ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ଼-19 ଯୋଦ୍ଧାଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜ୍ଞାପନ ପାଇଁ ଦେଶ ସହ ସାମିଲ ହେଲା ଭାରତୀୟ ତଟରକ୍ଷୀ ବାହିନୀ
02 MAY 2020 5:33PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ତଟରକ୍ଷୀ ବାହିନୀ କୋଭିଡ଼-19 ମହାମାରୀ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇ ଜାରି ରଖିଥିବା କରୋନା ଯୋଦ୍ଧାଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଦେବା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ନିଜକୁ ସାମିଲ କରିଛି । ଦେଶରେ କରୋନା ମହାମାରୀ ସଂପ୍ରସାରଣକୁ ରୋକିବା ନିମନ୍ତେ ଏହି ଯୋଦ୍ଧାମାନେ ସକାରାତ୍ମକ ଭାବେ ସାମିଲ ହୋଇଛନ୍ତି । ସେମାନେ ଅତିରିକ୍ତ ଗୋଷ୍ଠୀ ଭାବ ବିନିମୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଯୋଗ ଦେଇଛନ୍ତି । ଏହା ଫଳରେ ସେମାନେ ନାବିକ, ବିୋଷ କରି ମତ୍ସ୍ୟଜୀବୀ ଗୋଷ୍ଠୀ, ବନ୍ଦର ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଏଜେନ୍ସିମାନଙ୍କୁ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣ ସଂପର୍କରେ ସଚେତନ କରାଉଛନ୍ତି । ଭାରତୀୟ ତଟରକ୍ଷୀ ବାହିନୀର ବିଭିନ୍ନ ୟୁନିଟ୍‌ ସ୍ଥାନୀୟ ପ୍ରଶାସନକୁ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟ, ଯଥା ଗରିବ ଓ ସ୍ଥାନାନ୍ତରୀତ ଶ୍ରମିକମାନଙ୍କୁ ଖାଦ୍ୟସାମଗ୍ରୀ/ ଖାଦ୍ୟ ବଣ୍ଟନରେ ସହଯୋଗ କରୁଛନ୍ତି । ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଆଇସିଜି ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଛାମୁଆ ଭାଗରେ ରହି କୋଭିଡ଼ ଯୋଦ୍ଧାଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ପ୍ରଶଂସା କରି ଆସୁଛନ୍ତି ।
ଆଇସିଜି ମଧ୍ୟ କୋଭିଡ଼-19 ଯୋଦ୍ଧାଙ୍କୁ ଭାରତର ଧନ୍ୟବାଦକାର୍ଯ୍ୟରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରୁଛି । ଏହି ଅବସରରେ ସେମାନେ ତଟରକ୍ଷା କାର୍ଯ୍ୟରେ ନିୟୋଜିତ ଜାହାଜରେ ଦୀପ ପ୍ରଜ୍ଵଳନ କରିବା ସହ କରୋନା ରୋଗୀ ଚିକିତ୍ସିତ ହେଉଥିବା ହସପିଟାଲଗୁଡ଼ିକ ଉପରେ ପୁଷ୍ପବୃଷ୍ଟି କରିବାକୁ ସ୍ଥିର କରିଛି । କୋଭିଡ଼-19 ଯୋଦ୍ଧାଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ଏହି ଜାହାଜମାନଙ୍କ ଜରିଆରେ ପ୍ରଶଂସା ତଥା ଧନ୍ୟବାଦ ଜ୍ଞାପନ କରାଯିବ । ମେ 3, 2020ରେ ଦେଶର ସମଗ୍ର ଉପକୂଳର 25ଟି ସ୍ଥାନରେ ଥିବା ତଟରକ୍ଷୀ ବାହିନୀ ଜାହାଜ ଉପରେ ଦୀପ ପ୍ରଜ୍ଜ୍ୱଳନ କରାଯିବ । ସେଥି ମଧ୍ୟରେ ଅତି ଦୂରନ୍ତ ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଦ୍ୱୀପପୁଞ୍ଜ ଏବଂ ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ ଓ ମିନିକଏ ଦ୍ୱୀପପୁଞ୍ଜ ସାମିଲ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଆଇସିଜିର ହେଲିକପ୍ଟର ମଧ୍ୟ ଦେଶର ପାଞ୍ଚଟି ସ୍ଥାନରେ କୋଭିଡ଼-19 ହସପିଟାଲ ଉପରେ ପୁଷ୍ପ ବୃଷ୍ଟି କରିବ ।
ମୋଟ 46ଟି ଆଇସିଜି ଜାହାଜ ଏବଂ ପ୍ରାୟ 10ଟି ହେଲିକପ୍ଟର ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସାମିଲ ହେବେ । ଆଇସିଜି ଜାହାଜ ଏବଂ ବିମାନମାନ ନିମ୍ନଲିଖିତ ସ୍ଥାନରେ ଧନ୍ୟବାଦ ଜ୍ଞାପନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସାମିଲ ହେବ:
SlNo
Location
Ship
Helicopter
01
Porbandar
Daman
02
Okha
Mumbai
03
Ratnagiri
Goa
04
Dahanu
Chennai
05
Murud
Port Blair
06
Goa
07
New Mangalore
08
Kavratti
09
Tuticorin
10
Kanyakumari
11
Chennai
12
Krishnapatnam
13
Nizamapatnam
14
Puducherry
15
Kakinada
16
Paradip
17
Gopalpur/Puri
18
SagarIsland
19
Port Blair
20
Diglipur
21
Mayabuundur
22
Hutbay
23
Campbell Bay
ଆଇସିଜି ଜାହାଜ ଏବଂ ବିମାନଗୁଡ଼ିକ ସମୁଦ୍ରରେ ନିଜର ତୀକ୍ଷ୍ଣ ନଜର ରଖିବା ସହ ଭାରତୟ ଉପମହାଦେଶର ସମୁଦ୍ର ନିରାପତ୍ତା ପ୍ରତି ମଧ୍ୟ ଧ୍ୟାନ ରଖିଆସିଛି । ଏହା ତଟୀୟ ସର୍ଭେଲାନ୍ସ ରାଡ଼ାର ନେଟୱାର୍କ ସହାୟତାରେ ଅହୋରାଜ୍ର ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍‌ ସର୍ଭେଲାନ୍ସ ବ୍ୟବସ୍ଥା ବଜାୟ ରଖିଛି ।

Ministry of Defence
Indian Coast Guard joins the nation to thank COVID-19 Warriors
02 MAY 2020 5:33PM by PIB Delhi
Indian Coast Guard (ICG) stands in solidarity with efforts of the Government to prevent the spread of Coronavirus (COVID-19)proactively by undertaking additional community interaction programmes about the precautions to be adopted to educate mariners, especially fishermen community, ports and other agencies. The ICG units have also been assisting the local administration in distribution of rations/food to the poor and migrant labourers in their respective areas. In addition, ICG has been in the forefront of Ministry of Defence (MoD) initiative to appreciate the efforts of COVID Warriors.
The ICG is also actively taking part in the ‘India Thanks COVID-19 Warriors’ initiative by illuminating ships and showering petals at hospitals treating Corona patients. Ships will appreciate the efforts of the COVID-19 Warriors by illuminating the ships on May 03, 2020 at 25 locations covering the entire coastline of the country including the remote sites and far flung island territories of Andaman & Nicobar Islands and Lakshadweep and Minicoy islands. In addition, ICG helicopters will also shower petals on COVID-19 hospitals at five locations.
A total of 46 ICG ships and around 10 helicopters will take part in the initiative. The locations where the ICG ships and aircraft will take part are:
SlNo
Location
Ship
Helicopter
01
Porbandar
Daman
02
Okha
Mumbai
03
Ratnagiri
Goa
04
Dahanu
Chennai
05
Murud
Port Blair
06
Goa
07
New Mangalore
08
Kavratti
09
Tuticorin
10
Kanyakumari
11
Chennai
12
Krishnapatnam
13
Nizamapatnam
14
Puducherry
15
Kakinada
16
Paradip
17
Gopalpur/Puri
18
SagarIsland
19
Port Blair
20
Diglipur
21
Mayabuundur
22
Hutbay
23
Campbell Bay
The ICG ships and aircraft continue to maintain strict vigil at sea and remains committed to ensure safe and secure seas around the Indian subcontinent. It is also maintaining 24x7 electronic surveillance of our coasts through Coastal Surveillance Radar Network.