Vice President's Secretariat
RS Chairman and LS Speaker discuss COVID and meetings of Parliamentary Committees
07 MAY 2020 5:12PM by PIB Delhi
Vice President of India and Chairman of Rajya Sabha Shri M. Venkaiah Naidu held a meeting with Lok Sabha Speaker Shri Om Birla at Upa-Rashtrapati Niwas and discussed the situation regarding COVID-19 disease in the country, role being played by Members of Parliament and the feasibility of holding meetings of Committees of Parliament.
Both the Presiding Officers noted with satisfaction that the Members of Parliament are actively engaged in the fight against corona virus besides initiating welfare measures and supporting various humanitarian initiatives being taken up by both the governments and civil society. They were happy to note that MPs are with the people whom they represent when they need them the most.
Shri Naidu and Shri Birla also discussed the issue of feasibility of various Committees of Parliament holding their meetings at the earliest in the prevailing situation and in the context of restrictions on travel across the country. They felt that if the situation does not allow regular conventional meetings of the Committees in the near future, alternative means of enabling such meetings may be explored.
Accordingly, they have directed the Secretaries General of both the Houses to examine in detail the pros and cons of Parliamentary Committees holding meetings by video conferencing by taking into considerations the present Rules of Business of both the Houses of Parliament, the practices and experiences of various countries in respect of such virtual meetings and the time required to enable secure technology platforms required for such mode of meetings. The report of the two top officials of Parliament will form the basis for a considered decision by both the Presiding Officers in the matter.

উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
রাজ্য সভাগী চেয়র্মেন অমসুং লোক সভাগী স্পিকরনা কোবিদকী অমসুং পার্লিয়মেন্তরী কমিতীশিংগী মীফমগী মতাংদা খন্নখ্রে
07 MAY 2020 5:12PM by PIB Imphal
ভারতকী উপ-রাস্ত্রপতি অমসুং রাজ্য সভাগী চেয়র্মেন শ্রী এম. ভেনকৈয় নাইদুনা লোক সভাগী স্পিকর শ্রী ওম বিরলাগা লোইননা মীফম অমা কৌদুনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ লাইনাগী মরমদা, পার্লিয়মেন্তকী মীহুৎশিংনা লৌরিবা থৌদাং অমসুং পার্লিয়মেন্তকী কমিতিগী মীফমশিং পাংথোকপদা খুদোংচানবগী মতাংদা খন্নখ্রে।
প্রিসাইদিং ওফিসর অনীনা পার্লিয়মেন্তকী মীহুৎশিংনা য়াইফ-থৌরাংগী থবক থৌরম কয়া পাইখৎলিবা অমসুং সরকার অমসুং সিবিল সোসাইতী অনীনা লৌখৎলিবা মীওইবা জাতীগী ওইবা থবক থৌরমশিংদা শৌগৎপগা লোইননা কোরোনা ভাইরস লান্থেংদা মীৎকুপ নাহুমশিংনা হোৎনরিবশিং অসিদা অপেনবা ফোংদোকখি। এম.পি.শিংনা মখোয়-মখোয়না মীহুৎ ওইদুনা লাক্লিবা প্রজাশিংগীদমক লেপ্লিবা অসিবুসু থাগৎপা ফোংদোকখি।
শ্রী নাইদু অমসুং শ্রী বিরলানা হৌজিক ওইরিবা ফিবম অমসুং চত্থোক-চৎশিন্দা অথিংবা লৈরিবা অসিদা পার্লিয়মেন্তকী কমিতিশিংগী অথুবদা মীফম পাংথোকপা কোম্নবগী মতাংদা মীফম অদুদা খন্নখি। করিগুম্বা ফিবম অসিনা মহৌশাগী কমিতিগী মীফম মতম খরগী মতুংদা পাংথোকপদা খুদোংচাদ্রবদি অতোপ্পা উপাই থিদুনা পাংথোকপা য়ানবা হোৎনবগী তঙাইফদবসু পন্নখি।
মসিগী মতুংদা, হাউজ অনীমক্কী সেক্রেতরী জেনরেলশিংদা পার্লিয়মেন্তকী হাউজ অনীগী হৌজিক লোইরিবা রুল্স ওব বিজিনেসকী য়েংলগা পার্লিয়মেন্তরী কমিতীশিংগী মীফম ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুথাংদা পাংথোকপগী অমাং-অতোং, তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংদা ভর্চুএল ওইবা মীফম পাংথোক্লিবশিং অমসুং হায়রিবা মীফমগী মওং অসিদা অশোই অঙাম য়াওদনা পাংথোকপা য়ানবা হোৎনবদা চংগদবা মতম খংদোক্নবা পাউতাক পীখি। পার্লিয়মেন্তকী মকোক থোংবা ওফিসিএল অনীনা পীখৎলকপা পাউআ হীরম অসিগী মতাংদা প্রিসাইদিং ওফিসর অনীগী ৱারেপ লৌবগী য়ুম্ফম ওইগনি।