Ministry of Home Affairs
MHA and Railways conduct Video Conference with State Nodal Officers to review operation of ‘Shramik Special’ Trains, to facilitate faster movement of stranded Workers to their Native places
More than 450 trains carrying several lakh migrant workers operated; Over 100 Trains to run daily to carry every Migrant wishing to go home
11 MAY 2020 2:00PM by PIB Delhi
Union Ministry of Home Affairs (MHA) and Ministry of Railways organised a video conference on movement of migrant labour by shramik special trains today morning. Nodal officers of the States and UTs participated.
It was appreciated that more than 450 trains, including 101 yesterday, have departed carrying several lakh migrant workers.
Several issues were discussed and redressed during the VC and it was emphasised that migrant labour should be reassured that sufficient number of trains would be run for travel of all those wishing to go home. More than a hundred trains are expected to run daily for next few weeks to facilitate faster movement of stranded workers to their native places.

গৃহ মন্ত্ৰালয়
ঘৰৰ পৰা দূৰত আন ঠাইত ৰৈ যোৱা লোকসকলক বিশেষ ৰে’লগাড়ীৰে অনতিপলমে ঘৰলৈ আহিবলৈ দিয়াৰ বাবে আৰম্ভ কৰা ‘শ্ৰমিক বিশেষ’ ৰে’লগাড়ীৰ চলাচল সম্পৰ্কে পৰ্যালোচনা কৰিবলৈ গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয় আৰু ৰে’ল মন্ত্ৰালয়ে ৰাজ্যিক সংযোগী বিষয়াসকলৰ সৈতে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সযোগে মিলিত হয়
লাখ লাখ পৰিভ্ৰমী শ্ৰমিকক লৈ ৪৫০ খনতকৈও অধিক শ্ৰমিক বিশেষ ৰে’লগাড়ী চলাচল কৰোৱা হৈছে; ঘৰলৈ যাব বিচৰা প্ৰতিজন শ্ৰমিককে কঢ়িয়াই প্ৰতিদিনে ১০০ খনতকৈও অধিক ৰে’লগাড়ী চলাচল কৰোৱা হৈছে
11 MAY 2020 2:00PM by PIB Guwahati
পৰিভ্ৰমী শ্ৰমিকৰ বাবে দিয়া ‘শ্ৰমিক বিশেষ’ ৰে’লগাড়ীৰ চলাচল সম্পৰ্কে পৰ্যালোচনা কৰিবলৈ কেন্দ্ৰীয় গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয় আৰু ৰে’ল মন্ত্ৰালয়ে আজি ৰাতিপুৱা এক ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সযোগে ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ সংযোগী বিষয়াসকলৰ সৈতে মিলিত হয়।
কালি চলাচল কৰা ১০১ খন ৰে’লগাড়ীকে ধৰি লাখ লাখ পৰিভ্ৰমী শ্ৰমিকক লৈ ৪৫০ খনতকৈও অধিক শ্ৰমিক বিশেষ ৰে’লগাড়ী চলাচল কৰোৱা কাৰ্যৰ শলাগ লোৱা হয়।
ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সত ঘৰলৈ যাব বিচৰা প্ৰতিজন শ্ৰমিককে অনতিপলমে ঘৰলৈ আহিবলৈ দিয়াৰ বাবে যথেষ্ট পৰমাণত সুবিধা আগবঢ়াব পৰাকৈ ৰে’লগাড়ী উপলব্ধ কৰাৰ সন্দৰ্ভত বহু কথা আলোচনা কৰা হয়। অনাগত সপ্তাহবোৰত ঘৰলৈ যাব বিচৰা প্ৰতিজন শ্ৰমিকৰ বাবে প্ৰতিদিনে ১০০ খনতকৈও অধিক ৰে’লগাড়ী চলাচল কৰোৱা হ’ব বুলি আশা কৰা হৈছে।