Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
So far, as many as 11,706 people have been cured
04 MAY 2020 6:21PM by PIB Delhi
Government of India is taking several steps along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19 through a graded, pre-emptive and pro-active approach. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare held a meeting today with Shri Narottam Mishra, Health Minister of Madhya Pradesh in presence of Sh. Ashwini Kumar Choubey, Minister of State of Health and Family Welfare along with the senior officials from both Centre and State to review containment and management on COVID-19 in the State. Various issues regarding contact tracing, surveillance, strengthening house-to-house active case finding, awareness generation among the people regarding seeking treatment for non-COVID disease management etc., were deliberated and discussed.
Outcome ratio (Recovered vs. Death) for all closed cases, which indicates the clinical management status in the hospitals was analysed since 17th April, and it is observed that there is an improvement in the country compared to that prior to 17th April, 2020 (Outcome ratio was 80:20) while as of today it is 90:10.
So far, a total of 11,706 people have been cured. This takes our total recovery rate to 27.52%. The total number of confirmed cases is now 42,533. Since yesterday, an increase of 2,553 has been noted in the number of COVID-19 confirmed cases in India.
It is again reiterated that States / UTs must ensure that rigorous containment measures are taken, so that the caseload remains low. They must also ensure effective case clinical management while parallely focusing on infection prevention & control.
It is important that as lockdown eases, we should follow protocol and guidelines related to physical distancing, follow preventive measures like hand hygiene and environmental hygiene and deal with COVID-19 by being careful, aware and alert. Always wear face covers / masks in public spaces. Even outside containment zones, follow all guidelines issued by the government on preventive measures. Avoid overcrowding while buying essential items or meeting in common areas.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী খ্বাইদগী নৌবা পাউ
হৌজিক ফাওবদা মীওই ১১,৭০৬ অনাবা ফখ্রে
04 MAY 2020 6:21PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা, লাকশিন্নবা অমসুং লায়েংনবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা ভারত সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলে। হায়রিবা থবকশিং অসি খ্বাইদগী ৱাংবা থাক্তা অমুক হন্না য়েংশিল্লি অমসুং শেন্নরি।
মৈধ্য প্রদেশতা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিং অমুক হন্না য়েংশিন্নবা ঙসি হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী দোক্তর হর্শ বর্ধন্না হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অশ্বীনি কুমার চৌবে য়াওনা মৈধ্য প্রদেশকী হকশেল মন্ত্রী নরোত্তম মিশ্রাগা লোইননা মীফম অমা পাংথোকখি। মীফম অদুদা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য অনিমক্কী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং শরুক য়াখি। শম্নরুবশিং খোঙ্গুল লিবা, য়ুম য়ুমদা চংদুনা কেস থিবগী থবক কনখৎহনবা, কোবিদ নত্তবা লায়নাশিং লায়েংনবগী মতাংদা মীয়ামদা ৱাখল তাহনবগী মতাং য়াওনা তোঙান-তোঙানবা হিরমশিং মীফম অদুদা কুপ্না খন্নখি।
লোইশিনখ্রবা কেসশিংগী আউতকম রেসিও ( রিকভর ভর্সেস দেথ) অসিনা এপ্রিল ১৭দগী হোস্পিতালশিংগী লায়েংবগী ফিবম উৎলি অমসুং ২০২০গী এপ্রিল ১৭গী মমাংদা লৈবাক অসিদা আউতকম রেসিও ৮০:২০ লৈরম্বা অদু ঙসি ৯০: ১০ লৈদুনা লৈবাক অসিদা ফিবম ফগৎলকপা উরে।
হৌজিক ফাওবদা , পুন্না মীওই ১১,৭০৬ অনাবা ফরে। মসিনা ঐখোয়গী অনাবা ফবগী চাং ২৭.৫২ য়ৌহল্লে। হৌজিক অপুনবা কেস মশিং ৪২,৫৩৩ য়ৌরে। ঙরাংদগী ভারত্তা কোবিদ-১৯ কেস মশিং ২৫৫৩ হেনগৎখি।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা লায়না লাকশিন্নবা অকনবা থবকশিং পায়খৎলে,মরম অদুনা কেস মশিং য়াম্না নেম্লি হায়না মীফম অদুদা অমুক হন্না থমখি। লায়না অসি মাংজৌননা ঙাকথোকপা অমসুং লাকশিনবগা ইরোইন্না রাজ্যশিংনা মপুংনা লায়েংবগী থবক পায়খৎকদবনি।
অথিংবা কোমথোকপগা লোয়ননা, ঐখোয়না মীগা মীগা থাপ্না লৈনবগী চৎন-কাংলোনশিং ঙাক্কদবনি , চেকশিন্না , মীকুপ-নাহুম শিংনা লৈদুনা খুৎ-শা অমসুং অকোয়বা লু-নান্না থমদুনা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা চেকশিন-থৌরাংশিং ইনগদবনি। মীয়াম তিনবা মফমশিংদা মতম পুম্নমক্ত মাক্স শীজিন্নগদবনি। লায়না লৈতবা মফমশিংগী ৱাংমদা ফাওবদা চেকশিন-থৌরাং ওইনা সরকারনা পীবা কাংলোনশিং ইনগদবনি। তঙাইফদবা পোৎলমশিং লৈবা নৎত্রগা মীয়ামগী মফমশিংদা উনবদা মী চিন্দনবা হোৎনগদবনি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.inদা চংবীয়ু।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫ (তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু। কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdfদা ফংগনি।