ঙাকশেল মন্ত্রালয়
নোবেল কোরোনাভাইরস দিজইন্তিগ্রেৎ তৌনবা মাইক্রোৱেব স্তেরিলাইজর দিবেলপ তৌরে
30 APR 2020 6:22PM by PIB Imphal
দিফেন্স রিসর্স এন্দ দিবেলপমেন্ত ওর্গনাইজেসন্না সপোর্ত তৌবা দীম য়ুনিবর্সিতী অমা ওইরিবা দিফেন্স ইন্সতিত্যুৎ ওফ এদভান্স তেক্নোলোজী, পুনেনা কোবিদ-১৯ দিজইন্তিগ্রেৎ তৌনবা ‘অতুল্য’ হায়না মিংথোনবা মাইক্রোৱেব স্তেরিলাইজর অমা দিবেলপ তৌখ্রে। ভাইরস অসি তেম্পরেচর সেল্সিয়স দিগ্রী ৫৬দগী সেল্সিয়স দিগ্রী ৬০ ফওবগী রেঞ্জদা দিফরেন্সিয়েল হীতিংনা দিজইন্তিগ্রেৎ তৌই।
প্রদক্ত অসি কোস্ত ইফেক্তিব সোলুসন অমনি মদুনা পোর্তেব নত্রগা ফিক্স ইন্সতোলেসনশিংদা ওপরেৎ তৌবা য়াই। সিস্তেম অসি হ্যুমেন/ওপরেতর সেফতীগীদমক তেস্ত তৌখ্রে অমদি সেফ ওইরে। তোঙান-তোঙানবা ওবজেক্তশিংগী পিকপা-চাউবা অমসুং মওং-মতৌগা মতুং ইন্না স্তেরিলাইজ তৌবগী মতম সেকেন্দ ৩০দগী মিনিৎ অমা ফাওবা ওইরি। সিস্তেমগী অরুম্বা অসি চাউরাক্না কিলোগ্রাম অহুম লুমই অমদি মসি মেতেল ওইদবা ওবজেক্ত খক্তদগীদমক শিজিন্নবা য়াই।

Ministry of Defence
Microwave steriliser to disintegrate novel Coronavirus developed
30 APR 2020 6:22PM by PIB Delhi
Defence Institute of Advanced Technology, Pune, a deemed university supported by Defence Research and Development Organisation has developed a microwave steriliser named as ‘ATULYA’ to disintegrate (COVID-19). The virus gets disintegrated by differential heating in the range of 560 to 600 Celsius temperatures.
The product is cost effective solution, which can be operated in portable or fixed installations. This system was tested for human/operator safety and has been found to be safe. Depending upon size and shape of various objects, time of sterilisation is from 30 seconds to one minute. Approximate weight of the system is three kilogrammes and it can be used for non-metallic objects only.