Ministry of Labour & Employment
During Lockdown EPFO Settles about 13 Lakh Claims Including 7.40 Lakh COVID-19 Claims Under PMGKY Package
28 APR 2020 3:52PM by PIB Delhi
Keeping up the momentum speedier EPF disbursal during Lockdown, Employees' Provident Fund Organization (EPFO), under Union Ministry of Labour & Employment, has settled a total of 12.91 lakhs claims, including 7.40 lakhs COVID-19 claims under Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana (PMGKY) package. This involves disbursal of a total amount of Rs. 4684.52 crores which includes Rs. 2367.65 crores COVID claims under PMGKY package.
It is heartening to note that the exempted PF trusts have also risen to the occasion amidst the COVID-19 pandemic. As on 27.04.2020, Rs. 875.52 crores have been disbursed to 79,743 PF Members as advance for COVID-19 by the exempted PF Trusts under this Scheme, with 222 private sector establishments disbursing Rs.338.23 crores to 54641 beneficiaries, 76 public sector establishments disbursing Rs.524.75 crores to 24178 beneficiaries and 23 cooperative sector establishments disbursing Rs.12.54 crores to 924 claimants.
M/s Tata Consultancy Services Mumbai, M/s HCL Technologies Ltd. Gurugramand M/s HDFC Bank Powai, Mumbai are the top three exempted establishments in private sector, both in terms of “number of claims settled and “amount disbursed”. In public sector, M/s ONGC Dehradun, M/s Neyveli Lignite Corporation Neyveli and M/s BHEL Trichyare the top 3 exempted establishments to have settled maximum number of COVID-19 advance claims; whereas, M/s Neyveli Lignite Corporation Neyveli, M/s ONGC Dehradun and M/s Vishakhapatnam Steel Plant Vishakhapatnam are top three establishments in terms of amount disbursed to EPF members.
The provision for a special withdrawal from the EPF Scheme to fight Covid-19 pandemic is part of the PMGKY scheme announced by the government and an urgent notification on the matter was made to introduce a para 68 L (3) of the EPF Scheme on 28th March, 2020. Under this provision non-refundable withdrawal to the extent of the basic wages and dearness allowances for three months or up to 75% of the amount standing to member's credit in the EPF account, whichever is less, is provided.
Despite only one-third staff being able to work due to lockdown, EPFO is committed to serve its members during this difficult situation and EPFO offices are functional to help them during these testing times.

ଶ୍ରମ ଓ ନିୟୋଜନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଲକଡାଉନ ସମୟରେ ଇପିଏଫଓର ନିରନ୍ତର ସେବା ପିଏମଜିକେୱାଇ ଅନ୍ତର୍ଗତ 13 ଲକ୍ଷ ଦାବି ସମାଧାନ
28 APR 2020 3:52PM by PIB Bhubaneswar
ଲକଡାଉନ ସମୟରେ କର୍ମଚାରୀମାନଙ୍କୁ ଆର୍ଥିକ ସୁବିଧା ଉପଲବ୍ଧ କରାଇବା ନିମନ୍ତେ କର୍ମଚାରୀ ଭବିଷ୍ୟନିଧି ସଂଗଠନ (ଇପିଏଫଓ) ପକ୍ଷରୁ ନିରନ୍ତର ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରାଯାଉଛି। ଶ୍ରମ ଏବଂ ନିୟୋଜନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଅଧୀନ ଇପିଏଫଓ ପକ୍ଷରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗରିବ କଲ୍ୟାଣ ଯୋଜନା (ପିଏମଜିକେୱାଇ) ଅନ୍ତର୍ଗତ 7.40 ଲକ୍ଷ କୋଭିଡ-19 ଦାବି ସମେତ ମୋଟ 12.91 ଲକ୍ଷ ଦାବି ସମାଧାନ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ ପିଏମଜିକେୱାଇ ପ୍ୟାକେଜ ଅନ୍ତର୍ଗତ 2367.65 କୋଟି ଟଙ୍କାର କୋଭିଡ ଦାବି ସମେତ ମୋଟ 4684.52 କୋଟି ଟଙ୍କାର ଆର୍ଥିକ ଆବେଦନ ବିତରଣ କରାଯାଇଛି ।
ଉଲ୍ଲେଖଯୋଗ୍ୟ ଯେ କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ସମୟରେ ଛାଡ଼ ପାଇଥିବା ଟ୍ରଷ୍ଟଗୁଡ଼ିକର ସ୍ଥିତି ମଧ୍ୟ ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି । 27.04.2020 ସୁଦ୍ଧା ଏହି ଯୋଜନା ଅନ୍ତର୍ଗତ ଛାଡ଼ ପ୍ରାପ୍ତ ଟ୍ରଷ୍ଟଗୁଡ଼ିକ ଦ୍ଵାରା 79,743 ପିଏଫ ସଦସ୍ୟମାନଙ୍କୁ କୋଭିଡ-19 ଲାଗି ଅଗ୍ରୀମ ଆକାରରେ 875.52 କୋଟି ଟଙ୍କା ବିତରଣ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ 222 ଘରୋଇ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ 54641 ହିତାଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ 338.23 କୋଟି ଟଙ୍କା, ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ କ୍ଷେତ୍ରର 76ଟି ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ପକ୍ଷରୁ 24178 ଜଣ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ 524.75 କୋଟି ଟଙ୍କା ଏବଂ 23ଟି ସମବାୟ କ୍ଷେତ୍ରର ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ପକ୍ଷରୁ 924 ଜଣ ହିତାଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ 12.54 କୋଟି ଟଙ୍କା ବିତରଣ କରାଯାଇଛି ।
ମେସର୍ସ ଟାଟା କନସଲଟାନ୍ସି ମୁମ୍ବାଇ, ମେସର୍ସ ଏଚସିଏଲ ଟେକ୍ନୋଲୋଜିଜ ଲିମିଟେଡ ଗୁରୁଗ୍ରାମ ଏବଂ ମେସର୍ସ ଏଚଡିଏଫସି ବ୍ୟାଙ୍କ ପୋୱାଇ, ମୁମ୍ବାଇ ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟକ ଦାବିଦାର ଏବଂ ଅଧିକ ପରିମାଣର ଅର୍ଥ ବିତରଣ ସହିତ ଘରୋଇ କ୍ଷେତ୍ରର ଛାଡ଼ ପାଇଥିବା ତିନୋଟି ଶୀର୍ଷ ଟ୍ରଷ୍ଟ ଭାବେ ବିବେଚିତ ହୋଇଛନ୍ତି । ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ମେସର୍ସ ଓଏନଜିସି ଡେରାଡୁନ, ମେସର୍ସ ନେଭେଲି ଲିଗ୍ନାଇଟ କର୍ପୋରେସନ ନେଭେଲି ଓ ମେସର୍ସ ଭେଲ ତ୍ରିଚୀ ଶୀର୍ଷ ତିନୋଟି ଛାଡ଼ ପ୍ରାପ୍ତ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ମାନ୍ୟତା ପାଇଛନ୍ତି। ଏମାନେ ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟକ କୋଭିଡ-19 ଦାବି ପୂରଣ କରିପାରିଛନ୍ତି । ଅନ୍ୟପକ୍ଷରେ ଇପିଏଫଓ ସଦସ୍ୟମାନଙ୍କୁ ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟକ ଅର୍ଥରାଶି ବିତରଣ ମାମଲାରେ ମେସର୍ସ ନେଭେଲି ଲିଗ୍ନାଇଟ କର୍ପୋରେସନ, ନେଭେଲି ମେସର୍ସ ଓଏନଜିସି ଡେରାଡୁନ ଏବଂ ମେସର୍ସ ବିଶାକାପାଟଣା ଷ୍ଟିଲ ପ୍ଲାଣ୍ଟ, ବିଶାଖାପାଟଣା ଶୀର୍ଷ ତିନୋଟି ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ଶୀର୍ଷ ତିନି ସ୍ଥାନରେ ରହିଛନ୍ତି।
କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ମୁକାବିଲା ଲାଗି ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ଵାରା ଘୋଷିତ ପିଏମଜିକେୱାଇ ଯୋଜନାର ଅଂଶବିଶେଷ ସ୍ଵରୂପ ଇପିଏଫ ଯୋଜନା ମାଧ୍ୟମରେ ଏକ ସ୍ଵତନ୍ତ୍ର ଉଠାଣ ବ୍ୟବସ୍ଥା କରାଯାଇଛି । ଏହି ମାମଲାରେ 28 ମାର୍ଚ୍ଚ, 2020 ତାରିଖରେ ଇପିଏଫ ଯୋଜନାର ଅନୁଚ୍ଛେଦ 68 ଏଲ (3)କୁ ଉପସ୍ଥାପନ କରିବା ନିମନ୍ତେ ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି କରାଯାଇଥଲା। ଏହି ବ୍ୟବସ୍ଥା ଅନ୍ତର୍ଗତ ତିନି ମାସ ଲାଗି ମୂଳ ବେତନ ଓ ମହଙ୍ଗା ଭତ୍ତାର ସୀମା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅଣଫେରସ୍ତଯୋଗ୍ୟ ଉଠାଣ କିମ୍ବା ଇପିଏଫ ଆକାଉଣ୍ଟରେ ସଦସ୍ୟଙ୍କୁ କ୍ରେଡିଟ ଲାଗି ଉପଲବ୍ଧ ଅର୍ଥର 75 ପ୍ରତିଶତ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଯାହା କମ ହୋଇଥିବ, ପ୍ରଦାନ କରାଯାଉଛି ।
ଲକଡାଉନ କାରଣରୁ ମାତ୍ର ଏକ ତୃତୀୟାଂଶ କର୍ମଚାରୀ କାମ କରିବା ଲାଗି ସକ୍ଷମ ହେଉଛନ୍ତି। ଏହା ସତ୍ତ୍ୱେ, ଇପିଏଫଓ ଏହି କଠିନ ପରିସ୍ଥିତି ସମୟରେ ନିଜ ସଦସ୍ୟମାନଙ୍କୁ ସେବା ପ୍ରଦାନ କରିବା ନିମନ୍ତେ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ । ଏହି କଠିନ ପରିସ୍ଥିତି ସମୟରେ ଇପିଏଫଓ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ହିତାଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ସହାୟତା ପ୍ରଦାନ କରିବା ଲାଗି ନିରନ୍ତର କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି ।