লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
লোকদাউন মনুংদা ই.পি.এফ.ও.না পি.এম.জি.কে.ৱাই. পেকেজগী মখাদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা ক্লেম লাখ ৭.৪০ য়াওনা চাউরাক্না ক্লেম লাখ ১৩ ফংহনখ্রে
28 APR 2020 3:52PM by PIB Imphal
পাইখৎলিবা খোংথাং অদুগী খোংজেল য়াংখৎহন্দুনা লোকদাউন মনুংদা, কেন্দ্রগী লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়গী মখাদা ইমপ্লোয়ীজ প্রোবিদেন্ত ফন্দ ওর্গনাইজেশন (ই.পি.এফ.ও.)না প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান য়োজনা (পি.এম.জি.কে.ৱাই.) পেকেজ মখাদা কোবিদ-১৯গা মরি লৈনবা ক্লেম লাখ ৭.৪০ য়াওনা অপুনবা ক্লেম লাখ ১২.৯১ ই.পি.এফ. থাদোকখ্রে।
কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসিগী থৌদোক মরকসিদা পি.এফ. ত্রস্তশিং কোমথোকখ্রে হায়বসি খঙবদা হরাওনীংঙাইনি। ২৭.০৪.২০২০দগী স্কিম অসিগী মখাদা কোমথোকখ্রবা পি.এফ. ত্রস্তশিংনা কোবিদ-১৯গীদমক্তা এদভান্স ওইনা পি.এফ. মেম্বর ৭৯,৭৪৩দা লুপা কোতি ৮৭৫.৫২ থাদোকখ্রে, মসিগা লোইননা প্রাইবেৎ সেক্তর ইস্তাব্লিসমেন্ত ২২২না বেনিফিসরী ৫৪৬৪১দা লুপা কোতি৩৩৮.২৩ থাদোকখ্রে, পব্লিক সেক্তর ইস্তাব্লিসমেন্ত ৭৬না বেনিফিসরী ২৪১৭৮তা লুপা কোতি ৫২৪.৭৫, অমসুং কোরপোরাতিব সেক্তর ইস্তাব্লিসমেন্ত ২৩না ক্লেম তৌরিবা মীওই ৯২৪দা লুপা কোতি ১২.৫৪ থাদোকখ্রে।
এম./এস. তাতা কন্সলতেন্সী সর্বিসেস মুম্বাই, এম./এস. ঐচ.সি.এল. তেক্নোলোজীস লিমিতেদ. গুরুগ্রামন্দ, এম./এস. ঐচ.দি,এফ,সি. বেঙ্ক পোৱাই, মুম্বাই অসিনা “ক্লেমশিং ফংহনখিবগী মশিং অমসুং থাদোকখিবা শেনফম” অনিমক্কী মতাংদা, খ্বাইদগী কোমথোকখিবা প্রাইবেৎ সেক্তরদা লৈবা মকোক থংবা ইস্তাব্লিসমেন্ত অহুম অদুনি। পব্লিক সেক্তরদা এম./এস. ও.এন.জি.সি. দেহরাদুন, এম./এস. নেয়ভেলী লিগনাইৎ কোরপোরেশন নেয়ভেলী অমসুং এম./এস. ভেল ত্রীচি অসিনা কোবিদ-১৯ এদভান্স ক্লেমশিংগী খ্বাইদগী মশিং য়াম্না পীথোকখিবা মকোক থোংবা ইস্তাব্লিসমেন্ত ৩ অদুনি। অদুবু এম./এস. নেয়ভেলী লিগনাইৎ কোরপোরেশন নেয়ভেলী, এম./এস. ও.এন.জি.সি. দেহরাদুন অমসুং এম./এস. বিশাখাপতনম স্তীল প্লান্ত বিশাখাপতনম অসিনা ই.পি.এফ. মেম্বরশিংদা শেনফম খ্বাইদগী হেন্না থাদোকখিবা মকোক থোংবা ইস্তাব্লিসমেন্ত অহুমনি।
কোবিদ-১৯গা লান্থেংননবা ই.পি.এফ.স্কিমদগী অখন্ননা শেল-থুম লৌথোক্নবগীদমক্তা পীরিবা প্রোবিজন অসি সরকারনা লাওথোকখিবা পি.এম.জি.কে.ৱাই. স্কিমগী শরুক অমনি অমসুং মার্চ ২৮, ২০২০দা ই.পি.এফ. স্কিমগী পেরা ৬৮ L (3) হৌদোক্নবা মসিগী মতাংদা অথুবা নোতিফিকেশন অমা থোকখি। প্রোভিজন অসিগী মখাদা নন-রিফন্দেবল ৱিদ্রোৱেল অমা থা অহুমগীদমক্তা অচম্বা খুৎশুমল অমসুং দ্যরনেস এলাৱেন্স নত্ত্রগা ই.পি.এফ. একাউন্ততা মেম্বরশিংগী ক্রেদিৎতা লৈরিবা শেনফম অদুগী ৭৫% ফাওবা, অনিসিগী মরক্তা অতাবা অমা হেক্তা পীথোকই।
লোকদাউননা মরম ওইরগা স্তাফ শরুক অহুম থোকপগী অমা খক্তমক থবক তৌবা ঙম্লবসু, ই.দি.এফ.ও.না য়াম্না লুরবা ফিভমগী মনুং অসিদা মখোয়গী মেম্বরশিংগী থবক নীংথিনা তৌনবা কন্না হোৎনরি অমসুং ই.দি.এফ.ও.গী ওফিসশিংনা অসিগুম্বা চাংয়েংগী মতম মনুং অসিদা মখোয়বু মতেং পাংনবা মথৌ লেপ্তনা তৌরি।

Ministry of Labour & Employment
During Lockdown EPFO Settles about 13 Lakh Claims Including 7.40 Lakh COVID-19 Claims Under PMGKY Package
28 APR 2020 3:52PM by PIB Delhi
Keeping up the momentum speedier EPF disbursal during Lockdown, Employees' Provident Fund Organization (EPFO), under Union Ministry of Labour & Employment, has settled a total of 12.91 lakhs claims, including 7.40 lakhs COVID-19 claims under Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana (PMGKY) package. This involves disbursal of a total amount of Rs. 4684.52 crores which includes Rs. 2367.65 crores COVID claims under PMGKY package.
It is heartening to note that the exempted PF trusts have also risen to the occasion amidst the COVID-19 pandemic. As on 27.04.2020, Rs. 875.52 crores have been disbursed to 79,743 PF Members as advance for COVID-19 by the exempted PF Trusts under this Scheme, with 222 private sector establishments disbursing Rs.338.23 crores to 54641 beneficiaries, 76 public sector establishments disbursing Rs.524.75 crores to 24178 beneficiaries and 23 cooperative sector establishments disbursing Rs.12.54 crores to 924 claimants.
M/s Tata Consultancy Services Mumbai, M/s HCL Technologies Ltd. Gurugramand M/s HDFC Bank Powai, Mumbai are the top three exempted establishments in private sector, both in terms of “number of claims settled and “amount disbursed”. In public sector, M/s ONGC Dehradun, M/s Neyveli Lignite Corporation Neyveli and M/s BHEL Trichyare the top 3 exempted establishments to have settled maximum number of COVID-19 advance claims; whereas, M/s Neyveli Lignite Corporation Neyveli, M/s ONGC Dehradun and M/s Vishakhapatnam Steel Plant Vishakhapatnam are top three establishments in terms of amount disbursed to EPF members.
The provision for a special withdrawal from the EPF Scheme to fight Covid-19 pandemic is part of the PMGKY scheme announced by the government and an urgent notification on the matter was made to introduce a para 68 L (3) of the EPF Scheme on 28th March, 2020. Under this provision non-refundable withdrawal to the extent of the basic wages and dearness allowances for three months or up to 75% of the amount standing to member's credit in the EPF account, whichever is less, is provided.
Despite only one-third staff being able to work due to lockdown, EPFO is committed to serve its members during this difficult situation and EPFO offices are functional to help them during these testing times.