schools in Nagaland. Adequate arrangements are being made to ensure students continue learning through TVs & digital platforms. Nagaland Govt makes testing mandatory for all entering the state on first day of arrival.
• Sikkim: 79 Sikkimese people arrived at New Jalpaiguri Station by Special Shramik Train from Kerala. After arrival, they were taken back by Sikkim Nationalised Transport buses to their respective districts.