হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়না সি.বি.এস.ই. বোর্দ পরিখাগী পাউখুম চেশিং য়েংনবা ভারত শিনবা থুংনা এসেসমেন্ত সেন্তরশিং ওইনা সি.বি.এস.ই.দা এফিলিয়েৎ তৌবা স্কুল ৩০০০ হাংদোক্নবগী অয়াবা পীখ্রে
অয়াবা অসিনা পাউখুমগী চে কোতি ১.৫ য়াম্না য়াংনা য়েংবদা মতেং পাংগনি – শ্রী রামেশ পোখ্রিয়াল ‘নিশঙ্ক'
09 MAY 2020 8:11PM by PIB Imphal
য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা ঙসি সি.বি.এস.ই. বোর্দ পরিখাগী পাউখুম চেশিং য়েংনবা ভারত শিনবা থুংনা এসেসমেন্ত সেন্তরশিং ওইনা সি.বি.এস.ই.দা এফিলিয়েৎ তৌবা স্কুল ৩০০০ হাংদোক্নবগী অয়াবা পীখ্রে। ঐচ.আর.দি.গী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী রামেশ পোখ্রিয়াল ‘নিশঙ্ক’না অয়াবা পীবিবগীদমক্তা কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কেরৈ মন্ত্রালয়দা তৌবীমল খঙবা উৎখি মহাক্না হায়খি মদুদি ভারত শিনবা থুংনা এসেসমেন্ত সেন্তর ওইনা সি.বি.এস.ই.দা এফিলিয়েৎ তৌবা স্কুল ৩০০০ মশক খঙদোকখ্রে অমসুং চে য়েংনবগী অকক্নবা মরমগীদমক্তা সকুলশিং অসিদা অখন্ননা অয়াবা পীগনি।
পাউখুম চে কোতি ১.৫ য়াম্না য়াংনা য়েংবদা মসিনা মতেং পাংগনি হায়না শ্রী নিশঙ্কনা আশা তৌরি। পরিখাগী ফলশিং অদু লেমহৌরিবা বোর্দকী পরিখাশিং (জুলাই ১ অমসুং ১৫, ২০২০গী মরক্তা তৌনবা মতম লেপ্পবা) অদু তৌরবা মতুংদা লাওথোক্কনি।
য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়গী ওফিস মেমোরেন্দমগীদমক্তা চানবীদুনা অসিদা ক্লিক তৌবীয়ু

Ministry of Education
Home Ministry grants permission for opening of 3000 CBSE affiliated schools as assessment centres across India to evaluate CBSE Board exams answers sheets
The permission will help us to quickly evaluate 1.5 crore answer sheets - Shri Ramesh Pokhriyal 'Nishank'
09 MAY 2020 8:11PM by PIB Delhi
Home Ministry today granted permission for opening of 3000 CBSE affiliated schools as assessment centres across India to facilitate evaluation of answer sheets of CBSE Board exams. Union Minister for HRD Shri Ramesh Pokhriyal 'Nishank' expressed his gratitude towards the Ministry of Home Affairs for giving the permission. He said that 3000 CBSE affiliated schools have been identified as assessment centers across India and special permission will be granted to these schools for the limited purpose of evaluation.
Shri Nishank hoped that this will help us to quickly evaluate the 1.5 crore answer sheets. The results will be declared after the remaining board examinations have been conducted (scheduled between July 1 and 15, 2020).
Kindly click here for the Office Memorandum of Ministry of Home Affairs