ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ভারতকী কোস্ত গার্দনা লৈবাক মীয়ামগা লোইননা কোবিদ-১৯গী লান্মীশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
02 MAY 2020 5:33PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ (আই.সি.জি.)না মেরিনরশিং, মরু ওইনা ঙামীশিংগী কাংলুপ, হিথাংফমশিং অমসুং অতোপ্পা এজেন্সীশিংদা লৌখৎকদবা চেকশিং থৌরাংশিংগী মতাংদা তাকপীনবা অহেনবা কম্যুনিতী ইন্তরেক্সন প্রোগ্রামশিং পাইখত্তুনা হকথেংননা কোরোনাভাইরস (কোবিদ-১৯) শন্দোরকপদগী থিংনবা সরকারনা হোৎনরিবশিং অসিদা লিংজেল মান্ননা লেপ্লি। আই.সি.জি. য়ুনিৎশিংনা লাইরবা অমসুং অতোপ্পা মফমদগী লাকপা শিন্মীশিং অদুগী মশা মশাগী মফমশিংদা রেশন/চানা থক্নবশিং য়েন্থোকপদা মফম অদুগী এদ্মিনিস্ত্রেশনশিংদসু মতেং পাংলি। মসিগী মথক্তা, আই.সি.জি.না কোবিদ-১৯গী লান্মীশিংনা হোৎনরিবশিং অদুবু থাগৎপা ফোংদোক্নবা মিনিস্ত্রী ওফ দিফেন্স (এম.ও.দি.)না পাইখৎলকপা খোংথাং অসিদা মমাং থাদুনা থবক তৌরি।
আই.সি.জি.নসু জহাজশিং মৈ থান্দুনা অমসুং করোনাগী পেসেন্তশিং লায়েংলিবা হোসপিতালশিংদা লৈনাশিং চাইথদুনা ‘ভারতনা কোবিদ-১৯গী লান্মীশিংবু থাগৎচরি’ হায়না পাইখৎখিবা থবক অসিদা হকথেংননা শরুক য়ারি। জহাজশিংনা অন্দমান অমসুং নিকোবর আইলেন্দশিং অমসুং লক্সাদীপ অমসুং মিনিকোই আইলেন্দশিংগী নাইতোম তাবা মফমশিং অমসুং অরাপ্পা মফমদা লৈবা আইলেন্দ তেরিতোরীশিং য়াওনা লৈবাক অসিগী কোস্তলাইন পুম্বা শিনথুংনা লৈবা মফম ২৫দা মেগী ০৩, ২০২০দা জহাজশিং অদু মৈ থান্দুনা কোবিদ-১৯গী লান্মীশিংনা হোৎনরিবা অদুগী থাগৎপা ফোংদোক্কনি। মসিগী মথক্তা আই.সি.জি.গী হেলিকোপ্তরশিংনা কোবিদ-১৯গী হোসপিতালশিং লৈবা মফম মঙাদা লৈনাশিং চাইথগনি।
পাইখৎলিবা থবক অসিদা অপুনবা আই.সি.জি.গী জহাজ ৪৬ অমসুং হেলিকোপ্তর ১০না শরুক য়াগনি। আই.সি.জি.গী জহাজ অমসুং হেলিকোপ্তরনা শরুক য়াগদৌরিবা মফমশিং অদুদি:
সি.নং.
মফম
জহাজ
হেলিকোপ্তর
০১
পোর্বন্দর
দামন
০২
ওখা
মুম্বাই
০৩
রত্নাগীরি
গোৱা
০৪
দহানু
চেন্নৈ
০৫
মুরুদ
পোর্ৎ ব্ল্যের
০৬
গোৱা
০৭
ন্যু মেঙ্গলোর
০৮
কাৱরত্তী
০৯
তুতিকোরিন
১০
কন্যাকুমারী
১১
চেন্নৈ
১২
কৃষ্ণাপত্নম
১৩
নিজামাপত্নম
১৪
পুদুচেরী
১৫
কাকিনাদা
16
পারাদিপ
17
গোপালপুর/পুরী
18
সাগর আইলেন্দ
19
পোর্ত ব্ল্যের
20
দিগ্লিপুর
21
মায়াবুন্দুর
22
হুৎবে
23
কাম্পবেল বে
আই.সি.জি. জহাজ অমসুং এয়র্ক্রাফশিংনা লেপ্তনা সমুদ্রদা চেকশিন্না ঙাকশেন্দুনা লৈরি অমসুং ভারতকী সবকোন্তিনেন্ত অসিগী অকোইবদা অশোই অঙাম য়াওদবা অমসুং খুদোংথিনীংঙাই ওইদবা সমুদ্র অমা ওইহন্নবা থৱাই-হকচাং য়াওনা শেন্নরি। মখোয়না কোস্তেল সর্ভীলেন্স রেদার নেৎৱার্ক্কী খুথাংদা ঐখোয়গী সমুদ্র খোংবানগী পুং ২৪ ইলেক্ত্রোনিক সর্ভীলেন্স নীথিনা তৌরি।

Ministry of Defence
Indian Coast Guard joins the nation to thank COVID-19 Warriors
02 MAY 2020 5:33PM by PIB Delhi
Indian Coast Guard (ICG) stands in solidarity with efforts of the Government to prevent the spread of Coronavirus (COVID-19)proactively by undertaking additional community interaction programmes about the precautions to be adopted to educate mariners, especially fishermen community, ports and other agencies. The ICG units have also been assisting the local administration in distribution of rations/food to the poor and migrant labourers in their respective areas. In addition, ICG has been in the forefront of Ministry of Defence (MoD) initiative to appreciate the efforts of COVID Warriors.
The ICG is also actively taking part in the ‘India Thanks COVID-19 Warriors’ initiative by illuminating ships and showering petals at hospitals treating Corona patients. Ships will appreciate the efforts of the COVID-19 Warriors by illuminating the ships on May 03, 2020 at 25 locations covering the entire coastline of the country including the remote sites and far flung island territories of Andaman & Nicobar Islands and Lakshadweep and Minicoy islands. In addition, ICG helicopters will also shower petals on COVID-19 hospitals at five locations.
A total of 46 ICG ships and around 10 helicopters will take part in the initiative. The locations where the ICG ships and aircraft will take part are:
SlNo
Location
Ship
Helicopter
01
Porbandar
Daman
02
Okha
Mumbai
03
Ratnagiri
Goa
04
Dahanu
Chennai
05
Murud
Port Blair
06
Goa
07
New Mangalore
08
Kavratti
09
Tuticorin
10
Kanyakumari
11
Chennai
12
Krishnapatnam
13
Nizamapatnam
14
Puducherry
15
Kakinada
16
Paradip
17
Gopalpur/Puri
18
SagarIsland
19
Port Blair
20
Diglipur
21
Mayabuundur
22
Hutbay
23
Campbell Bay
The ICG ships and aircraft continue to maintain strict vigil at sea and remains committed to ensure safe and secure seas around the Indian subcontinent. It is also maintaining 24x7 electronic surveillance of our coasts through Coastal Surveillance Radar Network.